X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Moze ktoras sie orientuje, moj dziadek zmarl rok temu, mial kredyt, od roku czasu splaca go moja babcia. Spotkalyscie sie z taka sytuacja? Nie jest tak ze po smierci splaca kredyt firma ubezpieczeniowa?

Teoretycznie gdyby babcia poszła z aktem zgonu to tak ale musiałaby w terminie do 6 msc od chwili śmierci dziadka złożyć wniosek do sądu o to że nie chce nic z majątku dziadka. Jeśli tego nie uczyni po śmierci "dłużnika" długi przechodzą na członków rodziny.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    rozbawił mnie ten preparat. Niby pisze na opakowaniu że dla kobiet w ciąży i karmiących ale w ulotce przeciwwskazania ciąża :P hihihh

cytuję : " Przeciwwskazania: kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem. Produkt zawiera fenyloalaninę i nie powinien być stosowany przez osoby chore na fenyloketonurię."

haha w przypadku witamin dla ciężarnych pierwszy raz się z tym spotykam :P

Mój mąż pracuje w branży medycznej z firmami farmakologicznymi i oni tak piszą żeby zdjąć z siebie odpowiedzialność jakby coś się wydarzyło po zażyciu leków :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny ja dzis dostane klucze do mieszkania do ktorego mialam sie przeniesc od 1 grudnia. Ciesze sie mimo ze to stare mieszkanie z piecem kaflowym ale bede miec swoje gniazdko :-) teraz bedzie troche zakupow, przede wszystkim wegiel a ja w ogole sie na tym nie znam.

oj idzie się przyzwyczaić. Wcześniej wychowywałam się w blokach więc piece to był koszmar. Potem zburzyliśmy z mężem kaflowe piece i mamy kominek i jest w jednym pomieszczeniu ale ogrzewa całe mieszkanie. Idzie wszystkiego nauczyć. Tylko my nie chcieliśmy palić węglem a bardziej drzewem bo zdrowiej

Martita88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena to cudnie,że już jesteście w domku!:) odpoczywaj ile się da i tak jak teraz pozytywne myśli:)
    Moja koleżanka której szyjka skracała się w 24 tygodniu po założeniu krążka urodziła po terminie:)
    Trzymam kciuki,żeby u Ciebie też tak było:)

Magda lena lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    rozbawił mnie ten preparat. Niby pisze na opakowaniu że dla kobiet w ciąży i karmiących ale w ulotce przeciwwskazania ciąża :P hihihh

cytuję : " Przeciwwskazania: kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem. Produkt zawiera fenyloalaninę i nie powinien być stosowany przez osoby chore na fenyloketonurię."

haha w przypadku witamin dla ciężarnych pierwszy raz się z tym spotykam :P

No coś chyba źle skopiowali ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    a ja myślałam że III trymestr zaczyna się w skończonym 27 tygodniu ciąży 27 tyg 0 dni :P

dobrze myślałaś :) III trymestr zaczyna się od 28 tygodnia (skończony 27), ale belly jak zwykle pokazuje wcześniej :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym trymestrem to jest tak, ze ciaza trwa 40 tygodni= 9 miesiecy i 1 tydzien. 6 miesiac konczy sie dokladnie w 26t0d (27 tydzien), gdy doda sie ten bezpanski tydzien do II trymestru wyjdzie 27t0d:) mozna sobie te podzielic 9m 1t na 3 i wtedy, koniec II trymestru wyjdzie 26t 4d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 16:03

muminka83, Est lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie rozerwie. Na obiad zjadłam kilka placków ziemniaczanych, a potem do kawy babkę marmurkową z polewą czekoladową. Do wieczora chyba się nie podniosę :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Chyba mnie rozerwie. Na obiad zjadłam kilka placków ziemniaczanych, a potem do kawy babkę marmurkową z polewą czekoladową. Do wieczora chyba się nie podniosę :)

Ale mi apetytu narobiłaś :)
    mmmmniammm...

edyś lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Moze ktoras sie orientuje, moj dziadek zmarl rok temu, mial kredyt, od roku czasu splaca go moja babcia. Spotkalyscie sie z taka sytuacja? Nie jest tak ze po smierci splaca kredyt firma ubezpieczeniowa?
    kwestia czy dziadek miał stosowne ubezpieczenie, bo jeśli tak to spłaca firma ubezpieczeniowa. Wiem, bo tak mamy, ale to tania zabawa nie jest 100 zl miesięcznie i na wypadek śmierci lub niezdolności do pracy spłacają nam kredyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 16:28

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój dom jeszcze godzinę temu robił za przedszkole :D

Był u mnie mój 2 letni chrześniak, jego siostrzyczka , która ma 5 miesięcy i znajoma z dziećmi 1,5 roku i 2,5 :D Hałas i bałagan zawsze jest ok :D Ucierpiała moja lodówka oraz magnes z niej . Mój M jak wszedł to mówi do mnie "Gdzie ja jestem?" bo taki był bałagan :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 16:39

A.Kasia, paola87, Kate84 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupowałyście może koszule tej firmy:

https://sklep.dn-nightwear.com/35-mama#/

Podoba mi się kilka sztuk, ale mam obawy co do ich rozmiaru. Na zdjęciach szczupłce modelki - ale czy za 3 miesiące zmieszczę w takiej koszuli brzuch ? (chcę zrobić zakupy z myślą o szpitalu).

????

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, czy ci producenci wiedzą jak wygląda kobieta w ciąży? Jedną firmę reklamuje dziewczyna, którą znam. Jest baaaardzo chuda i do tego ma silikonowe piersi. No to oczywiste, że ja tez tak będę wyglądać w dniu porodu... Niewątpliwie zdjęcia z jej udziałem zachęcą mnie do zakupu... Kurde przecież te zakupy robimy my, kobiety kulki, a nie nasi faceci...

edyś, muminka83 lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M, sliczne te koszulki. Kurcze, tak tu piszemy o tych roznych sklepach, firmach, polecamy, szukamy zeby jakos to wygladalo, a jak tu patrze w szpitalu to szalu nie ma. Sama niedawno szukalam wyprawki do szpitala zeby jako tak wygladac, a tu dziewczyny niektore to ubrane tyle tylko zeby cos na sobie miec.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety kulki, dobre;-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koszule piękne, ja swoje zamówiłam w italian fasion
    u mnie był kolejny kurier :D
    i mam królika
    apaszkę i zawieszkę na smoczek
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9a704d482ce.jpg

RudyTygrysek, She86, muminka83, Madzialena90, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firma dobranocka jest super jezeli chodzi o piżamy wiem bo kupuje u nich zawsze i w firmie muzzy bawełna super jakość , kolory sie nie spieraja i rozmiar trzyma

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle ze ja je kupuje po cenach producentan ale widze ze jak na sklep to nie jest drogo bo u mnie na targu kosztuja ok 90 złoty, mozesz sie przejsc na jakąś hale targową i przymierzyc, prawie każdy piżamowy sklep ma ta firme u siebie

M+M+? lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://muzzy.pl/sklep/koszule-do-karmienia/koszula-do-karmienia-zadrukowana-w-groszki-detail.html
    ja zakupiłam sobie ta w rozmiarze o 1 więcej niż nosiłam czyli M i na całą ciąże spokojnie wystarczy a potem nie bedzie workowata

M+M+? lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://muzzy.pl/sklep/szlafroki/szlafrok-granatowy-w-groszki-detail.html
    i do tego ten szlafroczek

f2wlh371dlcmnxcx.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ