Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo powiedzieli ze najprawdopodobniej do jutra mnie zatrzaja.Mam wziac nospe na wieczór i clotrimazolum dopochwowo bo troche grzybicy jest.Jutro pewno znowu zrobia usg i tyle.Ale szyjka mi sie skrocila -bylo 36mm a teraz jest 34mm ale lekarz powiedzial ze to w porzadku.Dzieki dziewczyny za miłe słowa
-
Vira nie martw sie 2mm skrócenia, to nawet błąd przy mierzeniu moze byc
lekarz inaczej pociągnął linię mierząc i wyszlo niby-skrocenie. Ja tak mam przy kazdym mierzeniu
raz szyjka 35,raz 33, raz 36 mm. Co do zatrzymania do obserwacji to nawet dobrze. Jedną dobę sobie przelezysz (nie w kazdym szpitalu zatrzymują na 3) i wypuszcza.
domiii, Est, Falon, M+M+? lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
Szyjki się też wydłużają i skracają
Np. Kilka intensywniejszych dni , może się skrócić pare mm a potem znowu się wydłuża.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyWitam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam. -
Na mocz dobrze jest pić wodę "Józef", miałam złe wyniki moczu a po tej wodzie bardzo ładne wyszły.
Vira- dobrze zrobiłaś, że pojechałaś do lekarza, lepiej dmuchać na zimne. Wszystko będzie w porządku, zobaczysz.
Dziewczyny macie jakie dobre sposoby na zaparcia? Rzadko mi się zdarzają, ale od 2 dni nic nie zrobiłam, i normalnie czuje jak mnie rozrywa od środka buuuu -
Witam Was wieczorkiem!
Kaarolina - zdjęcie gremlinka jak to ujęłaś wspaniałe! Moja córcia też taka wstydnisia i na każdej wizycie chowa się zalotnie za rączkami
Karmelek211 - fajowe foty i bombowe kapciuszki!!
d'nusia - gratuluję synusia!
Moje przemyślenia na temat imienia Judyta - mnie się bardzo podoba, a przede wszystkim dobrze mi się kojarzy z moim ukochanym filmem "Nigdy w życiu!" i główną aktorką czyli fantastyczną Danutą Stenką wcielającą się właśnie w główną postać - Judytędlatego muminko83 - nie masz się czym przejmować, imię Judytka jest OK!
Powiem Wam, że moja kumpela pracuje w MOPS-ie i kiedyś była w terenie na wywiadzie środowiskowym i pewną małą dziewczynkę w jednej z rodzin patologicznych nazwano Naomi. Tak jak tą modelkę Naomi Campbell. No dosyć niebanalnie. Nic by mnie nie zdziwiło w tym aż tak jeśli nie to, że ma na nazwisko Kapusta. Naomi Kapusta... jakoś dziwnie mi to brzmi ;-/
foxica wspominałaś coś o Tajlandii? Oj! jak zazdroszczę! szczerze! kiedyś baaardzo bym chciała zwiedzić to miejsce. Może nam będzie dane w przyszłości w trójkę tam pojechać.
Pisałyście też o bezsenności. A ja mogłabym spać non-stop! jestem chyba nawet wstanie zasnąć na stojąco - serio! Jak ja potem ogarnę to wstawanie do małej?? będzie ciężko... Gośśś Ty jak czytam również na spanko nie narzekasz?
A.Kasia tak mnie ostatnio natchnęła na to swoje ciacho że postanowiłam dziś upiec babkę
Mam nadzieję że arien mnie za to zdjęcie nie zamorduje!
A propos arien, Madzialena90, niecierpliwaa, jusiakp fajowe brzusia! polubiłam
Vira możesz być spokojna, teraz jesteś w dobrych rękach i jutro, pojutrze na pewno Cie wypuszczą i wszystko będzie OK! trzymam kciuki i głowa do góry!
Ksanka podziwiam Twój talent szydełkowy! ja kiedyś próbowałam sobie na zimę zrobić sama na drutach dłuuugi , miękki, czarny szalik. Jak zaczęłam od szerokości 30cm to kończyłam gdzieś na 15cm hahaha;-) gdzieś pogubiłam oczka po drodze, to nie jest jednak moja mocna strona, podziwiam Twoją cierpliwość!
Magd lena i Skowroneczka życzę Wam wytrwałości jeśli chodzi o pobyt w szpitalu i szybkiego szczęśliwego powrotu do domciu! ♥
Lilou1984 możesz dać mi namiary na te prześcieradełka?
Est, muminka83, A.Kasia, ksanka, skowroneczka87, Kate84, Karka, Kasia24, krówka_muffka, d'nusia lubią tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Natasza lepiej sprawdzic niz sie pozniej martwic, a im wczesniej sie ja wykryje tym lepiej, bo daja leki i czesto do porodu sie wytrzymuje, niby dla nas nie jest ona szkodliwa, ale dla dziecka juz gorzej... Rozmawialam z kolezanka, ktora od 28tyg lezala w szpitalu wlasnie przez cholestaze i ona w sumie mi powiedziala,zebym zrobila sobie te badania, bo tez od poczatku ciazy brala caly czas leki takie jak ja i jej w szpitalu w prost powiedzieli ze to jest od tych lekow... Mnie od jakiegos tygodni swedza rozne czesci ciala i dla tego postanowilam zrobic te badania
a jakie kochana bierzesz leki?? -
Muminko ja biore duphaston, luteine, encorton, acard, clexan, magnez, urinal, kwas foliowy, witaminy pregna dha, no i to co do tej pory mialam przepisywane dodatkowo...
Falon ja jak zasne to moge spac i spacw dzien mam ciezko zasnac, ale zawsze z tym problem mialam
muminka83, Falon lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
paola87 wrote:Falon jaka piękna babka !!! Dawaj przepis
Takiego mi smaka narobiłaś, a miałam nic słodkiego już dziś nie jeść...
tak się pytam bo ja biorę 2x1 duphaston , acard i witaminy dla kobitek w ciąży. Więc bierzesz dawki końskie progesteronu.Nie wiedziałam że to może wpłynąć na choleztazę. -
paola87[ przepis mega prosty, proszę bardzo
* 1 kostka PALMY )rozpuścić i potem po kolei dodajemy:
* 1 szklanka cukru
* szczypta soli
* 4 jajka, wbijać po kolei i mieszać
* 1 szklanka śmietany
* 1/2kg maki pszennej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Podłużną formę wysmarować i obsypać bułką tartą.
Wlać do formy połowę ciasta a do reszty dosypać kakao, wymieszać i dodać na górę do formy.
Piec ok 50' w temp. 180'C.
Ja jeszcze po upieczeniu robię polewę bo ja akurat lubię
*3łyżki margaryny +2łyżki cukru pudru +1łyżkę wody wymieszać w garnuszku podgrzewając i dodać 6,8 kostek gorzkiej czekolady.
Jak całość ostygnie polewam babkę, opruszam cukrem pudrem i posypuję kokosem.
> smacznego!<
arien a może tu coś dla siebie znajdziesz?
http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?727106
paola87, Kasia24, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Muminko ja biore duphaston 3 razy dziennie i luteine 2 razy dziennie
co do cholestazy to mojej kolezance tak powiedzieli w szpitalu, ze to najprawdopodobniej od tych wszystkich lekow, a ile w tym prawdy jest to nie wiem... Ale wole sprawdzic tym bardziej, ze przez ostatnie 3 lata lubily sie mnie doczepic rozne dziwne rzeczy
muminka83 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Falon wrote:
Lilou1984 możesz dać mi namiary na te prześcieradełka?
bardzo proszę11 zł/szt
i duuuuużo kolorów do wyboru
http://allegro.pl/przescieradlo-40x90-do-kolyski-jersey-bawelna-i5793601309.html
mają też inne wymiary przescieradełek do łóżeczek dziecięcych, przewijaków i do wózków na innych aukcjachWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:29
Falon lubi tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Muminko ja biore duphaston 3 razy dziennie i luteine 2 razy dziennie
co do cholestazy to mojej kolezance tak powiedzieli w szpitalu, ze to najprawdopodobniej od tych wszystkich lekow, a ile w tym prawdy jest to nie wiem... Ale wole sprawdzic tym bardziej, ze przez ostatnie 3 lata lubily sie mnie doczepic rozne dziwne rzeczy
Myślę że każda z nas może dla świętego spokoju raz na jakiś czas zrobić to badanie.
Ja sama planuję - choć w moczu nie wykryto bilu coś tam. Jednak wiem że to o niczym nie świadczy. Jednak raz na dwa miesiące jeśli nie będzie objawów swędzenia zrobić.
Teraz jak wspomniałam też bo koszt nie jest aż tak okrutny ale nie wiem kiedy najlepiej. Może coś doradzisz?? -
Lilou super zakupy i całkiem konkretne
Nataszka ja się zupełnie nie znam na tym, ale tak jak pisze Kasia jak i tak będziesz w laboratorium to ja bym chyba sprawdziła...
Darra ja się tak nie znam ale myślę że skoro one powiedziały, że za duża na czczo to pewnie coś w tym jest. Zobacz co będzie jutro. Jak tak samo to dzwoń do gina co dalej.
A.Kasia przykro mi, że takie dziś kiepskie samopoczucie przez brzuszek :-*
D'nusia super, że Jaś tak pięknie i zdrowo rośnie, gratuluję
Vira przykro mi, że Cię zatrzymali, ale przynajmniej jesteś pod obserwacja i mają na Was oko
Ksanka Zosia piękna, cieszę się że wszystko dobrze
Falon co za babka mniam choć nie dziś po glukozie mam wstręt chwilowy do słodkiegoale możesz mi wysłać do domu
Mam wyniki glukozy i tak :
Na czczo 69
1h 114
2h 102
To chyba ok?
Pozostałe badania pozostawiam jutro ginowi do sprawdzenia
Jeszcze godzina i w końcu zląduje w domu od 7:45...
ksanka, Falon, d'nusia lubią tę wiadomość