Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24, chetnie przesle przepis ale kolo weekendu dopiero jak mnie wypuszcza (OBY) do domu...

Kasia24 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26- napisała tym toksycznym dziewczyną z lipcówek kilka słów prawdy i wiecie co? zgłosiły to do admin i skasowano jej wpis, nawet nie pozwalają na wyrażanie swojej opinii.... żal

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka nie ma pośpiechu, teraz i tak nie mam kiedy pichcić - kiedyś na czasie ;).
    3maj się cieplutko, mam nadzieję, że wszystko w porządku i że masz dobrą opiekę :*

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może źle interpretuje ulotkę.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma nerwobóle? Już tłumaczę o co mi chodzi: na początku myślałam że się przejadłam i boli mnie żołądek ale to było wczoraj. Stwierdziłam że to jednak nie żołądek a przepona/żebra i ból i ucisk prominiuje mi na klatkę piersiową i z tyłu mniej więcej od połowy pleców w góre po łopatkami.. sądzilam że to może macica rośnie i uciska ale od tego ciężko mi sie oddycha i robi mi się słabo...

Dziewczyny podbijam pytanie bo zaczynam się mega stresować...

dqprwn15leplej5m.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, mnie to wygląda na promieniujący ból kręgosłupa w odcinku piersiowym. U mnie dokładnie objawia sie jak u Ciebie

muminka83 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

Ja promieniujacy bol od klatki piersiowej po lopatki, z uciskiem mialam przy bloku serca.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Jesteś pewna ze to nie zgaga? Zjedz sobie tarty imbir z miodem lub spróbuj czymś innym na zgagę. Zobaczymy czy pomoże.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka a co to jest blok srrca?

Danusia - zgagę mam od małego bo am przdpukline przełyku i niestety wiem że to nie to :( ale prewencyjnie wzięłam rennie nie przeszło :(

Myślicie że jak do internisty pójdę to coś poradzi??

dqprwn15leplej5m.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka ja dziś robiłam glukozę a wczoraj jadłam po 22 słodkie po imprezie :P myślę,że tu chodzi ,żeby wynik był jak najbardziej realny czyli tak jak na co dzień jesz

krówka_muffka gratuluję udanej wizyty i ,że Zosieńka tak ładnie rośnie!

Dziewczyny a ja mam taki twardy mega i wzdęty brzuch dziś ,ale wydaje mi się,że to po tej glukozie ?Pamiętam,że któraś z Was też tak miała?
    Dobrze ,że jutro wizyta i w końcu też się dowiem ile ma moją malutka :D

Kasia24, Est, krówka_muffka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    wooooow to faktycznie wielki chłopak :) w porównaniu do mojej kruszynki :) najważniejsze że wszystko jest oki :)
    Słońce a termin porodu masz ten sam? czy się może coś zmieniło?

termin już nikt nie zmienia, zostaje taki jak na pierwszych badaniach prenatalnych, przynajmniej mi nikt nic nie mówił ;)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycą, cos mi swita, ze indeks glikemiczny calego posiłku moze byc inny (wyższy) niz pojedynczego produktu. Warto to sprawdzic bo moze nie powinno sie niemtorych rzeczy laczyc i stad te problemy z dojsciem do ładu z tym cukrem Arien.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    a ja biorę żelazo po południu razem z OMEGA 3 ... nic mi położna nie mówiła że nie można mieszać??

Kochana, żelazo, żeby miało sens jego branie - na czczo, nie łącząc z innymi lekami, szczególnie z magnezem, bo się wzajemnie wyklucza ich wchłanianie, plus dodatkowo ze zwykłą witaminą c.

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja oprócz żelaza biorę tylko Mama dha i lekarz wiedząc o tym kazał mi zachować kilkugodzinny odstęp między nimi. Żelazo trzeba przyjmować osobno, bo jest sporo rzeczy, produktów, składników, które utrudniają jego wchłanianie.

domiii, Est, Kasia24, shaja88 lubią tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 mam dzisiejszego wieczora dokładnie to samo , pierwszy raz mi się przytrafia wskoczyłam w Rogala do łóżka i zobaczę co będzie jutro :-/
    Kasia 24 jaki masz.piękny i juz duży brzusio , kurcze u mnie tylko trochę wystaje , nie żeby specjalnie bardzo mi się spieszylo, ale myślałam, że przy bliźniakach będzie to szło w zawrotnym tempie ;-)
    Falon, tak to ja pisałam o Tajlandii, że byłam w tym roku w marcu strasznie się ciesze, ze zdążyłam spełnić swoje marzenie:-) z maluchami nie wybrałabym się w taką podróż ale tylko ze względu na dłuuuugi i jednak męczący lot, piękny kraj , mega uśmiechnięci ludzie, miałam ze sobą nawet test ciążowy wtedy co by z mojego raju wrocic z taką dobrą nowiną, ale na miejscu @ przyszła ;-) w sumie... dobrze się stało bo dzięki temu jestem marcówką ;-P
    Uciekam spać znowu był szalony dzień. Dobrej nocy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 22:43

Est, Kasia24, anitka19953, muminka83 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, żelazo, żeby miało sens jego branie - na czczo, nie łącząc z innymi lekami, szczególnie z magnezem, bo się wzajemnie wyklucza ich wchłanianie, plus dodatkowo ze zwykłą witaminą c.

Ja biorę właśnie z wit. C:-)

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny ja oprócz żelaza biorę tylko Mama dha i lekarz wiedząc o tym kazał mi zachować kilkugodzinny odstęp między nimi. Żelazo trzeba przyjmować osobno, bo jest sporo rzeczy, produktów, składników, które utrudniają jego wchłanianie.

Mi mówił dokładnie to samo :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X informacji od mojego gina, czasami tłuszcze które jemy zmieniają się w cukry po 6-8 tygodniach, poza tym w jednym posiłku nie powinno się łączyć węgli, tłuszczy i białek.
    Zgodnie z montigniacem

Węglowodanów o indeksie glikemicznym większym od 35 nie łączymy z tłuszczami nasyconymi, możemy natomiast łączyć z bardzo niewielką ilością tłuszczy nienasyconych.

Spożywamy posiłki węglowodanowo-białkowe lub tłuszczowo-białkowe

Może tu leży problem

Co do żelaza i magnezu to powinien być zachowany odstęp ok 2h. Magnez i zelazo są antagonistyczne do siebie, znoszą swoje działania.
    Zelazo nie powinno być spożywane z białka bo ograniczają wchłanianie Fe, za to zelazo dobrze współgra z Wit c, np sok z żurawiny :)
    Dodatkowo magnez wchłania się najlepiej do południa, bo później organizm nie wydziela odpowiednich hormonow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 22:51

Est lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FoxicaKochana u mnie długo nie było widać tego brzucha, a ostatnio z tygodnia na tydzień widzę, że jest coraz większy. I mój Mąż jak mnie co weekend (niestety co weekendy tylko) widuje to się nadziwić nie może jak się "powiększyłam". Na uczelni też koleżanki dłuższy czas nie wierzyły że jestem w ciąży, w dodatku jeszcze z bliźniętami.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mnie brzuch po glukozie bolał 2 dni. Miałam wzdęcia i bolesne gazy. Napis się herbatki z kopru, to rozluźnia mięśnie w jelitach.
    Mi to pomogło.

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: