Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    est ja mam to samo :( idę spać dopiero nad ranem :(

Przybijam piątkę. do tej pory nie miałam problemów ze snem, ale ostatnio mam tak, że w ciągu dnia mam "zjazd" i potrafię się zdrzemnąć, to potem do 3 nie mogę zasnąć ;)
    za to jak bym się nie zmusiła, żeby wstać, to chętnie pospałabym do 11-12 :P
    niedługo mi się dzień z nocą poprzestawia...

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mam problemy ze snem;/ potrafie do polnocy nie spac a jak mi sie uda to sie budze co 2h na siku ale z rana za tto odsypiam i spie do 10:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    A to nasze łóżeczko :-D

48c7fa9f69a8c9f5med.jpg
    Kajola jakie sliczne! Co to za lozeczko, gdzie kupilas?

Magda lena, Kajola, Kinga, Malina81 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do pytania pap86. Bardzo ładne to łóżeczko!

Kajola lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :-) Też jestem zadowolona z zakupu :-)
    A tu jest link do łóżeczka:

http://allegro.pl/biale-lozeczko-jas-z-kryta-szuflada-wysylka-24h-i5704759815.html

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z tym stymulowaniem dziecka w ciąży leżącej, więc tylko powtarzam co zasłyszałam od mojej koleżanki. Ona w ciąży leżała. Dziś ma 5 letniego synka i tak 1,5 roku zaczęli z nim z polecenia lekarza różne ćwiczenia. Podobno mały ma słabą czułość na dotyk i np. przytulając ich ściska bardzo mocno. Nie jest przesądzone, że to jest związane wyłącznie z ciążą leżącą, gdyż mały ma zespół aspergera, który daje różne objawy. W sumie to nie jest duży problem np. musiał czołgać się pod krzesłami. Dla niego to duża frajda, a podobno takie ćwiczenia uczulają na bodźce. Tak więc dziewczyny nie martwcie się.
    Ja w sumie nie leżę,ale nadal całe dnie spędzam przy komputerze. Tak więc mój synek też ma mało bodźców (no chyba że intelektualne mamusi). Pracują przy tym w zupełnej ciszy, bo konieczne jest duże skupienie. Ale dziś pod Waszym wpływem włączam sobie Prince'a.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny czy mozliwe jest zeby mdlosci pierwszego trymestru wrocily? Kurde tak mnie mdli, ze szok. Wlasnie odebralam nowego lokatora, koteczke i mam ja 10 min i zaczyna mnie wkurzac heh skacze po stolach, musze ja wychowac

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja głupia skusiłam się na kolorowe pieluchy tetrowe. Tak wzięłam 5 szt na spróbowanie. Ale badziewie :-/
    Sprzedawca dobry, ale pieluchy mocno się różnią niż na zdjęciu na aukcji. Szok. Jednak białe to białe. Klasyka.

Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z dobrymi pieluchami tetrowymi kolorowymi?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco są podobno tanie i dobre pieluchy kolorowe

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć marcówki :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Tulę wszystkie szpitalne dziewczyny :* to jakaś plaga z tymi twardnieniami, naprawdę :/

Kajola, co do kolek, to ja właśnie słyszałam, że u chłopców są one częściej :P ale moim zdaniem płeć nie ma na to wpływu

Co do szczepień, to mam podobne zdanie, co Muminka, też chcę to odwlec... Tylko nie wiem, jak z tą szczepionką przeciw WZW typu B i gruźlicy, która jest podawana zaraz po porodzie. Szczepionki to w ogóle trudny temat i ja mam nadal mętlik w głowie :/ Też planuję o tym dokładnie poczytać jeszcze przed urodzeniem dziecka.

Basia, u mnie z pomiarów też główka zawsze większa wychodzi niż wszystko inne. Już się boję, że będzie duża głowa i będzie kłopot, żeby wyszła :P

Alinalii, piękny dom :)

Wczoraj byliśmy na USG 3D/4D. Wszystko w porządku, jedynie miedniczki nerkowe są w górnej granicy normy i mamy to obserwować. Ale to podobno częste u chłopców. Pani doktor kazała się nie przejmować. Tylko ze zdjęć i filmiku nic nie wyszło, nie chciał się ładnie obrócić :P także idziemy jeszcze raz w styczniu :) A, i mały waży już 585 gramów <3

Wczoraj w końcu kupiłam sobie sukienki na Święta i to wcale nie ciążowe :D są na tyle rozciągliwe, że ładnie opinają brzuszek i będę mogła wykorzystać je też po ciąży. Mam tylko nadzieję, że do Świąt brzuch nie urośnie mi jakoś drastycznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:03

nick nieaktualny, RudyTygrysek, Kokaina, muminka83, Falon, Kate84, She86 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny, a ja głupia skusiłam się na kolorowe pieluchy tetrowe. Tak wzięłam 5 szt na spróbowanie. Ale badziewie :-/
    Sprzedawca dobry, ale pieluchy mocno się różnią niż na zdjęciu na aukcji. Szok. Jednak białe to białe. Klasyka.

Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z dobrymi pieluchami tetrowymi kolorowymi?
    Może spróbuj ze strony Smyka? Z tego co pamiętam, to na żywo wyglądały spoko.
    Ja tych kolorowych w ogóle nie brałam, wzięłam zamiast tego bambusowe i jakieś muślinowe. A może takie muślinowe kup zamiast tych tetrowych? One są po 3 pakowane i w okolicach 25 zł, to jeszcze bez tragedii ;) A kolorki też ładne.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

kochana ja kupiłam na allegro od jednego sprzedawcy pieluchy 10 białych i 5 kolorowych , jakoś super, i grafika bardzo ładna

http://allegro.pl/pieluchy-flanelowe-kolorowe-pielucha-flanelowa-pl-i5796647827.html

Falon lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    W pepco są podobno tanie i dobre pieluchy kolorowe

w pepco widziałam te pieluchy masakra jakaś nawet za darmo bym ich nie chciala , sztywne jak nie wiem co ;P jakoś tragiczna

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Może spróbuj ze strony Smyka? Z tego co pamiętam, to na żywo wyglądały spoko.
    Ja tych kolorowych w ogóle nie brałam, wzięłam zamiast tego bambusowe i jakieś muślinowe. A może takie muślinowe kup zamiast tych tetrowych? One są po 3 pakowane i w okolicach 25 zł, to jeszcze bez tragedii ;) A kolorki też ładne.

Mam 3 pieluszki muślinowe, bardzoooo fajne! Całkiem inna jakość.
    Może faktycznie odpuszczę te tetrowe kolorowe i dokupię jeszcze kilka muślinowych...

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    kochana ja kupiłam na allegro od jednego sprzedawcy pieluchy 10 białych i 5 kolorowych , jakoś super, i grafika bardzo ładna

http://allegro.pl/pieluchy-flanelowe-kolorowe-pielucha-flanelowa-pl-i5796647827.html
    O masz Ci los, no ja właśnie też brałam od niego! Białe te z gramaturą 140. Super!
    Ale kolorowe strasznie wyblakłe i wzory jakby sprane... :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja ich nie widziałam dlatego piszę "podobno"

alinalii lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii piękny domek :)

Kajola fajne łóżeczko szkoda że do nas białe nie pasuje...

Magdalena ja tez brałam od Niego i są super ;)

alinalii, Kajola lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Magdalena ja tez brałam od Niego i są super ;)
    Widocznie źle trafiłam :(
    Od niego wzięłam dużo różnych rzeczy i wszystko było okej. Oprócz tych pieluch kolorowych. Wzięłam u niego te pieluszki muślinowe, ale to i tak firma babyono. Super. Otulacze muślinowe z motherhoodu - bomba!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja jestem zaopatrzona w pięć białych tetrowych i kupiłam jedną bambusową wielkiego formatu i jest rewelacyjna. Teraz żałuję, bo mogłam wziąć 2-3 sztuki. Pomimo takiej ceny.

Dziewczyny, od wczoraj jestem skołowana. Od samego początku ciąży, wiedziałam że będę miała wózek Bebetto. Decyzja padła na Torino. Wczoraj popołudniu byłam w mężem w jednym sklepie, gdzie mają bardzo dużo tych wózków, praktycznie w każdym kolorze. Generalnie już chciałam zamawiać, ale sprzedawca polecił nam nowość na rynku wózków - Coletto Fiorino. Jak zobaczyłam ten wózek to się zakochałam!! Konkretnie podoba mi się ten model i kolor grafit/czerwony:
    http://www.coletto.pl/produkt/53/florino-carbon

Tylko w tej firmie minusem jest serwis, ponieważ na stronie pisze że mają 14 dni na ewentualną naprawę. W Bebetto są to dwie doby... Macie jakieś informacje na temat tego wózka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:55

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki po dłuższej przerwie.

Dziękuję za słowa wsparcia odnośnie śmierci dziadziusia. Niestety to był nieszczęsliwy wypadek :( To już tydzień od pogrzebu, czuje się lepiej, choć najgorszym dniem był właśnie dzień pogrzebu, najgłośniej rozpaczał mój brat i mi się niestety udzieliło. Uspokajał mnie a ja jego. Dziś juz lepiej się mamy, czas leci, życie szybko płynie widocznie tak musialo być. Na zawsze będzie w naszej pamięci.

Piszecie o ruchliwości dzieciaczków, mój synek ma swoje ulubione godziny. Najczęsciej między 10-11 i 22-23 nocny "Marek" jak nic :)
    Śmiałam się jak ze starszakiem z tableta słuchaliśmy audiobooka "Pinokio" czytał Piotr Adamczyk, ale maluch zrobił się aktywny jak nigdy chyba mu wpadł w ucho głos:)

Zastanawiam się, nad kupnem łóżeczka z allegro, widzę ze fotka super, ale mam spore obawy czy aby ze składaniem nie było problemów. Juz kiedyś maż składał z allegro meble dla starszaka i musiał sam kombinować ze śrubami bo nic nie pasowało. Pod tym względem Ikea sprawdza się lepiej jak klocki lego pyk i pasuje, i chyba tam kupimy łóżeczko.

Kiedy kupujecie staniki do karmienia, macie sprawdzoną firmę?

Pozdrawiam miłego dnia życzę!

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ