Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
alinalii wrote:est ja mam to samo
idę spać dopiero nad ranem
Przybijam piątkę. do tej pory nie miałam problemów ze snem, ale ostatnio mam tak, że w ciągu dnia mam "zjazd" i potrafię się zdrzemnąć, to potem do 3 nie mogę zasnąć
za to jak bym się nie zmusiła, żeby wstać, to chętnie pospałabym do 11-12
niedługo mi się dzień z nocą poprzestawia...
-
Nie wiem jak to jest z tym stymulowaniem dziecka w ciąży leżącej, więc tylko powtarzam co zasłyszałam od mojej koleżanki. Ona w ciąży leżała. Dziś ma 5 letniego synka i tak 1,5 roku zaczęli z nim z polecenia lekarza różne ćwiczenia. Podobno mały ma słabą czułość na dotyk i np. przytulając ich ściska bardzo mocno. Nie jest przesądzone, że to jest związane wyłącznie z ciążą leżącą, gdyż mały ma zespół aspergera, który daje różne objawy. W sumie to nie jest duży problem np. musiał czołgać się pod krzesłami. Dla niego to duża frajda, a podobno takie ćwiczenia uczulają na bodźce. Tak więc dziewczyny nie martwcie się.
Ja w sumie nie leżę,ale nadal całe dnie spędzam przy komputerze. Tak więc mój synek też ma mało bodźców (no chyba że intelektualne mamusi). Pracują przy tym w zupełnej ciszy, bo konieczne jest duże skupienie. Ale dziś pod Waszym wpływem włączam sobie Prince'a. -
Dziewczyny, a ja głupia skusiłam się na kolorowe pieluchy tetrowe. Tak wzięłam 5 szt na spróbowanie. Ale badziewie
Sprzedawca dobry, ale pieluchy mocno się różnią niż na zdjęciu na aukcji. Szok. Jednak białe to białe. Klasyka.
Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z dobrymi pieluchami tetrowymi kolorowymi?
-
Cześć marcówki
Gratuluję wszystkim udanych wizyt
Tulę wszystkie szpitalne dziewczyny :* to jakaś plaga z tymi twardnieniami, naprawdę
Kajola, co do kolek, to ja właśnie słyszałam, że u chłopców są one częściejale moim zdaniem płeć nie ma na to wpływu
Co do szczepień, to mam podobne zdanie, co Muminka, też chcę to odwlec... Tylko nie wiem, jak z tą szczepionką przeciw WZW typu B i gruźlicy, która jest podawana zaraz po porodzie. Szczepionki to w ogóle trudny temat i ja mam nadal mętlik w głowieTeż planuję o tym dokładnie poczytać jeszcze przed urodzeniem dziecka.
Basia, u mnie z pomiarów też główka zawsze większa wychodzi niż wszystko inne. Już się boję, że będzie duża głowa i będzie kłopot, żeby wyszła
Alinalii, piękny dom
Wczoraj byliśmy na USG 3D/4D. Wszystko w porządku, jedynie miedniczki nerkowe są w górnej granicy normy i mamy to obserwować. Ale to podobno częste u chłopców. Pani doktor kazała się nie przejmować. Tylko ze zdjęć i filmiku nic nie wyszło, nie chciał się ładnie obrócićtakże idziemy jeszcze raz w styczniu
A, i mały waży już 585 gramów
Wczoraj w końcu kupiłam sobie sukienki na Święta i to wcale nie ciążowesą na tyle rozciągliwe, że ładnie opinają brzuszek i będę mogła wykorzystać je też po ciąży. Mam tylko nadzieję, że do Świąt brzuch nie urośnie mi jakoś drastycznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:03
d'nusia, RudyTygrysek, Kokaina, muminka83, Falon, Kate84, She86 lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Dziewczyny, a ja głupia skusiłam się na kolorowe pieluchy tetrowe. Tak wzięłam 5 szt na spróbowanie. Ale badziewie
Sprzedawca dobry, ale pieluchy mocno się różnią niż na zdjęciu na aukcji. Szok. Jednak białe to białe. Klasyka.
Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z dobrymi pieluchami tetrowymi kolorowymi?
Ja tych kolorowych w ogóle nie brałam, wzięłam zamiast tego bambusowe i jakieś muślinowe. A może takie muślinowe kup zamiast tych tetrowych? One są po 3 pakowane i w okolicach 25 zł, to jeszcze bez tragediiA kolorki też ładne.
-
Magda lena wrote:Dziewczyny, a ja głupia skusiłam się na kolorowe pieluchy tetrowe. Tak wzięłam 5 szt na spróbowanie. Ale badziewie
kochana ja kupiłam na allegro od jednego sprzedawcy pieluchy 10 białych i 5 kolorowych , jakoś super, i grafika bardzo ładna
http://allegro.pl/pieluchy-flanelowe-kolorowe-pielucha-flanelowa-pl-i5796647827.htmlFalon lubi tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:W pepco są podobno tanie i dobre pieluchy kolorowe
w pepco widziałam te pieluchy masakra jakaś nawet za darmo bym ich nie chciala , sztywne jak nie wiem co ;P jakoś tragiczna -
paola87 wrote:Może spróbuj ze strony Smyka? Z tego co pamiętam, to na żywo wyglądały spoko.
Ja tych kolorowych w ogóle nie brałam, wzięłam zamiast tego bambusowe i jakieś muślinowe. A może takie muślinowe kup zamiast tych tetrowych? One są po 3 pakowane i w okolicach 25 zł, to jeszcze bez tragediiA kolorki też ładne.
Mam 3 pieluszki muślinowe, bardzoooo fajne! Całkiem inna jakość.
Może faktycznie odpuszczę te tetrowe kolorowe i dokupię jeszcze kilka muślinowych... -
alinalii wrote:kochana ja kupiłam na allegro od jednego sprzedawcy pieluchy 10 białych i 5 kolorowych , jakoś super, i grafika bardzo ładna
http://allegro.pl/pieluchy-flanelowe-kolorowe-pielucha-flanelowa-pl-i5796647827.html
Ale kolorowe strasznie wyblakłe i wzory jakby sprane... -
niecierpliwaa wrote:Magdalena ja tez brałam od Niego i są super
Od niego wzięłam dużo różnych rzeczy i wszystko było okej. Oprócz tych pieluch kolorowych. Wzięłam u niego te pieluszki muślinowe, ale to i tak firma babyono. Super. Otulacze muślinowe z motherhoodu - bomba!
-
Dzień dobry!
Ja jestem zaopatrzona w pięć białych tetrowych i kupiłam jedną bambusową wielkiego formatu i jest rewelacyjna. Teraz żałuję, bo mogłam wziąć 2-3 sztuki. Pomimo takiej ceny.
Dziewczyny, od wczoraj jestem skołowana. Od samego początku ciąży, wiedziałam że będę miała wózek Bebetto. Decyzja padła na Torino. Wczoraj popołudniu byłam w mężem w jednym sklepie, gdzie mają bardzo dużo tych wózków, praktycznie w każdym kolorze. Generalnie już chciałam zamawiać, ale sprzedawca polecił nam nowość na rynku wózków - Coletto Fiorino. Jak zobaczyłam ten wózek to się zakochałam!! Konkretnie podoba mi się ten model i kolor grafit/czerwony:
http://www.coletto.pl/produkt/53/florino-carbon
Tylko w tej firmie minusem jest serwis, ponieważ na stronie pisze że mają 14 dni na ewentualną naprawę. W Bebetto są to dwie doby... Macie jakieś informacje na temat tego wózka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:55
-
Witajcie kobitki po dłuższej przerwie.
Dziękuję za słowa wsparcia odnośnie śmierci dziadziusia. Niestety to był nieszczęsliwy wypadekTo już tydzień od pogrzebu, czuje się lepiej, choć najgorszym dniem był właśnie dzień pogrzebu, najgłośniej rozpaczał mój brat i mi się niestety udzieliło. Uspokajał mnie a ja jego. Dziś juz lepiej się mamy, czas leci, życie szybko płynie widocznie tak musialo być. Na zawsze będzie w naszej pamięci.
Piszecie o ruchliwości dzieciaczków, mój synek ma swoje ulubione godziny. Najczęsciej między 10-11 i 22-23 nocny "Marek" jak nic
Śmiałam się jak ze starszakiem z tableta słuchaliśmy audiobooka "Pinokio" czytał Piotr Adamczyk, ale maluch zrobił się aktywny jak nigdy chyba mu wpadł w ucho głos:)
Zastanawiam się, nad kupnem łóżeczka z allegro, widzę ze fotka super, ale mam spore obawy czy aby ze składaniem nie było problemów. Juz kiedyś maż składał z allegro meble dla starszaka i musiał sam kombinować ze śrubami bo nic nie pasowało. Pod tym względem Ikea sprawdza się lepiej jak klocki lego pyk i pasuje, i chyba tam kupimy łóżeczko.
Kiedy kupujecie staniki do karmienia, macie sprawdzoną firmę?
Pozdrawiam miłego dnia życzę!