Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vira wrote:PS.tutaj polozne tez ganiaja i nie wolno dotykac brzuchów bo to wywołuje skórcze.
-
26Asia wrote:a dla tych które chcą kupić whisbery jest promocja -15%
"Dzieci lubią misie, misie lubią dzieci Emotikon heart Dziś świętujemy Światowy Dzień Misia Pluszowego! Z tej okazji mamy dla Was niespodziankę - ogłaszamy 15% rabatu na cały asortyment z szumiącej kolekcji Whisbear® ! Przy zakupach wklejcie kod rabatowy: jBqlZedMUi (czwarty znak to małe „L”)"
Asiu na jakiej stronie ta promocja?
Ja bym chciała kupić Szumisia z Whisbear z funkcją Cry Sensor ale póki co kosztuje 189 złotychNatalia27.03.2016
-
Est wrote:Super wiadomości Vira . To teraz trzymam kciuki za echo
Dostalam w prezencie takiego dużego rogala do snu. Śpi się super, jestem zachwycona tym wynalazkiem
Również zamówiłam u męża na święta Rogala. A mówisz, że dobry to jak najbardziej go chce, BK z kręgosłupem moim coraz gorzej.Est lubi tę wiadomość
Czekam:
-
Witajcie dziewczyny
Ja dziś witam się w 24 tygodniu, tak fajnie mi się dziś spało ale musiałam wstać trzeba ogarnąć troszkę piętro i jadę dziś do mamy na kilka dni
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, moja za tydzień ale bez usg
ksanka, muminka83, ryjkek, Madzialena90, Mania1718, A.Kasia, Karolina@, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny witam się w 27 tc:)
Chciałam poinformować że whisbear jest promocja 15% po wpisaniu kodu.
Kod jest podany u nich na FB a Asia podała go w tekście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:01
A.Kasia, muminka83, ryjkek, Madzialena90, Mania1718, Karolina@, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Wg doktora przytyłam za dużo. Zawsze ważą mnie o 15-16 i wyszło 6,4 na plusie. Mam juz tak nie przybierać. Jutro dietetyk wiec zapytam jak to zrobić wciąż leżąc. No i mam małą anemię, ale poza "mama dha " nic dodatkowo, wiec chyba nie jest tak źle.
Tak sobie myśle, ze lekarze na wszelki wypadek wyolbrzymiają sprawy abyśmy się nie zagalopowaly
Dodatkowo polecił mi lekarza w Warszawie, źeby w razie cźego mieć kogoś na miejscu.
Ogólnie to siębardzo przejęłam.
Także pozdrawiam Was z łóżeczkaja co prawda tydzien dalwj jestem, ale tez juz 5.5-6 do przodu:( w sumie mierze sie centymetrem i np w udach tylko 1cm przytylam, wszystko idzie w brzuch i biust. W sumie jem normalnie i nie wyobrazam sobie jesc mniej, bo np jak kolacji nie zjem to budze sie o 4 rano z burczacym brzuchem i koniec spania:(
-
jusiakp wrote:Dziewczyny macie piekarnik elektryczny czy gazowy? Kurka w tym mieszkaniu jest gazowy,w ogole nie wiem jak to dziala.
-
KOCHANE KATARZYNKI WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIEKNIEJSZE.
Nudnego dojechania do planowanego porodu i cudownych chwil z maluszkami.
Dziś jestem po pierwszym sniadanko "cukrzycowym" ale się najadlam. Dzięki Kasiu za wskazówki.
Zobaczymy co z cukrem za godzinę.
Dzis noc mialam bezsenna. Od 2:00 do 6:00 mała dokazywala jakby rekompensowala ostatnie 2 dni kiedy tylko lekko się wiercila.
Kupiłam nam też whisbeara
Vira super wiadomości.
Danusia, ja też mam zakaz na szkołę i trochę się martwię jak dam radę, z książek nie dowiem się wszystkiego, ale pamiętam se domiii polecana jakąś interaktywna szkole rodzenia.
Powodzenia na wizytach.
Co do tycia u mnie dalej 0,5 kg na plusie od pierwszego ważenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:10
d'nusia, Est lubią tę wiadomość
-
Ja w pasie jak się zmierzyłam mam 93 cm.
W biodrach nic nie poszło w górę bo nadal wchodzę w spodnie które nosiłam przed zajściem w ciążę. Jeśli odnosić się do wagi to waga wyjściowa to 68 kg. Przytyłam 2 kg a więc 70 kg. W piątek lekarka mnie ważyła i znowu 68,5 kg. Jednak powiedziała mi że skoro anemii nie mam a wręcz idealne wyniki krwi , skoro mała rozwija się dobrze to nie ma na chwilę obecną powodów do niepokoju.
Niby przyjmuje się że powinno się przytyć 1 kg średnio na jeden miesiąc bo przecież waga między 8-11 kg jest to waga w normie kiedy się przytyje. Oczywiście kobiety wychodzące z nadwagi troszkę muszą uważać jednak ja też myślę że 6kg jak na 6 msc to nie jest dużo a żyć trzeba.
Ja wychodziłam z nadwagi. A wystarczyłoby że ważyłabym 64-65 kg i już by mieściło się w normie BMI ale u mnie dużo ważyły same cyce no bo 90 D to trochę waży.
Najczęściej po porodzie się chudnie i wraca do wagi wyjściowej jeśli przestrzega się jakiś norma mój mąż mówi że kochanego ciała nigdy za wiele.
d'nusia, ksanka, perła ziemi lubią tę wiadomość
-
Ja też startowała z nadwagą i to spora.
Jak na razie lekarz nie komentuje przyrost a właściwie ich braków skoro mała ładnie rośnie poziom wód w normie. Brzuszek wspina mi się do przodu a z tyłu nie widac ciąży. A waga stoi w miejscu.
Ciekawe teraz na diecie cukrzycowej jak to dalej będzie. Bo jak zacznie waga spadać to powiem ze ciąża jest najlepsza kuracja odchudzająca.
Mój M. Tylko komentuje że mam śliczny brzuszek, teściowa też
I tak w tym wszystkim najważniejsze by wszystko było prawidłowo i zdrowo.
A poza tym ja i tak już od jakiegoś czasu planowałem zrobić mapę wyrzutu cukru dla różnych produktów.
-
No ja przed ciaza 50-51 kg i 158cm, takze blizej niedowagi u mnie. W brzuchu w najszerszym miejscu bylo 78 a teraz kolo 88-90cm
Jak sobie obliczylam, ze jak przytyje w ciazy 12 kg to moje BMI z Wiktoria w srodku bedzie w gornej granicy normy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:45
-
Ja nie kupuję żadnych szumisiów itp. Widzę że moda na to nastała. Ale jak dla mnie ceny rozwalają i zbędny wydatek. Zresztą jest chociażby tyle aplikacji z białymi szumami że w zupełności wystarczy.
Moja siostrzenica swego czasu swojemu młodemu odpalała zwyczajnie odkurzacz albo suszarkę i spał jak zabityWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:37
muminka83, arien, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki
Vira super wiadomości
D'nusia wierzę, że się przejęłaśDzieciaczek daje Ci znać, że chce żeby mamusia odpoczęła
Poleżysz trochę i będzie lepiej
No i szkoda tej szkoły rodzenia
Co do tych misiów szumisiów, to ja się właśnie nie mogę zdecydować, chciałam tego whisbear, ale czytam że ma tylko jeden rodzaj szumu, a szumisie mają aż 5, cena ta sama i nie wiem teraz, który lepszy. -
*Beacik* wrote:Ja nie kupuję żadnych szumisiów itp. Widzę że moda na to nastała. Ale jak dla mnie ceny rozwalają i zbędny wydatek. Zresztą jest chociażby tyle aplikacji z białymi szumami że w zupełności wystarczy.
Moja siostrzenica swego czasu swojemu młodemu odpalała zwyczajnie odkurzacz albo suszarkę i spał jak zabity
Mój zasypiał przy czajniku bezprzewodowym. Podczas jednego gotowania spał jak zabityRudyTygrysek, domiii, Lilou1984 lubią tę wiadomość