X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Bo to zależy jak się tę szyjkę bada. Na połówkowym wyszło mi 4,5 cm. A w szpitalu 3.5. I mówię babce w szpitalu podczas badania, że o matko, matko, przez tydzien skróciła się 1 cm bo na połówkowym wyszło 4.5. A ona na to, że spokojnie, że jak mocniej przyciśnie to też jej wyjdzie 4,5cm. I tak też zrobiła i w ostatecznym wyniku badania mam wpisane 4.5 cm.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, dziewczyny maja racje, raczej nie ma szans na znalezienie peacy teraz. Wczoraj tu na sali dziewczyny o tym dyskutowaly. Jedna z nich mowila, ze dostawala z urzedu skierowania o podjecie zatrudnienia 3 razy i za kazdym odmawiano ze wzgledu na ciaze wlasnie. Bo twierdzili pracodawcy, ze potrzebuja pracownika do pracy. A w ciazy jak sama piszesz predzej czy pozniej zdazy sie zwolnienie. Jak urodzisz to tez cie nie bedzie. Generalnie to przyszykuj sie na pytanie czy aby nie chodzi ci o ubezpieczenie i dlatego sie rejestrujesz. Zawsze o to pytaja, a w Twojej sytuacji tym bardziej.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ale pędzicie z postami,ciężko nadrobić.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i dziewczyny w szpitalach musi być dobrze!

Kofeinka ja polecam Mama dha i Pregna plus okazyjnie można kupić za 27-30 zł.
    Wczoraj byłam na łowach w lumpku i wyszłam zadowolona:) Dałam 23 zł a kupiłam cztery body,dwa pajace i koszule w krate dla młodego,wszystko prawie nówka:)Szkoda że nie mogę zdjęć wstawić bo z telefonu nie umiem takich operacji robić.

Filip 28.03.2016 <3
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,
    Dobrze że jesteś pod obserwacja, też jestem ciekawa co tam Ci połączyli, jakie leki?
    Mnie wczoraj pod wieczór i w nocy znowu pobolewal brzuch, mam włączona luteine od dzisiaj i zobaczymy, wizyta u gina za tydzień.

Dziewczyny prowadzące ciążę w Luxmed czy Wy też macie problem z uzyskaniem skierowania na Usg? Moja ginka mierzy szyjka palcem, twierdzi zawsze że długa i zamknięta i nie widzi wskazan do zbadania jej przez Usg ;(

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Love_life Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka ja biorę te które A.Kasia poleciła mnie skusily bo mają dodatkowo magnez i fajny skład lepszy od prenatalu który brałam wcześniej. Biorę 1 dziennie chociaż zalecają brać 2.

http://www.aptekagemini.pl/witaminy-i-mineraly-prenatalne-x-60-tabl.html

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się po wizycie.
    Emil zdrowy, waży już 925 gram (!!!!) i siedzi sobie na pupie główką do góry i kopie mamusie nogami po pęcherzu. Anemia oczywiście, włączone żelazo, wizyta za 3 tygodnie :)

26Asia, ryjkek, paola87, muminka83, Czarodziejka87, Renka88, Madzialena90, kateee, kofeinka, A.Kasia, edyś, Est, Love_life, domiii, Izoleccc, She86, perła ziemi, d'nusia, Gośśś, Karmelek211, Mania1718, Lilou1984, krówka_muffka, Karka, Hannia123, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dziewczyny melduję się po wizycie.
    Emil zdrowy, waży już 925 gram (!!!!) i siedzi sobie na pupie główką do góry i kopie mamusie nogami po pęcherzu. Anemia oczywiście, włączone żelazo, wizyta za 3 tygodnie :)
    super nowiny, oby tak dalej

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja dziś już zaliczyłam szpital. Od wczoraj od godziny 12 nie czułam ruchów małego i pojechałam na USG. Na szczęście wszystko ok :) Mały pięknie fika. Powiedziała, że mogę nie czuć ruchów przez nadwagę . No zobaczymy , do tej pory było ok.

Pani doktor powiedziała też , że ewidentnie spał, dopóki nie dostawiła do brzucha głowicy USG. Więc chyba mały leniuszek nam się szykuje :)

darra991 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witamy się w trzecim trymestrze:)

muminka83, Czarodziejka87, Madzialena90, 26Asia, A.Kasia, paola87, alinalii, Martita88, edyś, Renka88, Est, Love_life, Izoleccc, RudyTygrysek, She86, Mietka 30:), d'nusia, Karmelek211, krówka_muffka, Karka, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    A tak w ogóle to witamy się w trzecim trymestrze:)

a ja myślałam że III trymestr zaczyna się w skończonym 27 tygodniu ciąży 27 tyg 0 dni :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    a ja myślałam że III trymestr zaczyna się w skończonym 27 tygodniu ciąży 27 tyg 0 dni :P

tak masz rację wg Belly i w książce " w oczekiwaniu na dziecko" skończony 27+0 :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    ja leżałam 3 doby w szpitalu, a usg miałam tylko przy przyjęciu na oddział, potem takie sobie leżenie, bo nic się nie działo. Ale co tam jeść dają telewizor sobie oglądałam, zaprzyjaźniłam się z dziewczyną z łóżka obok i do teraz piszemy sobie na fb :)
    tylko się cieszyć, że się nic nie dzieje i ma się 3 dni wakacji :D

Miałam dokładnie tak samo. USG tylko na wejściu, a później zupełnie nic. Telewizor też był, z tą różnicą, że trzeba było wrzucić 2 złote to magicznej skrzynki, żeby móc sobie pooglądać TV przez godzinę. Pobyt w szpitalu nie nazwałabym wakacjami, no chyba że w domu czekałaby na mnie gromadka dzieci plus jakiś ciapowaty mąż ;)

aleksandrazz - nie zazdroszczę perspektywy spędzenia najbliższych tygodni w szpitalu. Parę dni można spokojnie przeżyć, ale tygodnie spędzone w szpitalu na pewno są mega uciążliwe.

Właśnie wróciłam z krótkiego spaceru. Pogoda wymarzona, jest lekko chłodno i pięknie świeci słońce.

Jutro glukoza. Bleeee

Zmykam czytać książkę. Ostatnio narzeczony kupił czytnik kindle i pożeram książki jedna za drugą. Fajnie by było móc sobie wziąć taki czytnik do szpitala, ale trochę strach, że ktoś ukradnie. :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki !

Witamy się z domu!!!!!!!!!! <3
    Co prawda chcieli mnie do jutra zatrzymać, bo czuję słabo ruchy przez sterydy, ale nie dam rady. To co dziś w nocy przeżyłam na oddziale to był szok. Nie będę opisywać, ale dosłownie byłam świadkiem porodu jednej z Pań. Szpital w Toruniu jest jednak pojebany jak mało który! Oczywiście zależy wszystko od położnej i lekarza. No te które rodziły dziś w nocy trafiły źle... Pani doktor twierdziła, że jednej z pacjentek nie odeszły wody płodowe (chociaż kilka litrów poleciało, że salowe z mopami latały, a dziewczyna po pachy się zalała), jak później się okazało ten pęcherz płodowy miał...włosy. Nie był pęcherzem tylko główką dziecka. :o
    Na porodówce była 10 minut. Ledwo zdążyła. Ale nigdy nie zapomnę jej krzyków i tego co widziałam :(
    Dziś miałam ktg. Wyszło idealne. Żadnych skurczy. Powiedzili mi, ze nic więcej zrobić nie mogą, bo nie mogą. Taka prawda. Muszę wytrzymać 8 tyg jeszcze. Wytrzymam 12tygodni i urodzę o terminie :)

Nadrobię Was później, jestem wykończona. Powiem Wam, że nie żałuję tych 2 tygodni w szpitalu. Czułam się tam bezpiecznie. Teraz w domu jakoś tak lekko dziko i niepewnie.
    Całuję i ściskam. Dziś Staszek już ważył 1kg i 50 gramów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 15:07

ryjkek, A.Kasia, Madzialena90, Vincent, paola87, alinalii, edyś, muminka83, Czarodziejka87, Est, Love_life, domiii, darra991, ksanka, She86, perła ziemi, MeAmerie, Mietka 30:), d'nusia, Karmelek211, Mania1718, krówka_muffka, Kaarolina, Kaarolina, Karka, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedź odnośnie witaminek.

Aleksandraz 3maj się tam!! wszystko będzie ok.

Magda lena yyyyy szok... że też takie rzeczy mają miejsce :/ aż strach.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A mi wyskoczyło ze juz, w takim razie przepraszam.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzis dostane klucze do mieszkania do ktorego mialam sie przeniesc od 1 grudnia. Ciesze sie mimo ze to stare mieszkanie z piecem kaflowym ale bede miec swoje gniazdko :-) teraz bedzie troche zakupow, przede wszystkim wegiel a ja w ogole sie na tym nie znam.

Magda lena lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ktoras sie orientuje, moj dziadek zmarl rok temu, mial kredyt, od roku czasu splaca go moja babcia. Spotkalyscie sie z taka sytuacja? Nie jest tak ze po smierci splaca kredyt firma ubezpieczeniowa?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    A mi wyskoczyło ze juz, w takim razie przepraszam.

nie masz za co przepraszać kochana :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Kofeinka ja biorę te które A.Kasia poleciła mnie skusily bo mają dodatkowo magnez i fajny skład lepszy od prenatalu który brałam wcześniej. Biorę 1 dziennie chociaż zalecają brać 2.

http://www.aptekagemini.pl/witaminy-i-mineraly-prenatalne-x-60-tabl.html

rozbawił mnie ten preparat. Niby pisze na opakowaniu że dla kobiet w ciąży i karmiących ale w ulotce przeciwwskazania ciąża :P hihihh

cytuję : " Przeciwwskazania: kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem. Produkt zawiera fenyloalaninę i nie powinien być stosowany przez osoby chore na fenyloketonurię."

haha w przypadku witamin dla ciężarnych pierwszy raz się z tym spotykam :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Moze ktoras sie orientuje, moj dziadek zmarl rok temu, mial kredyt, od roku czasu splaca go moja babcia. Spotkalyscie sie z taka sytuacja? Nie jest tak ze po smierci splaca kredyt firma ubezpieczeniowa?

Jeśli Twoja babcia przyjęła spadek z cały inwentarzem to przyjęła również długi.

muminka83, Est lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ