X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o temat zwierząt, to ja zdecydowanie uwielbiam psy :) Kotów nie lubię. Owszem są ładne, ale jakoś nie przemawiają do mnie .
    Ja mam 2 psy w domu, natomiast moi rodzice 2 na dworze. Nigdy mi psy nie przeszkadzały, jednak czym bardziej robię się starsza, tym gorzej mnie denerwuję wszędzie obecna sierść. Dlatego uznaliśmy z M wspólnie i jednogłośnie, że pomimo "miłości" jaką darzymy nasze psy, gdy urodzi się Antek będą całe dnie na dworze,a tylko na noc wpuszczać je będziemy do domu :) Wynika to też z faktu, że są to ratlerki miniaturki, więc nie bardzo, żeby spały na dworze.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Też muszę sobie jakąś koszulę do porodu kupić, nic nie mam takiego, co się nadaje. A z drugiej strony chciałabym ładnie wyglądać, haha :D

Mam tak samo, chciałabym ładnie wyglądać, chociaż z czasem trwania porodu będzie to po pierwsze nieistotne a po drugie niemożliwe :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam koty za to, że mają swój indywidualny charakter. Każdy kot ma swoją ścieżkę, którą z gracją kroczy.
    I śmiać mi się chce jak któraś piszę, że się boi kotów, że kot się może rzucić na twarz.
    Poza tym jedna rzecz - w TV czy w gazetach raczej się mówi o ludziach pogryzionych przez psa, czy ktoś widział kiedyś artykuł o tym żeby ktoś doznał krzywdy od kota ( mowa o domowym kocie a nie tygrysie ). Więc tutaj się nie zgodzę - moim zdaniem psy są groźniejsze.
    Poza tym kot bardziej boli zwiać niż zaatakować - chyba, że zostanie zapędzony w kąt skąd nie będzie wyjścia - wtedy drapnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 20:16

Mania1718, Falon, M+M+? lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam zwierzaki,gdybym mogła to bym miała chyba schronisko
    Wciąż tesknię za moją ukochaną jamniczką która odeszła już prawie 5 lat temu..była nie do podrobienia<3

Vira nie dziwię się,że się wkurzyłaś faceci mają czasami takie pomysły,że głowa mała a my nie możemy przecież się teraz denerwować:*

Ja dziś zaszalałam w Smykolandzie było -15% na wszystko a że miałam wcześniej upatrzone to kupiłam:
    Łóżeczko
    Materac kokos-pianka
    Przewijak
    Prześcieradło
    Poduszkę klin
    Smoczek
    Pieluszki tetrowe białe i kolorowe
    Szumisia
    Jestem zadowolona z zakupów :) Teraz odpoczynek i kolacja

Miłego wieczoru kobietki:*

Kokaina, Mania1718, Magda lena, Kate84, Falon, Karka lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu w św. rodzinie są niestety koszule wielorazowe.
    W takim razie ja biorę swoją - będę się lepiej czuła
    Rodzić w szpitalnej wielorazowej - macie racje obrzydlistwo.
    Wolę kupić w lumpku, wymoczyć w vanischu i wyprać 4 razy zanim założę niż włożyć to szpitalne świństwo.

Kate84, Kokaina lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:37

Est lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Ja uwielbiam zwierzaki,gdybym mogła to bym miała chyba schronisko
    Wciąż tesknię za moją ukochaną jamniczką która odeszła już prawie 5 lat temu..była nie do podrobienia<3

Vira nie dziwię się,że się wkurzyłaś faceci mają czasami takie pomysły,że głowa mała a my nie możemy przecież się teraz denerwować:*

Ja dziś zaszalałam w Smykolandzie było -15% na wszystko a że miałam wcześniej upatrzone to kupiłam:
    Łóżeczko
    Materac kokos-pianka
    Przewijak
    Prześcieradło
    Poduszkę klin
    Smoczek
    Pieluszki tetrowe białe i kolorowe
    Szumisia
    Jestem zadowolona z zakupów :) Teraz odpoczynek i kolacja

Miłego wieczoru kobietki:*

Smykoland ? A gdzie to jest ?
    Ila zapłaciłaś za szumisia ?

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Smykoland ? A gdzie to jest ?
    Ila zapłaciłaś za szumisia ?

Smykoland jest na Roosvelta 89 :)
    Szumiś kosztował 118zł
    Promocja jest do jutra :)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech - nie będzie mnie w Gnieźnie - dopiero 1ego jak mam wizyte u Lecha. No trudno

• noelka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na stronę tego Smykolandu... i po co mi to było? :P

• Love_life Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych które kupiły lub mają zamiar kupić rożki/ beciki macie usztywniane czy miękkie?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Weszłam na stronę tego Smykolandu... i po co mi to było? :P

Co - aż tyle pokus ?

• noelka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niższe ceny zawsze kuszą ;)

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira szkoda ale może jeszcze zrobią przeceny

Noelka faktycznie idzie dostać zawrotu głowy tyle cudowności ;)

Love life ja mam usztywniany ale ten wkład można wyciągnąć i wtedy jest miękki :)

Love_life lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life ja kupilam zwykly miekki. Slyszalam,ze ten usztywniany jest slaby bo nie czuje sie dziecka i przydaje sie tylko zeby komus dac potrzymac dzidziusia.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja myślę, że Twój Mąż po prostu nie pomyślał,że schody to niekoniecznie dla kobiet w ciąży :) Oni niestety tak mają, mój M też czasem takie coś palnie ,że mam ochotę go udusić gołymi rękoma :P . I faktycznie dobrze ,że olałaś ten temat tj sprzątania . Co do koszul coś musiało się zmienić bo jak mówiłam już kiedyś byłam przy 2 porodach bratanków w Sw. Rodzinie , od samego początku do końca, łącznie z przecinaniem pempowiny było to 4 lata temu i teraz w maju i bratowa miała jednorazowe , nawet ją zapytałam o to i potwierdziła więc widocznie coś się zmieniło :( Ja rodze w sumie na Polnej więc mam problem z głowy :)

Love Life ja mam taki z wkładką usztywnianą ,mogę ją wyjąć w razie w

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:11

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    My już po wizycie :) wklejam kilka zdjęć młodego

Olu, czy to są zdjęcia ze zwykłego USG, czy 3d?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:18

• paola87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life ja też mam miękkie rożki. Nawet położne na szkole rodzenia zdecydowanie odradziły usztywniane. Myślę, że nawet komuś dać potrzymać lepiej w miękkim, w sztywnym nie czuje się dziecka dobrze i jest to chyba bardziej niebezpieczne.

Dziewczyny jaki jest Wasz stosunek do kosmetyków w ciąży? Do tej pory używałam balsamu z nivea, tego z żółtą kropką na opakowaniu, był dla mnie najlepszy. Teraz dostałam takie musy do ciała z Avonu, jakieś spa coś tam :) pachną nieziemsko, ale zastanawiam się czy w ciąży można różne wynalazki? Czy to ma jakieś znaczenie?

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Jeśli chodzi o temat zwierząt, to ja zdecydowanie uwielbiam psy :) Kotów nie lubię. Owszem są ładne, ale jakoś nie przemawiają do mnie .
    Ja mam 2 psy w domu, natomiast moi rodzice 2 na dworze. Nigdy mi psy nie przeszkadzały, jednak czym bardziej robię się starsza, tym gorzej mnie denerwuję wszędzie obecna sierść. Dlatego uznaliśmy z M wspólnie i jednogłośnie, że pomimo "miłości" jaką darzymy nasze psy, gdy urodzi się Antek będą całe dnie na dworze,a tylko na noc wpuszczać je będziemy do domu :) Wynika to też z faktu, że są to ratlerki miniaturki, więc nie bardzo, żeby spały na dworze.

Ratlerka zimą cały dzien na dworze sobie też nie wyobrażam ;)
    Ja w domu mam 3 koty, i każdego uwielbiam a rodzice mają 2 rottweilery które są przesłodkie. Wiem napewno, że jak mała się urodzi to nie bede izolowała jej od zwierzaków :) uważam, że to dobre dla dzieci.

Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    olatychy wrote:
    My już po wizycie :) wklejam kilka zdjęć młodego

Olu, czy to są zdjęcia ze zwykłego USG, czy 3d?

Mieliśmy dzisiaj 3D ale do druku musiała zmienić kolor na czarno-biały ale na monitorze było wszystko w takim brązie. Zdjęcia troszkę niewyraźne bo robiłam zdjęcie-zdjęcia telefonem na szybko

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ