X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Bo to zależy jak się tę szyjkę bada. Na połówkowym wyszło mi 4,5 cm. A w szpitalu 3.5. I mówię babce w szpitalu podczas badania, że o matko, matko, przez tydzien skróciła się 1 cm bo na połówkowym wyszło 4.5. A ona na to, że spokojnie, że jak mocniej przyciśnie to też jej wyjdzie 4,5cm. I tak też zrobiła i w ostatecznym wyniku badania mam wpisane 4.5 cm.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, dziewczyny maja racje, raczej nie ma szans na znalezienie peacy teraz. Wczoraj tu na sali dziewczyny o tym dyskutowaly. Jedna z nich mowila, ze dostawala z urzedu skierowania o podjecie zatrudnienia 3 razy i za kazdym odmawiano ze wzgledu na ciaze wlasnie. Bo twierdzili pracodawcy, ze potrzebuja pracownika do pracy. A w ciazy jak sama piszesz predzej czy pozniej zdazy sie zwolnienie. Jak urodzisz to tez cie nie bedzie. Generalnie to przyszykuj sie na pytanie czy aby nie chodzi ci o ubezpieczenie i dlatego sie rejestrujesz. Zawsze o to pytaja, a w Twojej sytuacji tym bardziej.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ale pędzicie z postami,ciężko nadrobić.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i dziewczyny w szpitalach musi być dobrze!

Kofeinka ja polecam Mama dha i Pregna plus okazyjnie można kupić za 27-30 zł.
    Wczoraj byłam na łowach w lumpku i wyszłam zadowolona:) Dałam 23 zł a kupiłam cztery body,dwa pajace i koszule w krate dla młodego,wszystko prawie nówka:)Szkoda że nie mogę zdjęć wstawić bo z telefonu nie umiem takich operacji robić.

Filip 28.03.2016 <3
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,
    Dobrze że jesteś pod obserwacja, też jestem ciekawa co tam Ci połączyli, jakie leki?
    Mnie wczoraj pod wieczór i w nocy znowu pobolewal brzuch, mam włączona luteine od dzisiaj i zobaczymy, wizyta u gina za tydzień.

Dziewczyny prowadzące ciążę w Luxmed czy Wy też macie problem z uzyskaniem skierowania na Usg? Moja ginka mierzy szyjka palcem, twierdzi zawsze że długa i zamknięta i nie widzi wskazan do zbadania jej przez Usg ;(

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Love_life Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka ja biorę te które A.Kasia poleciła mnie skusily bo mają dodatkowo magnez i fajny skład lepszy od prenatalu który brałam wcześniej. Biorę 1 dziennie chociaż zalecają brać 2.

http://www.aptekagemini.pl/witaminy-i-mineraly-prenatalne-x-60-tabl.html

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się po wizycie.
    Emil zdrowy, waży już 925 gram (!!!!) i siedzi sobie na pupie główką do góry i kopie mamusie nogami po pęcherzu. Anemia oczywiście, włączone żelazo, wizyta za 3 tygodnie :)

26Asia, ryjkek, paola87, muminka83, Czarodziejka87, Renka88, Madzialena90, kateee, kofeinka, A.Kasia, edyś, Est, Love_life, domiii, Izoleccc, She86, perła ziemi, d'nusia, Gośśś, Karmelek211, Mania1718, Lilou1984, krówka_muffka, Karka, Hannia123, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dziewczyny melduję się po wizycie.
    Emil zdrowy, waży już 925 gram (!!!!) i siedzi sobie na pupie główką do góry i kopie mamusie nogami po pęcherzu. Anemia oczywiście, włączone żelazo, wizyta za 3 tygodnie :)
    super nowiny, oby tak dalej

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja dziś już zaliczyłam szpital. Od wczoraj od godziny 12 nie czułam ruchów małego i pojechałam na USG. Na szczęście wszystko ok :) Mały pięknie fika. Powiedziała, że mogę nie czuć ruchów przez nadwagę . No zobaczymy , do tej pory było ok.

Pani doktor powiedziała też , że ewidentnie spał, dopóki nie dostawiła do brzucha głowicy USG. Więc chyba mały leniuszek nam się szykuje :)

darra991 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witamy się w trzecim trymestrze:)

muminka83, Czarodziejka87, Madzialena90, 26Asia, A.Kasia, paola87, alinalii, Martita88, edyś, Renka88, Est, Love_life, Izoleccc, RudyTygrysek, She86, Mietka 30:), d'nusia, Karmelek211, krówka_muffka, Karka, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    A tak w ogóle to witamy się w trzecim trymestrze:)

a ja myślałam że III trymestr zaczyna się w skończonym 27 tygodniu ciąży 27 tyg 0 dni :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    a ja myślałam że III trymestr zaczyna się w skończonym 27 tygodniu ciąży 27 tyg 0 dni :P

tak masz rację wg Belly i w książce " w oczekiwaniu na dziecko" skończony 27+0 :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    ja leżałam 3 doby w szpitalu, a usg miałam tylko przy przyjęciu na oddział, potem takie sobie leżenie, bo nic się nie działo. Ale co tam jeść dają telewizor sobie oglądałam, zaprzyjaźniłam się z dziewczyną z łóżka obok i do teraz piszemy sobie na fb :)
    tylko się cieszyć, że się nic nie dzieje i ma się 3 dni wakacji :D

Miałam dokładnie tak samo. USG tylko na wejściu, a później zupełnie nic. Telewizor też był, z tą różnicą, że trzeba było wrzucić 2 złote to magicznej skrzynki, żeby móc sobie pooglądać TV przez godzinę. Pobyt w szpitalu nie nazwałabym wakacjami, no chyba że w domu czekałaby na mnie gromadka dzieci plus jakiś ciapowaty mąż ;)

aleksandrazz - nie zazdroszczę perspektywy spędzenia najbliższych tygodni w szpitalu. Parę dni można spokojnie przeżyć, ale tygodnie spędzone w szpitalu na pewno są mega uciążliwe.

Właśnie wróciłam z krótkiego spaceru. Pogoda wymarzona, jest lekko chłodno i pięknie świeci słońce.

Jutro glukoza. Bleeee

Zmykam czytać książkę. Ostatnio narzeczony kupił czytnik kindle i pożeram książki jedna za drugą. Fajnie by było móc sobie wziąć taki czytnik do szpitala, ale trochę strach, że ktoś ukradnie. :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki !

Witamy się z domu!!!!!!!!!! <3
    Co prawda chcieli mnie do jutra zatrzymać, bo czuję słabo ruchy przez sterydy, ale nie dam rady. To co dziś w nocy przeżyłam na oddziale to był szok. Nie będę opisywać, ale dosłownie byłam świadkiem porodu jednej z Pań. Szpital w Toruniu jest jednak pojebany jak mało który! Oczywiście zależy wszystko od położnej i lekarza. No te które rodziły dziś w nocy trafiły źle... Pani doktor twierdziła, że jednej z pacjentek nie odeszły wody płodowe (chociaż kilka litrów poleciało, że salowe z mopami latały, a dziewczyna po pachy się zalała), jak później się okazało ten pęcherz płodowy miał...włosy. Nie był pęcherzem tylko główką dziecka. :o
    Na porodówce była 10 minut. Ledwo zdążyła. Ale nigdy nie zapomnę jej krzyków i tego co widziałam :(
    Dziś miałam ktg. Wyszło idealne. Żadnych skurczy. Powiedzili mi, ze nic więcej zrobić nie mogą, bo nie mogą. Taka prawda. Muszę wytrzymać 8 tyg jeszcze. Wytrzymam 12tygodni i urodzę o terminie :)

Nadrobię Was później, jestem wykończona. Powiem Wam, że nie żałuję tych 2 tygodni w szpitalu. Czułam się tam bezpiecznie. Teraz w domu jakoś tak lekko dziko i niepewnie.
    Całuję i ściskam. Dziś Staszek już ważył 1kg i 50 gramów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 15:07

ryjkek, A.Kasia, Madzialena90, Vincent, paola87, alinalii, edyś, muminka83, Czarodziejka87, Est, Love_life, domiii, darra991, ksanka, She86, perła ziemi, MeAmerie, Mietka 30:), d'nusia, Karmelek211, Mania1718, krówka_muffka, Kaarolina, Kaarolina, Karka, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedź odnośnie witaminek.

Aleksandraz 3maj się tam!! wszystko będzie ok.

Magda lena yyyyy szok... że też takie rzeczy mają miejsce :/ aż strach.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A mi wyskoczyło ze juz, w takim razie przepraszam.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzis dostane klucze do mieszkania do ktorego mialam sie przeniesc od 1 grudnia. Ciesze sie mimo ze to stare mieszkanie z piecem kaflowym ale bede miec swoje gniazdko :-) teraz bedzie troche zakupow, przede wszystkim wegiel a ja w ogole sie na tym nie znam.

Magda lena lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ktoras sie orientuje, moj dziadek zmarl rok temu, mial kredyt, od roku czasu splaca go moja babcia. Spotkalyscie sie z taka sytuacja? Nie jest tak ze po smierci splaca kredyt firma ubezpieczeniowa?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    A mi wyskoczyło ze juz, w takim razie przepraszam.

nie masz za co przepraszać kochana :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Kofeinka ja biorę te które A.Kasia poleciła mnie skusily bo mają dodatkowo magnez i fajny skład lepszy od prenatalu który brałam wcześniej. Biorę 1 dziennie chociaż zalecają brać 2.

http://www.aptekagemini.pl/witaminy-i-mineraly-prenatalne-x-60-tabl.html

rozbawił mnie ten preparat. Niby pisze na opakowaniu że dla kobiet w ciąży i karmiących ale w ulotce przeciwwskazania ciąża :P hihihh

cytuję : " Przeciwwskazania: kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem. Produkt zawiera fenyloalaninę i nie powinien być stosowany przez osoby chore na fenyloketonurię."

haha w przypadku witamin dla ciężarnych pierwszy raz się z tym spotykam :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Moze ktoras sie orientuje, moj dziadek zmarl rok temu, mial kredyt, od roku czasu splaca go moja babcia. Spotkalyscie sie z taka sytuacja? Nie jest tak ze po smierci splaca kredyt firma ubezpieczeniowa?

Jeśli Twoja babcia przyjęła spadek z cały inwentarzem to przyjęła również długi.

muminka83, Est lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ