X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochand kuleczki.Mialam w pokoju 3laski w zaawanzowanej ciazy ale jedna przed chwila zabrali bo na CC,druga cesarke ma za tydzien a trzecia ma miec w czwartek wywolywany porod bo jutro konczy 41tydzien.A ja mam jeszcze tak daleko do tego porodu.Ja juz bym chciala-jak tu widze te maluszki to tez chce.Ale im zazdroszcze ze donosiły i na dniach bedą kołysać swoje maluszki.Mnie nic nie badaja-jak poprosze to sprawdza tylko tetno maluszka ale teraz na dyzurze jest taka niefajna polozna i powiedziala ze w 24tygodniu to sie nie slucha-ale szeroko sie usmiechnełam i mi podłączyła na chwilke. Jutro to echo.Położna mowi ze mam sie nie martwic bo gdyby ten upadek mial miec jakies skutki negatywne to juz by byly wczoraj a nic sie nie dzieje wiec jestem coraz spokojniejsza.Mam fajne kolezanki tutaj i sobie duzo gadamy ale widac roznice miedzy lekarzem opłaconym a lekarzem nie oplaconym.Te co moja oplaconego to juz maja zaplanowane porody a ta co jej chca wywolywac to tak z dnia na dzien przesówaja,za chwile sie okaze ze bedzie miala zielone wody płodowe....ech.

ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dziewczynki ciekawy tekst na temat odruchów niemowląt :)
    http://dziecisawazne.pl/odruchy-niemowlece/

ksanka, M+M+? lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Marcóweczki :)

Powodzenia na wizytach i Miłego dnia :)

A wszystkim Kaśkom w dniu dzisiejszym wszystkiego najlepszego z okazji imienin :)
    Spełnienia marzeń, szczególnie tego jednego jedynego :*

Est, ksanka, muminka83, Mania1718, A.Kasia, RudyTygrysek, Martita88, kateee, arien, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Basiu dla mnie cały proces in vitro jest chory. W sensie te warunki ograniczenia. Przykre jest to ze nie każdego na to stać. I jeszcze do tego ograniczenia że trzeba być po ślubie, no paranoja!! Jak się jest singielka bizneswomen to dlaczego nie dać szansy, skoro taka kobieta jest w stanie stworzyć dom dla takiego maleństwa. Tragedia.
    A ta kobieta to jakiś absurd!! Bliźniaki, wiek i brak środków. Ja młoda osoba nie zdecydowalabym się na dziecko gdyby nie było mnie stać!
    ale wiecie co wczoraj sie dowiedziałam że np o mieszkanie itp można się starać we dwoje nawet bez ślubu bo jak to pani powiedziała "przecież to nie komuna a dowód na wasz związek pani ma w brzuchu..."

Est, Renka88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Basiu dla mnie cały proces in vitro jest chory. W sensie te warunki ograniczenia. Przykre jest to ze nie każdego na to stać. I jeszcze do tego ograniczenia że trzeba być po ślubie, no paranoja!! Jak się jest singielka bizneswomen to dlaczego nie dać szansy, skoro taka kobieta jest w stanie stworzyć dom dla takiego maleństwa. Tragedia.
    A ta kobieta to jakiś absurd!! Bliźniaki, wiek i brak środków. Ja młoda osoba nie zdecydowalabym się na dziecko gdyby nie było mnie stać!
    ale wiecie co wczoraj sie dowiedziałam że np o mieszkanie itp można się starać we dwoje nawet bez ślubu bo jak to pani powiedziała "przecież to nie komuna a dowód na wasz związek pani ma w brzuchu..."

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kuleczki.Wypuscili mnie ze szpitala.Aktualnie czekam na echo serca w poczekalni na ul.polnej.Czujemy sie dobrze.Młoda wykazuje normalna aktywnosc czyli mało co sie rusza (przez ten upadek pewno jej napompowalam adrenaliny i dlatego tak kopała). Szpital sw.rodziny moge na prawde polecić bo połozne wszystkie były do rany przyłóż.Mata antypoślizgowa zakupiona :-) A jak Wy sie czujecie?Wszystko ok?przyznam szczerze ze czytałam forum piąte przez dziesiąte bo na komórce. Uściski

Est, ksanka, olatychy, muminka83, d'nusia, Renka88, krówka_muffka, A.Kasia, She86, RudyTygrysek, Martita88, paola87, darra991, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości Vira . To teraz trzymam kciuki za echo :-)

Dostalam w prezencie takiego dużego rogala do snu. Śpi się super, jestem zachwycona tym wynalazkiem :-)

ksanka, Vira, d'nusia, Renka88, A.Kasia, RudyTygrysek, Martita88, domiii, foxica, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się w 26 tygodniu ciąży <3

Za dwie godziny mam długo wyczekiwane spotkanie z położną (9-10 tygodni) Boje się stawać na wagę :D

Vira cieszę się że wracasz do domu i wszystko jest ok :)

muminka83, d'nusia, Vincent, A.Kasia, Gośśś, Renka88, RudyTygrysek, Madzialena90, ksanka, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est-tez mam rogala ale nie zachwyca mnie jakos bardzo.Przyznam szczerze ze w nocu go zwalam na ziemie.Albo nie umiem na nim spac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po echo.Mała zdrowa,nie stwierdzono nieprawidłowości :-) na serduszku jest zgrubienie tkankowe a nie ognisko

Est, muminka83, Mania1718, krówka_muffka, A.Kasia, Czarodziejka87, Renka88, RudyTygrysek, Madzialena90, Martita88, ksanka, paola87, Mietka 30:), M+M+?, arien, darra991, Karolina@, Karka, Magda lena, Lilou1984, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Mdłości przywitały mnie z rana :P małej chyba śniadanko nie posmakowało.
    Dziś dzień misia. Olinek zaprowadził swojego misia do Przedszkola :D

My również czytaliśmy bajki z morałem lub bawiliśmy się ... i podczas zabawy się otwierał. Teraz jest spokój i znowu jest okey. Czasem mu się zdarzy ale to już wynika z faktu że w jego grupie jest chłopczyk co kopie , gryzie... przeklina i Oli dostaje wciery często. Ostatnio w wrześniu wbił mu ołówek w twarz - dobrze że nie głęboko więc w nagrodę podłożył mu Oli nogę tak że chłopczyk poleciał jak długi. Nie pochwalam tego i mu wyjaśniłam że agresja budzi agresje i że lepiej spokojnie podejść do sprawy.
    Jednak uważam że każda emocja jest wynikiem czegoś.
    A może kochana zobaczył nie taką bajkę jak powinien albo jakiś film ??

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cudowne wiadomości Vira!!!!!!

muminka83, Kaarolina, ksanka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Juz po echo.Mała zdrowa,nie stwierdzono nieprawidłowości :-) na serduszku jest zgrubienie tkankowe a nie ognisko

Bardzo się cieszymy. Nie chcemy tu mówić : " a nie mówiłam ?? :P "
    Lekarze czasem straszą niepotrzebnie nie będąc pewnym do końca diagnozy a jedynie na podstawie bo coś im się wydaje. Buziaki dla małej

Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Heh wczoraj wstalam po 11 a dzisiaj dla odmiany o 4 :P i sama nie wiem co ze soba zrobic od rana :P :/

powodzenia na wizytach :) Ktos dzisiaj ma?

Vira fajnie ze Cie wypuscili i swietnie ze na echu wszystko wyszlo dobrze :)

Est tez mam rogala do spania i lubie w nim spac, wygodny jest :)

Mania powodzenia na spotkaniu z polozna :)

Est lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie!
    Ja leżę i leżę, mam zakaz łażenia :( Ten bok co bolał to ponoć od skurczy macicy, także mam uważać. Mogę łyknąć nospę w razie czego i obserwować siebie czy coś się nie dzieje jeszcze.
    Wczoraj jak jechaliśmy do Warszawy to przez 1,5 godziny nic nie mówiłam ...tak bolało ze aż gwiazdy widziałam :( i patrzyłam tylko czy zdążymy do szpitala w razie W...
    Wg doktora przytyłam za dużo. Zawsze ważą mnie o 15-16 i wyszło 6,4 na plusie. Mam juz tak nie przybierać. Jutro dietetyk wiec zapytam jak to zrobić wciąż leżąc. No i mam małą anemię, ale poza "mama dha " nic dodatkowo, wiec chyba nie jest tak źle.
    Tak sobie myśle, ze lekarze na wszelki wypadek wyolbrzymiają sprawy abyśmy się nie zagalopowaly :D
    Dodatkowo polecił mi lekarza w Warszawie, źeby w razie cźego mieć kogoś na miejscu.
    Ogólnie to siębardzo przejęłam.
    Także pozdrawiam Was z łóżeczka

darra991 lubi tę wiadomość

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis wizytuje o 17:15 i się doczekac nie mogę ;)

A.Kasia, Gośśś, Mania1718, Madzialena90, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam zakaz na szkole rodzenia jak narazie ... Także dzwonię się wypisać ech

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Renka88 - <3

Vira - bardzo się cieszę z obu wiadomości :) Miłego dnia!

Noc miałam beznadziejną, wszystko mnie dalej boli i czuję się okropnie. Młody nadal poprzecznie, brzuch nadal kwadratowy. Jak się nic nie poprawi to po południu podjadę z mężem na USG ale sądzę, że to wszystko przez Tymka i jego ułożenie. Przyszła mi ta bordowa sukienka ale nawet mnie to nie cieszy i nie chce mi się jej mierzyć.

Miłych imienin moim imienniczkom i udanych wizyt wizytujacym!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:14

Est, muminka83, Renka88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla tych które chcą kupić whisbery jest promocja -15%
    "Dzieci lubią misie, misie lubią dzieci Emotikon heart Dziś świętujemy Światowy Dzień Misia Pluszowego! Z tej okazji mamy dla Was niespodziankę - ogłaszamy 15% rabatu na cały asortyment z szumiącej kolekcji Whisbear® ! Przy zakupach wklejcie kod rabatowy: jBqlZedMUi (czwarty znak to małe „L” ;))"

RudyTygrysek, muminka83, paola87 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała tez chyba poprzecznie ułożoną bo jednocześnie kopie po prawej i lewej stronie brzucha.

Noc minęła nam beznadziejnie, bezsennie i po awanturze;/
    Także wszystko do bani.

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ