X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w domku :) ja średnio mam ochotę imprezować a na dodatek mamy psa który panicznie boi się petard więc siedzimy z nią :) Nas 9 stycznia czeka 18-stka mojego siostrzeńca i ma to być impreza do białego rana z DJ i się zastanawiam ile czasu dam radę tam wysiedzieć

Mania1718 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) nie próbuję nawet nadrobic wszystkich wpisow bo to chyba nie mozliwe jest :P melduję sie tylko że wczoraj wylądowałam na oddziale przez moje cisnienie ale dzis już wyszlam :) Z małą wszystko w porządku i waży już 1300g :) <3

Karka, A.Kasia, Kajola, Czarodziejka87, Kate84, Est, Martita88, M+M+?, Mania1718, ksanka, edyś, krówka_muffka, muminka83, Hannia123, She86 lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim lubym mieliśmy jechać w góry do znajomych, ale perspektywa dłuższej jazdy i dostosowania się do towarzystwa trochę mnie przeraża, i na dodatek sypialnie są na piętrze a toaleta na dole, a ja ze swoim trybem latania siku co godzinę chyba nie dam rady. Także pozostaniemy w domku, może ktoś wpadnie jak już całkowicie nie będzie miał gdzie iść, a ja kupię sobie coś bezalkoholowego może pepsi :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zostajemy w domu i nie mamy z tym problemu:-) spedzimy ten czas razem,zrobie cos dobrego do jedzenia :-) zapalimy swiece ,seks :-) bedzie milo:-)

domiii, Magda lena, Renka88, Kate84, Czarodziejka87, Nataszka2200, Est, Martita88, ksanka, krówka_muffka, muminka83, Hannia123, Kasia24 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w domku (mam nadzieję bo jest jeszcze opcja szpital :P). Jestem taka połamana po 3 tyg leżenia, nogi jak z waty, brzuch ciąży, żadne bale i wyjazdy nie wchodzą w grę. Ale cieszę się na to bo Nowy Rok zapowiada się najlepszym rokiem od naszego ślubu. Wcześniejsze lata to jakieś pasmo nieszczęść.

Alinalii - seks? A co to takiego :D

aleksandrazz, Magda lena, Renka88, alinalii, Kate84, Est, ksanka, krówka_muffka, Izoleccc, muminka83, She86 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo co Kasia. Nie mogę nawet obiadu zrobić , pokój mam na górze a kuchnie na dole , więc mój dzień wygląda tak : mama rano robi mi kanapki , czajnik mam w pokoju . Później sekretarka mojego taty przywozi mi obiad od babci bo u mnie mama gotuje dopiero o 18-19 . Próbowałam kiedyś odkładać żeby mieć na drugi dzień ale przy dwóch braciach to niemożliwe. Raz dziennie schodzę do kuchni po ten obiad , ale już mam brzuch jak kamień po takiej "wycieczce" A w sylwestra nie mam pojęcia , może mąż coś do jedzenia zrobi...o seksie nie wspomne bo nawet myśleć o nim nie moge ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam powiem, że to leżenie mnie tak ścięło z nóg. Nie wyobrażam sobie porodu szczerze mówiąc :P Będą zakwasy, że hohohoh :D
    Nic dziwnego, że tyję w takim tempie. Raz na 2 tyg jedziemy samochodem do lekarza i wtedy też się maluję i ubiorę ładnie! To moja cała frajda.

W Sylwestra mąż ma jechać do pracy, ale chyba odda komuś koncert. Musiałabym być sama w domu, trochę dół w taką noc. No mówił, że odpuści tegoroczny sylwestrowy koncert, tym bardziej, że będzie to playback, a on jest realizatorem dźwięku, więc wtedy za dużo pracy nie ma... Ale kasa za taki sylwester jest podwójna niż inny koncert. Rok w rok z nim jeździłam. :) heh. Skończyło się. Za rok już będę w nowym mieszkanku, w Gdańsku ze Staszkiem <3 Za kilka lat będziemy ze sobą Stasia ciągać na koncerty.

Alinalii - seks... hmm. Coś słyszałam o tym. Jakaś potrawa...tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 21:46

RudyTygrysek, Kate84, alinalii, Est, Czarodziejka87, Mania1718, ksanka, Mietka 30:), A.Kasia, Izoleccc, muminka83, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w domku zostajemy,co roku gdzieś chodziliśmy więc w tym na spokojnie:) Zrobię coś dobrego do zjedzenia,posłuchamy muzyki ja pewnie pośpiewam ;) Będzie miło :)

Madlene to z tym macierzyńskim jak tylko wejdzie od stycznia trzeba będzie ich " atakować" co i jak trzeba zrobić.

alinalii lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Witam :) nie próbuję nawet nadrobic wszystkich wpisow bo to chyba nie mozliwe jest :P melduję sie tylko że wczoraj wylądowałam na oddziale przez moje cisnienie ale dzis już wyszlam :) Z małą wszystko w porządku i waży już 1300g :) <3

Całe szczęście, że wszystko unormowali i jesteście już w domku i mała już całkiem ładnie waży :-)

My też raczej w domku, miały być góry, ale ta podróż i koszty przy naszych wydatkach teraz jakoś mnie zniechęcają, tym bardziej że ja pewnie padne po 24tej :-P
    Może jacyś znajomi wpadną, zrobię coś dobrego do jedzenia, poprzytulamy się i pójdziemy spać :-D

Teresa1992 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc brzuchatki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że też zapomniałam co to sex. Ostatni raz to chyba ok 17 tygodnia było.
    Na nowo dziewicą chyba zostanę bo mi tam wszystko zarośnie.

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Powiem Wam, że też zapomniałam co to sex. Ostatni raz to chyba ok 17 tygodnia było.
    Na nowo dziewicą chyba zostanę bo mi tam wszystko zarośnie.
    kochana u mnie to jakos ostatnio sex na poczatku lipca:D hehe

a na Sylwka w domku bedziemy ta jak i rok temu gdyz mamy pieska ktory panicznie boji sie wiec nie wyobrażam sobie go samego zostawic teraz 14 lutego bedzie 2 latka jak z nami jest :)wiec rok temu tez w domku:D ale zrobie co dobrego :) szampan picollo mąż u boku i bedzie cudownie:) moze kolezanka do mnei z mezem przyjedzie i z dziecmi:Dale zobaczymy:D
    dobranoc maamuski :0 milej nocy

Ja mam nadzieje ze usne bo od paru dni mam z tym problem;/ ehhh

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i ide w poniedzialek z mezem na 18 do szkoły rodzenia na pierwsza pomoc wlasnie pod katem noworodka jak sie zachowac i co robic jakby dziecko sie zachłynseło itp:) 3h ma trwac wiec jestem zadowolona :) a pozniej po tym ma ie dostac certyfikat:D

muminka83, She86 lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chyba w domu, może ktoś do nas wpadnie.
    Nie mam siły ruszać się z domu, to będzie nasz pierwszy Sylwester w domu, i cieszę się z tego :-)

Seks.. hmmm, mi też to nic nie mówi. :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zostajemy w domku na sylwestra, przyjedzie do nas mój brat i będziemy grać na komputerach :) i coś smacznego zrobię do jedzonka. :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam tez po uciśnięcie piersi pojawia sie żółta kropelka pokarmu? To normalne?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny czy wam tez po uciśnięcie piersi pojawia sie żółta kropelka pokarmu? To normalne?
    Martka miałam kilka razy kropelki z piersi, ale pamiętaj że nie wolno specjalnie naciskać sutków bo może to powodować skurcze. To się zdarza już na tym etapie ciąży co my jesteśmy to tzw. siara.

28whyx8d41olhvnv.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 ja nie uciskam piersi ale codziennie od dłuższego czasu nosze wkładki laktacyjne i praktycznie codziennie są na nich ślady siary raz większe raz mniejsze. Na tym etapie to normalne ale wiem że nie u każdej dziewczyny tak jest. :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobietki:*
    Przespanej nocki i miłych snów:)

Filip 28.03.2016 <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna bezsenna noc.... dotego maz chrapie jak nie wiem co :/

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ