X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:44

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odebrałam syna z przedszkola i doznalam tak wielkiego szoku że do tej pory siedze i płacze, mianowicie mój syn popchnął dziewczynke na krzesle bo zajeła mu miejsce, dziewczynka dość mocno upadła, mój syn zrobił się agresywny i nie wiem dlaczego, nigdy nie dostał klapsa, spalam się ze wstydu i nie wiem co mam robić czy wychowałam potwora a co będzie jak się urodzi 2 dziecko. miała któraś problem z agresją u swojego dziecka (pytanie oczywiście do mam )

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    dziewczyny odebrałam syna z przedszkola i doznalam tak wielkiego szoku że do tej pory siedze i płacze, mianowicie mój syn popchnął dziewczynke na krzesle bo zajeła mu miejsce, dziewczynka dość mocno upadła, mój syn zrobił się agresywny i nie wiem dlaczego, nigdy nie dostał klapsa, spalam się ze wstydu i nie wiem co mam robić czy wychowałam potwora a co będzie jak się urodzi 2 dziecko. miała któraś problem z agresją u swojego dziecka (pytanie oczywiście do mam )

może to wynika z jakiegoś problemu który go dręczy. Kiedy ja straciłam dziecko a potem na miesiąc wylądowałam w szpitalu z złamaną noga Oli stał się nerwowy i to bardzo. Zaczęliśmy zaraz działać. Dużo z nim rozmawiałam, pytałam o jego uczucia i mówiłam jak bardzo go kocham. Trwało to 2 msc zanim wrócił do normalności. Jego porywczość wynikała z strachu że mnie straci jak się okazało. Nie pozostaje ci nic innego jak rozmawiać z nim że nie wolno bić bo nikt tego nie lubi i zapewniać go o wszystkim. Musisz go przygotować na dziecko. Nie masz wyjścia.
    Jednak moim zdaniem musiało się coś wydarzyć że z dnia na dzień coś takiego się stało. Wszystko ma punkt zapalny.

Dużo go chwal, doceniaj i tablica aktywności jest okey. Buźki za coś dobrego i nagradzanie. Zobaczysz efekty. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 18:00

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• annak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka,
    Ja, co prawda, nie jestem ekspertem od dzieci, ale tak intuicyjnie... może Twój synek ma obawy w związku z tym, że czekacie na drugie dziecko? Może czuje się zagrożony i na przykład próbuje zwrócić na siebie uwagę takim zachowaniem...?
    Wiem, że pierwsze dzieci potrafią bardzo różnie reagować w takich sytuacjach.

muminka83, darra991 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Est Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, Dziewczyny bylam u lekarza, pytałam o twardnienia i powiedział mi, że jeżeli występują 3-4x dziennie, są niebolesne, nie nasilają się i przechodzą po odpoczynku, to mam się nie przejmować.
    Ewentualnie brać magnez. I dostałam skierowanie na oznaczenie poziomu magnezu.

Szyjke mam długą, zamkniętą, a łożysko znów się podnioslo tak więc wygląda na to, że wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 18:31

arien, darra991, A.Kasia, krówka_muffka, Madzialena90, paola87, foxica, Karka, Izoleccc, M+M+?, Hannia123, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie piekarnik elektryczny czy gazowy? Kurka w tym mieszkaniu jest gazowy,w ogole nie wiem jak to dziala.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - ja nie pomogę - mam elektryczny.

Ale bym zjadła jakieś zajebiste czekoladowe ciasto. Jakieś brownie. Oooo mamusiu <3

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki :)
    Dawno mnie nie było ale ogólnie u nas wszystko ok. Połówkowe ok, mała już 640 g na ostatniej wizycie :)
    Mam do Was pytanie: miała któraś z Was jelitówkę w ciąży? Jest się czym martwić? Przeczekać czy iść do lekarza?

darra991, A.Kasia, krówka_muffka, krówka_muffka, Karka, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, ja bym poszła. Jak ma sie biegunkę i skurcze jelit to mogą one wywołać skurcze macicy. Nie wiem jak działa na bejbika sam wirus. Ale odwodnic się możesz a to w ciąży też podobno bardzo niebezpieczne

o1483e5e2gt7h77w.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sloneczka :) robilam dzis ta glukoze,mocz,morfologie i wyniki mam juz na necie. Patrzylam to jak nigdy morfologia porazka poprostu,polowa ponad norme albo ponizej,w moczu znow bakterie ponad 7000 na norme 500,a na tej glukozie to sie nie znam,wszedzie mowia co innego wiec poczekam do czwartku i zobacze co mi powie ginek. Na czczo dzis mialam 88,po 1 godz 181 a po 2 godz 138. Takze zobaczymy.
    KASIEŃKA wydaje mi sie ze muminka i Annak dobrze mowia,moze maly zwraca teraz na siebie uwage albo boi sie ze sie od niego oddalisz jak bedzie malenstwo na swiecie i przez to jakies przejawy agresji z jego strony. Napewno dasz rade wszystko mu wyjasnic i pokazac ze nie ma powodow do niepokoju i wszystko wroci do normy;) caluski dla was wszystkich marcoweczki ;*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Cześć Brzuchatki :)
    Dawno mnie nie było ale ogólnie u nas wszystko ok. Połówkowe ok, mała już 640 g na ostatniej wizycie :)
    Mam do Was pytanie: miała któraś z Was jelitówkę w ciąży? Jest się czym martwić? Przeczekać czy iść do lekarza?

Zalezy jak sie czujesz, czy wymiotujesz bardzo albo masz biegunke. Chodzi o to zeby sie nie odwodnic bo to jest najgrozniejsze.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam takie pytanie, od wczoraj zauważyłam że moje paznokcie stają się sine, ma tak któraś?

Apropo jelitowki, jeśli bardzo wymiotujesz i masz duża biegunkę to leć do lekarza, ja przechodziłam i zostawili mnie w szpitalu z powodu odwodnienia i gorączki.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Zalezy jak sie czujesz, czy wymiotujesz bardzo albo masz biegunke. Chodzi o to zeby sie nie odwodnic bo to jest najgrozniejsze.

Nie wymiotuje, gorączki chyba też nie ma ale w sumie zaraz sprawdzę temperaturę. Ogólnie czuje się normalnie, tylko od 3 dni chodzę na "dwójkę" jakieś 3 razy dziennie, a konsystencja z każdą "dwójką" daje coraz więcej do życzenia. A w sobotę odwiedził mnie bratanek którego akurat jelitówka męczyła. No i to bulgotanie w jelitach :(
    Chyba będę po prostu więcej pić i obserwować.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Metody jakie możesz stosować w pracy ze swoim dzieckiem w walce z agresją: konsekwencje, pochwały, motywowanie, bajkoterapia ze szczególnym uwzględnieniem opowiadań dla dzieci przejawiających złość. Pracuje z dziećmi i powiem ci że bajkoterapia jest bardzo skuteczna, po każdej bajeczce możesz porozamawiać z synkiem o zachowaniu bohaterów itp. :)

arien, edyś, Est lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Ja już też po dzisiejszej wizycie u lekarza.
    Wszystko w porządku.
    Przy okazji pytałam o ten poród w wodzie. No niestety w większości kraju podobno się z tego wycofują bo się nie sprawdza. No trudno.
    Jak porozmawiałam lekarzem na temat mojego kręgosłupa to powiedział że będę musiała iść na konsultację do ortopedy i on zadecyduje czy mogę rodzić SN czy czeka mnie CC. Szczerze modlę się tylko o poród SN bo CC wiadomo to operacja a chciałabym tego uniknąć.
    W sobotę jadę na 2 część prenatalnych więc już niebawem okaże się kto urzęduje w środku :D

A dziś przed wizytą u lekarza wpadłam na szybkie zakupy do lumpka i wydałam całe 7,50 :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39bde5a0b0e6.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2ea13f0eddf.jpg

Vincent, edyś, Karka, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakupiłam na razie tablice motywacyjną dla Frania. z mężem na prawdę dużo z nim rozmawiamy i razem się bawimy, w domu jest grzecznym dzieckiem dlatego nie wiem co się dzieje. od tygodnia jest niegrzeczny ale tylko w przedszkolu a dzis to apogeum było.
    to tablica którą zakupiłam
    http://allegro.pl/magnetyczna-motywacyjna-tablica-obowiazkow-dziala-i5802905614.html
    zobaczymy. a polecadsz może jakieś bajki Madlene.

arien lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beacik nie ma to jak łowy w lumpku :D

Mi dziś siostra cioteczna przywiozła cały karton ciuszków w rozmiarach od 62 do 80 :) Głównie body, spodenki, koszule i sweterki :) Są świetne.

Marlena mnie też męczyła dwa dni jelitówka, piłam więcej i wietrzyłam na świeżym powietrzu i przeszło samo na szczęście.

Anielica - nie pomogę, może sprawdź w necie co to znaczyć może i ewentualnie do lekarza.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    zakupiłam na razie tablice motywacyjną dla Frania. z mężem na prawdę dużo z nim rozmawiamy i razem się bawimy, w domu jest grzecznym dzieckiem dlatego nie wiem co się dzieje. od tygodnia jest niegrzeczny ale tylko w przedszkolu a dzis to apogeum było.
    http://allegro.pl/magnetyczna-motywacyjna-tablica-obowiazkow-dziala-i5802905614.html

Super ta tablica :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    „Przygoda małego jelonka”- ta bajka mi zapadła w pamięci, ale mam fajny spis bajek terapeutycznych w swoich papierach, jutro poszperam i Ci podeślę, ogólnie jest tego trochę.

muminka83 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie jakiego masz dużego chłopca!! Gratulacje!!!
    Magda lena - wspaniale że jesteś już spokojna w domu, dużo odpoczywaj:*
    Vira- trzymaj się dzielnie w szpitalu,czego się nie robi dla maluszka żeby wszystko było dobrze a na przyszłość zakup maty antypoślizgowej konieczny!
    Dziewczyny ta żyrafka jest absolutnie wspaniała!! Nie ma nic lepszego dla dziecka któremu ząbki idą, no mój mały ją uwielbiał...jak byliśmy nad morzem, to gdzieś wsiąkła...i naprawdę jej brakowało..jak jeździł w buzi nią jej nogami to aż buzia mu się śmiała z radości!
    Tym razem też trzeba zainwestować bo warto!!
    A. Kasiu -nasza duszyczko forum-mam nadzieję,że lepiej z samopoczuciem, ściskam mocno:*
    Aleksandrazz trzymaj się w szpitalu i zdawaj relację:*
    Cmokaski dla Was

‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ