X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ja dzisiaj, idę wreszcie na wizytę do swoje ginekologa, już nie mogę się doczekać, ciekawa jestem ile moja mała waży :)

Martka - Jeżeli chodzi o wydzielinę to mam bardzo różna, raz wodnistą raz gęstą, białawą a czasem nawet żółtawą, według ginekologa jest wszystko w porządku.

28whyx8d41olhvnv.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten mroźny i pochmurny dzień.
    Ja dziś od 6 nie śpię, musiałam jechać na pobranie krwi a później zarejestrować się do urzędu pracy. W poniedziałek muszę stawić się na decyzję ale nie wiem w jakim celu bo wcześniej w gdańsku nie musiałam, może to dlatego że jestem w ciąży. I mam do Was pytanie, może któraś mi pomoże. Czy ktokolwiek zgodzi się wziąć mnie do pracy? Nie ukrywam że teraz czuję się dobrze ale może być tak że po tygodniu będę musiała iść na zwolnienie bo się przeziębię albo będzie mnie coś boleć tfu tfu wypluć żeby nie wykrakać. I tak się zastanawiam nad tym wszystkim, liczę na Wasze cenne odpowiedzi na ten temat. :)
    Jutro jadę do mamy do gdańska, muszę w końcu pojechać wózek zobaczyć, przy okazji spotkam się z kuzynką. Z moim M troszkę odpoczniemy od siebie to też będzie lepiej. I może na jakieś małe zakupy się wybiorę :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytalam, ze w Polsce panstwo finansuje do 40r. Zycia. Prywatnie wszystko zrobia... smutne to :(

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu dla mnie cały proces in vitro jest chory. W sensie te warunki ograniczenia. Przykre jest to ze nie każdego na to stać. I jeszcze do tego ograniczenia że trzeba być po ślubie, no paranoja!! Jak się jest singielka bizneswomen to dlaczego nie dać szansy, skoro taka kobieta jest w stanie stworzyć dom dla takiego maleństwa. Tragedia.
    A ta kobieta to jakiś absurd!! Bliźniaki, wiek i brak środków. Ja młoda osoba nie zdecydowalabym się na dziecko gdyby nie było mnie stać!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Jakoś tak się słabiej czuję i nie mam siły coby się rozwodzić, tak więc wszystkim wizytującym życzę powodzenia, tym w szpitalu cierpliwości i dobrych wieści a reszcie dobrego samopoczucia :)

Karmelek, Kasia24 - ślicznie wyglądacie!

Ksanka - cieszę się z dobrych wieści a Zosia śliczna!

Kaarolina - super foteczka ;) Gremlinek przeuroczy!

Co do szpitala - nie dramatyzujcie dziewczyny. Jeśli nawet nic się nie dzieje to nikomu jeszcze 3 dni w szpitalu nie zaszkodziły. Nie wiem co byście chciały aby lekarze robili, przecież tak wygląda obserwacja, że się obserwuje. I nie ma się co na własne życzenie "na złość lekarzom" wypisywać bo oni sobie tego nie wymyślili, że 3 doby trzeba leżeć aby dostać kasę z NFZ. Za coś te szpitale trzeba utrzymać, przecież nie wezmą pieniędzy z powietrza.

Ja wiem, że Wam przykro i byście chciały do domu ale chyba nie my i nie nasze samopoczucie jest teraz najważniejsze tylko zdrowie i bezpieczeństwo dzieci. Tak więc głowa do góry, 3 dni to nie wieczność, czas szybko leci i zaraz będziecie w domu. Zdrówka Wam życzę i dobrego humoru :)

Buziaki i miłego dzionka!

ksanka, muminka83, darra991, krówka_muffka, Est, Kaarolina, domiii, Kokaina, Czarodziejka87, Hannia123, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:28

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że my się tu każdym szczyknieciem martwimy, a taka kobieta cała ciążę pije i nic maleństwa nie ruszy. Żal mi tylko że rodzą się z promilami we krwi. Może warto finansować środki antykoncepcyjne.

edyś, muminka83 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, "lubie" za finansowanie środków antykoncepcyjnych. Bardzo dobry pomysł ale przy obecnym rządzie to szarlatanstwo :/

She86 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 23 tygodniu :)
    i pochwalę się moim brzuszkiem zamieszkałym przez Emilkę :)

2d9a9a6f785903d4med.jpg

Martita88, muminka83, krówka_muffka, Renka88, ksanka, Est, alinalii, Mietka 30:), ryjkek, Kate84, She86, Love_life, Czarodziejka87, edyś, Izoleccc, Karka, perła ziemi, Gośśś, Hannia123 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dzień dobry w ten mroźny i pochmurny dzień.
    Ja dziś od 6 nie śpię, musiałam jechać na pobranie krwi a później zarejestrować się do urzędu pracy. W poniedziałek muszę stawić się na decyzję ale nie wiem w jakim celu bo wcześniej w gdańsku nie musiałam, może to dlatego że jestem w ciąży. I mam do Was pytanie, może któraś mi pomoże. Czy ktokolwiek zgodzi się wziąć mnie do pracy? Nie ukrywam że teraz czuję się dobrze ale może być tak że po tygodniu będę musiała iść na zwolnienie bo się przeziębię albo będzie mnie coś boleć tfu tfu wypluć żeby nie wykrakać. I tak się zastanawiam nad tym wszystkim, liczę na Wasze cenne odpowiedzi na ten temat. :)
    Jutro jadę do mamy do gdańska, muszę w końcu pojechać wózek zobaczyć, przy okazji spotkam się z kuzynką. Z moim M troszkę odpoczniemy od siebie to też będzie lepiej. I może na jakieś małe zakupy się wybiorę :D

Będziesz tylko na termin przychodzić. Uwierz mi że w UP nie zaproponują ci ciężarnej żadnej pracy. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat polityki jest bardzo trudny- zwłaszcza, że ludzi są bardzo podzieleni :( to jest smutne niestety

ja uważam, że każdy żyje swoim życiem i zaglądanie do czyichś łóżek czy tego jak się modli, żyje, wychowuje dzieci to ogromna przesada.. a co do 500 zł na dziecko - uważam tak jak Renka - skorzysta z tego patologia i będzie z tego bieda niestety.

Jestem za tym, żeby obywatelowi dać "wędkę" a nie "rybę" i wtedy ludzi sobie poradzą a lenie śmierdzące obejdą się smakiem, bo prawda jest taka że za te 500 zł dla najbiedniejszych beknie zwykły uczciwy obywatel, który pracuje, odprowadza podatki i stara się żyć jak najlepiej.

oczywiście nie wrzucam wszystkich najuboższych do jednego wora, ale na tyle na ile znam życie wiem, że ci biedni ale uczciwi i próbujący sobie radzić dostają pomoc i żyją i gdyby dostali od państwa wsparcie w postaci nie pieniędzy a np kursów zawodowych po których dostaną dobrą pracę albo po prostu miejsc pracy byli by dużo szczęśliwsi niż z tych 500 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:31

Renka88, Madlene.:), ksanka, Est lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w sumie zdziwiona nawet nie jestem. Mnie tylko rozwala caly ten absurd pompowania hasla 500 na dziecko, przeciez juz teraz sa zasilki dla ubozszych rodzin, dlaczego ich nie podwyzszyc tylko oczywiscie tworzenie nowych okienek i papierologii... wszystko sprowadza sie do utrudniania ludziom zycia.

Ja z mezem to 500 zl akurat przezyje i wg mnie rodzinny bogate nie powinny dostawac kasy, bo akurat mamy mozliwosc dobrze zarobic, ja bym bardziej porzebowala latwego dostepu do zlobka i przedszkola, otwartej szwietlicy itp. Placi sie te podatki a g* z tego, bo np do lekarzy tez musze prywatnie latac no na NFZ zawsze w ciagu dnia plus kolejki, a ja pracuje... i nie mam ochoty brac urlopu.

Martita88, Renka88, Est, She86, edyś lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Najlepsze jest szerzenie patologii w naszym państwie. Jak dzisiaj w DDTVN usłyszałam że nie każdy dostanie 500 zł na dziecko, tylko rodziny w których dochód na osobę to mniej niż 800 zł na osobę. Czyli całe ubóstwo, gdzie alkohol i seks bez zabezpieczeń idzie w parze będzie dostawalo kasę! Przy rodzinie patologicznej gdzie dzieci rodzą się na potęgę taka matka nie pójdzie juz w ogóle do pracy. Żal.

No wiesz... w 3 osobowej rodzinie 800 zł na osobę wychodzi 2400 na rękę na całą rodzinę. Teraz naprawdę ciężko znaleźć pracę gdzie zarobki na rękę są wysokie. Najczęściej ludzie pracują za minimum krajowe. Nie oznacza to że ktoś jest patologią. I niekoniecznie trzeba być patologią. Uwierz. Mój mąż tyle ma a nie uważam że jestem patologiczną rodziną. Nie żyję ponad stan. Nie pije alkoholu, nie palę a wiec mamy przynajmniej 400 zł w kieszeni. A mamy na utrzymaniu córkę jeszcze Edgara. Oli uczęszcza do szkoły muzycznej i językowej a to też kosztuje - prawie 3000 zł rocznie nie wspomnę o przedszkolu gdzie miesięcznie 200 zł idzie. Nie jest źle bo nie mamy długów.
    Przy drugim dziecku jest bez ograniczenia dochodowego. Ja nie liczę na tą kasę. Uważam że samemu trzeba sobie radzić. Jednak jeśli będzie coś takiego przysługiwało to skorzystam z tego bo czemu nie. Nasz kraj najmniej pomaga rodzinie. Mamy stawki głodowe- jesteśmy pod tym względem na 24 msc wśród Państw. Dlatego uważam że oczywiście część rodzin wątpliwie będzie wydawać kasę ale myślę że rząd jakoś to rozwiąże a więc być może sprawdzi na co ... albo jakieś rachunki będzie trzeba sobie trzymać. Ja bym te pieniądze dawała na konto dla dziecka. Po paru latach uzbiera się fajna kwota czy to na studia dla niego czy na jego pasje.

Więc tam gdzie jest mniej niż 800 zł na osobę to nie zawsze patologia i dziadostwo gdzie sex jest na potęgę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:34

Kasmira, Madlene.:), Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Renka, "lubie" za finansowanie środków antykoncepcyjnych. Bardzo dobry pomysł ale przy obecnym rządzie to szarlatanstwo :/

Mopr finansuje środki antykoncepcyjne w rodzinach z trudnym wywiadem ... twz patologii. Jednak oni też muszą tego chcieć.

Martita88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:28

Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie do mamus które posiadają już łóżeczka. Jakich firm kupiliscie, planujecie kupić.
    Dziadkowie Zosi doszli do wniosku że zrobią u siebie pokój dla malutkiej i spodobało im się łóżeczko firmy ballamy. Czy któraś z was ma doświadczenie z tą firmą. Bo na necie są różne opinie min że mebelki czasem są trudne do złożenia itp
    Dziekuje

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale id wczoraj mam straszny czas.. szczęśliwa wróciłam z podglądania Malucha, a w domu zaczęła się masakra. Synek pod wieczór zaczął Nam strasznie wymiotować, od tej pory Mały w brzuchu jest strasznie niespokojny ciągle mnie kopie, pewnie wyczuwa mój stres... Krzyś na chwilę obecną ma się w miarę dobrze, nie spiśmy całą noc i właśnie odsypia a ja nie mogę bo Bartuś non stop mnie okopuje tak że mnie boli już cały brzuch. Mam nadzieję że ominie Nas szpital,bo nie wyobrażam sobie jakby miało mnie nie być przy Krzysiu,a na pewno ze względu na ciąże nie mogłabym z Nim zostać :( z tych nerów boli mnie głowa i chce mi sie płakać :(

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że zamiast tych 500 zł na dziecko powinni potworzyć więcej żłobków czy przedszkoli żeby bezpłatny dostęp do nich był lepszy, a nie jakieś zapisywanie się na listy 3 lata wcześniej... Ponadto mogliby też zainwestować w przychodnie dla dzieci, bo w niektórych miastach to tragedia i co za tym idzie, trzeba wszystko prywatnie. Również rozszerzenie listy szczepień bezpłatnych byłoby dobrym pomysłem. Myślę, że to wszystko ułatwiłoby życie wielu rodzinom i taka pomoc to pomoc. Bo nie oszukujmy się, są ludzie co dla tych 500 zł będą produkować dzieci, a co za tym idzie to nie trzeba pisać. Nawet jak weszło becikowe kilka lat temu, to patologia zaczęła dzieci robić, no aż uwierzyć nie mogłam, że ten jednorazowy 1000 zł mógł aż tak zanęcić i ukazać niezrozumiałe dla mnie pokłady ludzkiej głupoty. No ale takim ludziom to już nic nie pomoże, a przysłowiową wędkę, to oni by nie wiedzieli z której strony łapać, że o braku chęci nie wspomnę.

Co do szpitali i "naciąganych" pobytów nie rozumiem oburzenia. Nikt nie ukrywa faktu że musi być minimum 3 dni żeby szpital dostał zwrot. To nie jest jakiś skrzętnie ukrywany sekret, tylko ogólnie dostępna prawda. Szpitale przecież z czegoś muszą funkcjonować, ktoś musi za ten nasz pobyt zapłacić.

Vira, to chyba dobrze, że lekarz Cię zatrzymał? No bo w innym razie, to nie rozumiem po co tam poszłaś. Przecież jak sama pisałaś nic Ci nie było, nic nie bolało, ale się martwiłaś. No to lekarz stwierdził, że nic Ci nie jest, ale że poobserwować trzeba, czy nie tego oczekiwałaś?

Nie ryzykowałabym takimi wyjściami na własne żądanie, szczególnie gdy mówimy tu o 3 dniach. To naraziłoby nas na śmieszność; idziemy po pomoc, a potem tę pomoc odrzucamy, kiepsko to wygłąda i byłoby źle widziane, a trzeba się liczyć z faktem, że jeszcze możemy do tego szpitala wrócić.

Teresa1992, Martita88, Est, domiii, Renka88, Dorka87, She86, Karka lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu, szyjka ma 3.2 cm czyli trochę się skrocila . Mam podawane przez pompę jakieś leki. Nie chce nikogo straszyć ale twardnienia nie są normalne. Niektórym tak jak mi szyjka skraca się stopniowo, a jest dziewczyna która miała bezbolesne skurcze kilka razy dziennie i nagle zaczęła jej się akcja porodowa na początku 6 go miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 12:20

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj odbieram przesyłki od kuriera :D pierwsza już jest i pochwalę się fotkami, i dodatkowo, nasz zapas ciuszków :) rozmiar 56-62 większość 65
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f55ead99c2f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dae20b6c46e6.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eed59423feeb.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6704579b14ad.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/685468a7cba9.jpg

Madzialena90, Vincent, Mietka 30:), muminka83, Renka88, Est, ryjkek, Madlene.:), She86, Love_life, Czarodziejka87, edyś, Kate84, Karka, Gośśś, Mania1718, krówka_muffka, Kasia24 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ