X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Zabieram się za małe sprzątanie, a potem obiad. Popołudniu czeka mnie najazd siostrzeńców męża, więc muszę zrobić zapas siły bojowej do zabawy :)

Miłego dnia! :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki:)

Ja właśnie zajadam śniadanie,potem na małe zakupy się wybieram a po południu odwiedziny przyjaciółki z mężem:)

Kurde ci faceci pokazuje mojemu szumisia którego kupiłam w kolorze miętowym a on na to: taki babski kolor mu kupiłaś?! Nie no nie wytrzymam ;)

Miłego dnia !;*

Filip 28.03.2016 <3
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super promocja http://lilushop.pl/ -50 % na tekstylia hasło : niespodzianka
    Chyba skuszę się na kolejny zestaw do łóżeczka :D

Kate84, d'nusia, Czarodziejka87, Magda lena lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Witajcie kobietki:)

Ja właśnie zajadam śniadanie,potem na małe zakupy się wybieram a po południu odwiedziny przyjaciółki z mężem:)

Kurde ci faceci pokazuje mojemu szumisia którego kupiłam w kolorze miętowym a on na to: taki babski kolor mu kupiłaś?! Nie no nie wytrzymam ;)

Miłego dnia !;*
    u nas też mięta :D

d'nusia, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka,Vira moja koleżanka z PCO też się stara teraz i biedulka coraz bardziej ma doła ,ale powiem jej ,że mam Marcowe Mamusie z PCO więc da się :)

Jak tam Mamuśki Szpitalne ?

Ja zabieram się za gimnastykę ,obiadu wczoraj narobiłam na 4 dni ,żeby w weekend nie stać przy garach, posprzątałam też wczoraj :) dziś chcę ,żeby M mnie zabrał na zakupy hihi

d'nusia, foxica, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Martka,Vira moja koleżanka z PCO też się stara teraz i biedulka coraz bardziej ma doła ,ale powiem jej ,że mam Marcowe Mamusie z PCO więc da się :)

Jak tam Mamuśki Szpitalne ?

Ja zabieram się za gimnastykę ,obiadu wczoraj narobiłam na 4 dni ,żeby w weekend nie stać przy garach, posprzątałam też wczoraj :) dziś chcę ,żeby M mnie zabrał na zakupy hihi

Oj ja mam kumpelkę która ma PCO ,toksoplazmoze wtedy miała, problemy z tarczycą i jeszcze jakieś inne problemy. Po półtorarocznym leczeniu lekarze rozłożyli ręce i powiedzieli, że nigdy nie będzie matką.
    Miesiąc później była w ciąży. W chwili obecnej ma 2 synków. Więc da się - nawet gdy medycyna twierdzi inaczej :-)

Choć powiem Wam szczerze, że ja byłam tak nakręcona na ciąże, że miałam wszystko poblokowane - janiki macice etc. Byłam u jakiejś terapeutki od masażu stóp - tylko to jakiś tam specjalistyczny masaż, leczniczy . Powiedziała mi, że mam wszystko poblokowane i musiałabym kilka razy przyjść by mi odetkała to wszystko - ale dało rade po 1 razie bo 3 tygodnie później byłam w ciąży :-) może niech Twoja koleżanka poszuka czegoś takiego ?

Kate84 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny,choc dla mnie nie wiem czy dobry, bo psychicznie tragedia. Wczoraj mialam przeciez leciec do mojego meza, no i jednak zdecydowalam ze nie polece, teraz taki smutek ze sama tu jestem. W ogole mam to mieszkanie nowe do ogarniania, a wczoraj zmylam tylko troche naczyn tam i cala noc mialam twardy brzuch. A tyle tam roboty, wszystko zakurzone, zapuszczone :-( nie mam sil po prostu. Dobrze ze w poniedzialek to usg bo przynajmniej zobacze malutka i bede wiedziec co z szyjka. No nic milego dnia Wam zycze. Mi sie nawet z lozka nie chce zwlec.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dzien dobry dziewczyny,choc dla mnie nie wiem czy dobry, bo psychicznie tragedia. Wczoraj mialam przeciez leciec do mojego meza, no i jednak zdecydowalam ze nie polece, teraz taki smutek ze sama tu jestem. W ogole mam to mieszkanie nowe do ogarniania, a wczoraj zmylam tylko troche naczyn tam i cala noc mialam twardy brzuch. A tyle tam roboty, wszystko zakurzone, zapuszczone :-( nie mam sil po prostu. Dobrze ze w poniedzialek to usg bo przynajmniej zobacze malutka i bede wiedziec co z szyjka. No nic milego dnia Wam zycze. Mi sie nawet z lozka nie chce zwlec.

Wiem jusiu, że na pewno tęsknisz za mężem. Rozumiem to doskonale. Ale to wszystko dla dzidziusia. Jak się urodzi i go zobaczysz pomyślisz "warto było".

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Ktoś mówił kiedyś o tych butelkach :) macie teraz fajna promocję gdyby kogoś interesowały :)

https://www.feedo.pl/sklep/akcesoria-dla-dzieci/butelki-i-kubki/butelki/tommee-tippee-zestaw-butelek-c2n-snowflake/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=REM-akcesoria

Ja kupiłam w bardziej przystępnej cenie zestaw w którym jest dużo więcej elementów ;) tak więc polecam jeśli któraś z Was jest zainteresowana ;)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5811554858&reco_id=c1f1619f-95b1-11e5-9157-fa163e1b0a15&ars_rule_id=201

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 10:29

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja dziś stanęłam na wagę i zaskoczenie przez wirusa spadłam to.co.przytyłam w ciąży i z wagą na chwilę obecną znowu jestem na zero :O
    A.Kasia, aleksandra jak tam u Was?

d'nusia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! No u mnie nuda (na szczęście), skurcze się nie piszą, kroplówka leci a ja leżę i nadzoruję przez telefon remont łazienki. Co najlepsze laptop mi się nie chce uruchomić i nie wiem czemu bo w domu nie było z nim problemów.

Miłego weekendu dziewczyny, ja czekam do jutra bo dziś nikt mnie nie odwiedzi i pewnie prześpię cały dzień. Jutro mąż ma wpaść i marzy mi się latte, dobrze że McDonald niedaleko szpitala to mi przyniesie :)

d'nusia, Kate84, paola87, Karmelek211, Czarodziejka87, Karka, Lilou1984, muminka83, Kokaina, Vincent, ksanka lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo co u Kasi :-D

paola87, d'nusia, Karka, Lilou1984, Kokaina, Vincent, ksanka lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam sniadanie, przy okazji porypalam leki synkowi, na szczescie nic sie nie dzieje. Cos ze mna nie gra, jakas deprecha mnie lapie :-( zero checi do czegokolwiek. Marudze wam troche, ale nawet mojej przyjaciolki nie ma, bo wyjechala gdzie? Do meza na weekend.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)

dzień zaczęłam od kawy z teściową ;) teraz małe sprzątanko , i gotowanie
    a wieczorem zabawa andrzejkowa !!! jeeee ;)
    swoją drogą ciekawe ile wytrzymam , bo plecy nawalają :(

Kate84 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp a może miałby Tobie kto pomóc przy ogarnianiu tego mieszkania, żebyś sama nie musiała tyle robić? NIe dziwię się ,że dziś humor kiepski na pewno badzo tęsknisz

A.Kasia,ALeksandrazz super ,że na spokojnie bez skurczy i innych dolegliwości :) odpoczywajcie tam sobie i korzystajcie z tego ,że wszystko robią za Was ,buziaki :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !!
    Ja dziś obudziłam się z super nastrojem <3
    Wczoraj zrobiłam zamówienie w geminii i na allegro. Prawie wszystko dla siebie i maleństwa już mam. I jestem lżejsza o dooobrych kilka stów :P
    Teraz zostały te najdroższe rzeczy. (wózek , łóżeczko , meble dla młodego)
    Ciuszków na 4 pierwsze miesiące mam w cholerę. Muszę dokupić tylko jakiś cieplejszy pajacyk, czapkę i cześć.
    Przed świętami chcę już walizkę zapakować do szpitala (przynajmniej dla mnie). Z resztą tak mi też położna radziła. Lepiej być przygotowaną. Mąż mi tego nie ogarnie w razie czego. Ale liczę na to, że do lutego walizka mi się nie przyda!
    W nocy kilka razy twardniał mi brzuch. Rano wzięłam końską dawkę magnezu 800 i od 4 h mam spokój. Mam wrażenie, że na ten brzuch o wiele lepiej działa magnez niż nospa...

I dziś zaczęłam III trymestr <3 rozpoczęty 28tc. WOW :)
    Miłego weekendu dla Was :*
    Odpoczywajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 11:37

Madlene.:), d'nusia, alinalii, Karmelek211, Czarodziejka87, Karolina@, perła ziemi, Mania1718, Karka, ryjkek, Kate84, Lilou1984, Kajola, She86, RudyTygrysek, muminka83, Kokaina, Vincent, ksanka, Est, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i Ola, ciszę się, że wszystko zmierza ku lepszemu :) Tylko szkoda, że same musicie tak w tych szpitalach leżeć.

Jusia, a czy Ty przypadkiem nie miałaś ze względu na szyjkę zaleceń żeby odpoczywać? Nie ma Ci kto pomóc? Zobacz, dziewczyny z problemami z szyjką leżeć muszą, a czasem i to nie pomaga. Myślę, że sporo ryzykujesz.

Kurczę Asia, aż boję się zajrzeć w tego linka, bo znowu popłynę ;)

Kate, Ty ćwiczysz często, może polecisz jakieś delikatne ćwiczenia dla laika, tak tylko żeby kości trochę rozprostować ;)? Bo od tego siedzenia, to już mnie tu strzyka, tam strzyka, jak u starej babci ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Nospy, to widzę że niektórym z Was nie pomaga. Spróbujcie może Buscopan, jakoś tak ;) Mi gin mówił kiedyś, że po prostu nospa na niektórych nie działa i te drugie tabletki są na tej samej zasadzie, coś podobnego, ale innego ;)

Magda lena, Kokaina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ze u Was lepiej!
    Mi te plecy (bok) odpuszczają i mogę siedzieć juz. Narazie uważam i wszystko delikatnie robię :)
    Także miłego dnia !

Kokaina lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Jusia pamiętaj ze to dla dzidziusia robisz a domek powolutku sobie ogarniesz głową do góry!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ