X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nasza Amelka zmieni się w synka to będzie biegać w różach :-D aczkolwiek od samego początku 3 lekarzy mówi, że córka więc tego się trzymam :-P wargi sromowe teoretycznie też widzieliśmy hehe :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki mam takie pytanko, czy wam też brakuje apetytu? bo ja normalnie ostatnio muszę się zmuszać do jedzenia :P

• Est Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    hej dziewczynki mam takie pytanko, czy wam też brakuje apetytu? bo ja normalnie ostatnio muszę się zmuszać do jedzenia :P

Miewam takie dni, choć ostatnio mam wręcz przeciwnie, jestem ciągle głodna!

Madzialena90, Nataszka2200, Hannia123 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia nie martw się - lekarze bardzo czesto się mylą z te strone tzn z dziewczynki robi się chłopiec bo się pamperek gdzieś zawinął - na brzuszek na przykład. W związku z czym jeśli do tej pory widzieli siusiaka to pewno na tej wizycie po prostu się gdzieś zawinął.
    U mnie 4 różnych lekarzy mówiło, że dziewczynka. Nawet w 3D oglądał jeden z nich i powiedział, że nie ma najmniejszych wątpliwości. Ale oczywiście co wizytę pytam czy coś jej tam nie urosło. Wczoraj pan doktor powiedział, że mam się nie martwić, że już nic jej nie urośnie. Tak jak do 20 tygodnia się pokazywać nie chciała tak teraz na każdym USG pięknie pokazuje "milene".

muminka83 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Falon ja też po ostatniej wizycie dostałam żelazo 2x1 bo wyniki nie były idealne, w przyszłym tygodniu będę robić glukozę to sprawdzę jak moje wyniki.

Dziś rozszyfrowałam zagadkę mojej biegunki, jest ona właśnie od żelaza nawet na ulotce jest napisane że może pojawić się zatwardzenie albo biegunka. Dziś niestety moja gin nie przyjmowała ale jutro zadzwonię do niej i zapytam czy dalej brać ta sama ilość czy zmniejszyć czy odstawić całkowicie. Dziś zrezygnuję z drugiej tabletki.

Tygrysku, ja odkąd dostałam Tardyferon to pierwsze dwa tygodnie wręcz się lało ze mnie.. wiec to może być żelazo.
    teraz na szczęście już się w miarę unormowało.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja,też źle znosilam Tardyferon, ale po tygodniu czy dwóch wszystko się unormowalo.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• pap86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny co zamierzacie zakładać dzieciom na początku pod kombinezon? A jak ubierać potem, jak już na kombinezon będzie za ciepło?
    Paola pod kombinezon bede zakladac body a na to pajac i do kombinezonu- takmysle bo i tak jeszcze kocykiem przykryje a wozki tez maja taka ochronke. Ale jak juz na kombinezon bedzie za cieplo to nie wiem :) body, polspiochy i jakas bluza.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod kombinezon zamierzam założyć body, pajac albo komplet spioszki i kaftanik. I do tego kocyk. Potem tez body, jakiś komplecik i bluza ciepła, koc. Ale zobaczymy co pogoda pokaże:)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer. Dowiedziałam się, że kolejna koleżanka jest w ciąży. Jestem w wielkim szoku bo to była u nich typowa wpadka i mają już 11 letniego syna. Absolutnie nie planowali dziecka a tu dwie krechy na teście bo sie okres spóźniał 12 dni.
    Czyli kochane mamusie za moment tu na forum zawitają sierpnióweczki 2016

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, sierpniówki 2016 już jakieś 2 tyg temu się pojawiły albo i dalej.
    Gratulacje dla koleżanki.
    U mnie w otoczeniu też wielu znajomych spodziewa się dziecka. Ja zaczynam w lutym, a później już cała wiązanka. Co miesiąc ktoś :D

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że te sierpnióweczki będą szczęśliwe. Ja też miałam w sierpniu rodzić. Rok temu na swoje urodziny dowidziałam się, że jestem w ciąży.
    No ale cóż....
    Najważniejsze, że teraz moja niunia ma się dobrze i jest zdrowa i już tak daleko w ciąży, że musi być dobrze.

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedź, jutro zadzwonię do mojej gin i zapytam co i jak z tym żelazem.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo podobnie będę ubierać: body,pajac i kombinezon,przykryje kocykiem a potem zobaczymy jak z tą pogodą będzie:)

U mnie wśród znajomych też baby boom:) Niedawno kumpela urodziła,następne dwie koleżanki w styczniu i wśród dalszych znajomych też kilka z terminami styczeń/luty.

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena ja niestety ostatnio mam odwrotnie ciągle bym coś jadła ;) a na słodkie mnie tak ciągnie,że po prostu muszę się hamować;)

Madzialena90, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena ja też mam ostatnio jakiś brak apetytu, w sumie już od 2 tygodni, już nie wiem co wymyślić żeby jeść :-(

km5szbmhexpco9m1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate a ja sie dzis czuje jak w pierwszych miesiacach ciazy, malo co jem, mdli mnie i ogromnie chce mi sie spac :-/ no porazka dzis. Mam nadzieje ze te bjawy z poczatku ciazy nie wroca :-(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia- ale byś miała niespodziankę:)

Czarodziejka87- ja też mam ciągle ochotę na słodkie, dzisiaj szłam koło cukierni i już wyjmowałam portfel żeby kupić ciasteczko, ale w ostatniej chwili się powstrzymałam, skusiłam się tylko na mandarynki i biszkopty :) Muszę opanować to słodyczożerstwo bo dupcia mi tak spuchnie niedługo, że zamiast łóżeczka będę kupować basen dla wieloryba ! :)

Dziewczyny które są zainteresowane urlopem macierzyńskim dla bezrobotnych- byłam dzisiaj w urzędzie pracy dopytać czy muszę być zarejestrowana jeżeli takowy chciałabym otrzymać. Miła Pani w okienku powiedziała, że dopiero po nowym roku będą mieć dokładne wytyczne odnośnie tego "Zasiłku" ale z tego co na razie jest opisane nie ma określone że trzeba być zarejestrowanym w urzędzie a co będzie od stycznia to się okaże.

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zaraz pęknę :/ i też przez to mało jem, mała uciska mi strasznie na brzuch, nic nie mogę zjeść :/ dziś to w sumie nie zjadłam nic konkretnego. rano jogurt i jabłko, na obiad zupa i kromeczka, a potem kanapka i 3 wafle ryżowe. Na kolacje budyń, więc też takie wodniste, a czuje się jakbym zjadła całą pizze i popiła litrem coli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 20:25

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie co planujcie robic w sylwestra. My mamy zarezerwowane bal juz jakis czas temu z fajna ekipa ale zobaczymy jak sie bede czuc. Planuje pojsc, posiedziec, pojesc, jakis wolny taniec zatanczyc :-) tylko co na siebie wlozyc hmmm oto jest pytanie

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy żadnych planów. Trochę się tym martwię, że się mój mąż będzie nudzić. Choć dla mnie perspektywa spędzenia sylwestra w domu przed telewizorem tylko z mężem jest bardzo fajna.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ