X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • APS Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    APS bardzo mi przykro, ale nie poddawaj się proszę. Daj sobie chwilkę czasu. Porozmawiaj z ginem, może coś z hormonami nie tak i trzeba próbować dalej

Kochana ja po pierwszym poronieniu porobilam badan za 3 tys ktore robi sie przy poronieniach nawykowych i nic szczegolnego nie wyszlo poza granicznymi przeciwcialami ANA2. obawiam sie najgorszego - konfliktu genetycznego, a dla nas in vitro nie wchodzi w gre.
    jest bardzo ciezko i o ile ostatnio moj maz by optymista to teraz sam sie lamie.
    nie bede Wam juz zasmiecac watku moimi smutasami, dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i modlitwe i jesli bedziecie miec dla mnie jakiekolwiek wskazowki czy pomysly to piszcie na priv.
    Zycze Wam wszystkim cudownych marcowych dzieciakow!

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • APS Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    ASP....bardzo mi przykro....widzę że 15.07 miałaś USG na którym biło serduszko, to po tygodniu miałaś kolejną wizytę? Czy coś sie zaczęło dziać?
    Myślę że powinnaś porozmawiać z co najmniej 2 lekarzami o Twoim przypadku, aby kolejną ciążę już donosić...

poszlam na kolejne usg bo beta malo rosla, gdybym jej nie zbadala to bym nie miala zadnych objawow. bede jutro dzwonic do drugiego gina do ktorego chodzilam ale nie wiem co mozna jeszcze wymyslic skoro badania mam dobre :(

• Est Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps, trzymaj się :*

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps i Monirek - strasznie mi przykro dziewczyny. Trzymajcie się <3

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps moze wcale nie jest ci potrzebne in vitro tylko wprowadzenie clexan i acard... Wielu dziewczyna to pomaga

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps, przykro mi bardzo :(
    Bylam u lekarza, potwierdzil strate.
    Zaleca przerwe przez 3 msc do czego oczywiscie nie mam zamiaru sie ustosunkowac. Zaczniemy juz w pierwszym cyklu.
    Najpierw chcial mnie wyslac do szpitala, ale pozniej po namysle stwierdzil, ze da tydzien organizmowi na samoistne oczyszczenie.

Powiedzial rowniez, ze kolejna ciaza bedzie wysokiego ryzyka i ze od razu wlaczy luteine i duphason. Dodam, ze to inny lekarz niz w poniedzialek i powiedzial ze przy tym wyniku progesteronu i odstawieniu dopiero co bromeegonu powinnam miec obowiazkowo leki wlaczone :/

Dziekuje Dziewczyny za wsparcie :*:*

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • APS Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Aps moze wcale nie jest ci potrzebne in vitro tylko wprowadzenie clexan i acard... Wielu dziewczyna to pomaga

pomaga wlasnie przy zespole antyfosfolipidowym a czy bez tego pomaga to nie wiem. na pewno bede probowac i szukac lekarza ktory mi przepisze te leki,

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS - strasznie mi przykro...Pisząc to mam łzy w oczach, bo to już dzisiaj druga dziewczyna na marcówkach co straciła maleństwo...
    Trzymaj się. Będę się za Ciebie modlić, abyście niedługo mogli cieszyć się wymarzonym potomkiem :*

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps poszukaj dobrego lekarza a najlepiej takiego ktory pracuje gdzies w klinice i ma doswiadczenie z takimi dziwnymi przypadkami, on bez zastanowienia ci to przepisze... ja tak zrobilam i lekarz na pierwszej wizycie mi powiedzial ze w nastepnej ciazy clexan i acard to podstawa i monitorowanie dokladne szyjki... (moj gin jest ordynatorem patologii ciazy w Bytomiu i na codzien tam maja dziwne przypadki wiec ma stycznosc z tym,a taki zwykly lekarz to na niczym sie nie pozna... )

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Aps poszukaj dobrego lekarza a najlepiej takiego ktory pracuje gdzies w klinice i ma doswiadczenie z takimi dziwnymi przypadkami, on bez zastanowienia ci to przepisze... ja tak zrobilam i lekarz na pierwszej wizycie mi powiedzial ze w nastepnej ciazy clexan i acard to podstawa i monitorowanie dokladne szyjki... (moj gin jest ordynatorem patologii ciazy w Bytomiu i na codzien tam maja dziwne przypadki wiec ma stycznosc z tym,a taki zwykly lekarz to na niczym sie nie pozna... )

Gośś - chodzi o ordynatora tego szpitala w Bytomiu co trafiają tam najbardziej skomplikowane przypadki kobiece/ciążowe?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS współczuję , będę się za was modlić .

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • APS Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bardzo bardzo Wam dziekuje za wsparcie. Bede sie modlic aby juz zadna z Was nie stracila dziecka.

Goss ja mialam juz ostania ciaze na Clexane tylko bez encortonu, tyle ze dostalam leki dopiero jak ciaza nie chiala rosnac wiec moze bylo juz za pozno. nie wiem. myslisz zeby szukac bardziej specjalisty od nieplodnosci czy od patologii ciazy? bo takiego od poronien to chyba nie ma...

• APS Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli macie kogos super z Bytomia to prosze napiszcie nazwisko, bo moge jechac nawet na koniec Polski jesli nam ktos pomoze...

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja miałam wizytę 3.07 i to był 5tc1d i jeszcze serduszka nie widziałam, kolejną wizytę lekarz wyznaczył mi na 4.08 ale zastanawiam się czy jutro do niego nie podejść i nie podejrzeć serduszka.....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bog doswiadcza tych, ktorych kocha... tylko czemu tak bolesnie? Jestem z wami myslami:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja chodze do Docenta Jacka Zamłyńskiego on jest ordynatorem na patologii w klinice i tam wlasnie trafiaja te dziwne i ciezkie przypadki,ale nie wiem czy akurat o niego Ci chodzi bo wiem ze tymi dziwnymi przypadkami zajmuje sie Profesor Olejek (nie pamietam ienia chyba Jola)

Ten moj Docent wiem ze robi tez operacje na plodach wiec jakies musi miec doswiadczenie i wiedze...

Aps wydaje mi sie ze bylo juz za pozno i dla tego nie zadzialaly, mi moj gin powiedzial ze jak tylko zrobie test to od razu mam przyjechac bo te leki bierze sie jak naszybciej a nawet co niektore dziewczyny biora juz w czasie staran...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie nie panikuj, to ze u niektorych z nas sie tak smutno dzieje to nie znaczy ze nie u wszystkich. trzymam za Ciebie kciuki.

Skowroneczka dziekuje Kochana :***

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS, gdybys chciala pogadac, tak po prostu to mozesz pisac na moj mail: [email protected]. Nie znamy sie, ale wiem jak potrzebne jest teraz wdparcie i zrozumienie. Wiem jak ja go potrzebowalam a nikt mi go poza mezem nie dal. Kazdy udawal ze nic sie nie stalo, zero reakcji, zero pytan o cokolwiek. To nie pomaga. Wiec gdybys chciala. Tule mocno:-*

APS lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór,można się dołączyć?

A.Kasia, Karolina@, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale glutek ma 14mm serducho wali 169 uderzen na minute i jest o jeden dzien starszy :D

A.Kasia, Karolina@, Magda lena, APS, Izoleccc, Est, Karka, nataliano, kofeinka, maskora, Giannaa, Mietka 30:), ona. lubią tę wiadomość

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ