X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Jam kotofobie:-P Nie cierpie tych zwierzakow, boje sie ich, nie wyobrazam sobie zeby miec z jakim do czynienia. Brrr...

Ja mam to samo! Boje się ich , a jak gdzieś mam niechcący doczynienia mimo, że trzymam się z daleka to one zawsze się na mnie gapią i mam wrazenie, ze się czają.. :-/ kilka osób przy stole np, a obok mnie się kręcą, albo skaczą na oparcie tam gdzie siedzę nie wiem czy koty wyczuwają to jakos czy o co chodzi , ale tak jest .. brrrr
    Za to pieski uwielbiam :-)

Kasia24, Est lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny,
    W jakiej koszulce planujecie rodzic? babka na szkole rodzenia mówiła o bluzkę która będzie od razu do wyrzucenia, a ja nie mam takiej, muszę coś kupić.
    Myślałam o jakimś męskim, długim t-shircie, sama nie wiem :?

Tez się zastanawiałam i znalazłam koszulę w lumpeksie.
    Ale przecież w szpitalach mają też szpitalne koszule - ja w szpitalnej będę rodzić. Czemu mam własną brudzić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zejdźcie z tych kotów - ja je uwielbiam i będę tego bronić jak niepodległości. Przykro mi jak ktoś piszę, że ich nie lubi. Jak wspomniałam moja Esqelcia jest moim oczkiem w głowie więc odbieram to bardzo osobiście.
    Koty są po prostu inne od psów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 17:15

She86, Falon lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Tez się zastanawiałam i znalazłam koszulę w lumpeksie.
    Ale przecież w szpitalach mają też szpitalne koszule - ja w szpitalnej będę rodzić. Czemu mam własną brudzić :-)

Może to głupie myślenie ale to nie jest tak ze w tych szpitalnych już ktoś rodzil i one są uprane? Bo jakoś mnie mierzi jak sobie o tym pomyśle :/ :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• darra991 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:* ja dzis pierwszy dzien w szpitalu. Zrobili mi ktg ale zupelnie nie wiem czy bylo ok czy nie bo sie nie znam na tym a nie zdazylam zapytac:/ tak sie sklada ze podczas calego badania ani razu mnie ten skurcz nie zlapal za to jak siedzialam na IP i wypelnialam papiery to dobre 4 razy :/ :) wiec moj brzuszek sie chyba buntuje przy badaniach i nie chce ujawnic swojego prawdziwego oblicza;) dostalam kroplowe i luteine.cewnikowali mnie zeby pobrac mocz,wyszlo ze mam te bakerie,zaraz ide znow na cewnikowanie bo beda robic posiew. A bolalo to jak cholera:/ odnosnie cukru powiedzieli mi ze nie ma tragedii bo narazie to stan przedcukrzycowy i ze moge jesc w miare rozsadku normalnie i co jakis czas sobie po posilku zmierzyc cukier w aptece np jak maja glukometry. Ale do niedzieli mam niby zostac wiec zobaczymy:) polozne,pielgniarki przekochane sa. Oddzial maly ale slicznie jest,no tylko lekarz dzis tu ktory mial dyzur to chyba ciezka nocke mial bo jakis taki gburowaty..ale tak to opieka i szpital mega! Jestem zadowolona.
    Takze dziewuszki dziekuje wszystkim raz jeszcze za rady i kazdej z osobna zycze zdrowka:* bede sie odzywac:*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj na polsacie o 20.10 bedzie KEVIN :P hehehe to znaczy ze Swieta coraz blizej :P :P :P

Nataszka2200, foxica, Kate84, Magda lena, perła ziemi lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem prze szczęśliwa, zagospodarowałam szufladę w komodzie dla Emilki ;)
    66ee276186739b93med.jpg
    Mąż patrzy dziwnym wzrokiem he he... chyba nie do końca rozumie ile to dla mnie znaczy.
    Mając te kilka ciuszków już się tak bardzo nie boję... bo jakoś po nocach spać nie mogłam jak jeszcze nic nie miałam.

A co do koszuli do porodu... ja mam zamiar wziąć swoją, albo coś kupię albo jakiś duży t-shirt męża wezmę.

Mania1718, alinalii, Kasia24, Madlene.:), Gośśś, Falon, Kajola, Magda lena, Kate84, Mietka 30:), Karka, Kaarolina lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Może to głupie myślenie ale to nie jest tak ze w tych szpitalnych już ktoś rodzil i one są uprane? Bo jakoś mnie mierzi jak sobie o tym pomyśle :/ :)

Nie - wydaje mi się, że ona są jednorazowe ( ale 100% pewności nie mam. Koszuli nie da się ta dobrze uprać od krwi a nie oszukujmy się, że takowa się przy porodzie pojawi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Dziewczyny dzisiaj na polsacie o 20.10 bedzie KEVIN :P hehehe to znaczy ze Swieta coraz blizej :P :P :P

Lubię to!

alinalii, Gośśś lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko kupiłam od jednego sprzedawcy na allegro , ,
    podgrzewacz byl w komplecie z termometrem 134zł a laktator 99zł

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule do porodu kupiłam taką za 12 zł (od razu 2 sztuki) i powiem że od razu poszła do wyrzucenia, było na niej tyle cudów, krwi i innych rzeczy że 2h po porodzie już wylądowała w koszu, potem ta druga też poszła do kosza bo tak bardzo po mnie ciekło że cała była do wyrzucenia....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Woooow no wreszcie hihihih kevin musi być :)

Gośśś lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Bebetto holland :)
    Ta firma to jeden z moich typów, właśnie ze względu na dość niską wagę.

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że na tapecie kociaki, psiaki, zwierzaki itd :)
    Fajne te wasze pupile.

Mój piesek rok temu umarł (nie zdechł tylko umarł! bo był członkiem rodziny). 12lat był z nami, a w mikołaja zeszłego roku wykryto u niego raka i było już za późno na ratunek bo dostał krwotoku wewnętrznego. Od tamtej pory nie zdecydowaliśmy się na żadne zwierzątko i chyba tak już zostanie bo ciężko pogodzić się ze stratą takiego przyjaciela.
    Aczkolwiek chciałabym żeby kiedyś dzieci miały pieska i boje się że gdy padnie z ich strony taka prośba to wymięknę - ale już sobie postanowiłam, że wtedy zakładamy dzieciom skarbonkę z wielkim napisem "na pieska" i będą tam sobie odkładać pieniążki. Psiaka pewnie weźmiemy ze schroniska o czym nie powiemy maluchom, a za pieniążki zrobimy psią "wyprawkę" :) a nie że mamusia kupi, a za miesiąc się znudzi. Uważam, że od małego trzeba w dzieciach zaszczepić wartość pieniądza.

Ja jestem akurat typową "psiarą", widok kotów mnie paraliżuje - dla mnie są one ładne ale na zdjęciach, a gdy jakiś do mnie zmierza, bądź chce się poocierać o nogę, dostaję niestety obrzydzenia :(. Boje się kotów, nie są dla mnie faje. Ale rozumiem, że w wielu osobach psy wywołują też takie emocje jak u mnie koty.

Piękne te zakupki macie zrobione dla dzieciaków, ja to nie mam kompletnie nic. Ostatnio jakiś brak sił emocjonalnych powoduje, że nie wiem od czego zacząć. Za to rzuciłam się w wir sprzątania i gotowania. Dziś na tapecie u mnie sałatka z selera z szynką, ananaskiem itp :). Muffiny czekoladowe z nadzieniem nutelli i pizza (oczywiście domowa). Próbuje swój kryzys emocjonalny zwalczyć w kuchni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 17:28

foxica, Kate84 lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Nie - wydaje mi się, że ona są jednorazowe ( ale 100% pewności nie mam. Koszuli nie da się ta dobrze uprać od krwi a nie oszukujmy się, że takowa się przy porodzie pojawi.

A jeśli brzydzisz się szpitalnej i z lumpka to taka najtańsza z allegro np
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5417792609

Te 20 zł nie będzie szkoda wyrzucić jak koszule np za 5 dych.

Kasia24, Kokaina lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę sobie jakąś koszulę do porodu kupić, nic nie mam takiego, co się nadaje. A z drugiej strony chciałabym ładnie wyglądać, haha :D

Kokaina lubi tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codo kotów to Ja od małego mam uraz bo jeden sie na mnie rzucał i skakał drapał oczywiscie siostra przyniosłąddo domu jak zawsze:)i mam uraz bo ten kot to tylko mnie atakował skakał mi do twarzy i od tej pory sie boje kotów omijam jak moge:)Za to jestem mega psiara:) Kupiłam z mezem maltańczyka i jest prze kochany słodziak:*:*

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wydaje mi sie ze malo ktory szpital stac na dawanie koszul jednorazowych, patrzac na to ze nawet lekow w co niektorych nie maja... Ja do cesarki dostalam koszule, ktora byla tak ściorana ze szok :/ widac bylo ze byla juz uzywana z milion razy :/ A oni je poprostu piora w chemicznych pralniach, w ktorych sa takie srodki, ktore dopieraja nawet krew...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Vira wydaje mi sie ze malo ktory szpital stac na dawanie koszul jednorazowych, patrzac na to ze nawet lekow w co niektorych nie maja... Ja do cesarki dostalam koszule, ktora byla tak ściorana ze szok :/ widac bylo ze byla juz uzywana z milion razy :/ A oni je poprostu piora w chemicznych pralniach, w ktorych sa takie srodki, ktore dopieraja nawet krew...

To nawet nie wiedziałam.
    W styczniu mam spotkanie z położną, że szpitala, w którym będę rodzić to zapytam co to za koszule dają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Też muszę sobie jakąś koszulę do porodu kupić, nic nie mam takiego, co się nadaje. A z drugiej strony chciałabym ładnie wyglądać, haha :D

Ładnie wyglądać mówisz ?

Moja koleżanka miała muzykę nastrojową, świece relaksacyjne, przygaszone światło i nastrój i mówi że podczas porodu to i tak ma się to wszystko głęboko w dupie i marzy się tylko o tym by ten ból się skończył.

Magda lena lubi tę wiadomość

‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ