X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra no jest taka możliwość. Ja też nie rozumiem "przeglodzenia się".
    Chyba jak się ma cukrzycę, to lepiej o tym wiedzieć?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dziewczyny a mianowice jakies 2 tyg temu nie wiem dokladnie kiedy miałąm swedzenie w nocy małego plca u stopy po ok tygodnia temu nie całego swedziały mnie rece jak sa nadgarstki wzwyz czy to moze byc objaw cholestazy? jutro ide na tsh i ft4 i mysle czy nie zrobic na choletaaze jeszcze wizyte mam 2 grudnia...naczytałam sie o tym i teraz wszystko mnie swedzi;/

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Mam pytanie dziewczyny a mianowice jakies 2 tyg temu nie wiem dokladnie kiedy miałąm swedzenie w nocy małego plca u stopy po ok tygodnia temu nie całego swedziały mnie rece jak sa nadgarstki wzwyz czy to moze byc objaw cholestazy? jutro ide na tsh i ft4 i mysle czy nie zrobic na choletaaze jeszcze wizyte mam 2 grudnia...naczytałam sie o tym i teraz wszystko mnie swedzi;/

Jak i tak będziesz w laboratorium to zrób sobie przy okazji próby wątrobowe. Jak ja kiedyś czytałam o cholestazie to też mnie później wszystko swędziało ;) Miejmy nadzieję, że to tylko Twoja psychika i jednak nic Ci nie dolega ale lepiej to sprawdzić :)

Nataszka2200, Est, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jak i tak będziesz w laboratorium to zrób sobie przy okazji próby wątrobowe. Jak ja kiedyś czytałam o cholestazie to też mnie później wszystko swędziało ;) Miejmy nadzieję, że to tylko Twoja psychika i jednak nic Ci nie dolega ale lepiej to sprawdzić :)

cholestaaza to jest to;ALAT ASPAT?

muminka83 lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam napisane próby watrobowe:(alt,ast,alp,bil,ggtp) to wsystko zrobic> czy osobna alt i Ast

iv09piqvr5fpkazd.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę o tej cholestazie ilekroć swędzi mnie brzuch :) Czyli rano i wieczorem najczęściej, ale sam brzuch to chyba nie objaw?
    Nataszka jak będą Ci krew pobierać, to pewnie, lepiej zbadać i mieć spokój.

Alinali z jakich firm te produkty, które zamówiłaś? Coś poleconego czy w ciemno brałaś?

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    mam napisane próby watrobowe:(alt,ast,alp,bil,ggtp) to wsystko zrobic> czy osobna alt i Ast

Nie bardzo się na tym znam, są na forum dziewczyny, które miały z tym problem w poprzednich ciążach to na pewno doradzą :)

• darra991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Darra, troche nie rozumiem tego glodzenia sie na sile.To tak jakbys na sile miala miec dobry wynik. Mi pierwsza krew pobierali z zyly a dopiero trzecia z palca.
    Arien, tak jak pisze Paola, moja kuzynka w ciazy na diecie cukrzycowej wygladala lepiej niz przed ciaza :)

No przeglodzic w sensie ze cos lekkiego sobie zjesc dzisiaj i w malutkich ilosciach i do 18..

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:

Aspat i Alat wystarczy. Ale dopytaj najwyżej w laboratorium.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad wywolywania porodu 2 dni po terminie, bez medycznych wskazan, to ja nie rozumiem. 2 dni to moze sie owulacja opoznic, a przeciez sa kobiety co maja tak cykle rozjechane, ze termin porodu jest po prostu szacowany.

Poza tym moja ciotka urodzila 5 dzieci, a przy jednym miala wywolywany, z powodow medycznych (mala ilosc ruchow) i mowila, ze koszmar... takze ja jesli nie bedzie zagrozenia, to na pewno nie pojde meczyc o oksytocyne:p ja sie z siostra po terminie rodzilam, bo juz taka mojej mamy "uroda" , wody byly ok, tylko ja grubcio:)

A no i bede oczywiscie naturalne metody wyprobowywac, czyli sex, schody, spacery:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:00

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra - jakieś bzdury chyba bez urazy :)
    Podobno przed 3 dni przed krzywą należy być na diecie wysokowędlowodanowej. A to zupełne przeciwieństwo głodzenia się! Jakaś paranoja :/ i w ogóle u mnie w labie wynik na czczo jest do 99 a nie 110. Tak samo w szpitalu. Coś kręcą :p
    I jest szansa, że jeśli wynik na czczo jest zbyt wysoki to możesz mieć cukrzycę, ale to chyba nie reguła, więc póki co się nie martw.

Co do cholestazy to wydawało mi się, że robi się tylko aspat, alat. Ale nie jestem tego wcale pewna.

Po śniadanku, na drugie, zjadłam jabłko. I godzinę po nic cukier 100. A niby takie słodkie jest....

o1483e5e2gt7h77w.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Darra no jest taka możliwość. Ja też nie rozumiem "przeglodzenia się".
    Chyba jak się ma cukrzycę, to lepiej o tym wiedzieć?
    No ale oni nie mogli mi zrobic tego obciazenia glukoza bo juz na czczo mialam wynik ponad norme. No i mam jutro przyjsc bo moze wczoraj zjadlam cos co tak jakos podzialalo niby(tylko nie wiem czy przez tyle godzin by sie tak trzymalo) i jutro sprobuja raz jeszcze..

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - trzymaj się mocno! Widzę, że w całej tej sytuacji potrafisz znaleźć jakieś pozytywy i uśmiechasz się. Wiem, że marne to pocieszenie, ale moja znajoma z terminem na grudzień już od września leży w szpitalu, nie tylko z powodu krótkiej szyjki, ale na dodatek zaczęły jej wody odchodzić. Na szczęście lekarzom udało się to jakoś zatrzymać, mała dostała sterydy na płucka i tak do rozwiązania będzie leżeć w szpitalu. Życzę Ci, abyś jeszcze tę ciążę przenosiła!

Arien - jak czytam te Twoje zmartwienia to ogromnie Ci współczuję. Najgorsze jest to, że każda z nas mogłaby być w Twojej sytuacji. Gdyby u mnie okazało się, że mam cukrzycę to pewnie miałabym podobne przeboje do Ciebie, bo jestem zielona w tej sprawie :( Ściskam mocno!

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    No ale oni nie mogli mi zrobic tego obciazenia glukoza bo juz na czczo mialam wynik ponad norme. No i mam jutro przyjsc bo moze wczoraj zjadlam cos co tak jakos podzialalo niby(tylko nie wiem czy przez tyle godzin by sie tak trzymalo) i jutro sprobuja raz jeszcze..

No nic, poczekaj do jutra, może faktycznie coś miało wpływ na tak wysoki wynik i w kolejnym badaniu wyjdzie lepiej :)

Rosół się robi, schaboszczaki uklepane, ziemniaki obrane a ja pod kocem po same uszy bo mam w domu chyba minusową temperaturę :/ Mąż wybył i zapomniał napalić a ja to się zupełnie na paleniu w piecu nie znam. Raz jako nastolatka próbowałam rozpalić to się skończyło na braku brwi i rzęs :P

Nataszka2200, anitka19953, domiii, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosół! Schaboszczaki! <3

foxica, domiii lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 brałąm ciemno , sugerowałam się ceną , brałam ceny środkowe , i patrzyłam na ilość zakupionych produktów ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    No nic, poczekaj do jutra, może faktycznie coś miało wpływ na tak wysoki wynik i w kolejnym badaniu wyjdzie lepiej :)

Rosół się robi, schaboszczaki uklepane, ziemniaki obrane a ja pod kocem po same uszy bo mam w domu chyba minusową temperaturę :/ Mąż wybył i zapomniał napalić a ja to się zupełnie na paleniu w piecu nie znam. Raz jako nastolatka próbowałam rozpalić to się skończyło na braku brwi i rzęs :P
    To mozemy sobie reke podac:D ja ilekroc probowalam napalic w piecu w moim domu rodzinnym nic z tego nie wychodzilo a nawet kilka razy narobilam takiej dymowy ze musialam drzwi otwierac a sasiedzi chcieli dzwo ic po straz bo mysleli ze sie pali:P innym razem jako nastolatka jak zostalam sama w domu to po godzinie nieudanych prob rozpalenia w piecu zadzwonilam po kolezanke ktora ma do tego ewidentny dryg i dopiero jak ona przyszla to mialam ciepelko:D a niby wszystko robilam tak samo,nie wiem czemu mi to nie wychodzi:)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza z tego co wiem to alat i aspat wystarcza do zdjagnozowania cholestazy, ja w czwartek tez je bede robic, bo coraz czesciej mnie wszystko swedzi, a boje sie tego dziadostwa bo bardzo duzo lekow biore od poczatku ciazy i wiem ze one tez sie przyczyniaja do cholestazy :/
    Moj M. sie smieje ze sobie juz wkrecam, ale ja i tak wole sprawdzic...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na poprawę humoru mój wielki bęc. Wszyscy w szpitalu się dziwili, że taki duży. Jedna z pielęgniarek jak usłyszała, w którym jestem tygodniu zapytała czy mi sie nie pomyliło. Jak powiedziałam, że nie to zapytała, czy to może bliźniaki :)
    Bałam się, że to wielowodzie, ale wody są z jak najlepszym porządku, więc tak po prostu mam. Na wadze już plus 6,5 kg. Ale na tej diecie jakieś mega tycie mi chyba nie grozi ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e9101545c51.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e301243fa8a2.jpg

I na deser moje szczęście <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e32af4087e4.jpg

Madzialena90, Est, Kokaina, Mania1718, A.Kasia, Vira, kateee, She86, darra991, edyś, Lilou1984, Dorka87, perła ziemi, Karka, Renka88, Madlene.:), d'nusia, Falon, Kate84, Kasia24, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24 tygodniu :D
    Domiii mi wypadł dysk jakiś czas temu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:25

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ