X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    est ja mam to samo :( idę spać dopiero nad ranem :(

Przybijam piątkę. do tej pory nie miałam problemów ze snem, ale ostatnio mam tak, że w ciągu dnia mam "zjazd" i potrafię się zdrzemnąć, to potem do 3 nie mogę zasnąć ;)
    za to jak bym się nie zmusiła, żeby wstać, to chętnie pospałabym do 11-12 :P
    niedługo mi się dzień z nocą poprzestawia...

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mam problemy ze snem;/ potrafie do polnocy nie spac a jak mi sie uda to sie budze co 2h na siku ale z rana za tto odsypiam i spie do 10:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    A to nasze łóżeczko :-D

48c7fa9f69a8c9f5med.jpg
    Kajola jakie sliczne! Co to za lozeczko, gdzie kupilas?

Magda lena, Kajola, Kinga, Malina81 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do pytania pap86. Bardzo ładne to łóżeczko!

Kajola lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :-) Też jestem zadowolona z zakupu :-)
    A tu jest link do łóżeczka:

http://allegro.pl/biale-lozeczko-jas-z-kryta-szuflada-wysylka-24h-i5704759815.html

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z tym stymulowaniem dziecka w ciąży leżącej, więc tylko powtarzam co zasłyszałam od mojej koleżanki. Ona w ciąży leżała. Dziś ma 5 letniego synka i tak 1,5 roku zaczęli z nim z polecenia lekarza różne ćwiczenia. Podobno mały ma słabą czułość na dotyk i np. przytulając ich ściska bardzo mocno. Nie jest przesądzone, że to jest związane wyłącznie z ciążą leżącą, gdyż mały ma zespół aspergera, który daje różne objawy. W sumie to nie jest duży problem np. musiał czołgać się pod krzesłami. Dla niego to duża frajda, a podobno takie ćwiczenia uczulają na bodźce. Tak więc dziewczyny nie martwcie się.
    Ja w sumie nie leżę,ale nadal całe dnie spędzam przy komputerze. Tak więc mój synek też ma mało bodźców (no chyba że intelektualne mamusi). Pracują przy tym w zupełnej ciszy, bo konieczne jest duże skupienie. Ale dziś pod Waszym wpływem włączam sobie Prince'a.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny czy mozliwe jest zeby mdlosci pierwszego trymestru wrocily? Kurde tak mnie mdli, ze szok. Wlasnie odebralam nowego lokatora, koteczke i mam ja 10 min i zaczyna mnie wkurzac heh skacze po stolach, musze ja wychowac

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja głupia skusiłam się na kolorowe pieluchy tetrowe. Tak wzięłam 5 szt na spróbowanie. Ale badziewie :-/
    Sprzedawca dobry, ale pieluchy mocno się różnią niż na zdjęciu na aukcji. Szok. Jednak białe to białe. Klasyka.

Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z dobrymi pieluchami tetrowymi kolorowymi?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco są podobno tanie i dobre pieluchy kolorowe

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć marcówki :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Tulę wszystkie szpitalne dziewczyny :* to jakaś plaga z tymi twardnieniami, naprawdę :/

Kajola, co do kolek, to ja właśnie słyszałam, że u chłopców są one częściej :P ale moim zdaniem płeć nie ma na to wpływu

Co do szczepień, to mam podobne zdanie, co Muminka, też chcę to odwlec... Tylko nie wiem, jak z tą szczepionką przeciw WZW typu B i gruźlicy, która jest podawana zaraz po porodzie. Szczepionki to w ogóle trudny temat i ja mam nadal mętlik w głowie :/ Też planuję o tym dokładnie poczytać jeszcze przed urodzeniem dziecka.

Basia, u mnie z pomiarów też główka zawsze większa wychodzi niż wszystko inne. Już się boję, że będzie duża głowa i będzie kłopot, żeby wyszła :P

Alinalii, piękny dom :)

Wczoraj byliśmy na USG 3D/4D. Wszystko w porządku, jedynie miedniczki nerkowe są w górnej granicy normy i mamy to obserwować. Ale to podobno częste u chłopców. Pani doktor kazała się nie przejmować. Tylko ze zdjęć i filmiku nic nie wyszło, nie chciał się ładnie obrócić :P także idziemy jeszcze raz w styczniu :) A, i mały waży już 585 gramów <3

Wczoraj w końcu kupiłam sobie sukienki na Święta i to wcale nie ciążowe :D są na tyle rozciągliwe, że ładnie opinają brzuszek i będę mogła wykorzystać je też po ciąży. Mam tylko nadzieję, że do Świąt brzuch nie urośnie mi jakoś drastycznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:03

d'nusia, RudyTygrysek, Kokaina, muminka83, Falon, Kate84, She86 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny, a ja głupia skusiłam się na kolorowe pieluchy tetrowe. Tak wzięłam 5 szt na spróbowanie. Ale badziewie :-/
    Sprzedawca dobry, ale pieluchy mocno się różnią niż na zdjęciu na aukcji. Szok. Jednak białe to białe. Klasyka.

Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z dobrymi pieluchami tetrowymi kolorowymi?
    Może spróbuj ze strony Smyka? Z tego co pamiętam, to na żywo wyglądały spoko.
    Ja tych kolorowych w ogóle nie brałam, wzięłam zamiast tego bambusowe i jakieś muślinowe. A może takie muślinowe kup zamiast tych tetrowych? One są po 3 pakowane i w okolicach 25 zł, to jeszcze bez tragedii ;) A kolorki też ładne.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

kochana ja kupiłam na allegro od jednego sprzedawcy pieluchy 10 białych i 5 kolorowych , jakoś super, i grafika bardzo ładna

http://allegro.pl/pieluchy-flanelowe-kolorowe-pielucha-flanelowa-pl-i5796647827.html

Falon lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    W pepco są podobno tanie i dobre pieluchy kolorowe

w pepco widziałam te pieluchy masakra jakaś nawet za darmo bym ich nie chciala , sztywne jak nie wiem co ;P jakoś tragiczna

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Może spróbuj ze strony Smyka? Z tego co pamiętam, to na żywo wyglądały spoko.
    Ja tych kolorowych w ogóle nie brałam, wzięłam zamiast tego bambusowe i jakieś muślinowe. A może takie muślinowe kup zamiast tych tetrowych? One są po 3 pakowane i w okolicach 25 zł, to jeszcze bez tragedii ;) A kolorki też ładne.

Mam 3 pieluszki muślinowe, bardzoooo fajne! Całkiem inna jakość.
    Może faktycznie odpuszczę te tetrowe kolorowe i dokupię jeszcze kilka muślinowych...

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    kochana ja kupiłam na allegro od jednego sprzedawcy pieluchy 10 białych i 5 kolorowych , jakoś super, i grafika bardzo ładna

http://allegro.pl/pieluchy-flanelowe-kolorowe-pielucha-flanelowa-pl-i5796647827.html
    O masz Ci los, no ja właśnie też brałam od niego! Białe te z gramaturą 140. Super!
    Ale kolorowe strasznie wyblakłe i wzory jakby sprane... :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja ich nie widziałam dlatego piszę "podobno"

alinalii lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii piękny domek :)

Kajola fajne łóżeczko szkoda że do nas białe nie pasuje...

Magdalena ja tez brałam od Niego i są super ;)

alinalii, Kajola lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Magdalena ja tez brałam od Niego i są super ;)
    Widocznie źle trafiłam :(
    Od niego wzięłam dużo różnych rzeczy i wszystko było okej. Oprócz tych pieluch kolorowych. Wzięłam u niego te pieluszki muślinowe, ale to i tak firma babyono. Super. Otulacze muślinowe z motherhoodu - bomba!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja jestem zaopatrzona w pięć białych tetrowych i kupiłam jedną bambusową wielkiego formatu i jest rewelacyjna. Teraz żałuję, bo mogłam wziąć 2-3 sztuki. Pomimo takiej ceny.

Dziewczyny, od wczoraj jestem skołowana. Od samego początku ciąży, wiedziałam że będę miała wózek Bebetto. Decyzja padła na Torino. Wczoraj popołudniu byłam w mężem w jednym sklepie, gdzie mają bardzo dużo tych wózków, praktycznie w każdym kolorze. Generalnie już chciałam zamawiać, ale sprzedawca polecił nam nowość na rynku wózków - Coletto Fiorino. Jak zobaczyłam ten wózek to się zakochałam!! Konkretnie podoba mi się ten model i kolor grafit/czerwony:
    http://www.coletto.pl/produkt/53/florino-carbon

Tylko w tej firmie minusem jest serwis, ponieważ na stronie pisze że mają 14 dni na ewentualną naprawę. W Bebetto są to dwie doby... Macie jakieś informacje na temat tego wózka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:55

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki po dłuższej przerwie.

Dziękuję za słowa wsparcia odnośnie śmierci dziadziusia. Niestety to był nieszczęsliwy wypadek :( To już tydzień od pogrzebu, czuje się lepiej, choć najgorszym dniem był właśnie dzień pogrzebu, najgłośniej rozpaczał mój brat i mi się niestety udzieliło. Uspokajał mnie a ja jego. Dziś juz lepiej się mamy, czas leci, życie szybko płynie widocznie tak musialo być. Na zawsze będzie w naszej pamięci.

Piszecie o ruchliwości dzieciaczków, mój synek ma swoje ulubione godziny. Najczęsciej między 10-11 i 22-23 nocny "Marek" jak nic :)
    Śmiałam się jak ze starszakiem z tableta słuchaliśmy audiobooka "Pinokio" czytał Piotr Adamczyk, ale maluch zrobił się aktywny jak nigdy chyba mu wpadł w ucho głos:)

Zastanawiam się, nad kupnem łóżeczka z allegro, widzę ze fotka super, ale mam spore obawy czy aby ze składaniem nie było problemów. Juz kiedyś maż składał z allegro meble dla starszaka i musiał sam kombinować ze śrubami bo nic nie pasowało. Pod tym względem Ikea sprawdza się lepiej jak klocki lego pyk i pasuje, i chyba tam kupimy łóżeczko.

Kiedy kupujecie staniki do karmienia, macie sprawdzoną firmę?

Pozdrawiam miłego dnia życzę!

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ