Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć kochand kuleczki.Mialam w pokoju 3laski w zaawanzowanej ciazy ale jedna przed chwila zabrali bo na CC,druga cesarke ma za tydzien a trzecia ma miec w czwartek wywolywany porod bo jutro konczy 41tydzien.A ja mam jeszcze tak daleko do tego porodu.Ja juz bym chciala-jak tu widze te maluszki to tez chce.Ale im zazdroszcze ze donosiły i na dniach bedą kołysać swoje maluszki.Mnie nic nie badaja-jak poprosze to sprawdza tylko tetno maluszka ale teraz na dyzurze jest taka niefajna polozna i powiedziala ze w 24tygodniu to sie nie slucha-ale szeroko sie usmiechnełam i mi podłączyła na chwilke. Jutro to echo.Położna mowi ze mam sie nie martwic bo gdyby ten upadek mial miec jakies skutki negatywne to juz by byly wczoraj a nic sie nie dzieje wiec jestem coraz spokojniejsza.Mam fajne kolezanki tutaj i sobie duzo gadamy ale widac roznice miedzy lekarzem opłaconym a lekarzem nie oplaconym.Te co moja oplaconego to juz maja zaplanowane porody a ta co jej chca wywolywac to tak z dnia na dzien przesówaja,za chwile sie okaze ze bedzie miala zielone wody płodowe....ech.
ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Marcóweczki

Powodzenia na wizytach i Miłego dnia
A wszystkim Kaśkom w dniu dzisiejszym wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Spełnienia marzeń, szczególnie tego jednego jedynego :*
Est, ksanka, muminka83, Mania1718, A.Kasia, RudyTygrysek, Martita88, kateee, arien, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
-
ale wiecie co wczoraj sie dowiedziałam że np o mieszkanie itp można się starać we dwoje nawet bez ślubu bo jak to pani powiedziała "przecież to nie komuna a dowód na wasz związek pani ma w brzuchu..."Renka88 wrote:Basiu dla mnie cały proces in vitro jest chory. W sensie te warunki ograniczenia. Przykre jest to ze nie każdego na to stać. I jeszcze do tego ograniczenia że trzeba być po ślubie, no paranoja!! Jak się jest singielka bizneswomen to dlaczego nie dać szansy, skoro taka kobieta jest w stanie stworzyć dom dla takiego maleństwa. Tragedia.
A ta kobieta to jakiś absurd!! Bliźniaki, wiek i brak środków. Ja młoda osoba nie zdecydowalabym się na dziecko gdyby nie było mnie stać!
Est, Renka88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
ale wiecie co wczoraj sie dowiedziałam że np o mieszkanie itp można się starać we dwoje nawet bez ślubu bo jak to pani powiedziała "przecież to nie komuna a dowód na wasz związek pani ma w brzuchu..."Renka88 wrote:Basiu dla mnie cały proces in vitro jest chory. W sensie te warunki ograniczenia. Przykre jest to ze nie każdego na to stać. I jeszcze do tego ograniczenia że trzeba być po ślubie, no paranoja!! Jak się jest singielka bizneswomen to dlaczego nie dać szansy, skoro taka kobieta jest w stanie stworzyć dom dla takiego maleństwa. Tragedia.
A ta kobieta to jakiś absurd!! Bliźniaki, wiek i brak środków. Ja młoda osoba nie zdecydowalabym się na dziecko gdyby nie było mnie stać! -
nick nieaktualnyDzień dobry kuleczki.Wypuscili mnie ze szpitala.Aktualnie czekam na echo serca w poczekalni na ul.polnej.Czujemy sie dobrze.Młoda wykazuje normalna aktywnosc czyli mało co sie rusza (przez ten upadek pewno jej napompowalam adrenaliny i dlatego tak kopała). Szpital sw.rodziny moge na prawde polecić bo połozne wszystkie były do rany przyłóż.Mata antypoślizgowa zakupiona
A jak Wy sie czujecie?Wszystko ok?przyznam szczerze ze czytałam forum piąte przez dziesiąte bo na komórce. Uściski
Est, ksanka, olatychy, muminka83, d'nusia, Renka88, krówka_muffka, A.Kasia, She86, RudyTygrysek, Martita88, paola87, darra991, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Super wiadomości Vira . To teraz trzymam kciuki za echo

Dostalam w prezencie takiego dużego rogala do snu. Śpi się super, jestem zachwycona tym wynalazkiem
ksanka, Vira, d'nusia, Renka88, A.Kasia, RudyTygrysek, Martita88, domiii, foxica, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

-
Dzień dobry

Witam się w 26 tygodniu ciąży
Za dwie godziny mam długo wyczekiwane spotkanie z położną (9-10 tygodni) Boje się stawać na wagę
Vira cieszę się że wracasz do domu i wszystko jest ok
muminka83, d'nusia, Vincent, A.Kasia, Gośśś, Renka88, RudyTygrysek, Madzialena90, ksanka, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJuz po echo.Mała zdrowa,nie stwierdzono nieprawidłowości
na serduszku jest zgrubienie tkankowe a nie ognisko
Est, muminka83, Mania1718, krówka_muffka, A.Kasia, Czarodziejka87, Renka88, RudyTygrysek, Madzialena90, Martita88, ksanka, paola87, Mietka 30:), M+M+?, arien, darra991, Karolina@, Karka, Magda lena, Lilou1984, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Mdłości przywitały mnie z rana
małej chyba śniadanko nie posmakowało.
Dziś dzień misia. Olinek zaprowadził swojego misia do Przedszkola
My również czytaliśmy bajki z morałem lub bawiliśmy się ... i podczas zabawy się otwierał. Teraz jest spokój i znowu jest okey. Czasem mu się zdarzy ale to już wynika z faktu że w jego grupie jest chłopczyk co kopie , gryzie... przeklina i Oli dostaje wciery często. Ostatnio w wrześniu wbił mu ołówek w twarz - dobrze że nie głęboko więc w nagrodę podłożył mu Oli nogę tak że chłopczyk poleciał jak długi. Nie pochwalam tego i mu wyjaśniłam że agresja budzi agresje i że lepiej spokojnie podejść do sprawy.
Jednak uważam że każda emocja jest wynikiem czegoś.
A może kochana zobaczył nie taką bajkę jak powinien albo jakiś film ??
Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Juz po echo.Mała zdrowa,nie stwierdzono nieprawidłowości
na serduszku jest zgrubienie tkankowe a nie ognisko
Bardzo się cieszymy. Nie chcemy tu mówić : " a nie mówiłam ??
"
Lekarze czasem straszą niepotrzebnie nie będąc pewnym do końca diagnozy a jedynie na podstawie bo coś im się wydaje. Buziaki dla małej
Est, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Hejka

Heh wczoraj wstalam po 11 a dzisiaj dla odmiany o 4
i sama nie wiem co ze soba zrobic od rana

powodzenia na wizytach
Ktos dzisiaj ma?
Vira fajnie ze Cie wypuscili i swietnie ze na echu wszystko wyszlo dobrze
Est tez mam rogala do spania i lubie w nim spac, wygodny jest
Mania powodzenia na spotkaniu z polozna
Est lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]

-
nick nieaktualnyCześć mamusie!
Ja leżę i leżę, mam zakaz łażenia
Ten bok co bolał to ponoć od skurczy macicy, także mam uważać. Mogę łyknąć nospę w razie czego i obserwować siebie czy coś się nie dzieje jeszcze.
Wczoraj jak jechaliśmy do Warszawy to przez 1,5 godziny nic nie mówiłam ...tak bolało ze aż gwiazdy widziałam
i patrzyłam tylko czy zdążymy do szpitala w razie W...
Wg doktora przytyłam za dużo. Zawsze ważą mnie o 15-16 i wyszło 6,4 na plusie. Mam juz tak nie przybierać. Jutro dietetyk wiec zapytam jak to zrobić wciąż leżąc. No i mam małą anemię, ale poza "mama dha " nic dodatkowo, wiec chyba nie jest tak źle.
Tak sobie myśle, ze lekarze na wszelki wypadek wyolbrzymiają sprawy abyśmy się nie zagalopowaly
Dodatkowo polecił mi lekarza w Warszawie, źeby w razie cźego mieć kogoś na miejscu.
Ogólnie to siębardzo przejęłam.
Także pozdrawiam Was z łóżeczka
darra991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Renka88 -
Vira - bardzo się cieszę z obu wiadomości
Miłego dnia!
Noc miałam beznadziejną, wszystko mnie dalej boli i czuję się okropnie. Młody nadal poprzecznie, brzuch nadal kwadratowy. Jak się nic nie poprawi to po południu podjadę z mężem na USG ale sądzę, że to wszystko przez Tymka i jego ułożenie. Przyszła mi ta bordowa sukienka ale nawet mnie to nie cieszy i nie chce mi się jej mierzyć.
Miłych imienin moim imienniczkom i udanych wizyt wizytujacym!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:14
Est, muminka83, Renka88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
a dla tych które chcą kupić whisbery jest promocja -15%
"Dzieci lubią misie, misie lubią dzieci Emotikon heart Dziś świętujemy Światowy Dzień Misia Pluszowego! Z tej okazji mamy dla Was niespodziankę - ogłaszamy 15% rabatu na cały asortyment z szumiącej kolekcji Whisbear® ! Przy zakupach wklejcie kod rabatowy: jBqlZedMUi (czwarty znak to małe „L”
)"
RudyTygrysek, muminka83, paola87 lubią tę wiadomość