SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Jagoda_123 Nowa

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Chyba Karolina pytała o witaminy. Ha twraz według zalecenia lekarza biorę prenatal duo. W sumie są to 3 tabletki dziennie. Cena 60 tabletek to ok. 50 zł.

Ja też brałam prenatal od początku - teraz jestem na duo.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja się zastanawiam bo lekarz mi kazał łykac mama dha trzy razy dziennie po dwie, a mąż mi kupił mama dha premium. Mij lekarz będzie dopiero w niedziele, na opakowaniu pisze ze się bierze dwie, wiec na razie pewnie tak będę brała.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witajcie Marcóweczki :)

Dzisiaj spałam jak susel, aż mnie oczy bolą. Tyle że w domu tragedia, bo jak facet lekko chory to już ledwo zipie :P

Miłego dnia i dziewczęta życzę Wam szybkich wypisów ze szpitali, bo wiadomo co w domku to w domku :)

Też to przechodzę :D Trochę go gardło boli a jest umierający :D

24fcqo9.jpg

A.Kasia, Magda lena, Mietka 30:), Renka88, kateee, Kajola, Falon, d'nusia, Kasia24, Kate84, Karolina@ lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:*

Ja wczoraj dorobiłam się rogala i nawet fajnie się spało:)

Miłego dzionka dziewczyny:)

Magda lena, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy - przez przypadek zgłosiłam Twój post, sorki ;) Ciężko się to forum ogarnia przez komórkę, później mąż mi przywiezie tablet to będzie mi wygodniej tu zaglądać.

Magda lena - pamiętaj aby często sikać bo położne mówią, że wstrzymywanie wywołuje skurcze. Jedna z dziewczyn na sali poszła właśnie do porodu, zostałyśmy już tylko we dwie ale druga przechodzi w tej chwili próbę oksytocynową i być może też się coś rozkręci ;) Ciekawe jaka będzie rotacja przez weekend i czy kogoś nam dorzucą do pokoju.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na oddziale podobno teraz dwie cesarki, trzy indukcje i ileś naturalnych, latają położne jak w amoku :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Olatychy - przez przypadek zgłosiłam Twój post, sorki ;) Ciężko się to forum ogarnia przez komórkę, później mąż mi przywiezie tablet to będzie mi wygodniej tu zaglądać.

Magda lena - pamiętaj aby często sikać bo położne mówią, że wstrzymywanie wywołuje skurcze. Jedna z dziewczyn na sali poszła właśnie do porodu, zostałyśmy już tylko we dwie ale druga przechodzi w tej chwili próbę oksytocynową i być może też się coś rozkręci ;) Ciekawe jaka będzie rotacja przez weekend i czy kogoś nam dorzucą do pokoju.

A. Kasia- Spoko ja na telefonie też nie ogarniam i zawsze mi paluch zjedzie na coś innego :D

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    U mnie na oddziale podobno teraz dwie cesarki, trzy indukcje i ileś naturalnych, latają położne jak w amoku :-D

Ja mam fajnie bo jestem na patologii ciąży a porodówka jest dwa piętra wyżej i mamy ciszę i spokój :)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie porodowka na drugiej stronie korytarza. Kasia, wychodzisz w poniedziałek?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    U mnie porodowka na drugiej stronie korytarza. Kasia, wychodzisz w poniedziałek?

Nie wiem kiedy bo nie mowmówili nic na temat wyjścia. Tylko że mnie przetrzymają ma obserwacji do przyszłego tygodnia. Poczekamy, zobaczymy ;)

• Kajola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kurcze nie zdążyłam a obejrzałabym chętnie :)

W sumie to nie masz czego żałować. Głównie to omówili minusy takiego porodu (chyba, że jak wyszłam na chwilę do kuchni to akurat były plusy i przegapiłam)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • kamka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Przy okazji odwiedzin Ikei kupiłam małej dwa kąpielowe ręczniczki z kapturkiem bo gdzieś tam wyczytałam, że są grube, mięciutkie i wydają się być niezniszczalne, no to zobaczymy. ;-)

15ewif8.jpg

Takie niby nic a cieszy :D
    mam taki po prawej też mam nadzieje że będzie taki mięciutki cały czas... mamy taki i jeden mi koleżanka dała co jej synek dostał a nie użyał z Autkami... Ale chyba sie malutka nie obrazi za autka:P

Falon lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Właśnie ja się zastanawiam bo lekarz mi kazał łykac mama dha trzy razy dziennie po dwie, a mąż mi kupił mama dha premium. Mij lekarz będzie dopiero w niedziele, na opakowaniu pisze ze się bierze dwie, wiec na razie pewnie tak będę brała.

Aż tyle? Szok. Też biorę te witaminy ale mój lekarz stwierdził że w zupełności wystarczy jak będę brała jedną tabletkę dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 11:22

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że to chodzi o hamowanie przedwczesnego porodu.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 16 mamy Usg i wyniki z glukozy :) trzymacie kciuki :)

Renka88, Falon, ksanka, d'nusia, Czarodziejka87, A.Kasia, M+M+?, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy któraś z Was, która ma już dziecko (dzieci) ma w domu kota?

My mamy kocurka który mieszka już z nami 10 lat:)
    Nie jest agresywny, to taki kociaczek przychlastek, który często chodzi za mną krok w krok :) Dla obcych również nigdy nie był agresywny ani nieprzyjaźnie nastawiony. Jest to taki misiaczek przytulaczek i się zastanawiamy jak zareaguje jak w domciu zawita u nas Julcia.
    Narazie okazujemy mu dużo uwagi, wiem że troszkę się to potem zmieni.

Ma któraś z Was jakieś doświadczenia żeby się ze mną podzielić? ;-)

201604051765.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam!
    A.Kasia, aleksandra trzymajcie się tam w tych szpitalach!
    Muminka to co przeczytałam, aż mi.się słabo zrobiło.. dzielna z Ciebie Kobieta!
    Co u Nas? Nie fajnie. Okazało się,że Krzyś złapał rotawirusa mimo szczepienia.. na szczęście obyło się bez szpitala..ale co z tego jak zaraził Męża(który oczywiście przechodzi gorzej od Młodego, P wręcz umiera! :D). Mnie niestety też nie ominęło, wczoraj strasznie wymiotowałam w nocy prawie na Ip nie wylądowałam tak zaczęły mi.się jelita "skręcać",na szczęście dziś czuję się lepiej a Mąż oczywiście dalej umiera, więc zamiast jednego Dziecka do opieki mam dwójkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 11:47

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:33

Falon lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Kasiu i Olu trzymam kciuki za was kochane, zeby wam uspokoili te skurcze i wypuscili was do domu :) dobrze, ze jestescie pod stala opieka :)

Bardzo mnie martwi to, ze ciagle po sikaniu boli mnie ten brzuch :/ juz sama nie wiem od czego to :/ bakterie juz wszystkie prawie wyleczone, a bol dalej jest :/ moze gdzies mi macica uciska na pecherz i dla tego... dobrze, ze w srode mam wizyte...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :)
    Dręczą mnie sny jakieś dziwne i się nie wysypiam. Dzisiaj wstałam z bólem głowy ale drzemka załatwiła sprawę.
    Wczoraj ruszyłam na zakup bodów dla bąbelka i trafiłam w Tesco na mega promocje. Takie sytuacje to ja lubie :D Także z ubranek mam już chyba wszystko.

Dziewczyny w szpitalach życzę Wam szybkiego powrotu do domu. I podziwiam Was za wytrwałość i cierpliwość.

Falon ja też mam kota w domu ale dopiero od pół roku. Wcześniej mieszkała z nami kotka i po niej wiem czego mogłabym się spodziewać. Była moją damą i myślę że by omijała dziecko szerokim łukiem. A po tym naszym małym mruczku to będę musiała mieć oczy szeroko otwarte. Na mnie włazi non stop i chodzi krok w krok. A i lubi kłaść się do łóżeczka dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 11:59

Falon lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ