X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dzień dobry!

Ja jestem zaopatrzona w pięć białych tetrowych i kupiłam jedną bambusową wielkiego formatu i jest rewelacyjna. Teraz żałuję, bo mogłam wziąć 2-3 sztuki. Pomimo takiej ceny.

Dziewczyny, od wczoraj jestem skołowana. Od samego początku ciąży, wiedziałam że będę miała wózek Bebetto. Decyzja padła na Torino. Wczoraj popołudniu byłam w mężem w jednym sklepie, gdzie mają bardzo dużo tych wózków, praktycznie w każdym kolorze. Generalnie już chciała zamawiać, ale sprzedawca polecił nam nowość na rynku wózków - Coletto Fiorino. Jak zobaczyłam ten wózek to się zakochałam!! Konkretnie podoba mi się ten model i kolor grafik/czerwony:
    http://www.coletto.pl/produkt/53/florino-carbon

Tylko w tej firmie minusem jest serwis, ponieważ na stronie pisze że mają 14 dni na ewentualną naprawę. W Bebetto są to dwie doby... Macie jakieś informacje na temat tego wózka?
    WOW! Bardzo ładny ten wózek!!!!!!!! Ale pierwsze co słyszę o nim....
    No ale śliczny jest.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dzień dobry!

Ja jestem zaopatrzona w pięć białych tetrowych i kupiłam jedną bambusową wielkiego formatu i jest rewelacyjna. Teraz żałuję, bo mogłam wziąć 2-3 sztuki. Pomimo takiej ceny.

Dziewczyny, od wczoraj jestem skołowana. Od samego początku ciąży, wiedziałam że będę miała wózek Bebetto. Decyzja padła na Torino. Wczoraj popołudniu byłam w mężem w jednym sklepie, gdzie mają bardzo dużo tych wózków, praktycznie w każdym kolorze. Generalnie już chciałam zamawiać, ale sprzedawca polecił nam nowość na rynku wózków - Coletto Fiorino. Jak zobaczyłam ten wózek to się zakochałam!! Konkretnie podoba mi się ten model i kolor grafit/czerwony:

Tylko w tej firmie minusem jest serwis, ponieważ na stronie pisze że mają 14 dni na ewentualną naprawę. W Bebetto są to dwie doby... Macie jakieś informacje na temat tego wózka?

Super wózek :) Mi się b. podoba i widać taki solidny.
    Czy mozesz mi polecić sprzedawcę od tych pieluszek bambusowych?

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka

Pochwal się tymi sukienkami, sama muszę za czymś pochodzić na święta :/

Malina81

Ja chciałam kupić ciążowy stanik tydzień temu ale trafiłam na dobrego sprzedawcę, który powiedział żeby przyjść na początku 9 miesiąca, że wtedy to będzie miało sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 14:07

domiii lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszki kupowałam u sprzedawcy JustineX.

Powiem Wam, że wózek prezentuje się rewelacyjnie! Te delikatne wstawki i co najważniejsze - ten pikowany materiał robią wielki efekt "Woow". Co też mi się podoba - dostęp do torby pod wózkiem jest z dwóch stron - z przodu i z tyłu. Generalnie sprzedawca powiedział, że ma te wózki od dwóch tygodni w sprzedaży i w ciągu tego czasu miał 7 przypadków, że para przyszła po Bebetto a wyszli z Coletto Fiorino...
    Ja też nic nie słyszałam o tym wózku, ani o tej firmie wcześniej.

Edit: Właśnie porównuję Fiorino i Bebetto Torino i Fiorino na gondoli 2kg lżejszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 14:03

Malina81 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na drzemkę, obiadek zjedzony :-D pół dnia czekałam aż tato mi kupi pimafucin, bo od tej luteiny mam wszystko podraznione. Od początku ją biorę i pewnie do końca ciąży tak zostanie...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczny czy mozliwe jest zeby mdlosci pierwszego trymestru wrocily? Kurde tak mnie mdli, ze szok. Wlasnie odebralam nowego lokatora, koteczke i mam ja 10 min i zaczyna mnie wkurzac heh skacze po stolach, musze ja wychowac

Chyba jest możliwe bo ja w pierwszym nie miałam a mam teraz :/

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 Ze składaniem oczywiście był duży problem ale tylko dlatego, że chciałam to zrobić sama zanim M wróci z pracy. Może i by się udało, gdybym umiała czytać ze zrozumieniem hehe w tej ciąży to nawet prosta instrukcja sprawia duży kłopot ;-) M sobie poradził z łóżeczkiem raz-dwa :-D

Malina81 lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Noelka

Pochwal się tymi sukienkami, sama muszę za czymś pochodzić na święta :/

Malina81

Ja chciałam kupić ciążowy stanik tydzień temu ale trafiłam na dobrego sprzedawcę, który powiedział żeby przyjść na początku 9 miesiąca, że wtedy to będzie miało sens.

Dzięki Kokainko, też właśnie o tym myślałam aby zakupić w 9 miesiącu.

Kokaina lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, fajny ten wózek, i też dość lekki :) chyba też go będę rozważać, bo dla mnie waga to kluczowa kwestia... A o firmie też nie słyszałam. Ciekawe, jak się sprawdzają te koła żelowe.

Staniki do karmienia to najlepiej podobno kupować ok. miesiąc przed porodem, wcześniej nie ma sensu, bo piersi mogą jeszcze urosnąć.

Kokaina, kupiłam takie sukienki:
    http://www.reserved.com/pl/pl/ly398-67x/collar-dress
    http://www.reserved.com/pl/pl/woman/oldseason-1/clothes/dresses/ly082-39x/dress-with-belt (tutaj ten paseczek mogę ułożyć nad brzuchem, więc nic nie uciska)
    i jeszcze jedną z H&M, ale nie mogę jej znaleźć na stronie.
    Mam 30 dni na zwrot, więc jeśli jednak nadmiernie urosnę do Świąt, to najwyżej je oddam :P ale mam nadzieję, że tak nie będzie :)

Malina81, Kokaina, Falon, Karolina@ lubią tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola tu super że z łóżeczkiem wszystko dobrze. Naprawdę jest piękne. Może też się skuszę.

Ja póki co to mam 2 opcje do wyboru z ikea

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10248519/

albo

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/

i tak sie zastanawiam, drugie podoba mi się bardziej, ale ani bok nie zdejmowany, ani szczebelki nie wyciągane i 2 poziomy.

Kajola, She86 lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka, super ta sukienka z kołnierzykiem:) Jaki kolor wybrałaś i czy stacjonarnie też są w sprzedaży ?

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dzień dobry!

Dziewczyny, od wczoraj jestem skołowana. Od samego początku ciąży, wiedziałam że będę miała wózek Bebetto. Decyzja padła na Torino. Wczoraj popołudniu byłam w mężem w jednym sklepie, gdzie mają bardzo dużo tych wózków, praktycznie w każdym kolorze. Generalnie już chciałam zamawiać, ale sprzedawca polecił nam nowość na rynku wózków - Coletto Fiorino. Jak zobaczyłam ten wózek to się zakochałam!! Konkretnie podoba mi się ten model i kolor grafit/czerwony:

Hej,
    Tez mialam tak z wozkiem... od poczatku mowilam,ze bedzie to Camarelo, az tu nagle jakis czas temu okazalo sie ze mamy wieksze fundusze na wozek i zaczelam szukac... no i wpadlam! ;) teraz jestem zakochana w Mutsy Evo i juz chyba decyzji nie zmienie ;)
    Co do Coletto moge podpowiedziec,ze moja przyjaciolka ma ale jakis starszy model i jest zadowolona,nie narzeka,wszystko dziala jak nalezy.
    Do mnie z kolei w ogole nie przemawiaja Bebetto...

Karolina@ lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina, dzięki :) ja kupowałam właśnie stacjonarnie, wybrałam ten niebieski kolor

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieski tez mi wpadł w oko. :) Chyba jutro sie wybiorę od Reserved.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam sobie bluzkę na Święta z vinted, w sumie i tak objazdu po rodzinie robić mi nie wolno, ani siedzieć przy stole tez za bardzo nie. Z przesyłką 30 zł, ciekawe co to przyjdzie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko, niestety nic nie załatwiłam bo zapomniałam o zaświadczeniu od lekarza o wieku ciąży.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Pieluszki kupowałam u sprzedawcy JustineX.

Powiem Wam, że wózek prezentuje się rewelacyjnie! Te delikatne wstawki i co najważniejsze - ten pikowany materiał robią wielki efekt "Woow". Co też mi się podoba - dostęp do torby pod wózkiem jest z dwóch stron - z przodu i z tyłu. Generalnie sprzedawca powiedział, że ma te wózki od dwóch tygodni w sprzedaży i w ciągu tego czasu miał 7 przypadków, że para przyszła po Bebetto a wyszli z Coletto Fiorino...
    Ja też nic nie słyszałam o tym wózku, ani o tej firmie wcześniej.

Edit: Właśnie porównuję Fiorino i Bebetto Torino i Fiorino na gondoli 2kg lżejszy...

Tu sobie poczytaj oni maja fajne testy. I widac ze firma solidna nie wiem jak tan model ale ogolnie wszystkie ich maja dobre opinie :)

http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/?s=Coletto

moze cos pomoze :D

Karolina@ lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Karolina, fajny ten wózek, i też dość lekki :) chyba też go będę rozważać, bo dla mnie waga to kluczowa kwestia... A o firmie też nie słyszałam. Ciekawe, jak się sprawdzają te koła żelowe.

Staniki do karmienia to najlepiej podobno kupować ok. miesiąc przed porodem, wcześniej nie ma sensu, bo piersi mogą jeszcze urosnąć.

Kokaina, kupiłam takie sukienki:
    http://www.reserved.com/pl/pl/ly398-67x/collar-dress
    http://www.reserved.com/pl/pl/woman/oldseason-1/clothes/dresses/ly082-39x/dress-with-belt (tutaj ten paseczek mogę ułożyć nad brzuchem, więc nic nie uciska)
    i jeszcze jedną z H&M, ale nie mogę jej znaleźć na stronie.
    Mam 30 dni na zwrot, więc jeśli jednak nadmiernie urosnę do Świąt, to najwyżej je oddam :P ale mam nadzieję, że tak nie będzie :)

Super sukieneczki i taniutkie :)
    Też ostatnio kupiłam z Reserved, mają fajne rzeczy tego typu :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:21

aleksandrazz, Est, domiii lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad Mutsy Evo sama się zastanawiałam i bardzo ten wózek chciałam ale nie ma najlepszych opinii. Koła piankowe tez go dyskwalifikują dla mnie - właściwie to głównie te koła piankowe mi przeszkadzają- z resztą jakoś bym sobie poradziła- rekompensował by mi to wygląd wózka:)

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ