X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni i bolalo...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miewacie bóle klatki piersiowej ?

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej jusia mam podobnie z oddychaniem.
    Czasem mnie przydusza, ale zauważyłam też że łapią mnie duszności jak macica się postawi

mam dokładnie tak samo - jak macica się napina albo Młody się wypina to tracę mocno oddech, czuję wtedy jak powoli mi uciska na narządy wewnętrzne oddechowe..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:26

ksanka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, którym tak jak mi szykują się duże chłopaki :)
    dzisiaj jedna grudniówka urodziła Synka 4300! i 58 cm i to SN! :)
    więc jest dla nas nadzieja :) a przynajmniej dla mnie, bo bardzo chcę SN :)

Est, Magda lena, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    A u nas dziś wskoczył kolejny tydzień, to już 26 <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4323fb4375d5.jpg

W brzuchu dalej mi jeździ ale nic nie boli, w toalecie byłam tylko 2 razy rano i nie wiem o co chodzi. Mam nadzieje że przejdzie jutro :)

śliczny brzuszek,widzę że pępek ci ładnie wywaliło :) :D ciąża ci służy :)

Lucky, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! jutro czeka mnie glukoza. Cytrynka zakupiona, słomka (tak jak doradził lekarz) przygotowana ;-) trzymajcie kciukasy za dobre wyniki;-)

Magda lena ale fota donutsa mmmmm.... jak badanie mi dobrze wyjdzie to jutro sobie chyba takiego zafunduję! mniam! ;-)

Lucky lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Wooow! :-) Ja też bardzo chcę SN.
    Póki co mój synuś nie jest jakiś duży, wręcz przeciwnie, więc może będzie dobrze :-)

domiii, Lucky lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    śliczny brzuszek,widzę że pępek ci ładnie wywaliło :) :D ciąża ci służy :)
    Oj tak pępek wystaje i to bardzo, śmiesznie to wygląda taka antenka ale mi się podoba :D Dziękuję :)

Madzialena90, Falon, Lucky lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze miałam pępek mocno wklęsły, teraz już go prawie widać choć nie jest całkowicie na wierzchu troszkę mu brakuje. Po 25 latach życia przywitałam się z moim pępuszkiem :D :D

RudyTygrysek, Martita88, Lucky, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja bolu w klatce nie mam ale dusznosci mam :/ w nocy nagle zaczyna zle mi sie oddychac. Okropne uczucie. Budze sie i zaczynam mocniej lapac oddech. Beznadziejne uczucie. Bol jesli nie jest bardzo silny to moze cos uciska? Ale trzeba kontrolowac.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjkek oj bardzo bardzo Tobie współczuję, przechodziłam atak kolki nerkowej i poważnie myślałam, że odjade! A w ciąży to już w ogóle sobie tego nie wyobrażam.! Cieszę się, że już masz to za sobą, dużo zdrówka.

Perła ziemi Bardzo się cieszę, że wizyta udana i córka rośnie zdrowo.
    Co do szkoły rodzenia my już chodzimy od 22 tc, spotkań mamy też sporo ale już nie pamiętam ile :-P Swoją drogą piękna bardzo długa szyjka!

Vira Bardzo się cieszę, że z malutką wszystko dobrze i z całą resztą. Masz bardzo ładną szyjkę i w ogóle cała wizyta bardzo dobre wieści, gratuluję! Ja biorę aspsrgin 2x1 tylko...

Jusiakp mi się już naprawdę trudno oddycha, szczególnie jak leżę a najbardziej gdy wieczorem idę spać to masakra jakaś! Co będzie później?

Kamka Bardzo mi przykro, ale najważniejsze że szyjka i dzidzia są ok! Mam nadzieję że twardnienia wyciszą i tak jak piszesz w piątek wyjdziecie

A.Kasia dobrze, że w końcu się odezwałaś! Bo też zaczynałam się martwić :-) cieszę się, że wychodzicie do domku!

Kurcze naprawdę martwi mnie, że tyle z nas ma te twardnienia i ląduje w szpitalu, tym bardziej że ja nie wiem czy byłabym w stanie je rozpoznać? :-(

Mój pępek też był zawsze mega wklęsły a teraz już prawie wystaje :-D

Ostatnio pisałam Wam, że zmartwił mnie szybki przyrost wagi, chyba jakiś dziwny dzień wtedy miałam bo teraz sprawdzałam co dzień i jest cały czas tak jak było w piątek, nie wiem co tej wadze odbiło w poniedziałek :-D cały czas 57,5kg czyli 5kg na plusie

Kurcze dziś znów czuje małą mega nisko nie lubię tego :-( strasznie się wymęczyłam dziś w pociągu, a jeszcze po 22 poszłam na spacer może to pomoże mi w spaniu..
    Dobranoc Marcówki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 00:14

Lucky lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto nie spi? Jaaa. Synek ma tak kaszel ze masakra. Dalam mu prawoslaz ktory gow.. pomogl ehh ciezka nocka sie zapowiada.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    zupełnym przypadkiem tu weszłam ;)

Misia urodziła 3400, a nie 4300 :) Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 00:42

muminka83, Lucky, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Nieszczepione dzieci niestety narażone będą na choroby, to chyba nie dziwi?

pamiętam ze jedna znajoma lekarka wspomniała, że jest oburzona postawa rodziców nieszczepiacych dzieci. ze można wyrządzić więcej szkody niż szczepiac i ona takich rodzicow "wyrzuca" ze swojej przychodni, bo nie będzie narażać innych pacjentów przyjmowaniem nieszczepionych dzieci. tzw prosi o przepisanie do innej placówki i odmawia przyjęcia w normalnym trybie.

dobranoc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:21

d'nusia, muminka83, Lucky, ksanka, TaRRa lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam metalik w glowie- sklaniam się do opinii Muminki, żeby szczepić ale nie od razu, chociaż sama nie wiem czy to na pewno słuszna droga.
    Musze popytać znajomych lekarzy o ich stosunek do tej kwestii.

Lilou, czekam tez na Twoje wnioski.

A ja się witam w 29 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 06:36

d'nusia, Kate84, Lucky, ksanka, Czarodziejka87, Kajola lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• baassiia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dawno się nie odzywałam, bo mam teraz młyn w pracy i popołudniami nie mam sił za bardzo.

Dziś zaczyna 27 tydzień czyli 7 miesiąc :) Wczoraj była wizyta i na szczęście wszytko ok. Po ostatnich pracowych stresach bałam się, że coś będzie nie tak.

Mała waży prawie 800g i bardzo jest ruchliwa :) Czasem piszecie, że się martwicie, że nie czujecie ruchów kilka godzin czy nawet dzień. Ja czuje małą praktycznie cały czas :) Ruchy nie są bolesne więc jest oki :) O długości szyjki lekarz nic nie mówił, tylko, ze pozamykane na 4 spusty i wcześniejszy poród mi nie grozi :)

Poza tym dokucza mi coraz więcej ciążowych dolegliwości. Bezsenność to już standard, codziennie budzę się o 5, a 1-2 razy w tygodniu mam tak, że prześpię w nocy może z 4-5h. Jest ciężko, bo jak pisałam wcześniej chodzę do pracy i nie ma szansy na drzemkę w ciągu dnia. No ale jeszcze tylko do Wigilii i wolność :)

Dodatkowo niestety zaparcia i mimo lekkostrawnej diety, śliwek i różnych innych błonnikowych produktów, nie jest dobrze :/ Nie raz czuje jakby mi chciało w środku jelita rozerwać (i to nie są ciążowe skurcze, bo miałam tak też b. żadko przed ciążą). Poza tym mam wrażenie, że mój brzuch zaraz pęknie od środka, tak jest tam wszytko napchane.

Lekarz dał czopki, wczoraj użyłam 1 ale dla mnie jest to chyba zbyt drażniące, bo po 5 min wylądował z powrotem w toalecie. Organizm chciał się tego jak najszybciej pozbyć :P i raczej niezbyt zadziałała :P dziś popołudniu będzie 2 podejście.

Któraś pisała coś o ksylitolu? Taki naturalny słodzik, że działa na zaparcia ?

Na wadze u mnie już około 6.5 KG :/ Chyba się muszę trochę z jedzeniem ograniczyć bo ostatnio trochę szybko rośnie. Mam też nadzieję, że to trochę przez zaparcia ta waga.

A i jak u Was jest z wymiarami na USG, u mnie główka i nożka na 26 tydzień z hakiem a brzuszek na 24 z hakiem, dość spora różnica :/ w sumie na wcześniejszym badaniu tez tak miałam, że brzuszek chudszy. Chyba taki chudzioszek mi się szykuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 06:54

d'nusia, Kate84, muminka83, Lucky, ksanka, Vincent, Madlene.:), Czarodziejka87, Kajola, Madzialena90, Est, RudyTygrysek, Karolina@, Karka, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny :)

U nas dziś super noc znowu :)
    Lecimy na praktyki a o 15 znów zajrzę na forum. Życzę Wam miłego dnia :*

Lucky, edyś lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja
    mało ostatnio zaglądam, bo mamy szpital w domu, tylko ja się trzymam, bo przecież mama to nie ma kiedy chorować :) ktoś musi biegać z lekami

ja powoli ale skutecznie odstawiłam luteinę, którą bralam 3x1, oprócz mojego clexane i encortonu i zaparcia ustąpiły. Jestem niesamowicie szcześliwa z tego powodu, bo na serio co rano bałam się wyjść do wc ze względu na dręczony tymi zaparciami hemoroid.
    Czopek też mnie za dużo podrazniał i nie spełniał swojej roli, za to duphalac działał całkiem nieźle, ale już i tego brać nie muszę. Żaden natomiast ze środków naturalnych nie przyniósł rezultatu. Moja mama polecała kapustę kiszoną i dosłownie w ciągu tygodnia zjadłam jej 2 kg, bez skutku, czyli nosiłam przez tydzień w sobie tyle kiszonki :) no i oprócz tego pełno innych specyfików typu owoce, otręby itd

mój maluch ma już swoje godziny w których niemal zawsze mogę liczyć na jego gimnastykę
    trochę się martwię bo jest dość mały, wpisywane wyniki z usg pokazują że spadł z 70 centyla na ok 30, martwię się więc o łożysko, bo przy córce miałam z nim problemy, ale póki co przepływy są ok

ja szczepię, na wszystko oprócz rota, uwazam nieszczpienie za wielką nieodpowiedzialność i krótkowzroczne myślenie
    jedyne co zamierzam zrobić teraz inaczej niż przy córce, to faktycznie przełozyc do szczepienie w pierwszej dobie na później, ale to dlatego że pamiętam jak w szpitalu przeżyłam wstrząs gdy mi zabrali dziecko nie mówiąc po co i przynieśli pokłute. Ja wiem, że to standardowa procedura, ale byłam tak zdenerwowana że taką maliznę ktoś nakłuwał i ona płakała bez mamy opuszczona i bezradna....że teraz na to nie pozwolę. Chcę by się najpierw oswoiła ze światem a potem była szczepiona w moich ramionach i tyle

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    Baassiia ksylitol w większych dawkach ma działanie przeczyszczające. Ogólnie polecam, bo jest bardzo zdrowy i ceny teraz są dużo niższe niż kiedyś. Dobrze działa na jelitka.
    Pzdr

Lucky, domiii lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dość często twardnienia ale widzę że wystarczy gdy poleżę i odpocznę, więc staram się ograniczać leki do minimum i nawet magnezu i nospy nie biorę

mam podobnie jak wy, wieczorny ucisk na płuca i łapię oddech jak ryba bez wody, a to przecież jeszcze ze 3 miesiące przede mną i ten brzuch będzie dużo większy....

pozdrawiam wszystkie i życzę zdrówka i spokoju

‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ