Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
ja nadal troszkę choruję , mąż mi kupił specjalne tabletki przeciw grypie dla kobiet w ciązy i lepiej troszkęa tak zupełnie z innej beczki
chcialam się wam pochwalić
tadaammmój wymarzony dom jest już w stanie surowym otwartym!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0da9a99ce3c0.jpgksanka, domiii, aleksandrazz, Czarodziejka87, d'nusia, olatychy, Kajola, Madzialena90, Est, Renka88, Madlene.:), Lilou1984, Nataszka2200, perła ziemi, niecierpliwaa, krówka_muffka, RudyTygrysek, Karolina@, Malina81, muminka83, Martita88, Mania1718, Falon, Kate84, kofeinka, Mietka 30:), Izoleccc, Karka, Hannia123, She86, Andriel lubią tę wiadomość
-
PAP ja ostatnio właśnie czytałam o stymulacji dzidzi jak się leży, także też dopiero co Odkryłam to, też żadnych ćwiczeń nie mogę wykonywać. Od dziś uczciwie chce robić po kilka razy dziennie serię które podała Ola.
Gdzieś jeszcze czytałam że oprócz kręcenia stopami jeszcze można zginąć stopy w kostce po 10 razy kilka razy dziennie -
Może nie tyle źle działa ,ale faktycznie dziecko nie ma żadnych bodźców.My przykute do łóżka musimy sobie jakoś radzić , moja mama chciała mi kupić fotel bujany , ale też jak ksanka kilka razy dziennie robie za kołyske.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja liczę ruchy małej zaraz po przebudzeniu, jak dojadę do 10 to idę na cukier
Później jeszcze przyglądam się ruchów po głównych posiłkach, bo po każdym to bym niczego innego nie robiła tylko liczyła ruchy - jem teraz 7-8 razy dziennie i chudne
Zosia ma swoje fazy ruchów i jak jej nie czuję to zaczyna się stres. U mnie też jest łożysko z przodu. Ale co do ruchów to nie liczy się tylko kopniaczkowego tylko również inne wiercenia i kokoszenia.
Np wczoraj była cichutka że aż zaangażowałam monitor tętna i ja podsuchiwalam. I słyszałam jej czkawką, takie śmieszne pukanie na tle serduszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:41
-
aaa , znalazłam w zeszycie do psychiatri że dobrze wpływa na dziecko słuchanie Princa i Qeen ;d
d'nusia, Magda lena, ksanka, perła ziemi, Falon, Karka lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
domiii wrote:tak, machnęła nam się "literówka" i powstało zamieszanie
co nie zmienia faktu, że dłuugi chłopak
Ja dokładnie rok temu robiłam zdjęcia dziewczynce urodzonej z wagą 5100 siłami natury. Od momentu wejścia na sale 15 minut pierwsze dzieckogrunt to się nie zasiedzieć
Kate84 lubi tę wiadomość
-
Ksanka,Pap ,Kasia i Madzia (nie kojarzę kto jeszcze jest leżący) damy radę
Magda lena, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ksanka ale myslisz, ze krecenie kolek stopami stymuluje dziecko? Mi sie wydaje,ze nie. Chodzenie i kolysanie napewno, zabawa z brzuszkiem tez. Ale szczerze to wole lezec i urodzic o czasie niz zrobic cos niepotrzebnieSzymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Ksanka ale myslisz, ze krecenie kolek stopami stymuluje dziecko? Mi sie wydaje,ze nie. Chodzenie i kolysanie napewno, zabawa z brzuszkiem tez. Ale szczerze to wole lezec i urodzic o czasie niz zrobic cos niepotrzebnie
Ale ja miałam te ćwiczenia w szpitalu z rehabilitantką ,mówiła że stymuluje krążenie i dziecko też , przecież ono czuje że się ruszasz i pobudzasz mięśnie do pracy
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Hejka, ja jestem po badaniu, szew ladnie trzyma wiec wychodze do domu
Kajola, Renka88, Czarodziejka87, olatychy, Madlene.:), d'nusia, Magda lena, Est, ksanka, kateee, Vira, M+M+?, edyś, perła ziemi, krówka_muffka, RudyTygrysek, Karolina@, muminka83, Martita88, Mania1718, Falon, Kate84, Mietka 30:), domiii, Izoleccc, Karka, Hannia123 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dzień dobry
Właśnie sobie piję kawusię (inkę) a moje maleństwo męczy czkawka
Vira Pytałam się lekarza w poniedziałek o te ruchy i mówił, że liczy się 10 ruchów przez cały dzień (albo przez kilka godzin- nie pamiętam dokładnie, mój mózg nie chce współpracować) W każdym razie twierdził, że dzidzia ma teraz dużo miejsca i się dużo rusza ale później będzie tych ruchów mniej. Mój maluszek podczas swojej aktywności 10 ruchów wykona w 1 minutę a dodatkowo jak się budzę w nocy to on cały czas rozrabia i w dzień też non stop! Dla mnie to liczenie teraz nie ma sensu
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Hej
Wczoraj dostaliśmy kolejny pakiecik na szkole rodzenia, a w nim między innymi taka książeczka. Wrzucę zdjęcia może komuś się przyda. Wiem, że temat wyprawki już był ale tutaj jest tak czytelnie i można sobie pozaznaczać
Kurcze coś się poobracałoale jak zapiszecie na kompie to powinno być okej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 11:11
Kajola, *Beacik*, Malina81, muminka83, Falon, Kate84, Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość
Samuel
-
Witam kobitki
Widzę tak przelotem że piszecie o zaparciach... Ja jakoś strasznych ich nie mam ale za to mam wstydliwy problem tzn. hemoroidy. Przed ciążą miałam malutkie i tylko okresowo się pojawiały Z reguły maści czy czopki pomagały i było po sprawie... Teraz to masakra... Zastanawiam się jak to będzie przy porodzie.
Wczoraj odebrałam paczkę z ciuszkami które zamawiałam na stronce Szafa bobasa.
Zamawiałam tam przede wszystkim śpiochy i kaftaniki. Jakościowo wydają mi się naprawdę ok no i cenowo też nie najgorzej choć zaszalałam za 180 zł
Odnośnie muzyki... Ja młodemu włączam mojego idola i jest eleganckoChyba dobrze na niego działa
W końcu musi wiedzieć co dobre
Muzyką poważną nie epatuję bo sama za nią nie przepadam. U mnie ona od zawsze daje efekt wręcz odwrotny. Staję się bardziej nerwowa i drażliwa. -
A to nasze łóżeczko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:31
alinalii, Renka88, Magda lena, paola87, olatychy, Est, Lilou1984, ksanka, Nataszka2200, d'nusia, kateee, M+M+?, edyś, Czarodziejka87, perła ziemi, niecierpliwaa, krówka_muffka, RudyTygrysek, Karolina@, Kokaina, muminka83, Martita88, Mania1718, Falon, Kate84, kofeinka, Mietka 30:), 26Asia, Izoleccc, Karka, Hannia123, She86 lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
est ja mam to samo
idę spać dopiero nad ranem
Nataszka2200 lubi tę wiadomość