X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    PS.tutaj polozne tez ganiaja i nie wolno dotykac brzuchów bo to wywołuje skórcze.
    A u mnie jak sie brzuch jeden dzień zaczął stawiać i pojechaliśmy na ip to lekarz kazał mi sie spokojnie w gabinecie położyć pogłaskać brzuch i porozmawiać z małą jak zeszło to dopiero zrobił usg i stwierdził że z małą wszystko ok tylko sie wypina,... więc to chyba zależy od sytuacji...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    a dla tych które chcą kupić whisbery jest promocja -15%
    "Dzieci lubią misie, misie lubią dzieci Emotikon heart Dziś świętujemy Światowy Dzień Misia Pluszowego! Z tej okazji mamy dla Was niespodziankę - ogłaszamy 15% rabatu na cały asortyment z szumiącej kolekcji Whisbear® ! Przy zakupach wklejcie kod rabatowy: jBqlZedMUi (czwarty znak to małe „L” ;))"

Asiu na jakiej stronie ta promocja?

Ja bym chciała kupić Szumisia z Whisbear z funkcją Cry Sensor ale póki co kosztuje 189 złotych :(

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Super wiadomości Vira . To teraz trzymam kciuki za echo :-)

Dostalam w prezencie takiego dużego rogala do snu. Śpi się super, jestem zachwycona tym wynalazkiem :-)

Również zamówiłam u męża na święta Rogala. A mówisz, że dobry to jak najbardziej go chce, BK z kręgosłupem moim coraz gorzej. :)

Est lubi tę wiadomość

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Asiu na jakiej stronie ta promocja?

Ja bym chciała kupić Szumisia z Whisbear z funkcją Cry Sensor ale póki co kosztuje 189 złotych :(
    o tutaj u nich na stronie http://whisbear.com/

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Ja dziś witam się w 24 tygodniu, tak fajnie mi się dziś spało ale musiałam wstać trzeba ogarnąć troszkę piętro i jadę dziś do mamy na kilka dni :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, moja za tydzień ale bez usg

ksanka, muminka83, ryjkek, Madzialena90, Mania1718, A.Kasia, Karolina@, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się w 27 tc:)
    Chciałam poinformować że whisbear jest promocja 15% po wpisaniu kodu.
    Kod jest podany u nich na FB a Asia podała go w tekście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:01

A.Kasia, muminka83, ryjkek, Madzialena90, Mania1718, Karolina@, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Wg doktora przytyłam za dużo. Zawsze ważą mnie o 15-16 i wyszło 6,4 na plusie. Mam juz tak nie przybierać. Jutro dietetyk wiec zapytam jak to zrobić wciąż leżąc. No i mam małą anemię, ale poza "mama dha " nic dodatkowo, wiec chyba nie jest tak źle.
    Tak sobie myśle, ze lekarze na wszelki wypadek wyolbrzymiają sprawy abyśmy się nie zagalopowaly :D
    Dodatkowo polecił mi lekarza w Warszawie, źeby w razie cźego mieć kogoś na miejscu.
    Ogólnie to siębardzo przejęłam.
    Także pozdrawiam Was z łóżeczka
    6 to duzo? :( ja co prawda tydzien dalwj jestem, ale tez juz 5.5-6 do przodu:( w sumie mierze sie centymetrem i np w udach tylko 1cm przytylam, wszystko idzie w brzuch i biust. W sumie jem normalnie i nie wyobrazam sobie jesc mniej, bo np jak kolacji nie zjem to budze sie o 4 rano z burczacym brzuchem i koniec spania:(

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia myślę, że to zależy od wzrostu i wagi wyjściowej.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny macie piekarnik elektryczny czy gazowy? Kurka w tym mieszkaniu jest gazowy,w ogole nie wiem jak to dziala.
    skąd ja to znam zawsze używałam elektrycznego a teraz mam chwilowo stary gazowy i jedyne co umiem to mięso i sernik w nim upiec reszta ciast mi sie pali:(

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHANE KATARZYNKI WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIEKNIEJSZE.
    Nudnego dojechania do planowanego porodu i cudownych chwil z maluszkami.

Dziś jestem po pierwszym sniadanko "cukrzycowym" ale się najadlam. Dzięki Kasiu za wskazówki.
    Zobaczymy co z cukrem za godzinę.
    Dzis noc mialam bezsenna. Od 2:00 do 6:00 mała dokazywala jakby rekompensowala ostatnie 2 dni kiedy tylko lekko się wiercila.

Kupiłam nam też whisbeara

Vira super wiadomości.
    Danusia, ja też mam zakaz na szkołę i trochę się martwię jak dam radę, z książek nie dowiem się wszystkiego, ale pamiętam se domiii polecana jakąś interaktywna szkole rodzenia.
    Powodzenia na wizytach.

Co do tycia u mnie dalej 0,5 kg na plusie od pierwszego ważenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:10

d'nusia, Est lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pasie jak się zmierzyłam mam 93 cm. :P
    W biodrach nic nie poszło w górę bo nadal wchodzę w spodnie które nosiłam przed zajściem w ciążę. Jeśli odnosić się do wagi to waga wyjściowa to 68 kg. Przytyłam 2 kg a więc 70 kg. W piątek lekarka mnie ważyła i znowu 68,5 kg. Jednak powiedziała mi że skoro anemii nie mam a wręcz idealne wyniki krwi , skoro mała rozwija się dobrze to nie ma na chwilę obecną powodów do niepokoju.
    Niby przyjmuje się że powinno się przytyć 1 kg średnio na jeden miesiąc bo przecież waga między 8-11 kg jest to waga w normie kiedy się przytyje. Oczywiście kobiety wychodzące z nadwagi troszkę muszą uważać jednak ja też myślę że 6kg jak na 6 msc to nie jest dużo a żyć trzeba.

Ja wychodziłam z nadwagi. A wystarczyłoby że ważyłabym 64-65 kg i już by mieściło się w normie BMI ale u mnie dużo ważyły same cyce no bo 90 D to trochę waży.

Najczęściej po porodzie się chudnie i wraca do wagi wyjściowej jeśli przestrzega się jakiś norm :D a mój mąż mówi że kochanego ciała nigdy za wiele.

d'nusia, ksanka, perła ziemi lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też startowała z nadwagą i to spora.
    Jak na razie lekarz nie komentuje przyrost a właściwie ich braków skoro mała ładnie rośnie poziom wód w normie. Brzuszek wspina mi się do przodu a z tyłu nie widac ciąży. A waga stoi w miejscu.
    Ciekawe teraz na diecie cukrzycowej jak to dalej będzie. Bo jak zacznie waga spadać to powiem ze ciąża jest najlepsza kuracja odchudzająca.
    Mój M. Tylko komentuje że mam śliczny brzuszek, teściowa też :)
    I tak w tym wszystkim najważniejsze by wszystko było prawidłowo i zdrowo.
    A poza tym ja i tak już od jakiegoś czasu planowałem zrobić mapę wyrzutu cukru dla różnych produktów.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi mailing z happy mam
    "Tylko teraz w sklepie internetowym Happy mum super promocja: 10% rabatu na wszystkie płaszcze i kurtki z najnowszej kolekcji. "

Ja i tak leżę więc nawet nie wchodze

bl9cuay3kworwxbg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przed ciaza 50-51 kg i 158cm, takze blizej niedowagi u mnie. W brzuchu w najszerszym miejscu bylo 78 a teraz kolo 88-90cm

Jak sobie obliczylam, ze jak przytyje w ciazy 12 kg to moje BMI z Wiktoria w srodku bedzie w gornej granicy normy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:45

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję żadnych szumisiów itp. Widzę że moda na to nastała. Ale jak dla mnie ceny rozwalają i zbędny wydatek. Zresztą jest chociażby tyle aplikacji z białymi szumami że w zupełności wystarczy.
    Moja siostrzenica swego czasu swojemu młodemu odpalała zwyczajnie odkurzacz albo suszarkę i spał jak zabity :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:37

muminka83, arien, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle laseczki witam sie w 27 tygodniu:)

muminka83, perła ziemi, Karolina@, Lilou1984, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    Vira super wiadomości :)
    D'nusia wierzę, że się przejęłaś :( Dzieciaczek daje Ci znać, że chce żeby mamusia odpoczęła :) Poleżysz trochę i będzie lepiej :) No i szkoda tej szkoły rodzenia :(

Co do tych misiów szumisiów, to ja się właśnie nie mogę zdecydować, chciałam tego whisbear, ale czytam że ma tylko jeden rodzaj szumu, a szumisie mają aż 5, cena ta sama i nie wiem teraz, który lepszy.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem już też jakieś 6 kg do przodu, pewnie teraz trochę więcej i zaczynam się martwić jak tak piszecie. Tylko brzuch mi urósł, reszta chyba bez zmian, ale nie chcę być za 3 miesiące wielorybem :/

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam stronę dodomku.pl :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Ja nie kupuję żadnych szumisiów itp. Widzę że moda na to nastała. Ale jak dla mnie ceny rozwalają i zbędny wydatek. Zresztą jest chociażby tyle aplikacji z białymi szumami że w zupełności wystarczy.
    Moja siostrzenica swego czasu swojemu młodemu odpalała zwyczajnie odkurzacz albo suszarkę i spał jak zabity :D

Mój zasypiał przy czajniku bezprzewodowym. Podczas jednego gotowania spał jak zabity :P

RudyTygrysek, domiii, Lilou1984 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ