X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Vira ja myślę, że Twój Mąż po prostu nie pomyślał,że schody to niekoniecznie dla kobiet w ciąży :) Oni niestety tak mają, mój M też czasem takie coś palnie ,że mam ochotę go udusić gołymi rękoma :P . I faktycznie dobrze ,że olałaś ten temat tj sprzątania . Co do koszul coś musiało się zmienić bo jak mówiłam już kiedyś byłam przy 2 porodach bratanków w Sw. Rodzinie , od samego początku do końca, łącznie z przecinaniem pempowiny było to 4 lata temu i teraz w maju i bratowa miała jednorazowe , nawet ją zapytałam o to i potwierdziła więc widocznie coś się zmieniło :( Ja rodze w sumie na Polnej więc mam problem z głowy :)

Love Life ja mam taki z wkładką usztywnianą ,mogę ją wyjąć w razie w

No napisałam smsa do dziewczyny z którą się zakumplowałam w szpitalu. Ona nadal tam leży i poprosiłam by wypytała. Do CC są wielorazowe, za do naturalnego można zabrać swoją. Ale jak wspomniałam mam tam wykupioną położną więc jej się też podpytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze dziewczyny od 20 tygodnia tak mi się ta ciąża dłuży. No leci ten czas jak krew z nosa :-(

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Mieliśmy dzisiaj 3D ale do druku musiała zmienić kolor na czarno-biały ale na monitorze było wszystko w takim brązie. Zdjęcia troszkę niewyraźne bo robiłam zdjęcie-zdjęcia telefonem na szybko

Zdjęcia są super! Ja nie miałam USG 3D i raczej mieć nie będę, albowiem moja lekarka nie ma takiego sprzętu. Stąd moja złudna nadzieja, że takie zdjęcia można uzyskać też na zwykłym USG...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:36

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Qrcze dziewczyny od 20 tygodnia tak mi się ta ciąża dłuży. No leci ten czas jak krew z nosa :-(

Mi przez remont tak ucieka, że nawet nie wiem kiedy to zleciało :)
    Dopiero skończyliśmy łazienkę i przedpokój, a od poniedziałku zaczynamy pokój dla młodego więc znowu zajęcie :)
    Spokojnie zaraz zacznie Ci tak zasuwać, że nawet się nie obejrzysz a tu trzeba będzie rodzić :D

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira może faktycznie się zmieniło, wtedy też wolałabym coś swojego za grosze niż wielorazowa :-) mi też się jakoś dłuży, chciałabym bym już nowy rok...

Dobranoc Mamuśki

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Zdjęcia są super! Ja nie miałam USG 3D i raczej mieć nie będę, albowiem moja lekarka nie ma takiego sprzętu. Stąd moja złudna nadzieja, że takie zdjęcia można uzyskać też na zwykłym USG...

Ciekawa jestem czy Luxmed ma 3d ale podejrzewam że nie.
    Zastanawiam się czy nie pójść na takie Usg dodatkowo żeby mieć ładna pamiatke- poza tym ciekawa jestem jak Oluś wygląda tak bardziej realnie :)
    Ja jutro próbuje się dopchac na glukoze, brrrrrr

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propos zwierzaczków i dzieci to:
    https://www.facebook.com/freshlypicked/videos/905137442873392/
    https://www.facebook.com/PetFinder.my/videos/889617087750582/

Normalnie umarłam :D

Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Ciekawa jestem czy Luxmed ma 3d ale podejrzewam że nie.
    Zastanawiam się czy nie pójść na takie Usg dodatkowo żeby mieć ładna pamiatke- poza tym ciekawa jestem jak Oluś wygląda tak bardziej realnie :)
    Ja jutro próbuje się dopchac na glukoze, brrrrrr

wiem ze mój lekarz w luxmed ma możliwość przełączania swojego sprzętu w gabinecie na 3d (pewnie opcja dodatkowo platna), ale przyjaciółce zrobił bez żadnych próśb jedno zdjęcie w ramach jednej z wizyt abonamentowych, wiec mają taką możliwość;)

ściskam cieplutko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:13

Kokaina, Est, foxica lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    wiem ze mój lekarz w luxmed ma możliwość przełączania swojego sprzętu w gabinecie na 3d (pewnie opcja dodatkowo platna), ale przyjaciółce zrobił bez żadnych próśb jedno zdjęcie w ramach jednej z wizyt abonamentowych, wiec mają taką możliwość;)

ja pozdrawiam z dzialki:) mąż właśnie zasnął na kanapie przed kominkiem, na której się właśnie wylegujemy;) to ja korzystam i postanowiłam Was nadrobić, co na telefonie wcale nie jest takie proste:)

ściskam cieplutko!

Dzięki, podpytam w takim razie na kolejnym Usg :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina jeśli miałabyś płacić za to USG 3D to ja bym poczekała tak do 30 tygodnia - będzie lepiej widać buźkę maluszka. Teraz jeszcze może być obraz lekko zniekształcony a in dzidziuś większy tym chyba wyraźniejsze zdjęcia.

Kokaina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży :-) Tydzień temu miała beta hcg dość wątpliwe bo 4,95 i gin powiedział, że macica wygląda na ciążę ale miała jakiś płyn w zatoce Dauglasa i się bała. Tłumaczyłam jej, że to może być płyn po owulacji - też taki miałam od czasu do czasu zaraz po owulacji. Ale ona się bardzo bała bo ma zespół policystycznych jajników ( nie do końca rzumiem bo już ma jednego synka w domku i ani razu nie poroniła ). No i Beta hcg z wczoraj to 337 :-) a Tyle od niej ciuszków dostałam - będę musiała szybko oddawać.

perła ziemi, Czarodziejka87, Est, Lilou1984, muminka83, baassiia lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Kokaina jeśli miałabyś płacić za to USG 3D to ja bym poczekała tak do 30 tygodnia - będzie lepiej widać buźkę maluszka. Teraz jeszcze może być obraz lekko zniekształcony a in dzidziuś większy tym chyba wyraźniejsze zdjęcia.

Vira, masz rację, wstrzymam się z tym Usg jeszcze chwilę :)
    Fajnie masz z tą przyjaciółka, też bym chciała mieć jakąś bliska osobę w ciazy :)
    Ja po glukozie już, mi tam smakowała, mówcie co chcecie :D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    44zł za koszulę do samego porodu - czyli taką, którą się wyrzuci zaraz po. Eeee. mnie by było szkoda kasy

Oj mnie też było by szkoda wydać tyle kasy na jeden raz użytkowania.
    Ceny są masakryczne jak widać, trzeba by pokombinować coś taniego i fajnego, czego nie będzie nam potem szkoda wyrzucić.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana szperam po necie (allegro) i zapisuję sobie rzeczy potrzebne dla mnie i dla maleńkiej do wyprawki, same higieniczne... sporo tego już uzbierałam, jak mąż zobaczy kwotę zamówienie to nie będzie nazbyt zadowolony ;)
    Najwyżej poczekam jeszcze z tymi zakupami do jego wypłaty ;) bo u mnie nadal cisza jeśli chodzi o ZUS :/ 13go dostałam pismo o zakończeniu postępowania i do dziś nic więcej nie wiem :/

Love_life lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że ktoś ma PCO nie znaczy że roni ciąże, po prostu kobieta produkuje dużo pęcherzyków i żaden nie jest dominujacy

foxica, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Oj mnie też było by szkoda wydać tyle kasy na jeden raz użytkowania.
    Ceny są masakryczne jak widać, trzeba by pokombinować coś taniego i fajnego, czego nie będzie nam potem szkoda wyrzucić.

Nie wiem jak u Ciebie ale czasem mamy nasze lubią chomikować różne rzeczy. Moja mama np lubi trzymać stare t-shirty żeby potem na szmatę przeznaczyć. Może coś od mamy się skapnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    To że ktoś ma PCO nie znaczy że roni ciąże, po prostu kobieta produkuje dużo pęcherzyków i żaden nie jest dominujacy

Tak wiem na czym polega ta choroba. Mimo to ona o 1 ciąże starała się 2,5 roku. Jak zaszła to musiała brać tony leków na podtrzymanie. No i teraz znowu luteina, duphaston etc - no najzwyczajniej na świecie się boi bo poza PCO ma tam jeszcze jakieś inne problemy.
    Tak więc mam taką prośbę byśmy wszystkie 3mały kciuki :-) będę Wam relacjonować postępy

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Tak wiem na czym polega ta choroba. Mimo to ona o 1 ciąże starała się 2,5 roku. Jak zaszła to musiała brać tony leków na podtrzymanie. No i teraz znowu luteina, duphaston etc - no najzwyczajniej na świecie się boi bo poza PCO ma tam jeszcze jakieś inne problemy.
    Tak więc mam taką prośbę byśmy wszystkie 3mały kciuki :-) będę Wam relacjonować postępy

Tez mam pcos i nie biorę ton leków. To nie reguła. Starałam sie o dzidzie 9mcy.

foxica, Kasia24 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam :-) Jak tam dziewczyny po wizytach w szpitalu?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • olatychy Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mówił kiedyś o tych butelkach :) macie teraz fajna promocję gdyby kogoś interesowały :)

https://www.feedo.pl/sklep/akcesoria-dla-dzieci/butelki-i-kubki/butelki/tommee-tippee-zestaw-butelek-c2n-snowflake/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=REM-akcesoria

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ