Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania1718 wrote:Na pocieszenie dla dziewczyn z pco Ja jestem żywym przykładem ze z można mieć dzieci nawet bez pomocy medycznej. Czekam na 3 dzidzie bez leków a pco mam na 100 % potwierdzone licznymi badaniami
Mania może juz pisałaś ale jestem do tylu z postami. .jak tam u midwife? badali Ci cukier?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Love_life wrote:Mania może juz pisałaś ale jestem do tylu z postami. .jak tam u midwife? badali Ci cukier?
Love_life pisałam kilkadziesiąt stron wsteczPołożna wytlumaczyła mi że jeżeli nie ma wskazań do badania to nie robią tego rutynowo każdej kobiecie. Ze względu ze zachodzac w ciążę nie miałam nadwagi i ze bliska mi rodzina nie ma cukrzycy nie będą mnie badać. Wolałabym przejść to badanie ale oczywiście muszę się dostosować.
Ze względu że tak długo czekałam na spotkanie z położną dopiero teraz dopytalam o to szczepienie. W środę jestem zapisana u pielęgniarki. A powiedz mi wspominała Ci położna o szczepieniu po 28 tygodniu ciąży? Nie pamiętam nazwy ale mówiła coś ze ma duże znaczenie przy porodzie dziecka. Oczywiście dopytam 16 grudnia bo mam wizytę.Love_life lubi tę wiadomość
[/link]
-
Ja już po drugich prenatalnych
No i w moim przypadku sprawdziły się przepowiednie wróżki - będzie synuś
Mały przywitał mnie wielkim ziewaniem
Na chwilę obecną 16 cm i 470 g. Trafił mi się chyba wybitny akrobata bo nóżki miał tak pozaplataneTo chyba dlatego od kilku dni jest non stop aktywny i daje mamie "popalić"
Pod koniec już zaczął zasłaniać się łapkami, najwidoczniej stwierdził że dosyć już tego podglądania.
Ogólnie wszystko w normie i nie ma się do czego przyczepić.
Tatuś szczęśliwy intensywnie myśli nad imieniem.Cóż zobaczymy co tam wymyśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 23:39
jagood, M+M+?, Est, baassiia, Kajola, muminka83, d'nusia, Czarodziejka87, A.Kasia, krówka_muffka, Renka88, Mania1718, Martita88, Karolina@, Love_life, Karka, Izoleccc, She86, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Beacik super, że wszystko jest dobrze i gratuluję synusia
Kurcze obiecałam sobie, że nie kupię kurtki na te parę miesięcy ale już nie mogłam na siebie patrzeć w tych pożyczonych... Swoje wszystkie mam XS, dopasowane w tali więc już nie ma opcji by wejść i kupiliśmy wczoraj starałam się znaleźć jak najtaniej na wyprzedaży ale i tak 150zł poszło XL! Haha choć dla mnie zupełnie nie wygląda na tak dużą i obym chociaż do końca w brzuchu w nią wchodziła bo wydaje mi się wcale nie mieć tam aż tak dużo miejsca no ale poza brzuchem to i tak się w niej topie więc większej nawet nie patrzyłamw ogóle rośnie mi i rośnie ten brzuch niby tylko od ostatniego mierzenia 2 cm ale czuję się na dużo więcej, no i różnica u mnie między przedpołudniem a po to 6-7cm tak mnie wzdyma.
Dziewczyny jak u Was obwód brzuszka?
Ja mam 4,5kg na plusie i 89cm w brzuszku!
Miłej niedzieli, a szpitalnym Mamuśką miłych odwiedzin -
Witam się w kolejnym rozpoczętym tygodniu.
U mnie w brzuszku nadal 110 na wysokości pępka, ale w biodrach już 128 haha!!! Poszło mi wszystko na boki jak przy synku. Nie martwi mnie to jednak, bo po pierwszej ciąży szybko wszystko wróciło do normy.
Ostatnie dni były bardzo ciężkie, przez 4 dni schudłam 3 kilogramy, czyli mam jakieś 5 na +, ale jestem już w domu z mężem i staram się odpoczywać...wszystko idzie ku dobremu.
Miłej niedzieli, to moja pierwsza wolna niedziela od bardzo bardzo dawna!Teresa1992, muminka83, Czarodziejka87, Kate84, Karolina@, d'nusia, Karka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny.
Miłej niedzieli życzę.
Ja po kolejnej nocy z dziura na sen.
Usnelam ok 21 obudzilam się o 1 i do 5 nic. Tak jakbym potrzebowała teraz mniej snu.
Żadna z was nie ma tej cukrzycy z czego się cieszę, ale mnie zastanawia jedna kwestia, czy jest to normalne że waga mi teraz rąk leci w dół?
Dietę cukrzycowej zaczynalam z waga 85.5, pół kilo na plus od początku ciąży.
Teraz po raptem 5 dniach, cukier mi się unormowala ale waga jest już 84.2 i zaczynam się zastanawiać Wtf. I czy tak być powinno.
No nic udanej niedzieli kochane mamusie
-
ksanka wrote:Dzień dobry dziewczyny.
Miłej niedzieli życzę.
Ja po kolejnej nocy z dziura na sen.
Usnelam ok 21 obudzilam się o 1 i do 5 nic. Tak jakbym potrzebowała teraz mniej snu.
Żadna z was nie ma tej cukrzycy z czego się cieszę, ale mnie zastanawia jedna kwestia, czy jest to normalne że waga mi teraz rąk leci w dół?
Dietę cukrzycowej zaczynalam z waga 85.5, pół kilo na plus od początku ciąży.
Teraz po raptem 5 dniach, cukier mi się unormowala ale waga jest już 84.2 i zaczynam się zastanawiać Wtf. I czy tak być powinno.
No nic udanej niedzieli kochane mamusie
Kochana ja nie mam cukrzycy i problemów z cukrem a waga też spadła do wagi wyjściowej. Jeśli dziecko rozwija się prawidłowo a twoje wyniki krwi są w normie nie ma powodów do zdenerwowaniaksanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się dziewczyny
Nie było mnie 2 dni , więc raczej nie będę próbowała nadrobić. Wczoraj mieliśmy urodziny chrześniaka mojego M, skończył 3 latkaPosiedzieliśmy do 18, bo brzuch na więcej nie pozwolił
Dostaliśmy też od znajomej krzesełko do karmienia, choć muszę dokupić do Niego nowy pokrowiec, bo ten obecny taki średni.
Dziś leniuchuje, nic nie robię.
MaMerie ja mam podobnie zarówno w brzuchu jak i biodrachSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
Vira wrote:Fenomen teściowej.
Zapraszasz teściów na ciasto i kawę do siebie do domu. Teściowa przywozi własną kawę i własne ciasto!
Ja w piątek miałam lepiejzaprosiłam teściów na kolację przyjechali ze swoim jedzeniem
mina mojego męża bezcenna
-
ksanka wrote:Dzieki dziewczyny, po prostu zdziwił mnie spadek 1,5 kg w 5 dni, ale pewnie to dieta tak działa, również organizm może pozbywać się wody
A może przez to że bardziej pilnujesz to co jesz i przy okazji pozbywasz się zbędnych kilogramów?póki z dzieckiem wszystko ok i Twoje wynki w normie to nic tylko się cieszyć
:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 10:06