X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w domku :) ja średnio mam ochotę imprezować a na dodatek mamy psa który panicznie boi się petard więc siedzimy z nią :) Nas 9 stycznia czeka 18-stka mojego siostrzeńca i ma to być impreza do białego rana z DJ i się zastanawiam ile czasu dam radę tam wysiedzieć

Mania1718 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) nie próbuję nawet nadrobic wszystkich wpisow bo to chyba nie mozliwe jest :P melduję sie tylko że wczoraj wylądowałam na oddziale przez moje cisnienie ale dzis już wyszlam :) Z małą wszystko w porządku i waży już 1300g :) <3

Karka, A.Kasia, Kajola, Czarodziejka87, Kate84, Est, Martita88, M+M+?, Mania1718, ksanka, edyś, krówka_muffka, muminka83, Hannia123, She86 lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim lubym mieliśmy jechać w góry do znajomych, ale perspektywa dłuższej jazdy i dostosowania się do towarzystwa trochę mnie przeraża, i na dodatek sypialnie są na piętrze a toaleta na dole, a ja ze swoim trybem latania siku co godzinę chyba nie dam rady. Także pozostaniemy w domku, może ktoś wpadnie jak już całkowicie nie będzie miał gdzie iść, a ja kupię sobie coś bezalkoholowego może pepsi :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zostajemy w domu i nie mamy z tym problemu:-) spedzimy ten czas razem,zrobie cos dobrego do jedzenia :-) zapalimy swiece ,seks :-) bedzie milo:-)

domiii, Magda lena, Renka88, Kate84, Czarodziejka87, Nataszka2200, Est, Martita88, ksanka, krówka_muffka, muminka83, Hannia123, Kasia24 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w domku (mam nadzieję bo jest jeszcze opcja szpital :P). Jestem taka połamana po 3 tyg leżenia, nogi jak z waty, brzuch ciąży, żadne bale i wyjazdy nie wchodzą w grę. Ale cieszę się na to bo Nowy Rok zapowiada się najlepszym rokiem od naszego ślubu. Wcześniejsze lata to jakieś pasmo nieszczęść.

Alinalii - seks? A co to takiego :D

aleksandrazz, Magda lena, Renka88, alinalii, Kate84, Est, ksanka, krówka_muffka, Izoleccc, muminka83, She86 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo co Kasia. Nie mogę nawet obiadu zrobić , pokój mam na górze a kuchnie na dole , więc mój dzień wygląda tak : mama rano robi mi kanapki , czajnik mam w pokoju . Później sekretarka mojego taty przywozi mi obiad od babci bo u mnie mama gotuje dopiero o 18-19 . Próbowałam kiedyś odkładać żeby mieć na drugi dzień ale przy dwóch braciach to niemożliwe. Raz dziennie schodzę do kuchni po ten obiad , ale już mam brzuch jak kamień po takiej "wycieczce" A w sylwestra nie mam pojęcia , może mąż coś do jedzenia zrobi...o seksie nie wspomne bo nawet myśleć o nim nie moge ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam powiem, że to leżenie mnie tak ścięło z nóg. Nie wyobrażam sobie porodu szczerze mówiąc :P Będą zakwasy, że hohohoh :D
    Nic dziwnego, że tyję w takim tempie. Raz na 2 tyg jedziemy samochodem do lekarza i wtedy też się maluję i ubiorę ładnie! To moja cała frajda.

W Sylwestra mąż ma jechać do pracy, ale chyba odda komuś koncert. Musiałabym być sama w domu, trochę dół w taką noc. No mówił, że odpuści tegoroczny sylwestrowy koncert, tym bardziej, że będzie to playback, a on jest realizatorem dźwięku, więc wtedy za dużo pracy nie ma... Ale kasa za taki sylwester jest podwójna niż inny koncert. Rok w rok z nim jeździłam. :) heh. Skończyło się. Za rok już będę w nowym mieszkanku, w Gdańsku ze Staszkiem <3 Za kilka lat będziemy ze sobą Stasia ciągać na koncerty.

Alinalii - seks... hmm. Coś słyszałam o tym. Jakaś potrawa...tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 21:46

RudyTygrysek, Kate84, alinalii, Est, Czarodziejka87, Mania1718, ksanka, Mietka 30:), A.Kasia, Izoleccc, muminka83, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w domku zostajemy,co roku gdzieś chodziliśmy więc w tym na spokojnie:) Zrobię coś dobrego do zjedzenia,posłuchamy muzyki ja pewnie pośpiewam ;) Będzie miło :)

Madlene to z tym macierzyńskim jak tylko wejdzie od stycznia trzeba będzie ich " atakować" co i jak trzeba zrobić.

alinalii lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Witam :) nie próbuję nawet nadrobic wszystkich wpisow bo to chyba nie mozliwe jest :P melduję sie tylko że wczoraj wylądowałam na oddziale przez moje cisnienie ale dzis już wyszlam :) Z małą wszystko w porządku i waży już 1300g :) <3

Całe szczęście, że wszystko unormowali i jesteście już w domku i mała już całkiem ładnie waży :-)

My też raczej w domku, miały być góry, ale ta podróż i koszty przy naszych wydatkach teraz jakoś mnie zniechęcają, tym bardziej że ja pewnie padne po 24tej :-P
    Może jacyś znajomi wpadną, zrobię coś dobrego do jedzenia, poprzytulamy się i pójdziemy spać :-D

Teresa1992 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc brzuchatki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że też zapomniałam co to sex. Ostatni raz to chyba ok 17 tygodnia było.
    Na nowo dziewicą chyba zostanę bo mi tam wszystko zarośnie.

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Powiem Wam, że też zapomniałam co to sex. Ostatni raz to chyba ok 17 tygodnia było.
    Na nowo dziewicą chyba zostanę bo mi tam wszystko zarośnie.
    kochana u mnie to jakos ostatnio sex na poczatku lipca:D hehe

a na Sylwka w domku bedziemy ta jak i rok temu gdyz mamy pieska ktory panicznie boji sie wiec nie wyobrażam sobie go samego zostawic teraz 14 lutego bedzie 2 latka jak z nami jest :)wiec rok temu tez w domku:D ale zrobie co dobrego :) szampan picollo mąż u boku i bedzie cudownie:) moze kolezanka do mnei z mezem przyjedzie i z dziecmi:Dale zobaczymy:D
    dobranoc maamuski :0 milej nocy

Ja mam nadzieje ze usne bo od paru dni mam z tym problem;/ ehhh

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i ide w poniedzialek z mezem na 18 do szkoły rodzenia na pierwsza pomoc wlasnie pod katem noworodka jak sie zachowac i co robic jakby dziecko sie zachłynseło itp:) 3h ma trwac wiec jestem zadowolona :) a pozniej po tym ma ie dostac certyfikat:D

muminka83, She86 lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chyba w domu, może ktoś do nas wpadnie.
    Nie mam siły ruszać się z domu, to będzie nasz pierwszy Sylwester w domu, i cieszę się z tego :-)

Seks.. hmmm, mi też to nic nie mówi. :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zostajemy w domku na sylwestra, przyjedzie do nas mój brat i będziemy grać na komputerach :) i coś smacznego zrobię do jedzonka. :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam tez po uciśnięcie piersi pojawia sie żółta kropelka pokarmu? To normalne?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny czy wam tez po uciśnięcie piersi pojawia sie żółta kropelka pokarmu? To normalne?
    Martka miałam kilka razy kropelki z piersi, ale pamiętaj że nie wolno specjalnie naciskać sutków bo może to powodować skurcze. To się zdarza już na tym etapie ciąży co my jesteśmy to tzw. siara.

28whyx8d41olhvnv.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 ja nie uciskam piersi ale codziennie od dłuższego czasu nosze wkładki laktacyjne i praktycznie codziennie są na nich ślady siary raz większe raz mniejsze. Na tym etapie to normalne ale wiem że nie u każdej dziewczyny tak jest. :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobietki:*
    Przespanej nocki i miłych snów:)

Filip 28.03.2016 <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna bezsenna noc.... dotego maz chrapie jak nie wiem co :/

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ