Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Właśnie kończy mi się ostatnia kroplówka z magnezem, przestawiają mnie na tabletki
My czujemy się ok, chociaż nuda jak nie wiem co.
Ksanka - spadek wagi przy tej diecie to norma i raczej też zbyt wiele nie przybierzesz do porodu. Ale dziecko na tym nie cierpi, więc nie ma się czym martwić
Co do ubrań szpitalnych to powiem Wam, że wszystkie dziewczyny czekające na poród chodzą tu normalnie w spodniach od piżamy, nikt nie chodzi w koszuli no chyba że na noc a po obchodzie każda się przebiera. Tak więc koszule to dopiero po porodzie się przydająEst, Madlene.:), ksanka, muminka83, Kate84, Czarodziejka87, Karka, Love_life, Kajola, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Kasiu super ze juz skurcze się wyciszyć, to kiedy planujesz powrót?
Co do diety to jest fajna,nie gloduje czas szybciej leci od jedzenia do pomiaru itd, coraz więcej produktów mam rozpoznanych, więc jeśli ta dieta tak działa to i takie ma efekty to może i po ciąży będzie ok by utrzymać linie bez wyrzeczeń.
Kurcze tyle razy męczył się na różnych dietach i efekty mizerne. Może teraz organizm i umysł odpowiednio się sformatuje.
Trzymajcie się ciepło i slonecznie
-
nick nieaktualnyKsanka - gwarantuje Ci, że dużo nawyków z diety zostanie Ci po ciąży
Organizm się przyzwyczaja i później już siłą rzeczy człowiek je inaczej.
Nie wiem kiedy mnie wypiszą, nikt o tym jeszcze nie mowił a też sama się nie dopominam o szybsze wyjście. Liczę, że jutro ktoś mnie przebada i na tej podstawie jeśli będzie ok to wyślą mnie do domu. Nic mnie już nie boli ale zobaczymy jak będzie po odstawieniu kroplówki.28latkaa, ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość
-
A.Kasiu byłoby fajnie, mieć figurę bez wysiłku po ciąży
eh
Kasiu a jak Tymek? Jak się zachowywał po sterydach? Czy tak jak dziewczyny mówiły mniej się ruszał?
A ty jak się czułam po sterydach, bo słyszałam że mama też może być słabsza, osłabiona itp.
Trzymam kciuki za udane badania w poniedziałek i pozytywne wieści.
Tak się zastanawiam kiedy mnie dr skieruje na sterydy, byłabym spokojniejsza.
Jusia to trzymamy kolektywnie kciuki za poniedziałek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 11:09
-
ksanka wrote:21 obudzilam się o 1 i do 5 nic. Tak jakbym potrzebowała teraz mniej snu.
Żadna z was nie ma tej cukrzycy z czego się cieszę, ale mnie zastanawia jedna kwestia, czy jest to normalne że waga mi teraz rąk leci w dół?
Dietę cukrzycowej zaczynalam z waga 85.5, pół kilo na plus od początku ciąży.
Teraz po raptem 5 dniach, cukier mi się unormowala ale waga jest już 84.2 i zaczynam się zastanawiać Wtf. I czy tak być powinno.
No nic udanej niedzieli kochane mamusie
Ksanka ja z synkiem do 28 tc przybrałam 10kg, w 28 tc "wyszła" mi cukrzyca i do 37tc schudłam 6 kg, a mały pięknie przybierał, czyli zakończyłam ciążę z 4kg na+, a po powrocie ze szpitala z synkiem (po 14 dniach) miałam 11 kg mniej niż w momencie zajścia w ciążęwięc to dość normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 11:21
ksanka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Kate ja w obwodzie 95 wrrrr, i prawie 10 kg ale od 2 tyg. waga stoi, chociaż tyle
Boli mnie pęcherz i podbrzusze od wczoraj, jak do jutra nie przejdzie to jadę na IP, mam problemy z moczem od 4 miesiąca niestety.
Miłego dnia dziewczyny, słoneczka Wam życzę bo ostatnio ponuro było -
Dzień dobry
My już po śniadaniu, może uda się podjechać dzisiaj do Ikei, kupić coś fajnego
U mnie na wysokości pępka 87 cm, waga 3 tygodnie temu + 5 kg. Ciekawe ile jest teraz.
Kasia, cieszę się że już nic Cie nie boli, u mnie też odpukac bóle ustaly. Mam nadzieję że już nie wrócą.Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Mania1718 wrote:Love_life pisałam kilkadziesiąt stron wstecz
Położna wytlumaczyła mi że jeżeli nie ma wskazań do badania to nie robią tego rutynowo każdej kobiecie. Ze względu ze zachodzac w ciążę nie miałam nadwagi i ze bliska mi rodzina nie ma cukrzycy nie będą mnie badać. Wolałabym przejść to badanie ale oczywiście muszę się dostosować.
Ze względu że tak długo czekałam na spotkanie z położną dopiero teraz dopytalam o to szczepienie. W środę jestem zapisana u pielęgniarki. A powiedz mi wspominała Ci położna o szczepieniu po 28 tygodniu ciąży? Nie pamiętam nazwy ale mówiła coś ze ma duże znaczenie przy porodzie dziecka. Oczywiście dopytam 16 grudnia bo mam wizytę.
A to mi pewnie też nie zrobi tego badania. Tak mówiła mi ze jeszcze na krztusiec- whooping cough szczepienie będę mieć. Złożyłam zamówienie u tej babeczki co mi polecilasmoje pierwsze zakupy dla dzidzi ahh nie mogę się doczekać.dzięki za info
Mania1718 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Renka wszystkiego najlepszego
Kasiu super wieści !
Dziewczyny nie wiem co jest, ale mały od dwóch dni jest mniej ruchliwy, tzn w tym sensie , że mniej kopie, mam wrażenie, że bardziej się tak jakby wierci, przekręca. Nie wiem czy to normalne?Renka88, Mania1718 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Renka wszystkiego najlepszego!
Ja dziś zmierzylam obwód brzuszka 94 cm, w biodrach +5 cm, uda +3.
Dziewczyny czy tez macie bole w okolicach warg sromowych? Boli mnie jak chodze i Nie wiem czy to zakwasy czy tak po prostu.Renka88 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Renka spełnienia marzeń! :*
Madlene to prawie tak jak u mnie 95 w brzuchu i prawie 10 kg na plusie pocieszam się,że wszyscy mówią że nie widać tak po mnie i idzie mi w brzuch
A.Kasiu bardzo dobre wieściMadlene.:) lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016