X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Jagoda_123 Nowa

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Chyba Karolina pytała o witaminy. Ha twraz według zalecenia lekarza biorę prenatal duo. W sumie są to 3 tabletki dziennie. Cena 60 tabletek to ok. 50 zł.

Ja też brałam prenatal od początku - teraz jestem na duo.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja się zastanawiam bo lekarz mi kazał łykac mama dha trzy razy dziennie po dwie, a mąż mi kupił mama dha premium. Mij lekarz będzie dopiero w niedziele, na opakowaniu pisze ze się bierze dwie, wiec na razie pewnie tak będę brała.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witajcie Marcóweczki :)

Dzisiaj spałam jak susel, aż mnie oczy bolą. Tyle że w domu tragedia, bo jak facet lekko chory to już ledwo zipie :P

Miłego dnia i dziewczęta życzę Wam szybkich wypisów ze szpitali, bo wiadomo co w domku to w domku :)

Też to przechodzę :D Trochę go gardło boli a jest umierający :D

24fcqo9.jpg

A.Kasia, Magda lena, Mietka 30:), Renka88, kateee, Kajola, Falon, d'nusia, Kasia24, Kate84, Karolina@ lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:*

Ja wczoraj dorobiłam się rogala i nawet fajnie się spało:)

Miłego dzionka dziewczyny:)

Magda lena, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy - przez przypadek zgłosiłam Twój post, sorki ;) Ciężko się to forum ogarnia przez komórkę, później mąż mi przywiezie tablet to będzie mi wygodniej tu zaglądać.

Magda lena - pamiętaj aby często sikać bo położne mówią, że wstrzymywanie wywołuje skurcze. Jedna z dziewczyn na sali poszła właśnie do porodu, zostałyśmy już tylko we dwie ale druga przechodzi w tej chwili próbę oksytocynową i być może też się coś rozkręci ;) Ciekawe jaka będzie rotacja przez weekend i czy kogoś nam dorzucą do pokoju.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na oddziale podobno teraz dwie cesarki, trzy indukcje i ileś naturalnych, latają położne jak w amoku :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Olatychy - przez przypadek zgłosiłam Twój post, sorki ;) Ciężko się to forum ogarnia przez komórkę, później mąż mi przywiezie tablet to będzie mi wygodniej tu zaglądać.

Magda lena - pamiętaj aby często sikać bo położne mówią, że wstrzymywanie wywołuje skurcze. Jedna z dziewczyn na sali poszła właśnie do porodu, zostałyśmy już tylko we dwie ale druga przechodzi w tej chwili próbę oksytocynową i być może też się coś rozkręci ;) Ciekawe jaka będzie rotacja przez weekend i czy kogoś nam dorzucą do pokoju.

A. Kasia- Spoko ja na telefonie też nie ogarniam i zawsze mi paluch zjedzie na coś innego :D

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    U mnie na oddziale podobno teraz dwie cesarki, trzy indukcje i ileś naturalnych, latają położne jak w amoku :-D

Ja mam fajnie bo jestem na patologii ciąży a porodówka jest dwa piętra wyżej i mamy ciszę i spokój :)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie porodowka na drugiej stronie korytarza. Kasia, wychodzisz w poniedziałek?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    U mnie porodowka na drugiej stronie korytarza. Kasia, wychodzisz w poniedziałek?

Nie wiem kiedy bo nie mowmówili nic na temat wyjścia. Tylko że mnie przetrzymają ma obserwacji do przyszłego tygodnia. Poczekamy, zobaczymy ;)

• Kajola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kurcze nie zdążyłam a obejrzałabym chętnie :)

W sumie to nie masz czego żałować. Głównie to omówili minusy takiego porodu (chyba, że jak wyszłam na chwilę do kuchni to akurat były plusy i przegapiłam)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • kamka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Przy okazji odwiedzin Ikei kupiłam małej dwa kąpielowe ręczniczki z kapturkiem bo gdzieś tam wyczytałam, że są grube, mięciutkie i wydają się być niezniszczalne, no to zobaczymy. ;-)

15ewif8.jpg

Takie niby nic a cieszy :D
    mam taki po prawej też mam nadzieje że będzie taki mięciutki cały czas... mamy taki i jeden mi koleżanka dała co jej synek dostał a nie użyał z Autkami... Ale chyba sie malutka nie obrazi za autka:P

Falon lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Właśnie ja się zastanawiam bo lekarz mi kazał łykac mama dha trzy razy dziennie po dwie, a mąż mi kupił mama dha premium. Mij lekarz będzie dopiero w niedziele, na opakowaniu pisze ze się bierze dwie, wiec na razie pewnie tak będę brała.

Aż tyle? Szok. Też biorę te witaminy ale mój lekarz stwierdził że w zupełności wystarczy jak będę brała jedną tabletkę dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 11:22

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że to chodzi o hamowanie przedwczesnego porodu.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 16 mamy Usg i wyniki z glukozy :) trzymacie kciuki :)

Renka88, Falon, ksanka, d'nusia, Czarodziejka87, A.Kasia, M+M+?, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy któraś z Was, która ma już dziecko (dzieci) ma w domu kota?

My mamy kocurka który mieszka już z nami 10 lat:)
    Nie jest agresywny, to taki kociaczek przychlastek, który często chodzi za mną krok w krok :) Dla obcych również nigdy nie był agresywny ani nieprzyjaźnie nastawiony. Jest to taki misiaczek przytulaczek i się zastanawiamy jak zareaguje jak w domciu zawita u nas Julcia.
    Narazie okazujemy mu dużo uwagi, wiem że troszkę się to potem zmieni.

Ma któraś z Was jakieś doświadczenia żeby się ze mną podzielić? ;-)

201604051765.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam!
    A.Kasia, aleksandra trzymajcie się tam w tych szpitalach!
    Muminka to co przeczytałam, aż mi.się słabo zrobiło.. dzielna z Ciebie Kobieta!
    Co u Nas? Nie fajnie. Okazało się,że Krzyś złapał rotawirusa mimo szczepienia.. na szczęście obyło się bez szpitala..ale co z tego jak zaraził Męża(który oczywiście przechodzi gorzej od Młodego, P wręcz umiera! :D). Mnie niestety też nie ominęło, wczoraj strasznie wymiotowałam w nocy prawie na Ip nie wylądowałam tak zaczęły mi.się jelita "skręcać",na szczęście dziś czuję się lepiej a Mąż oczywiście dalej umiera, więc zamiast jednego Dziecka do opieki mam dwójkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 11:47

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:33

Falon lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Kasiu i Olu trzymam kciuki za was kochane, zeby wam uspokoili te skurcze i wypuscili was do domu :) dobrze, ze jestescie pod stala opieka :)

Bardzo mnie martwi to, ze ciagle po sikaniu boli mnie ten brzuch :/ juz sama nie wiem od czego to :/ bakterie juz wszystkie prawie wyleczone, a bol dalej jest :/ moze gdzies mi macica uciska na pecherz i dla tego... dobrze, ze w srode mam wizyte...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :)
    Dręczą mnie sny jakieś dziwne i się nie wysypiam. Dzisiaj wstałam z bólem głowy ale drzemka załatwiła sprawę.
    Wczoraj ruszyłam na zakup bodów dla bąbelka i trafiłam w Tesco na mega promocje. Takie sytuacje to ja lubie :D Także z ubranek mam już chyba wszystko.

Dziewczyny w szpitalach życzę Wam szybkiego powrotu do domu. I podziwiam Was za wytrwałość i cierpliwość.

Falon ja też mam kota w domu ale dopiero od pół roku. Wcześniej mieszkała z nami kotka i po niej wiem czego mogłabym się spodziewać. Była moją damą i myślę że by omijała dziecko szerokim łukiem. A po tym naszym małym mruczku to będę musiała mieć oczy szeroko otwarte. Na mnie włazi non stop i chodzi krok w krok. A i lubi kłaść się do łóżeczka dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 11:59

Falon lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ