Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Martita88 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma nerwobóle? Już tłumaczę o co mi chodzi: na początku myślałam że się przejadłam i boli mnie żołądek ale to było wczoraj. Stwierdziłam że to jednak nie żołądek a przepona/żebra i ból i ucisk prominiuje mi na klatkę piersiową i z tyłu mniej więcej od połowy pleców w góre po łopatkami.. sądzilam że to może macica rośnie i uciska ale od tego ciężko mi sie oddycha i robi mi się słabo...
Dziewczyny podbijam pytanie bo zaczynam się mega stresować... -
nick nieaktualny
-
Skowroneczka ja dziś robiłam glukozę a wczoraj jadłam po 22 słodkie po imprezie
myślę,że tu chodzi ,żeby wynik był jak najbardziej realny czyli tak jak na co dzień jesz
krówka_muffka gratuluję udanej wizyty i ,że Zosieńka tak ładnie rośnie!
Dziewczyny a ja mam taki twardy mega i wzdęty brzuch dziś ,ale wydaje mi się,że to po tej glukozie ?Pamiętam,że któraś z Was też tak miała?
Dobrze ,że jutro wizyta i w końcu też się dowiem ile ma moją malutkaKasia24, Est, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:wooooow to faktycznie wielki chłopak
w porównaniu do mojej kruszynki
najważniejsze że wszystko jest oki
Słońce a termin porodu masz ten sam? czy się może coś zmieniło?
termin już nikt nie zmienia, zostaje taki jak na pierwszych badaniach prenatalnych, przynajmniej mi nikt nic nie mówił -
Dziewczyny z cukrzycą, cos mi swita, ze indeks glikemiczny calego posiłku moze byc inny (wyższy) niz pojedynczego produktu. Warto to sprawdzic bo moze nie powinno sie niemtorych rzeczy laczyc i stad te problemy z dojsciem do ładu z tym cukrem Arien.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:a ja biorę żelazo po południu razem z OMEGA 3 ... nic mi położna nie mówiła że nie można mieszać??
Kochana, żelazo, żeby miało sens jego branie - na czczo, nie łącząc z innymi lekami, szczególnie z magnezem, bo się wzajemnie wyklucza ich wchłanianie, plus dodatkowo ze zwykłą witaminą c.Est lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja oprócz żelaza biorę tylko Mama dha i lekarz wiedząc o tym kazał mi zachować kilkugodzinny odstęp między nimi. Żelazo trzeba przyjmować osobno, bo jest sporo rzeczy, produktów, składników, które utrudniają jego wchłanianie.
domiii, Est, Kasia24, shaja88 lubią tę wiadomość
-
Martita88 mam dzisiejszego wieczora dokładnie to samo , pierwszy raz mi się przytrafia wskoczyłam w Rogala do łóżka i zobaczę co będzie jutro
Kasia 24 jaki masz.piękny i juz duży brzusio , kurcze u mnie tylko trochę wystaje , nie żeby specjalnie bardzo mi się spieszylo, ale myślałam, że przy bliźniakach będzie to szło w zawrotnym tempie
Falon, tak to ja pisałam o Tajlandii, że byłam w tym roku w marcu strasznie się ciesze, ze zdążyłam spełnić swoje marzenie:-) z maluchami nie wybrałabym się w taką podróż ale tylko ze względu na dłuuuugi i jednak męczący lot, piękny kraj , mega uśmiechnięci ludzie, miałam ze sobą nawet test ciążowy wtedy co by z mojego raju wrocic z taką dobrą nowiną, ale na miejscu @ przyszław sumie... dobrze się stało bo dzięki temu jestem marcówką ;-P
Uciekam spać znowu był szalony dzień. Dobrej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 22:43
Est, Kasia24, anitka19953, muminka83 lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:Kochana, żelazo, żeby miało sens jego branie - na czczo, nie łącząc z innymi lekami, szczególnie z magnezem, bo się wzajemnie wyklucza ich wchłanianie, plus dodatkowo ze zwykłą witaminą c.
Ja biorę właśnie z wit. C:-)domiii lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:Dziewczyny ja oprócz żelaza biorę tylko Mama dha i lekarz wiedząc o tym kazał mi zachować kilkugodzinny odstęp między nimi. Żelazo trzeba przyjmować osobno, bo jest sporo rzeczy, produktów, składników, które utrudniają jego wchłanianie.
Mi mówił dokładnie to samo
-
X informacji od mojego gina, czasami tłuszcze które jemy zmieniają się w cukry po 6-8 tygodniach, poza tym w jednym posiłku nie powinno się łączyć węgli, tłuszczy i białek.
Zgodnie z montigniacem
Węglowodanów o indeksie glikemicznym większym od 35 nie łączymy z tłuszczami nasyconymi, możemy natomiast łączyć z bardzo niewielką ilością tłuszczy nienasyconych.
Spożywamy posiłki węglowodanowo-białkowe lub tłuszczowo-białkowe
Może tu leży problem
Co do żelaza i magnezu to powinien być zachowany odstęp ok 2h. Magnez i zelazo są antagonistyczne do siebie, znoszą swoje działania.
Zelazo nie powinno być spożywane z białka bo ograniczają wchłanianie Fe, za to zelazo dobrze współgra z Wit c, np sok z żurawiny
Dodatkowo magnez wchłania się najlepiej do południa, bo później organizm nie wydziela odpowiednich hormonowWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 22:51
Est lubi tę wiadomość
-
FoxicaKochana u mnie długo nie było widać tego brzucha, a ostatnio z tygodnia na tydzień widzę, że jest coraz większy. I mój Mąż jak mnie co weekend (niestety co weekendy tylko) widuje to się nadziwić nie może jak się "powiększyłam". Na uczelni też koleżanki dłuższy czas nie wierzyły że jestem w ciąży, w dodatku jeszcze z bliźniętami.