X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Na pocieszenie dla dziewczyn z pco Ja jestem żywym przykładem ze z można mieć dzieci nawet bez pomocy medycznej. Czekam na 3 dzidzie bez leków a pco mam na 100 % potwierdzone licznymi badaniami :)

Mania może juz pisałaś ale jestem do tylu z postami. .jak tam u midwife? badali Ci cukier?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey dziewczyny ja życzę wam udanego wieczorku :D
    Ja mykam już spać bo normalnie padam na pysk. kręgosłup boli więc muszę troszkę poleżeć bo dzisiaj troszkę wyrobiłam plan ponad normę :P No ale cóż życie. Jutro będę leżeć i pachnieć.... :P

Buziaki <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mocz, crp okej, zobaczymy co wyjdzie z wymazu szyjki

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mania może juz pisałaś ale jestem do tylu z postami. .jak tam u midwife? badali Ci cukier?

Love_life pisałam kilkadziesiąt stron wstecz :D Położna wytlumaczyła mi że jeżeli nie ma wskazań do badania to nie robią tego rutynowo każdej kobiecie. Ze względu ze zachodzac w ciążę nie miałam nadwagi i ze bliska mi rodzina nie ma cukrzycy nie będą mnie badać. Wolałabym przejść to badanie ale oczywiście muszę się dostosować.
    Ze względu że tak długo czekałam na spotkanie z położną dopiero teraz dopytalam o to szczepienie. W środę jestem zapisana u pielęgniarki. A powiedz mi wspominała Ci położna o szczepieniu po 28 tygodniu ciąży? Nie pamiętam nazwy ale mówiła coś ze ma duże znaczenie przy porodzie dziecka. Oczywiście dopytam 16 grudnia bo mam wizytę.

Love_life lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drugich prenatalnych :)
    No i w moim przypadku sprawdziły się przepowiednie wróżki - będzie synuś :)
    Mały przywitał mnie wielkim ziewaniem :D
    Na chwilę obecną 16 cm i 470 g. Trafił mi się chyba wybitny akrobata bo nóżki miał tak pozaplatane :D To chyba dlatego od kilku dni jest non stop aktywny i daje mamie "popalić" :D
    Pod koniec już zaczął zasłaniać się łapkami, najwidoczniej stwierdził że dosyć już tego podglądania.
    Ogólnie wszystko w normie i nie ma się do czego przyczepić.
    Tatuś szczęśliwy intensywnie myśli nad imieniem.Cóż zobaczymy co tam wymyśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 23:39

jagood, M+M+?, Est, baassiia, Kajola, muminka83, d'nusia, Czarodziejka87, A.Kasia, krówka_muffka, Renka88, Mania1718, Martita88, Karolina@, Love_life, Karka, Izoleccc, She86, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki posiewow, jestem cała jalowa :-D W sumie może i bym wolała żeby coś wyszło

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beacik super, że wszystko jest dobrze i gratuluję synusia :-)

Kurcze obiecałam sobie, że nie kupię kurtki na te parę miesięcy ale już nie mogłam na siebie patrzeć w tych pożyczonych... Swoje wszystkie mam XS, dopasowane w tali więc już nie ma opcji by wejść i kupiliśmy wczoraj starałam się znaleźć jak najtaniej na wyprzedaży ale i tak 150zł poszło XL! Haha choć dla mnie zupełnie nie wygląda na tak dużą i obym chociaż do końca w brzuchu w nią wchodziła bo wydaje mi się wcale nie mieć tam aż tak dużo miejsca no ale poza brzuchem to i tak się w niej topie więc większej nawet nie patrzyłam :-P w ogóle rośnie mi i rośnie ten brzuch niby tylko od ostatniego mierzenia 2 cm ale czuję się na dużo więcej, no i różnica u mnie między przedpołudniem a po to 6-7cm tak mnie wzdyma.

Dziewczyny jak u Was obwód brzuszka?
    Ja mam 4,5kg na plusie i 89cm w brzuszku!

Miłej niedzieli, a szpitalnym Mamuśką miłych odwiedzin :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam :)

:D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym rozpoczętym tygodniu.
    U mnie w brzuszku nadal 110 na wysokości pępka, ale w biodrach już 128 haha!!! Poszło mi wszystko na boki jak przy synku. Nie martwi mnie to jednak, bo po pierwszej ciąży szybko wszystko wróciło do normy.
    Ostatnie dni były bardzo ciężkie, przez 4 dni schudłam 3 kilogramy, czyli mam jakieś 5 na +, ale jestem już w domu z mężem i staram się odpoczywać...wszystko idzie ku dobremu.
    Miłej niedzieli, to moja pierwsza wolna niedziela od bardzo bardzo dawna!

Teresa1992, muminka83, Czarodziejka87, Kate84, Karolina@, d'nusia, Karka lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Miłej niedzieli życzę.

Ja po kolejnej nocy z dziura na sen.
    Usnelam ok 21 obudzilam się o 1 i do 5 nic. Tak jakbym potrzebowała teraz mniej snu.

Żadna z was nie ma tej cukrzycy z czego się cieszę, ale mnie zastanawia jedna kwestia, czy jest to normalne że waga mi teraz rąk leci w dół?
    Dietę cukrzycowej zaczynalam z waga 85.5, pół kilo na plus od początku ciąży.
    Teraz po raptem 5 dniach, cukier mi się unormowala ale waga jest już 84.2 i zaczynam się zastanawiać Wtf. I czy tak być powinno.
    No nic udanej niedzieli kochane mamusie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:*

Witam się zimowo,właśnie przez 5 minut padał śnieg;)
    Ale dziś nudy się zapowiadają..mój pojechał na mecz do gdańska a ja mam mega lenia ;)

U mnie w brzuszku na wysokości pępka 95 cm :)

Miłej niedzieli :)

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.
    Miłej niedzieli życzę.

Ja po kolejnej nocy z dziura na sen.
    Usnelam ok 21 obudzilam się o 1 i do 5 nic. Tak jakbym potrzebowała teraz mniej snu.

Żadna z was nie ma tej cukrzycy z czego się cieszę, ale mnie zastanawia jedna kwestia, czy jest to normalne że waga mi teraz rąk leci w dół?
    Dietę cukrzycowej zaczynalam z waga 85.5, pół kilo na plus od początku ciąży.
    Teraz po raptem 5 dniach, cukier mi się unormowala ale waga jest już 84.2 i zaczynam się zastanawiać Wtf. I czy tak być powinno.
    No nic udanej niedzieli kochane mamusie

Kochana ja nie mam cukrzycy i problemów z cukrem a waga też spadła do wagi wyjściowej. Jeśli dziecko rozwija się prawidłowo a twoje wyniki krwi są w normie nie ma powodów do zdenerwowania <3

ksanka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko też zdecydowałam się na łóżeczko firmy Klupś :) ja mam model radek II białe mam nadzieję,że będzie dobrze służyć :)

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko kupione :) jak przyjdzie pochwalę się zdjęciami :)
    jeszcze tylko materac

Kate84, Czarodziejka87, A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fenomen teściowej.
    Zapraszasz teściów na ciasto i kawę do siebie do domu. Teściowa przywozi własną kawę i własne ciasto!

Robaczek89, Martita88, Renka88, Est, Madlene.:), d'nusia, Magda lena, Kajola lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny :)

Nie było mnie 2 dni , więc raczej nie będę próbowała nadrobić. Wczoraj mieliśmy urodziny chrześniaka mojego M, skończył 3 latka :) Posiedzieliśmy do 18, bo brzuch na więcej nie pozwolił :( Dostaliśmy też od znajomej krzesełko do karmienia, choć muszę dokupić do Niego nowy pokrowiec, bo ten obecny taki średni.

Dziś leniuchuje, nic nie robię.

MaMerie ja mam podobnie zarówno w brzuchu jak i biodrach ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie to faktycznie ciężkie dni za Tobą, oby teraz już było lepiej. Dużo odpoczynku!

Ksanka ja myślę jak Muminka jeśli dziecko dobrze się rozwija i wyniki masz dobre nie ma co się martwić utratą wagi

Vira zajebista teściowa Haha :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, po prostu zdziwił mnie spadek 1,5 kg w 5 dni, ale pewnie to dieta tak działa, również organizm może pozbywać się wody

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Fenomen teściowej.
    Zapraszasz teściów na ciasto i kawę do siebie do domu. Teściowa przywozi własną kawę i własne ciasto!

Ja w piątek miałam lepiej :D zaprosiłam teściów na kolację przyjechali ze swoim jedzeniem :D :D mina mojego męża bezcenna ;)

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dzieki dziewczyny, po prostu zdziwił mnie spadek 1,5 kg w 5 dni, ale pewnie to dieta tak działa, również organizm może pozbywać się wody

A może przez to że bardziej pilnujesz to co jesz i przy okazji pozbywasz się zbędnych kilogramów? :) póki z dzieckiem wszystko ok i Twoje wynki w normie to nic tylko się cieszyć :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 10:06

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ