Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ksanka, przybij piątkę
)
Mam pytanie do kogoś ogarniętego kadrowo- jak wygląda sprawa przedłużenia umowy do dnia porodu. Aktualną mam do końca grudnia. Dokładny termin porodu nie jest nikomu znany. Czy umowę do podpisania dostanę dopiero po porodzie? Jeżeli tak to jak pracodawca wprowadzi w system że w dalszym ciągu pracuje ?? hmmm?
ksanka lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Model w nowym sweterki i bucikach
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94a39e01d4c2.jpg
Rodzicom prezent się podobalKokaina, Renka88, M+M+?, Kate84, Mania1718, Kajola, Vincent, d'nusia, A.Kasia, Madlene.:), Est, RudyTygrysek, edyś, Madzialena90, krówka_muffka, Izoleccc, muminka83, muminka83, Karka, Martita88, Lilou1984, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Ksanka, przybij piątkę
)
Mam pytanie do kogoś ogarniętego kadrowo- jak wygląda sprawa przedłużenia umowy do dnia porodu. Aktualną mam do końca grudnia. Dokładny termin porodu nie jest nikomu znany. Czy umowę do podpisania dostanę dopiero po porodzie? Jeżeli tak to jak pracodawca wprowadzi w system że w dalszym ciągu pracuje ?? hmmm?
powinnaś dostać nowa umowę z dniem co ta ostatnia Ci się kończy i będzie ona przedłużona do dnia porodu.ja mam tak napisane np od 01.06.2015 do dnia porodu.Przynajmniej ja taka dostałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 05:42
Kokaina, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jakoś noc przespałam - ale z 3 pobudkami na siku po drodze.
Ale od rana moja córeczka się ze mną nie przywitała jak zwykle i troszkę się tym martwie.
Zjadłam śniadanie i czekam czy zacznie się ruszać w brzuchu. Bo takie poranki to do niej niepodobne zupełnie -
ksanka wrote:Hej Kokainko mam nadzieję że udało Ci się usnac. Mi niestety nie
Wiewiórko a co tak wcześnie na nogach?
Ja się przekimałam pół godziny i znów nie mogę spać, wstaje jużWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 08:13
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualnyJest 10 ruchów w ciągu chyba 15 minut więc wszystko w normie.
Ale wczoraj wyczytałam w internecie ze przy prawidłowo rozwijającej się ciąży nie trzeba liczyć ruchów. Dopiero w sytuacji kiedy ciąża jest zagrożona czy coś jest nie tak to każą liczyć.Renka88, ksanka, Czarodziejka87, muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Mamuśki,
Ja dziś wizyta w luxmed i dziś lekarzowi nie odpuszczę! Co z tego, że teoretycznie tylko dla badań prowadzę tam ciążę! Jest wizyta to ma mi wszystko sprawdzić a nie tak jak ostatnio!
Miłego dniaMagda lena, ksanka, A.Kasia, Est, RudyTygrysek, Madzialena90, Czarodziejka87, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate84 wrote:Dzień dobry Mamuśki,
Ja dziś wizyta w luxmed i dziś lekarzowi nie odpuszczę! Co z tego, że teoretycznie tylko dla badań prowadzę tam ciążę! Jest wizyta to ma mi wszystko sprawdzić a nie tak jak ostatnio!
Miłego dnia
Tak jest
Zerknij sobie na kartę badań, które Ci przysługują w 27 tygodniu w luxmedzie ( powinnaś takową dostać od Urbaniaka).
Masz morfologie, mocz, przeciwciała i cytologie jeśli wczesniej nie miałaś robionej - to pamietam na pewno.
Choć ja moczu nie oddawałam bo ostatni raz mocz badałam 3 tygodnie temu więc z tym poczekam. Przeciwciał nie musiałam bo mam krew + a o cytologię się nie dopominałam - nie chciałam więc zrobiłam tylko morfologie.
Ale niech Ci ładnie zbada szyjkę czy zamknieta i długa.
Najlepiej wypisz sobie na kartce lub w tel pytania do lekarza. Ja tak zawsze robię bo potem połowy zapominam podczas wizyty - a jak mam zapisane to unikam tego problemu.
Daj znać jak po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 08:47
Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Ksanka, przybij piątkę
)
A i Witam ostatni tydzień 2 trymestruWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 09:12
ksanka, Kokaina, RudyTygrysek, Kate84, She86 lubią tę wiadomość
-
dzień dobry
ja juz po śniadaniubiorę się za obiad (grochówka) Mmmm...
no i coś ogarnęaa i w końcu wypadałoby kupić wózek chyba co nie
-
Dziewczyny, ja się rzucam jak ryba bez wody jaki wózek wybrać.
No i po wczorajszym spotkaniu kolejne wózek u mnie wart jest rozważenia Junama, czy ktoś widział czy ktoś wie?
Znajomym fajnie się sprawdza, jest skórzana gondola i dużą, kółka pompowane
Z kolei kolejny mój faworyt to emmaljunga też ładny ale 2X droższy więc nie wiem czy ma to sens przeplacac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVira wrote:Laseczki czy któraś się orientuje jak wygląda opieka ginekologiczna na NFZ w ciąży?
Gdzieś słyszałam, że tylko 3x USG w trakcie całej ciąży i długie terminy oczekiwania ale nie wiem czy to prawda.
Ja nie narzekam, jedyny minus taki ze najlepiej szukaj lekarza ktory ma usg w gabinecie albo gdzie skierowanie jest jakos normalnie respektowane, bo moja przychodnia wspolpracuje z glupim gabinetem usg i niestety wszystkie ciezarne bez zapisu przychodza i potem jest kolejka na 3 godziny stania.
Ale poza tym jestem bardzo zadowolona.