Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny odebrałam syna z przedszkola i doznalam tak wielkiego szoku że do tej pory siedze i płacze, mianowicie mój syn popchnął dziewczynke na krzesle bo zajeła mu miejsce, dziewczynka dość mocno upadła, mój syn zrobił się agresywny i nie wiem dlaczego, nigdy nie dostał klapsa, spalam się ze wstydu i nie wiem co mam robić czy wychowałam potwora a co będzie jak się urodzi 2 dziecko. miała któraś problem z agresją u swojego dziecka (pytanie oczywiście do mam )
-
kasieńka 1985 wrote:dziewczyny odebrałam syna z przedszkola i doznalam tak wielkiego szoku że do tej pory siedze i płacze, mianowicie mój syn popchnął dziewczynke na krzesle bo zajeła mu miejsce, dziewczynka dość mocno upadła, mój syn zrobił się agresywny i nie wiem dlaczego, nigdy nie dostał klapsa, spalam się ze wstydu i nie wiem co mam robić czy wychowałam potwora a co będzie jak się urodzi 2 dziecko. miała któraś problem z agresją u swojego dziecka (pytanie oczywiście do mam )
może to wynika z jakiegoś problemu który go dręczy. Kiedy ja straciłam dziecko a potem na miesiąc wylądowałam w szpitalu z złamaną noga Oli stał się nerwowy i to bardzo. Zaczęliśmy zaraz działać. Dużo z nim rozmawiałam, pytałam o jego uczucia i mówiłam jak bardzo go kocham. Trwało to 2 msc zanim wrócił do normalności. Jego porywczość wynikała z strachu że mnie straci jak się okazało. Nie pozostaje ci nic innego jak rozmawiać z nim że nie wolno bić bo nikt tego nie lubi i zapewniać go o wszystkim. Musisz go przygotować na dziecko. Nie masz wyjścia.
Jednak moim zdaniem musiało się coś wydarzyć że z dnia na dzień coś takiego się stało. Wszystko ma punkt zapalny.
Dużo go chwal, doceniaj i tablica aktywności jest okey. Buźki za coś dobrego i nagradzanie. Zobaczysz efekty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 18:00
-
Kasieńka,
Ja, co prawda, nie jestem ekspertem od dzieci, ale tak intuicyjnie... może Twój synek ma obawy w związku z tym, że czekacie na drugie dziecko? Może czuje się zagrożony i na przykład próbuje zwrócić na siebie uwagę takim zachowaniem...?
Wiem, że pierwsze dzieci potrafią bardzo różnie reagować w takich sytuacjach.muminka83, darra991 lubią tę wiadomość
-
Domii, Dziewczyny bylam u lekarza, pytałam o twardnienia i powiedział mi, że jeżeli występują 3-4x dziennie, są niebolesne, nie nasilają się i przechodzą po odpoczynku, to mam się nie przejmować.
Ewentualnie brać magnez. I dostałam skierowanie na oznaczenie poziomu magnezu.
Szyjke mam długą, zamkniętą, a łożysko znów się podnioslo tak więc wygląda na to, że wszystko jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 18:31
arien, darra991, A.Kasia, krówka_muffka, Madzialena90, paola87, foxica, Karka, Izoleccc, M+M+?, Hannia123, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Cześć Brzuchatki
Dawno mnie nie było ale ogólnie u nas wszystko ok. Połówkowe ok, mała już 640 g na ostatniej wizycie
Mam do Was pytanie: miała któraś z Was jelitówkę w ciąży? Jest się czym martwić? Przeczekać czy iść do lekarza?darra991, A.Kasia, krówka_muffka, krówka_muffka, Karka, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Hej sloneczka
robilam dzis ta glukoze,mocz,morfologie i wyniki mam juz na necie. Patrzylam to jak nigdy morfologia porazka poprostu,polowa ponad norme albo ponizej,w moczu znow bakterie ponad 7000 na norme 500,a na tej glukozie to sie nie znam,wszedzie mowia co innego wiec poczekam do czwartku i zobacze co mi powie ginek. Na czczo dzis mialam 88,po 1 godz 181 a po 2 godz 138. Takze zobaczymy.
KASIEŃKA wydaje mi sie ze muminka i Annak dobrze mowia,moze maly zwraca teraz na siebie uwage albo boi sie ze sie od niego oddalisz jak bedzie malenstwo na swiecie i przez to jakies przejawy agresji z jego strony. Napewno dasz rade wszystko mu wyjasnic i pokazac ze nie ma powodow do niepokoju i wszystko wroci do normy;) caluski dla was wszystkich marcoweczki ;*
-
Marlena wrote:Cześć Brzuchatki
Dawno mnie nie było ale ogólnie u nas wszystko ok. Połówkowe ok, mała już 640 g na ostatniej wizycie
Mam do Was pytanie: miała któraś z Was jelitówkę w ciąży? Jest się czym martwić? Przeczekać czy iść do lekarza?
Zalezy jak sie czujesz, czy wymiotujesz bardzo albo masz biegunke. Chodzi o to zeby sie nie odwodnic bo to jest najgrozniejsze. -
Kochane mam takie pytanie, od wczoraj zauważyłam że moje paznokcie stają się sine, ma tak któraś?
Apropo jelitowki, jeśli bardzo wymiotujesz i masz duża biegunkę to leć do lekarza, ja przechodziłam i zostawili mnie w szpitalu z powodu odwodnienia i gorączki. -
skowroneczka87 wrote:Zalezy jak sie czujesz, czy wymiotujesz bardzo albo masz biegunke. Chodzi o to zeby sie nie odwodnic bo to jest najgrozniejsze.
Nie wymiotuje, gorączki chyba też nie ma ale w sumie zaraz sprawdzę temperaturę. Ogólnie czuje się normalnie, tylko od 3 dni chodzę na "dwójkę" jakieś 3 razy dziennie, a konsystencja z każdą "dwójką" daje coraz więcej do życzenia. A w sobotę odwiedził mnie bratanek którego akurat jelitówka męczyła. No i to bulgotanie w jelitach
Chyba będę po prostu więcej pić i obserwować. -
kasieńka 1985 wrote:dziewczyny odebrałam syna z przedszkola i doznalam tak wielkiego szoku że do tej pory siedze i płacze, mianowicie mój syn popchnął dziewczynke na krzesle bo zajeła mu miejsce, dziewczynka dość mocno upadła, mój syn zrobił się agresywny i nie wiem dlaczego, nigdy nie dostał klapsa, spalam się ze wstydu i nie wiem co mam robić czy wychowałam potwora a co będzie jak się urodzi 2 dziecko. miała któraś problem z agresją u swojego dziecka (pytanie oczywiście do mam )
arien, edyś, Est lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Ja już też po dzisiejszej wizycie u lekarza.
Wszystko w porządku.
Przy okazji pytałam o ten poród w wodzie. No niestety w większości kraju podobno się z tego wycofują bo się nie sprawdza. No trudno.
Jak porozmawiałam lekarzem na temat mojego kręgosłupa to powiedział że będę musiała iść na konsultację do ortopedy i on zadecyduje czy mogę rodzić SN czy czeka mnie CC. Szczerze modlę się tylko o poród SN bo CC wiadomo to operacja a chciałabym tego uniknąć.
W sobotę jadę na 2 część prenatalnych więc już niebawem okaże się kto urzęduje w środku
A dziś przed wizytą u lekarza wpadłam na szybkie zakupy do lumpka i wydałam całe 7,50
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39bde5a0b0e6.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2ea13f0eddf.jpgVincent, edyś, Karka, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość
-
zakupiłam na razie tablice motywacyjną dla Frania. z mężem na prawdę dużo z nim rozmawiamy i razem się bawimy, w domu jest grzecznym dzieckiem dlatego nie wiem co się dzieje. od tygodnia jest niegrzeczny ale tylko w przedszkolu a dzis to apogeum było.
to tablica którą zakupiłam
http://allegro.pl/magnetyczna-motywacyjna-tablica-obowiazkow-dziala-i5802905614.html
zobaczymy. a polecadsz może jakieś bajki Madlene.
arien lubi tę wiadomość
-
Beacik nie ma to jak łowy w lumpku
Mi dziś siostra cioteczna przywiozła cały karton ciuszków w rozmiarach od 62 do 80Głównie body, spodenki, koszule i sweterki
Są świetne.
Marlena mnie też męczyła dwa dni jelitówka, piłam więcej i wietrzyłam na świeżym powietrzu i przeszło samo na szczęście.
Anielica - nie pomogę, może sprawdź w necie co to znaczyć może i ewentualnie do lekarza.Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
kasieńka 1985 wrote:zakupiłam na razie tablice motywacyjną dla Frania. z mężem na prawdę dużo z nim rozmawiamy i razem się bawimy, w domu jest grzecznym dzieckiem dlatego nie wiem co się dzieje. od tygodnia jest niegrzeczny ale tylko w przedszkolu a dzis to apogeum było.
http://allegro.pl/magnetyczna-motywacyjna-tablica-obowiazkow-dziala-i5802905614.html
zobaczymy. a polecadsz może jakieś bajki Madlene.
Super ta tablicaSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
kasieńka 1985 wrote:zakupiłam na razie tablice motywacyjną dla Frania. z mężem na prawdę dużo z nim rozmawiamy i razem się bawimy, w domu jest grzecznym dzieckiem dlatego nie wiem co się dzieje. od tygodnia jest niegrzeczny ale tylko w przedszkolu a dzis to apogeum było.
zobaczymy. a polecadsz może jakieś bajki Madlene.muminka83 lubi tę wiadomość
-
MeAmerie jakiego masz dużego chłopca!! Gratulacje!!!
Magda lena - wspaniale że jesteś już spokojna w domu, dużo odpoczywaj:*
Vira- trzymaj się dzielnie w szpitalu,czego się nie robi dla maluszka żeby wszystko było dobrze a na przyszłość zakup maty antypoślizgowej konieczny!
Dziewczyny ta żyrafka jest absolutnie wspaniała!! Nie ma nic lepszego dla dziecka któremu ząbki idą, no mój mały ją uwielbiał...jak byliśmy nad morzem, to gdzieś wsiąkła...i naprawdę jej brakowało..jak jeździł w buzi nią jej nogami to aż buzia mu się śmiała z radości!
Tym razem też trzeba zainwestować bo warto!!
A. Kasiu -nasza duszyczko forum-mam nadzieję,że lepiej z samopoczuciem, ściskam mocno:*
Aleksandrazz trzymaj się w szpitalu i zdawaj relację:*
Cmokaski dla Was