X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o temat zwierząt, to ja zdecydowanie uwielbiam psy :) Kotów nie lubię. Owszem są ładne, ale jakoś nie przemawiają do mnie .
    Ja mam 2 psy w domu, natomiast moi rodzice 2 na dworze. Nigdy mi psy nie przeszkadzały, jednak czym bardziej robię się starsza, tym gorzej mnie denerwuję wszędzie obecna sierść. Dlatego uznaliśmy z M wspólnie i jednogłośnie, że pomimo "miłości" jaką darzymy nasze psy, gdy urodzi się Antek będą całe dnie na dworze,a tylko na noc wpuszczać je będziemy do domu :) Wynika to też z faktu, że są to ratlerki miniaturki, więc nie bardzo, żeby spały na dworze.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Też muszę sobie jakąś koszulę do porodu kupić, nic nie mam takiego, co się nadaje. A z drugiej strony chciałabym ładnie wyglądać, haha :D

Mam tak samo, chciałabym ładnie wyglądać, chociaż z czasem trwania porodu będzie to po pierwsze nieistotne a po drugie niemożliwe :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam koty za to, że mają swój indywidualny charakter. Każdy kot ma swoją ścieżkę, którą z gracją kroczy.
    I śmiać mi się chce jak któraś piszę, że się boi kotów, że kot się może rzucić na twarz.
    Poza tym jedna rzecz - w TV czy w gazetach raczej się mówi o ludziach pogryzionych przez psa, czy ktoś widział kiedyś artykuł o tym żeby ktoś doznał krzywdy od kota ( mowa o domowym kocie a nie tygrysie ). Więc tutaj się nie zgodzę - moim zdaniem psy są groźniejsze.
    Poza tym kot bardziej boli zwiać niż zaatakować - chyba, że zostanie zapędzony w kąt skąd nie będzie wyjścia - wtedy drapnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 20:16

Mania1718, Falon, M+M+? lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam zwierzaki,gdybym mogła to bym miała chyba schronisko
    Wciąż tesknię za moją ukochaną jamniczką która odeszła już prawie 5 lat temu..była nie do podrobienia<3

Vira nie dziwię się,że się wkurzyłaś faceci mają czasami takie pomysły,że głowa mała a my nie możemy przecież się teraz denerwować:*

Ja dziś zaszalałam w Smykolandzie było -15% na wszystko a że miałam wcześniej upatrzone to kupiłam:
    Łóżeczko
    Materac kokos-pianka
    Przewijak
    Prześcieradło
    Poduszkę klin
    Smoczek
    Pieluszki tetrowe białe i kolorowe
    Szumisia
    Jestem zadowolona z zakupów :) Teraz odpoczynek i kolacja

Miłego wieczoru kobietki:*

Kokaina, Mania1718, Magda lena, Kate84, Falon, Karka lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu w św. rodzinie są niestety koszule wielorazowe.
    W takim razie ja biorę swoją - będę się lepiej czuła
    Rodzić w szpitalnej wielorazowej - macie racje obrzydlistwo.
    Wolę kupić w lumpku, wymoczyć w vanischu i wyprać 4 razy zanim założę niż włożyć to szpitalne świństwo.

Kate84, Kokaina lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:37

Est lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Ja uwielbiam zwierzaki,gdybym mogła to bym miała chyba schronisko
    Wciąż tesknię za moją ukochaną jamniczką która odeszła już prawie 5 lat temu..była nie do podrobienia<3

Vira nie dziwię się,że się wkurzyłaś faceci mają czasami takie pomysły,że głowa mała a my nie możemy przecież się teraz denerwować:*

Ja dziś zaszalałam w Smykolandzie było -15% na wszystko a że miałam wcześniej upatrzone to kupiłam:
    Łóżeczko
    Materac kokos-pianka
    Przewijak
    Prześcieradło
    Poduszkę klin
    Smoczek
    Pieluszki tetrowe białe i kolorowe
    Szumisia
    Jestem zadowolona z zakupów :) Teraz odpoczynek i kolacja

Miłego wieczoru kobietki:*

Smykoland ? A gdzie to jest ?
    Ila zapłaciłaś za szumisia ?

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Smykoland ? A gdzie to jest ?
    Ila zapłaciłaś za szumisia ?

Smykoland jest na Roosvelta 89 :)
    Szumiś kosztował 118zł
    Promocja jest do jutra :)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech - nie będzie mnie w Gnieźnie - dopiero 1ego jak mam wizyte u Lecha. No trudno

• noelka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na stronę tego Smykolandu... i po co mi to było? :P

• Love_life Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych które kupiły lub mają zamiar kupić rożki/ beciki macie usztywniane czy miękkie?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Weszłam na stronę tego Smykolandu... i po co mi to było? :P

Co - aż tyle pokus ?

• noelka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niższe ceny zawsze kuszą ;)

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira szkoda ale może jeszcze zrobią przeceny

Noelka faktycznie idzie dostać zawrotu głowy tyle cudowności ;)

Love life ja mam usztywniany ale ten wkład można wyciągnąć i wtedy jest miękki :)

Love_life lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life ja kupilam zwykly miekki. Slyszalam,ze ten usztywniany jest slaby bo nie czuje sie dziecka i przydaje sie tylko zeby komus dac potrzymac dzidziusia.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja myślę, że Twój Mąż po prostu nie pomyślał,że schody to niekoniecznie dla kobiet w ciąży :) Oni niestety tak mają, mój M też czasem takie coś palnie ,że mam ochotę go udusić gołymi rękoma :P . I faktycznie dobrze ,że olałaś ten temat tj sprzątania . Co do koszul coś musiało się zmienić bo jak mówiłam już kiedyś byłam przy 2 porodach bratanków w Sw. Rodzinie , od samego początku do końca, łącznie z przecinaniem pempowiny było to 4 lata temu i teraz w maju i bratowa miała jednorazowe , nawet ją zapytałam o to i potwierdziła więc widocznie coś się zmieniło :( Ja rodze w sumie na Polnej więc mam problem z głowy :)

Love Life ja mam taki z wkładką usztywnianą ,mogę ją wyjąć w razie w

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:11

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    My już po wizycie :) wklejam kilka zdjęć młodego

Olu, czy to są zdjęcia ze zwykłego USG, czy 3d?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:18

• paola87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life ja też mam miękkie rożki. Nawet położne na szkole rodzenia zdecydowanie odradziły usztywniane. Myślę, że nawet komuś dać potrzymać lepiej w miękkim, w sztywnym nie czuje się dziecka dobrze i jest to chyba bardziej niebezpieczne.

Dziewczyny jaki jest Wasz stosunek do kosmetyków w ciąży? Do tej pory używałam balsamu z nivea, tego z żółtą kropką na opakowaniu, był dla mnie najlepszy. Teraz dostałam takie musy do ciała z Avonu, jakieś spa coś tam :) pachną nieziemsko, ale zastanawiam się czy w ciąży można różne wynalazki? Czy to ma jakieś znaczenie?

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Jeśli chodzi o temat zwierząt, to ja zdecydowanie uwielbiam psy :) Kotów nie lubię. Owszem są ładne, ale jakoś nie przemawiają do mnie .
    Ja mam 2 psy w domu, natomiast moi rodzice 2 na dworze. Nigdy mi psy nie przeszkadzały, jednak czym bardziej robię się starsza, tym gorzej mnie denerwuję wszędzie obecna sierść. Dlatego uznaliśmy z M wspólnie i jednogłośnie, że pomimo "miłości" jaką darzymy nasze psy, gdy urodzi się Antek będą całe dnie na dworze,a tylko na noc wpuszczać je będziemy do domu :) Wynika to też z faktu, że są to ratlerki miniaturki, więc nie bardzo, żeby spały na dworze.

Ratlerka zimą cały dzien na dworze sobie też nie wyobrażam ;)
    Ja w domu mam 3 koty, i każdego uwielbiam a rodzice mają 2 rottweilery które są przesłodkie. Wiem napewno, że jak mała się urodzi to nie bede izolowała jej od zwierzaków :) uważam, że to dobre dla dzieci.

Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    olatychy wrote:
    My już po wizycie :) wklejam kilka zdjęć młodego

Olu, czy to są zdjęcia ze zwykłego USG, czy 3d?

Mieliśmy dzisiaj 3D ale do druku musiała zmienić kolor na czarno-biały ale na monitorze było wszystko w takim brązie. Zdjęcia troszkę niewyraźne bo robiłam zdjęcie-zdjęcia telefonem na szybko

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ