X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochand kuleczki.Mialam w pokoju 3laski w zaawanzowanej ciazy ale jedna przed chwila zabrali bo na CC,druga cesarke ma za tydzien a trzecia ma miec w czwartek wywolywany porod bo jutro konczy 41tydzien.A ja mam jeszcze tak daleko do tego porodu.Ja juz bym chciala-jak tu widze te maluszki to tez chce.Ale im zazdroszcze ze donosiły i na dniach bedą kołysać swoje maluszki.Mnie nic nie badaja-jak poprosze to sprawdza tylko tetno maluszka ale teraz na dyzurze jest taka niefajna polozna i powiedziala ze w 24tygodniu to sie nie slucha-ale szeroko sie usmiechnełam i mi podłączyła na chwilke. Jutro to echo.Położna mowi ze mam sie nie martwic bo gdyby ten upadek mial miec jakies skutki negatywne to juz by byly wczoraj a nic sie nie dzieje wiec jestem coraz spokojniejsza.Mam fajne kolezanki tutaj i sobie duzo gadamy ale widac roznice miedzy lekarzem opłaconym a lekarzem nie oplaconym.Te co moja oplaconego to juz maja zaplanowane porody a ta co jej chca wywolywac to tak z dnia na dzien przesówaja,za chwile sie okaze ze bedzie miala zielone wody płodowe....ech.

ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dziewczynki ciekawy tekst na temat odruchów niemowląt :)
    http://dziecisawazne.pl/odruchy-niemowlece/

ksanka, M+M+? lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Marcóweczki :)

Powodzenia na wizytach i Miłego dnia :)

A wszystkim Kaśkom w dniu dzisiejszym wszystkiego najlepszego z okazji imienin :)
    Spełnienia marzeń, szczególnie tego jednego jedynego :*

Est, ksanka, muminka83, Mania1718, A.Kasia, RudyTygrysek, Martita88, kateee, arien, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Basiu dla mnie cały proces in vitro jest chory. W sensie te warunki ograniczenia. Przykre jest to ze nie każdego na to stać. I jeszcze do tego ograniczenia że trzeba być po ślubie, no paranoja!! Jak się jest singielka bizneswomen to dlaczego nie dać szansy, skoro taka kobieta jest w stanie stworzyć dom dla takiego maleństwa. Tragedia.
    A ta kobieta to jakiś absurd!! Bliźniaki, wiek i brak środków. Ja młoda osoba nie zdecydowalabym się na dziecko gdyby nie było mnie stać!
    ale wiecie co wczoraj sie dowiedziałam że np o mieszkanie itp można się starać we dwoje nawet bez ślubu bo jak to pani powiedziała "przecież to nie komuna a dowód na wasz związek pani ma w brzuchu..."

Est, Renka88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Basiu dla mnie cały proces in vitro jest chory. W sensie te warunki ograniczenia. Przykre jest to ze nie każdego na to stać. I jeszcze do tego ograniczenia że trzeba być po ślubie, no paranoja!! Jak się jest singielka bizneswomen to dlaczego nie dać szansy, skoro taka kobieta jest w stanie stworzyć dom dla takiego maleństwa. Tragedia.
    A ta kobieta to jakiś absurd!! Bliźniaki, wiek i brak środków. Ja młoda osoba nie zdecydowalabym się na dziecko gdyby nie było mnie stać!
    ale wiecie co wczoraj sie dowiedziałam że np o mieszkanie itp można się starać we dwoje nawet bez ślubu bo jak to pani powiedziała "przecież to nie komuna a dowód na wasz związek pani ma w brzuchu..."

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kuleczki.Wypuscili mnie ze szpitala.Aktualnie czekam na echo serca w poczekalni na ul.polnej.Czujemy sie dobrze.Młoda wykazuje normalna aktywnosc czyli mało co sie rusza (przez ten upadek pewno jej napompowalam adrenaliny i dlatego tak kopała). Szpital sw.rodziny moge na prawde polecić bo połozne wszystkie były do rany przyłóż.Mata antypoślizgowa zakupiona :-) A jak Wy sie czujecie?Wszystko ok?przyznam szczerze ze czytałam forum piąte przez dziesiąte bo na komórce. Uściski

Est, ksanka, olatychy, muminka83, d'nusia, Renka88, krówka_muffka, A.Kasia, She86, RudyTygrysek, Martita88, paola87, darra991, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości Vira . To teraz trzymam kciuki za echo :-)

Dostalam w prezencie takiego dużego rogala do snu. Śpi się super, jestem zachwycona tym wynalazkiem :-)

ksanka, Vira, d'nusia, Renka88, A.Kasia, RudyTygrysek, Martita88, domiii, foxica, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się w 26 tygodniu ciąży <3

Za dwie godziny mam długo wyczekiwane spotkanie z położną (9-10 tygodni) Boje się stawać na wagę :D

Vira cieszę się że wracasz do domu i wszystko jest ok :)

muminka83, d'nusia, Vincent, A.Kasia, Gośśś, Renka88, RudyTygrysek, Madzialena90, ksanka, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est-tez mam rogala ale nie zachwyca mnie jakos bardzo.Przyznam szczerze ze w nocu go zwalam na ziemie.Albo nie umiem na nim spac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po echo.Mała zdrowa,nie stwierdzono nieprawidłowości :-) na serduszku jest zgrubienie tkankowe a nie ognisko

Est, muminka83, Mania1718, krówka_muffka, A.Kasia, Czarodziejka87, Renka88, RudyTygrysek, Madzialena90, Martita88, ksanka, paola87, Mietka 30:), M+M+?, arien, darra991, Karolina@, Karka, Magda lena, Lilou1984, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Mdłości przywitały mnie z rana :P małej chyba śniadanko nie posmakowało.
    Dziś dzień misia. Olinek zaprowadził swojego misia do Przedszkola :D

My również czytaliśmy bajki z morałem lub bawiliśmy się ... i podczas zabawy się otwierał. Teraz jest spokój i znowu jest okey. Czasem mu się zdarzy ale to już wynika z faktu że w jego grupie jest chłopczyk co kopie , gryzie... przeklina i Oli dostaje wciery często. Ostatnio w wrześniu wbił mu ołówek w twarz - dobrze że nie głęboko więc w nagrodę podłożył mu Oli nogę tak że chłopczyk poleciał jak długi. Nie pochwalam tego i mu wyjaśniłam że agresja budzi agresje i że lepiej spokojnie podejść do sprawy.
    Jednak uważam że każda emocja jest wynikiem czegoś.
    A może kochana zobaczył nie taką bajkę jak powinien albo jakiś film ??

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cudowne wiadomości Vira!!!!!!

muminka83, Kaarolina, ksanka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Juz po echo.Mała zdrowa,nie stwierdzono nieprawidłowości :-) na serduszku jest zgrubienie tkankowe a nie ognisko

Bardzo się cieszymy. Nie chcemy tu mówić : " a nie mówiłam ?? :P "
    Lekarze czasem straszą niepotrzebnie nie będąc pewnym do końca diagnozy a jedynie na podstawie bo coś im się wydaje. Buziaki dla małej

Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Heh wczoraj wstalam po 11 a dzisiaj dla odmiany o 4 :P i sama nie wiem co ze soba zrobic od rana :P :/

powodzenia na wizytach :) Ktos dzisiaj ma?

Vira fajnie ze Cie wypuscili i swietnie ze na echu wszystko wyszlo dobrze :)

Est tez mam rogala do spania i lubie w nim spac, wygodny jest :)

Mania powodzenia na spotkaniu z polozna :)

Est lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie!
    Ja leżę i leżę, mam zakaz łażenia :( Ten bok co bolał to ponoć od skurczy macicy, także mam uważać. Mogę łyknąć nospę w razie czego i obserwować siebie czy coś się nie dzieje jeszcze.
    Wczoraj jak jechaliśmy do Warszawy to przez 1,5 godziny nic nie mówiłam ...tak bolało ze aż gwiazdy widziałam :( i patrzyłam tylko czy zdążymy do szpitala w razie W...
    Wg doktora przytyłam za dużo. Zawsze ważą mnie o 15-16 i wyszło 6,4 na plusie. Mam juz tak nie przybierać. Jutro dietetyk wiec zapytam jak to zrobić wciąż leżąc. No i mam małą anemię, ale poza "mama dha " nic dodatkowo, wiec chyba nie jest tak źle.
    Tak sobie myśle, ze lekarze na wszelki wypadek wyolbrzymiają sprawy abyśmy się nie zagalopowaly :D
    Dodatkowo polecił mi lekarza w Warszawie, źeby w razie cźego mieć kogoś na miejscu.
    Ogólnie to siębardzo przejęłam.
    Także pozdrawiam Was z łóżeczka

darra991 lubi tę wiadomość

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis wizytuje o 17:15 i się doczekac nie mogę ;)

A.Kasia, Gośśś, Mania1718, Madzialena90, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam zakaz na szkole rodzenia jak narazie ... Także dzwonię się wypisać ech

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Renka88 - <3

Vira - bardzo się cieszę z obu wiadomości :) Miłego dnia!

Noc miałam beznadziejną, wszystko mnie dalej boli i czuję się okropnie. Młody nadal poprzecznie, brzuch nadal kwadratowy. Jak się nic nie poprawi to po południu podjadę z mężem na USG ale sądzę, że to wszystko przez Tymka i jego ułożenie. Przyszła mi ta bordowa sukienka ale nawet mnie to nie cieszy i nie chce mi się jej mierzyć.

Miłych imienin moim imienniczkom i udanych wizyt wizytujacym!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:14

Est, muminka83, Renka88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla tych które chcą kupić whisbery jest promocja -15%
    "Dzieci lubią misie, misie lubią dzieci Emotikon heart Dziś świętujemy Światowy Dzień Misia Pluszowego! Z tej okazji mamy dla Was niespodziankę - ogłaszamy 15% rabatu na cały asortyment z szumiącej kolekcji Whisbear® ! Przy zakupach wklejcie kod rabatowy: jBqlZedMUi (czwarty znak to małe „L” ;))"

RudyTygrysek, muminka83, paola87 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała tez chyba poprzecznie ułożoną bo jednocześnie kopie po prawej i lewej stronie brzucha.

Noc minęła nam beznadziejnie, bezsennie i po awanturze;/
    Także wszystko do bani.

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ