X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Dziewczyny dziś od samego rana strasznie swędzi mnie brzuch na wysokości pępka i po jego bokach... czyżby to była oznaka rozciągania się skóry...??
    Miałyście podobnie?

To raczej normalne. Jakby swędziało Cie uporczywie, zwłaszcza wieczorem i w nocy (dłonie, ręce, stopy) to jest to powód do niepokoju, i podstawa do zrobienia badać. Okolice brzucha raczej są normalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 18:06

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie swędzi brzuch czasem, bałam się, że zaraz zobaczę rozstępy, ale jeszcze ich na szczęście nie ma :) Za to często jak leżę już w łóżku wieczorem, w nocy, rano, swędzą mnie różne części ciała, i chyba zrobię sobie badania pod tym kątem co pisałyście, choleztaza...

Łóżeczko mam już z miesiąc :) Właśnie jestem w trakcie układania ubranek w moich nowych mebelkach :D

Glukoza przede mną, kocham słodycze więc pewnie dam radę to spokojnie wypić, ale martwię się, że mam tą całą cukrzycę, bo żrę codziennie słodkie, nie umiem się opanować...

Kupiliśmy sobie inhalator w Lidlu, nawilżacz ultradźwiękowy na allegro, w gemini wyszło mi zamówienie za chyba 200zł i czekam na kolejną wypłatę :P Bo choćbym chciała coś kupić to nie mam za co.

Aha i wreszcie wyzdrowiałam! Po chyba 3 tygodniach... Za to mąż chory i śpimy znowu osobno :/ Niestety on do pracy chodzić musi :(

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na Listach do M - mnie się bardzo podobało :) A teraz w środę idę na Kosogłosa :D

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :)
    oczywiście 2-3 razy dziennie smaruję brzuszek oliwką:

http://www.rossmann.pl/Produkt/HiPP-Baby-Sanft-oliwka-pielegnacyjna-200-ml-,97074,1665,6093?gclid=Cj0KEQiAvuWyBRDO_Yzhpv_4nvEBEiQANBdXMnVmJvcZkCgvuh1n-KmjtrgIgWBtU5dqYUr7d26gWKoaAiax8P8HAQ

i tak sobie myślę, że dla Maleńkiej też chyba kupię ten produkt do pielęgnacji po kąpieli.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Est Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super ćwiczenia, ja ćwiczę podobny zestaw, zajmuje mi to ok. 35 min i staram się co drugi lub co trzeci dzień ćwiczyć.
    Dzięki temu nie boli mnie kręgosłup, bo jak tylko musialam na jakis czas przestac ćwiczyć, to od razu bolał mnie kręgosłup.

Miłej soboty Dziewczyny!

P.S. Ja też jem wątróbkę i nie ma nic lepszego z dużą zawartością żelaza także jak najbardziej można jeść.

Kate84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Byliśmy na Listach do M - mnie się bardzo podobało :) A teraz w środę idę na Kosogłosa :D

My byliśmy wczoraj na Listach do M, nam też się podobało :) Popłakałam sobie troszkę.. ;) mnie ten film bardzo wzruszył.. Ale u mnie to nie tylko ciąża jest powodem tych emocji ale ledwie zakończona żałoba.. dobrze, że w kinie ciemno ;D

Jeszcze przed filmem puścili świąteczną reklamę allegro i już od tego się zaczęło ;)

Pytacie o swędzenie.. mnie też brzuch swędzi, niemal codziennie, czasem lekko a czasami idzie zwariować :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ile dostajesz magnezu? Ja 6 g i mówią że to i tak dużo.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Wcale nie trzeba zjeść tony wątróbki. Jest w ciąży niezdrowa i tyle. Co do innych produktów, to się zgodzę, jak się ma ochotę to w granicach rozsądku.
    Co do tego, że nasze matki jadły wszystko, to uważam że chyba my wiedząc obecnie więcej mamy przewagę, warto to wykorzystać a nie uwsteczniać się do "tamtych" czasów. To tak jakbyśmy teraz z usg nie korzystały, bo po co, kiedyś nie robili a dzieci zdrowe się rodziły. Temat rzeka.

Dokladnie tak. Ostatnio dowiedzialam sie od mamy, ze moha babcia bedac w ciazach pracowala w polu czy rabala drewno do dnia porodu. Ale czy to znaczy, ze my tez mamy tak robic? Czady sie zmienily, ludzie tez wiec nie ma co porownywac.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Dziewczyny dziś od samego rana strasznie swędzi mnie brzuch na wysokości pępka i po jego bokach... czyżby to była oznaka rozciągania się skóry...??
    Miałyście podobnie?

Tez to zauwazylam u siebie wczoraj. Swedzi, ale tylko brzuch na roznej wysokosci. Zauwazylam tez, ze plaszcz, w ktorym chodzilam coraz bardziej sie rozchodzi wiec zrzucam to swedzenie na rosnacy brzuszek:-)

kofeinka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja już zakupiłam i oczekuję na nie. W poniedziałek ma być :D Ja tam lubię mieć wszystko wcześniej. Nie wierzę w zabobony :D
    Hej Muminko, jakiej firmy łóżeczko kupiłaś dla Judutki.
    Jak się miewa synek mam nadzieję że już u was lepiej i bez nerwow.

Ja dzis rano obudzilam się z dzikim siedzeniem lewej dłoni. Dodatkowo spuchla mi w okolicach palców i stawów.
    Ale w sumie przeszło mi po jakiejś godzinie.
    Trochę się przestraszył ale mam nadzieję że to jakiś pająk mnie dziabnal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 19:04

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kasia, ile dostajesz magnezu? Ja 6 g i mówią że to i tak dużo.

5ml/h mi leci i tyle wiem. Jakoś specjalnie nie wnikałam bo sądzę, że tyle dają ile trzeba. W każdym razie chyba wystarczająco skoro już się nic nie pisze na ktg.

Co do wątróbki to nawet w szpitalach na położnictwie ją podają. Nie wiem ile tej wątróbki musiały byście zjeść, żeby dziecku zaszkodziło, więc bez przesady.

A w temacie kupowania łóżeczka i innych rzeczy dla dziecka to nie rozumiem pojęcia "za wcześnie" ;) Każdy kupuje kiedy ma ochotę i pieniądze. No chyba, że ktoś faktycznie wierzy w zabobony ale tu się nie wypowiadam bo jako katoliczka uznaję zabobony za herezję.

Ale mam dość tej luteiny dopochwowej ;) Współczuję każdej z Was, która musi na codzień ją stosować.

muminka83, Est lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej Muminko, jakiej firmy łóżeczko kupiłaś dla Judutki.
    Jak się miewa synek mam nadzieję że już u was lepiej i bez nerwow

http://www.empik.com/klups-paula-lozeczko-niemowlece-drewniane-120x60-cm-klups,p1063026659,dziecko-p

Natomiast do mojej mamy zakupiłam na drodze licytacji drewniane łóżeczko z ekspozycji za 130 zł. Zobaczymy jak będzie się u niej sprawować. U teściowej będzie turystyczne :P

:P

ksanka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, Bardzo ladne łóżeczko z tego co widzę Klupś jest dobrze postrzegane. Ja na razie zaczynam się rozglądać.
    Kasiu jakie miałaś objawy bólu brzuszka zanim zatrzymali cie na oddziale

Mnie jakoś dziś pobolewa brzuszek tak ciągle ale z falami kiedy ból przechodzi

muminka83 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Muminko, Bardzo ladne łóżeczko z tego co widzę Klupś jest dobrze postrzegane. Ja na razie zaczynam się rozglądać.
    Kasiu jakie miałaś objawy bólu brzuszka zanim zatrzymali cie na oddziale

Mnie jakoś dziś pobolewa brzuszek tak ciągle ale z falami kiedy ból przechodzi

Głównie lędźwie mnie bolały, brzuch to tak dołem, ciężko mi określić bo np położne tu straszą bólami miesiaczkowymi, których ja nigdy nie miałam i nie wiem jakie to uczucie.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia co wolno a czego nie, ja jakoś też mocno się tym nie przejmuje, jem co mam ochotę w granicach normy, ostatnio miałam mega ochotę na Orzeszki a podobno nie wolno hmmm i tak zjadłam trochę :-)

Dziewczyny ale mi brzuch wyskoczył, niby 2 cm tylko a mam wrażenie, że 10 :-P

26Asia ja bym już dawno kupiła tylko ze względu gabaryty czekamy, także myślę że możesz działać :-)

Kofeinka mi się wydaje, że brzuch, piersi te okolice co rosną to chyba normalne, że może swędzieć w końcu skóra się rozciąga, mnie też czasem tak złapie :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zapisało jeden skurcz.Spina mi się ten brzuch mimo kroplowek z magnezu, szybko mnie nie puszczą.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dziękuję, co do boli miesiaczkowych to również nie wiem jakie to uczucie.
    Kasiu Olu życzę wam spokojnego weekendu z perspektywa szybkiego powrotu do domu.
    Dziewczyny udanego weekendu

bl9cuay3kworwxbg.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna aleksandrazz.. ale moze to lepiej,ze jestes pod kontrola. Ja tez mialam twardnienia od15tc i dopiero troszke niedawno ustapily. Ale wiesz co? U mnie to chyba sprawa...infekcji pochwy i pecherza! Nie mialam zadnych objawow ale lekarz kazal zrobic posiew z pocbwy i moczu. I teraz jestem na antybiotyku.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Ja dziś wróciłam do Łeby do mojego M. mówił że się stęsknił za mną trochę, całował i końca nie było widać :D
    Apropo tego co można nam jeść a co nie to też uważam że wszystko ale z rozsądkiem. Ja właśnie zajadam orzeszki ziemne :)

muminka83, Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kofeinka nie jedz za dużo tej wątróbki, bo w ciąży bezwzględnie nie można, chociaż sama też bym trochę zjadła ;)
    Paola nie wiem jak to sie ma do jadlospisu szpitalnego bo z Krzysiem lezalam ok 10 razy na patologii ciazy i w kazda srode byla watrobka na obiad ;) ja osobiscie nienawidze ale dziewczyny jadly normalnie :)

muminka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ