Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa tez tak mam z ruchami od kilku dni
najpierw jest jakies przekrecanie sie kolo pepka(smieszne uczucie) a dopiero potem pare kopniakow z boku. Nie przejmuj sie. Ja dodstkowk mam lozysko na przedniej scianie wiec ruchy czuje mniej intensywnie bo lozysko sie rozrasta. Kopniaki czuje tylko takie silne po bokach poza lozyskiem
Mania1718 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Renka wszystkiego najlepszego dużo zdrówka i oczywiście bezbolesnego i expresowego porodu
Love_life myślę że będziesz zadowolona z zakupu. Ja jestem bardzoW tym tygodniu złoże jeszcze u tej Pani zamówienie na kolejny komplet pościeli oraz 4 elementowy zestaw do wózka/kołyski (przyda mi się w obu przypadkach. No i czekam na powrót brata, wiezie mi kilka niespodzianek (dlatego muszę poczekać z zamówieniem
)
Pap, Niecierpliwa ja też od tygodnia odczuwam zupełnie inne ruchy niż dotychczas. Myślę że bąbel jest duży i dlatego. Wczoraj koło pępka wystawiał mi rączkę albo nóżkę na kilka sekund (nieziemskie uczucie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 13:06
Renka88 lubi tę wiadomość
[/link]
-
Hejka
Witam sie w 27 tygodniu
Kurcze w pierwszym trymestrze tyle nie spalam co terazhehe dobrze, moze szybciej zleci do lutego
Dzisiaj smilo mi sie, ze urodzilam wczesniakai biegalam po tesco zeby mu ubranka takie malutkie kupic
masakra
chyba za duzo o tym mysle
A wczoraj jeszcze akurat bylismy w tesco z M. i ogladalam takie malusienkie ubranka, bo akurat bylo ich duzo w promocji i chyba nie potrzebnie
Renka wszystkiego naj naj naj
Moj maly tez ostatnio tak jakby mial mniej miejsca i te ruchy juz nie sa takie intensywne, bardziej wlasnie takie przekrecanie sie lub rozciaganie...Renka88, Kate84 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyRenka - najlepsze życzenia
Co do sterydów to jakiejś drastycznej różnicy w zachowaniu Tymka czy moim samopoczuciu nie odczułam. Mały ma codziennie czkawkę ale to po tym leku normalne i świadczy tylko o tym, że działa. Mnie za to wszystko boli od leżenia i po tych kilku dniach ciągłego bezruchu spacerując z mężem po korytarzu czułam się jak stara babciaJednak to minimum aktywności jaką mam w domu robi robotę, jeśli bym musiała zostać w szpitalu do porodu to bym musiała później pójść na rehabilitację
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Gosia - gratuluję kolejnego tygodnia
bijemy rekordy
Kasiu nawet nie wiesz jak mnie to cieszyOby jak najdluzej
heh wspolczuje, ale wiem co czujesztez caly czas leze i jak gdzies wyjde to po paru krokach jestem zziajana jakbym maraton przebiegla
chyba wspolnie otworzymy nowy watek pt "rehabilitacja po ciazy "
A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Renka! Sto lat szczęścia z okazji urodzin!
Kasiu, ja po celestonie czuję różnicę w ruchach i to wyraźną. Ostatnią dawkę miałam w poniedziałek. Wszystko było okej ... do środy. Od środy wieczora miałam bardzo delikatne ruchy, jest ich mało i są dziwne. Od wczoraj już jest coraz lepiej. Młodemu wraca siła.
Jestem pewna, że steryd na każdą mamę działa inaczej. Podobno ten lek (grupa leków kortykosteroidów) działa uspokajająco na płód, ale niby 2 dni po podaniu ostatniej dawki. U mnie wszystko jakoś później zadziałało.
Dziecko trochę zwolniło i się wyciszyło. Mam nadzieję, że do wtorku wróci do pełnej aktywności
Prawda jest taka, że gdybym nie wyciągnęła od lekarzy jakie mogę odczuwać skutki uboczne to nikt by mi nic nie powiedział. Samemu trzeba wszystkiego się dopytywać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 15:34
-
Cieszę się również niezmiernie z Waszych rekordów Kasiu, Gośśś!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:43
Mania1718, Gośśś, Magda lena, Czarodziejka87, Est, perła ziemi, Mietka 30:), Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Renka szczęśliwych urodzin. Upragnionego 40 tygodnia radości i szczęścia.
Gosss gratulacje kolejnego skończonego tygodnia.
Mam nadzieję że niedziela wam upływa spokojnie.
Mnie standardowo złapał śpioch poobiedni, i obawiam się że znów będę miała dziurę w spaniu w nocy. Już od kilku dni mam tak, że w nocy albo usypiam o 3 albo jak usne wcześniej to po 4.5 h pobudka i nie mogę usnac aż do 5-6.
Chyba to przystosowanie się do potrzeb malucha albo by na akord popełniać sweterki dla dzidziusia.
Renka88, Gośśś lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Beacik super, że wszystko jest dobrze i gratuluję synusia
Kurcze obiecałam sobie, że nie kupię kurtki na te parę miesięcy ale już nie mogłam na siebie patrzeć w tych pożyczonych... Swoje wszystkie mam XS, dopasowane w tali więc już nie ma opcji by wejść i kupiliśmy wczoraj starałam się znaleźć jak najtaniej na wyprzedaży ale i tak 150zł poszło XL! Haha choć dla mnie zupełnie nie wygląda na tak dużą i obym chociaż do końca w brzuchu w nią wchodziła bo wydaje mi się wcale nie mieć tam aż tak dużo miejsca no ale poza brzuchem to i tak się w niej topie więc większej nawet nie patrzyłamw ogóle rośnie mi i rośnie ten brzuch niby tylko od ostatniego mierzenia 2 cm ale czuję się na dużo więcej, no i różnica u mnie między przedpołudniem a po to 6-7cm tak mnie wzdyma.
Dziewczyny jak u Was obwód brzuszka?
Ja mam 4,5kg na plusie i 89cm w brzuszku!
Miłej niedzieli, a szpitalnym Mamuśką miłych odwiedzin
Ja dokladnie tak samo z kurtka. Szkoda mi bylo kupowa na trzy miesiace, ale nie mialam wyjscia. Na szczescie w tesco jest obnizka 30% i udalo mi sie za 150 z groszami kupic fajna kurtke i w koncu wygladam jak czlowiek. Dzis tez poczynilam pierwsze zakupy dla corci:-P Bardzo drobne bo tylko dwie butelki, smoczek i grzebyk ze szczoteczka, ale ile radosci mi to dalo:-) Teraz maz skreca lozeczko bo chcemy sprawdzic jam ustawic w pokoiku zeby wiedziec jak malowac sciany. Ech, mozna przepasc na tych wszystkich dzidziusiowych sprawach:-P A synus dzielnie pomaga i jest nie mniej zaaferowany niz ja:-)
Kate84, Czarodziejka87, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam dziś jakieś dobry humorek
Właśnie dostałam sms od koleżanki ,że w piątek urodziła zdrowego synk 17 dni przed terminem
a dopiero co w środę wieczorem pisałyśmy ,że nic się nie dzieje
jak to się zmienia jak w kalejdoskopie!
Byliśmy rano na spacerku nad morze, nie było źlę ale chłodny wiatr mroził twarzpóźniej zakupy małe , wizyta u Teściów a teraz odpoczynek bo juttro po pracy znów na 2 dni do Pozniania...
Renka To spóźnione Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i oczywiście szczęśliwego rozwiążania w terminie
Madlene przykro mi,że tak się męczysz z tym moczem, trzymam kciuki i tak jak mówisz jak nie przejdzie jedź na IP jutro.
NIecierpliwa moja mała co ruszała się 24h/dobę też jakaś spokojniejsza, może dlatego ,że są coraz większe i mają mniej miejsca na te swoje wygibasy?
A.Kasiu, Gośś gratuluję Waszych rekordów i oby jak nadalej jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 17:31
Czarodziejka87, Renka88, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
Dołączam do leżących mamusiek. Co prawda mam ten komfort, że mogę leżeć w domku ale najbliższe 100dni powinnam spędzić w łóżku według mojej pani doktor. A to za sprawą ryzyka przedwczesnego porodu (wykryto u mnie odwarstwienie owodni w dolnym odcinku a to oznacza, że błony płodowe mogą nie wytrzymać do końca ciąży). Jest duża szansa, że jak będę grzecznie leżeć to donoszę do terminu. Perspektywa leżenia jest dla mnie trudna bo od 13tc leżę (ostatnio może troszkę mniej ale wg lekarki muszę z powrotem wrócić do trybu łóżko-toaleta) szczególnie, że nic złego się nie dzieje - szyjka długa, twardnień mam tylko kilka na dzień, nic nie boli.. ale lekarka woli dmuchać na zimne.
Tak więc tylko łóżeczko.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Czarodziejka87 wrote:Ja też mam śpiocha,lenia i wszystko co możliwe dzisiaj ale nie robiłam drzemki bo w nocy bym miała problem,żeby zasnąć.
26Asia tak mi ostatnio ten h&m chodził po głowie,żeby się wybrać
A jak są duże promocje to będę musiała;)
szkoda że rozmiar 4-6M ale poczeka sobie, szkoda takiej okazji:)Czarodziejka87, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Kurcze to ja dziś byłam w H&M ale jakoś promocji nie wyrwałam , jak M zobaczył cenę sweterka co kupiłam małej to mówi ILE!50zł
za to w Tkmax kupiłam komplet z 80zł na 34
Pap to dużo spokoju i odpoczynku , słuchaj się lekarki i leż ,już niedużo zostało -
nick nieaktualnyPap - o masz, jak nie urok to sraczka
Nie pozostaje nic innego prócz leżenia i słuchania lekarza ale mamy tu doborowe towarzystwo leżących marcówek i damy radę
Ja według położnych mam syndrom odstawienia magnezu i znowu mi brzuch twardnieje. Ale one mówią, że to bardzo częste i zobaczymy co będzie do rana.