X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia cieszę się bardzo ,że wyniki dobre i nic się złego nie dzieje :)

Ci nasi faceci tacy umierający przy grypie ,że w ciąży nawet miesiąca by nie wytrzymali :D

Kajola ja zaczęłam myśleć przez ten nasz problem z seksem o tym współnym porodzie ...

I tak myślę i myślę, od samego początku raczej mówiliśmy ,że razem ,M też chce tylko ja dostałam jakieś obawy,że skoro teraz jest tak słabo z seksem bo on się boi to co będzie po takim porodzie wspólnym? Jakoś nigdy wcześniej nie brałam pod uwagę opcji by rodzić bez niego ,ale powiem Wam ,że teraz mam watpliwości :(

Falon my mamy psy także nie pomogę :)

Karolina to życzę zdrówka dla całej Wasz trójki, niech Wam szybko odpuści!

Dziewczyny śliczne te Wasze fotki z pupilami :)

Malina bardzo się cieszę,że na wizycie wszystko wporządku i możesz bez przeszkód myśleć o porodzie SN :)

Obiad gotowy więc uciekam na spacerek :)

Falon, Malina81, A.Kasia, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene swietne trampki :) ja tez uwielbiam w trampkach śmigac :D

To ja wam sie pochwale moimi zdobyczami z wczoraj :P z lumpka :P

out.php?i=1056839_12309391-1087492251285349-704956416-n.jpg

out.php?i=1056840_12167901-1087484014619506-41854595-n.jpg

out.php?i=1056841_12286195-1087484031286171-1981656603-n.jpg

out.php?i=1056842_12305863-1087483987952842-2008564928-n.jpg

out.php?i=1056843_12305637-1087484027952838-1699846128-n.jpg

olatychy, Madlene.:), Mietka 30:), Kajola, Mania1718, Karka, Falon, Czarodziejka87, Kate84, Malina81, A.Kasia, d'nusia, Est, Karolina@, *Beacik* lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc:)

Byłam dzis z rana na glukozie patrze na wyniki na stronie i wszystko w normie uffff ciesze sie bardzo:) Jedynie czekam na wyniki toxoplazmozy:D

pozdrawiam was:D

Falon, Czarodziejka87, She86, Kate84, A.Kasia, d'nusia, Karolina@ lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Vira masz na myśli Ernsta?On ma takie podejście? Bo miałam mu teraz na najbliższej wizycie mówić,że coś tam czasami mnie piecze:/

No dokładnie. On uważa, że to jest naturalne w ciąży, że ta biologia pochwy się zmienia i nie ma sensu tego leczyć bo to nie szkodzi niczemu.
    Mimo, że wynik biocenozy miałam na pograniczu normy fizjologicznej to niczego nie zalecił stosować - no i teraz mam grzyba.
    Kiedy masz wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    CZesc:)

Byłam dzis z rana na glukozie patrze na wyniki na stronie i wszystko w normie uffff ciesze sie bardzo:) Jedynie czekam na wyniki toxoplazmozy:D

pozdrawiam was:D

Jeśli całe życie si,ę toksoplazmozą nie zaraziłaś to musiałabyś mieć MEGA PECHA żeby zarazić się akurat w ciąży. Uszy do góry :-)

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Jeśli całe życie si,ę toksoplazmozą nie zaraziłaś to musiałabyś mieć MEGA PECHA żeby zarazić się akurat w ciąży. Uszy do góry :-)

Dzieki kochan bo Ja akurat jeli chodiz o toxo to zielona jestem a z kotami sycnzosci nie mam :)

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mega czad, tak mi skakała mała w brzuchu że pracować nie mogłam na kompie, stwierdziłam że puszczę jej coś do posłuchania :) Jak tylko włączyłam cisza, spokój, brzuch nie skacze :)

Polecam : https://www.youtube.com/watch?v=IyCRJmerW1Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 14:16

Czarodziejka87, Kate84, A.Kasia lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nawet nie wiecie jak bardzo wam zazdroszczę zwierzaków, a kotów to już szczególnie! :) szczególnie teraz na l4 by mi się taki kompan przydał :)

Gośśś piękne ciuszki! ja planuję się rozkręcić dopiero w styczniu.

Kate84 a wiesz, że ja też ostatnio o tym myślałam i wcale nie mam ciśnienia żeby mój mąż był przy porodzie. sama nie wiem czy nie wolałabym mieć przy sobie siostry, która wydaje mi się trzeźwiej oceniała by sytuację. no, ale zabraniać też mu nie będę. jak będzie bliżej obejrzymy razem kilka filmów z porodu i niech sam oceni :)

Gośśś, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    No dokładnie. On uważa, że to jest naturalne w ciąży, że ta biologia pochwy się zmienia i nie ma sensu tego leczyć bo to nie szkodzi niczemu.
    Mimo, że wynik biocenozy miałam na pograniczu normy fizjologicznej to niczego nie zalecił stosować - no i teraz mam grzyba.
    Kiedy masz wizytę?

Kurcze nawet nie wiedziałam,że ma takie podejście bo wcześniej wszystko było ok więc się nie skarżyłam..Ehh powiem mu i zobaczymy co on na to..
    Wizytę mam 8 grudnia:)

Filip 28.03.2016 <3
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

To ja miałam tego mega pecha bo zarazilam się w ciąży

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny, podczytuje Was na bieżąco choć nie ukrywam ciężko Was nadgonić ;-)
    Anitka gdzie w Piasecznie robisz wszelkie badania??
    Ja dziś tez byłam na glukozie i trzeba przyznać , że nie taki diabeł straszny, wcale mnie to nie wzruszyło , słodkie okrutnie aż paliło w gardło, ale myślałam , że będzie zdecydowanie gorzej , teraz czekam na wynik i mam nadzieje, ze będzie ok ;-)

Co do mężczyzn i przeziębieniu , aktualnie przerabiam dokładnie to samo.aż śmieje się w głos jak o tym piszecie, bo aż niemożliwe, że nasi mezowie/narzeczeni/partnerzy przechodzą to tak samo ;-) a zdjęcie na temat tego podkradłam z forum i wrzuciłam na fb z dedykacją dla męża, oj ile kobiet odrazu się odezwało ;-)

Dziewczyny , które w szpitalu życzę jak najszybszego powrotu do domku, a wszystkim innym żeby najbliższy kontakt ze szpitalem był w dniu porodu. Trzymajcie się !

qdkkwn155308ojoh.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik z toxo igm mam 0,17 czyli ujemny nie mam toxoplazmozy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 14:43

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Malina81 wrote:
    Witam serdecznie

U mnie po wizycie ok, dr pobral cytologie, wyniki z laboratorium ok, odrobine spadlo mi zelazo i mam 11, 6, a norma od 12. Zapisal mi zelazo w tabletkach Szelaso SR i caly czas biore witaminy Falvit mama. Obawiam sie, ze jak bede suplementowac to zelazo to bede miala problemy z toaleta :(

Hej Malina81! ;-) ja też od niedawno biorę Szelazo Sr i jak Cię ma to uspokoić to nie mam jak na razie żadnych problemów z toaletą, jedynie zabarwienie jest mocno ciemne, na początku się trochę wystraszyłam ale potem to skojarzyłam z tymi tabletkami. Także luzik! ;-)

Dzięki Falon :)
    Powiedz mi jeszcze czy dodatkowo bierzesz witaminy ciążowe? Na pudełku jest wyraznie napisane, ze nie można łączyć z innym preparatami ... i tu wymieniają składniki... A w ciążowych witaminach one wsytępują. Sama nie wiem, czy może 1 dnia raz brać ciążowe, a drugiego własnie to żelazo albo odstawić witaminy i brać tylko żelazo.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon,

Mam do Ciebie dwa niezwykle ważne pytania!
    1) Czy nie jesteś przypadkiem z Krakowa lub okolic?
    2) Ile lat ma Wasz kocik?

Pytam, bo Wasz kitek wygląda jak brat bliźniak / siostra bliźniaczka naszego kota, którego mieliśmy w moim rodzinnym domu w Krakowie!! Niestety nasza kicia jest już od kilku lat w kotkowym niebie... Ale jak zobaczyłam Twojego zwierzaka, to aż zamarłam i łza mi się w oku zakręciła. To jest klon!!
    Więc jeśli jesteś z tamtych okolic (a wraz z Tobą kitek), to zacznę się zastanawiać, czy nie jesteśmy rodziną! :-)
    Jak masz jeszcze jakieś foty swojego futrzaka, to wrzuć koniecznie!

* * *
    Pozdrawiam Was wszystkie, moje kochane!
    #love dla piesio olitychy
    #love dla kitka mani - czy ja dobrze sobie wyobrażam po tym zdjęciu, że on Cię tak słodko ugniata łapkami...? :-)

Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• She86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:

To ja się zaraziłam w trakcie starań.. ;)

Nie mogłam zajśc w ciaże i oprócz badań hormonalnych mój ginekolog zlecił też toxo i okazało się, że mam świeże zakażenie i musiałam na jakiś czas przerwać starania :(

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Kurcze nawet nie wiedziałam,że ma takie podejście bo wcześniej wszystko było ok więc się nie skarżyłam..Ehh powiem mu i zobaczymy co on na to..
    Wizytę mam 8 grudnia:)

Ja mam 1ego - naściemniam mu, że mnie swędzi i mam nadzieje ze mi coś zapisze - bo akurat ten jego pogląd mi się nie podoba. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam żeby nie leczyć. Wiele moich koleżanek w ciąży miało problem z grzybicą i wszystkie były leczone pod tym kątem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:

Ale numer - może powinnaś zagrać w totka bo widocznie rzeczy mało prawdopodobne przyciągasz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Dzieki kochan bo Ja akurat jeli chodiz o toxo to zielona jestem a z kotami sycnzosci nie mam :)

Ja mam kota w domu, męża mojego często nie ma więc muszę sprzątać kuwetę sama. Wynik na tokso z wczoraj również ujemny. Na spokojnie
    Toksoplazmoza to tzw choroba brudnych rąk.
    Jeśli myjesz owoce i warzywa i często myjesz ręce to zmniejszasz prawdopodobieństwo zarażenia się :-)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perla ziemi a malo to zwierzakow w schroniskach? :-) ja sama planuje sie tam wybrac, po kotka :-) od zawsze kochalam koty, teraz jak bede na swoim mieszkaniu to chce nowego lokatora, tylko problem jest jeden Synek ma alergie. W ogole to bylismy wczoraj na nowym mieszkaniu a tam wszystko zakurzone, Synek sie nalykal tego kurzu i w nocy bol gardla, slowa nie mogl wydusic i zroblo mu sie zapalenie krtani od tego.

Mania1718 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    wynik z toxo igm mam 0,17 czyli ujemny nie mam toxoplazmozy?

Każde laboratorium podaje przy wyniku swoje normy więc wg tego powinnaś wiedzieć.
    Mój wynik z wczoraj to 0,19 więc podobnie - to ujemny

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ