X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informacje co do żelaza i magnezu :) Właśnie przeorganizowałam sobie moje pudełeczko z lekami :)

domiii lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane Nasze Trójpaczki. widziałyście tego bloga? :)
    http://moznajetylkoprzezyc.blogspot.com/2014/02/rok-temu-i-teraz.html

niesamowity powrót do formy:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fc4a91ae33e.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b40bc233dd3.jpg

Kasia24, d'nusia, Karka, baassiia, Kate84, muminka83, edyś, domiii, RudyTygrysek, foxica, Mietka 30:), Love_life, Izoleccc lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii,
    Zmień termin mojego porodu na pierwszej stronie na 2 marca :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

edyś, domiii lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.Jestem wykończona,leze w sali z dziewczyna w 40tygodniu i ona co chwila biega do lazienki a w nocy co 3godziny badali tetno jej dziecka.Mnie od przyjecia nie zrobili nic poza tym ze sprawdzili tetno małej wczoraj wieczorem i dzis rano i zmierzyli mi cisnienie.Rownie dobrze moglam jechac do domu i przyjechac rano. Ciekawe co lekarz powie na obchodzie (jest o 8:00).Mam nadzieje ze mnie puszcza.A mąż mi nawet nie napisał nic na dobranoc -pewno sie cieszy ze ma swiety spokoj od baby.Dziewczyna z sali obok ma dzidziusia i troche plakał w nocy-jejku jaki to piekny dzwiek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 07:01

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie same odczucia co do pobytu w szpitalu co Ty Vira. Zaraz po przyjeciu dali mi kroplowke, potem na obchodzie mowilam, ze mnie dalej pobolewa brzuch to stwierdzili ze musi byc dzien przerwy zeby dostac nastepna. Wiec tak lezalam wczoraj bezczynnie i zapuszczalam korzenie. Zobaczymy co bedzie dzis. Poki co jestem po glukozie, zaraz ide na drugie pobranie. Moze u Ciebie tez cos ruszy dzis.

Martita, u mnie bylo dokladnie LBBB, bLok lewej odnogi peczka Hisa. A oznacza to problemy z przewodnictwem w sercu, a przez to jego nierowna prace i takie wlasnie dolegliwosci jak pisalam.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) A ja w przychodni bo mi nie przeszło jeszcze. Wyobraźcie sobie, że już 3 raz trafiłam jak moja lekarka ma urlop.... i muszę do innej. No, ale wyleczyć się trzeba. Współczuję Wam dziewczyny w szpitalach, oby szybko Wam pomogli i w zdrówku do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 07:54

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja nawet nie próbuje was nadrobić... Wczoraj sie pożarłam na maxa z moim (pierwszy raz spaliśmy osobno) i nawet nie wiem o tkórej wyszedł... jak tak dalej pójdzie to nie dotrwamy do końca ciąży bo ja nie mam już ochoty kolejny raz ustępować...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka, Vira trzymajcie się tam i czekamy na szpitalne wieści :-*

Trzymam dziś kciuki za wszystkie wizyty w tym swoją :-D

Z domu wyjdę znów o 10 i wrócę po 20...eh
    Na 11 gimnastyka,13 endokrynolog, 14-16 szkoła rodzenia dla Mam, na 16 M przyjedzie z Gdańska pod szkole na szybko obiad, 17 zajęcia wspólne w SR, na 18 dla Tatusiów i 19 ginekolog :-P mama mówi, że jak dalej tak będę latać to urodze i nie zauważe kiedy ;-)

A teraz robię ciasta dla M!:-)

Est, She86, krówka_muffka, Kasia24 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamusie !
    chyba też muszę coś upiec :) bo tu same kucharki :D u mnie na obiad dzisiaj zupka, i może jakieś ciasto :D

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• TaRRa Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

na dobry początek dnia wysyłam Wam stronkę z pięknymi sukienkami :D co do cen - nie wypowiadam się :P

http://www.happymum.pl/sklep3/0,sukienki_wizytowe.html

Udanych wizyt dziewczyny :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Ja już po śniadanku. Słoneczko luka do okna choć nie da się ukryć że jest mroźno.
    Vira mam nadzieję, że nie będziesz musiała leżeć długo w szpitalu.

:-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, łącze sie w bólu. Chialam wam wczoraj pisac, ze gdyby mnie nie bylo dluzszy czas to znaczy, ze siedze za morderstwo.

d'nusia, Mania1718, kamka, Hannia123 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie!

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się, obyście wyszły szybko :)

Ja dzisiaj nocka nieprzespana nie wiem dlaczego? Dzisiaj odwiedzam moja miejscową porodówkę, idę zapisać się do nowej szkoły rodzenia bym mogła mieć położną na miejscu :)

Miłego Dnia!! :)

skowroneczka87, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja znowu mam katar :/ wczoraj psikalam jak najęta. Zdenerwowałam sie bo w pewnym momencie poczułam mokre majtki, nie było tego duzo ale juz sie martwiłam o wody płodowe. Ale w aptece kupiłam papierek lakmusowy. Zabarwił sie na żółty kolor wiec tak jak powinno byc. Teraz poza kremowa lekko wodnista wydzielina jest ok. To chyba ok co? A wy jaka macie wydzielinę?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, oni w szpitalach generalnie mało robia, grają na czas, który w obserwacji ciężarnych jest kluczowy :) wypoczywaj i sie nie denerwuj bo to nic nie sa. Ja tez leżałam 10 dni a właściwie badanie zrobili mi przy przyjęciu o wypisie :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hejka, ja znowu mam katar :/ wczoraj psikalam jak najęta. Zdenerwowałam sie bo w pewnym momencie poczułam mokre majtki, nie było tego duzo ale juz sie martwiłam o wody płodowe. Ale w aptece kupiłam papierek lakmusowy. Zabarwił sie na żółty kolor wiec tak jak powinno byc. Teraz poza kremowa lekko wodnista wydzielina jest ok. To chyba ok co? A wy jaka macie wydzielinę?

Kochana. Ja przy kaszlu uporczywym w tej ciąży popuszczałam :/. Na badaniu usg wyszło że wody płodowe są w normie :D Teraz tak może być ... cóż ciąża

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wpadam tylko wypisać się z listy - Domiii usuń mnie proszę. Wybaczcie że się nie odzywałam. Zarówno z moim maleństwem jak i ze mną wszystko w porządku, ale nie mam czasu nawet Was czytać, nie wspominając o pisaniu. A z doskoku to tak dziwnie. Ten czas, który miał być dla mnie najspokojniejszy w życiu, okazał się najbardziej burzliwy - tym, co się dzieje w tej ciąży, można by obdzielić ze 3 lata i ze 3 rodziny :) Ale są to zmiany na lepsze i chwytam(y) okazje, póki są, więc mimo padania na nos nie narzekam. Trzymam kciuki za Was wszystkie, a Ksankę i Annak ściskam szczególnie ;)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżówka9 wrote:
    Dziewczyny, ja wpadam tylko wypisać się z listy - Domiii usuń mnie proszę. Wybaczcie że się nie odzywałam. Zarówno z moim maleństwem jak i ze mną wszystko w porządku, ale nie mam czasu nawet Was czytać, nie wspominając o pisaniu. A z doskoku to tak dziwnie. Ten czas, który miał być dla mnie najspokojniejszy w życiu, okazał się najbardziej burzliwy - tym, co się dzieje w tej ciąży, można by obdzielić ze 3 lata i ze 3 rodziny :) Ale są to zmiany na lepsze i chwytam(y) okazje, póki są, więc mimo padania na nos nie narzekam. Trzymam kciuki za Was wszystkie, a Ksankę i Annak ściskam szczególnie ;)

:-* Napisz od czasu do czasu co u ciebie :-* :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)

ja tez już po śniadaniu ;) tradycyjnie owsianka +banan+żurawina ;)
    dziś pracowity dzień muszę wyszorować dom , gdyż jutro przychodzi koleżanka
    z małym dzidziusiem Mmmm.. z małą córeczką Ingą ;) Inga ma 2 miesiące ;)
    już sie nie mogę doczekać ;) wiec dom musi być czyściuki ;) i do tego musze upiec szarlotkę !

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowka, nie wypisuj się od nas. Tu nie wojsko. Będzie nam wszystkim miło jeśli od czasu do czasu pojawić się choćby powiedzieć cześć.
    A tak poza tym to powodzenia w dalszej ciąży i do szczęśliwego porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 09:12

muminka83, Est, A.Kasia, Kate84, edyś, Martita88, anie93lica, RudyTygrysek, d'nusia, jagood, Hannia123 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ