X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dzień przywitał mnie pięknym słońcem i zimowymi krajobrazami. Powiem Wam, że poczułam klimat narciarski! :D Wczoraj jedna z Was wrzuciła tutaj zdjęcie babki, więc dzisiaj u mnie babka marmurkowa na tapecie.

Vira - powiem Ci, że i tak masz lepiej niż ja. Mnie przyjęli w poniedziałek wieczorem, zbadali na samolocie i usg. Wypuścili mnie w środę przed południem i przez ten czas nawet tętna dziecka mi nie zbadali. Jedynie co to dostawałam rano i wieczorem tabletkę, którą mogłabym zażyć w domu. Byłam wściekła jak osa, podobnie jak Ty. Na sali miałam dziewczynę w 13tc z krwawieniem. Od soboty do środy (jak mnie wypisywali) nie zrobili jej usg, ani nie sprawdzili tętna ani razu! Laska nawet nie wiedziała, czy dziecko jeszcze żyje ;/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła na maxa.Zostawiają mnie do jutra.Nie beda mi robili juz wiecej badań ale mam byx na wypadek gdybym zaczeła krwawić albo zaczeło cos bolec.Jutro przy obchodzie mieli podjac decyzje co dalej ale powiedzialam ze mam to echo serca i dlugo czekałam na wizyte wiec chcialabym móc pójsc. Powiedzieli ze w takim razie niech maz przyjedzie o 7rano i mnie wypisza zebym mogla isc.Nudze sie tu jak mops...a mąż przyjedzie do mnie ale popoludniu dopiero :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to głupie.Trzymają nas na siłe zeby kase z nfz wyciągnąć...żenada

• Est Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem Vira, nie chcę tu nikogo bronić ale myślę, że właśnie na tym polega obserwacja pacjenta. Wiesz, zawsze mozesz wypisać się na własne życzenie.

Trzymaj się Kochana!

muminka83, Teresa1992, darra991, arien, Hannia123 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wypiłam glukozę. Szczerze powiem, że całkiem smaczne :) teraz tylko czekać 2 h na pobranie krwi

muminka83 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ale to głupie.Trzymają nas na siłe zeby kase z nfz wyciągnąć...żenada

Mi to lekarz powiedział oficjalnie, przy innych dziewczynach. Tak jak pisałam - w poniedziałek mnie przyjęli, we wtorek powiedziałam, że chcę wyjść a on mi na to, że wypuści mnie w środę bo dopiero wtedy nfz im za mnie zapłaci. Dlatego w pełni rozumiem Twoją złość Vira. Ja wykorzystałam ten czas na poznanie opinii innych dziewczyn i dzięki temu wiem, że w tym szpitalu rodzić nie będę :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam podwyższone CRP aż 21,5
    Robiłam je piątek kiedy miałam jeszcze mocno czerwone gardło i nawet śliny nie mogłam przełykać bo bolało jak........ diabli.
    Dopiero od poniedziałku tfu tfu tfu gardło mnie nie boli ... więc przypuszczam że taki wynik był wynikiem 3 tygodniowej infekcji gardła. Jutro według zaleceń lekarza mam iść i zrobić powtórkę badania i zobaczymy jak wzrasta to antybiotyk jak spada to okey.

Nooo zobaczymy..... :/
    Ja ogólnie mam CRP od lat zawsze powyżej 10.. utrzymuje mi się tak do 15 ....eh zobaczymy. Na chwilę obecną się nie denerwuje.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Mi to lekarz powiedział oficjalnie, przy innych dziewczynach. Tak jak pisałam - w poniedziałek mnie przyjęli, we wtorek powiedziałam, że chcę wyjść a on mi na to, że wypuści mnie w środę bo dopiero wtedy nfz im za mnie zapłaci. Dlatego w pełni rozumiem Twoją złość Vira. Ja wykorzystałam ten czas na poznanie opinii innych dziewczyn i dzięki temu wiem, że w tym szpitalu rodzić nie będę :)

Na taki tekst wyszłabym na własne żądanie dla samej zasady.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez leze i kwitne dalej. Mialam dostac kroplowke dzis i naeazie cisza. Jedyne co dostaje to luteina, ktora moglabym brac rownie dobrze w domu. Brzuch mnie raczej nie boli, ale maz mi przywiozl magnez i sobie lykam... Zamieszanie tylko bo maz musial kombinowac w pracy zeby moc sie synkiem zajac jak tu jestem, a i tak nie wiem po co tu leze. Dlatego wlasnie dlugo bronilam sie przed IP zeby nie bylo takiej sytuacji jak ta:-/ Jak tak dalej pojdzie to trzeba sie bedzie wypisac samemu. Jedyny plus to ze tetno dzidziusia sprawdzaja co trzy godziny, w nocy tez wiec jestem choc tyle spokojniejsza.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z drugiej strony takie urazy mogą dawać późne objawy. Lepiej ze sie jest w szpitalu w razie "w". Ja tez kipiałam ze złości ale z drugiej strony wiedziałam ze zawsze jest ktoś kto zareaguje gdyby jednak cos sie zadziało. A to nie wina lekarza ze mu NFZ nie zapłaci za 2 dni. Zawsze jest opcja wypisu na zadanie :) tylko ze ponoć pózniej maja prawo odmówić przyjęcia :/

Est, arien lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Ja tez leze i kwitne dalej. Mialam dostac kroplowke dzis i naeazie cisza. Jedyne co dostaje to luteina, ktora moglabym brac rownie dobrze w domu. Brzuch mnie raczej nie boli, ale maz mi przywiozl magnez i sobie lykam... Zamieszanie tylko bo maz musial kombinowac w pracy zeby moc sie synkiem zajac jak tu jestem, a i tak nie wiem po co tu leze. Dlatego wlasnie dlugo bronilam sie przed IP zeby nie bylo takiej sytuacji jak ta:-/ Jak tak dalej pojdzie to trzeba sie bedzie wypisac samemu. Jedyny plus to ze tetno dzidziusia sprawdzaja co trzy godziny, w nocy tez wiec jestem choc tyle spokojniejsza.
    A ciebie z jakiego powodu zatrzymali?

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hejka, ja znowu mam katar :/ wczoraj psikalam jak najęta. Zdenerwowałam sie bo w pewnym momencie poczułam mokre majtki, nie było tego duzo ale juz sie martwiłam o wody płodowe. Ale w aptece kupiłam papierek lakmusowy. Zabarwił sie na żółty kolor wiec tak jak powinno byc. Teraz poza kremowa lekko wodnista wydzielina jest ok. To chyba ok co? A wy jaka macie wydzielinę?

Ja mam bardzo dużo wydzieliny nawet wkładki nie pomagają i muszę co chwilę zmienia bieliznę. I przerożna jest, przezroczysta, biaława, trochę zółtawa raz wodnista raz grudkowata, nie wiem od czego to zalezy, ale gin mówi, że to typowa ciążowa wydzielina :)

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira co ty jeszcze robisz w tym szpitalu heh lezec mozesz w domu te kilka dni i odpoczywac. Nie wiem, ale ja bym sie wypisala na wlasne zadanie, nikt nie ma prawa cie trzymac na sile. A ja tym bardziej bym sie z tamtad zawinela bo szpitale dzialaja na mnie przygnebiajaco.

Teresa1992 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie z serii wyprawkowej. Co sądzicie o wkładkach laktacyjnych wielorazowych? Wczoraj studiowałam ten temat i takie wkładki są podobno nie tylko bardziej higieniczne i komfortowe, ale i tańsze aniżeli jednorazówki.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka ja mam nardzo dużo różnej wydzieliny, wodnista też między innymi ,bardzo często czuję tam wilgoć i wkładka za wkładką ale na badaniach lekarz mówi ,że wody ok i wydzielina też :)

Jeżówka napisz czasem co u Was, fajnie,że wszystko tak pozytywnie :) szczęśliwego rozwiązania!

Vira trzymaj się ta ,ale może lepiej ,że Cię zostawiają i obserwują niż mieli by mieć w dupie i odesłać z kwitkiem do domu. W którym szpitalu jesteś?

km5szbmhexpco9m1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A ciebie z jakiego powodu zatrzymali?

Mialo byc cytuj, nie lubie.Brzuch mnie bolal cale popoludnie w niedziele, lacznie z krzyzem. Tabletki nie dawaly rady wiec pojechalismy na ip. A tam od razu oddzial. I tak sobie leze.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj wiem o czym mówicie, tez mi sie wydawało ze bez powodu mnie zatrzymali. Buziak, bedzie dobrze!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Ja właśnie wypiłam glukozę. Szczerze powiem, że całkiem smaczne :) teraz tylko czekać 2 h na pobranie krwi

Smaczne? Zazdroszczę ze Ci to smakowało:)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pudlu jest teraz artykul, o tej 60 latce z blizniakami. Ponoc przyznala sie do tego in vitro... ciekawi mnie tylko, ktory lekarz taku madry, ze sie podjal, bo z tego co wiem, to jest ogranczenie wieku. No chyba, ze za odpowiwdnia oplata, kazdemu robia :/ dla mnie prawa (wolnosc) jednostki koncza sie tam gdzie zaczynaja sie prawa drugiego czlowieka, w tym przypadku tych dzieci. Nie rusza mnie jak ktos operacjami plastycznymi robi z siebie monstrum, jego cialo. Natomiast poczeciem dzieci juz nakrawamy na ich zycie. Jeszcze jestem ciekawa czy jajeczka byly jej, bo to w tym wieku tez watpliwe, jesli nie, to taki troche dla mnie handel ludzmi... czym to sie rozni od sprzedazy niemowlecia?

Martita88, muminka83, Est lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pudlu jest teraz artykul, o tej 60 latce z blizniakami. Ponoc przyznala sie do tego in vitro... ciekawi mnie tylko, ktory lekarz taku madry, ze sie podjal, bo z tego co wiem, to jest ogranczenie wieku. No chyba, ze za odpowiwdnia oplata, kazdemu robia :/ dla mnie prawa (wolnosc) jednostki koncza sie tam gdzie zaczynaja sie prawa drugiego czlowieka, w tym przypadku tych dzieci. Nie rusza mnie jak ktos operacjami plastycznymi robi z siebie monstrum, jego cialo. Natomiast poczeciem dzieci juz nakrawamy na ich zycie. Jeszcze jestem ciekawa czy jajeczka byly jej, bo to w tym wieku tez watpliwe, jesli nie, to taki troche dla mnie handel ludzmi... czym to sie rozni od sprzedazy niemowlecia?

Albo sklamala ad wieku, albo caly ten proceder jakis szemrany:/ jesli mialabym kiedykolowiek byc dawca jajeczka to zgodzilabym sie tylko bliskiej rodzinie, np siostrze. Wyobrazacie sobie, ze oddajecie swoje jajeczko (dziecko) anonimowo/ charytatywnie a oni wszczepiaja je niezrownowazonej60 latce bez srodkow do zycia i partnera bo ktos dobrze zaplacil?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:53

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ