Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chodzę na NFZ, czasami prywatnie, jak będzie mi ustawial wizyty co 3 tyg to pomiędzy będę chodzić prywatni, ale wątpię, myślę że sam każe mi przyjść co 2,2.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
My wybralismy taki wozek Adamex Barletta
Magda lena, wiewiórka17, Karolina@, Lilou1984, A.Kasia, Czarodziejka87, Kajola, Madlene.:), muminka83, RudyTygrysek, Kokaina, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyKokaina wrote:Dzięki :*
Pap Odnośnie wózka ja byłam nastawiona na ciemne kolory żeby nie widać było zabrudzeń np. niebieski i czarny, ale zabiłaś mi trochę gwoździa teraz i nie wiem?
Właśnie na ciemniejszym będzie wszystko widać. Kurz czy jakieś włosy lub sierść. Bo typowych plam na nim nie będzie bo od czego ?No chyba, że będziesz karmić we wózku.
A jeśli dzidziusiowi sie uleje mleko to na ciemniejszym tez bedzie bardziej widac -
nick nieaktualnyGośśś wrote:My wybralismy taki wozek Adamex Barletta
Też go chce - jest cudowny. Mój mąż tylko narzeka bo podobno kiepski serwis ale ja się w nim zakochałam.
Dziewczyny mam pytanie.
Powiedzmy ze cos sie dzieje z wózkiem i musisz oddac do serwisu - jestes wtedy bez wózka czy dają Ci jakiś zastępczy ? -
nick nieaktualnyKate84 - nie martw sie wagą - sprawdzisz za kilka dni.
Ja mam wizyte 29ego u mojego gina.
Ale jestem mega zła bo w środę umawiałam sie na 4 stycznia do mojej pani doktor Drews Piaseckiej bo miała wrócić a dziś do mnie zadzwonili ze ma przedłużone zwolnienie lekarskie i wracam do Urbaniaka. Juz mnie to zaczyna wqrzać ze ona tyle jest na tym zwolnieniu. Chyba bede się już umawiać tylko do tego Urbaniaka a do Drews umówie się jak ona już faktycznie wróci i będzie na miejscu. -
Vira oj jest cudny
widzialam go na zywo i jeszcze bardziej mi sie spodobal
co do serwisu to nie wiem jak jest, ale producent jest z moich okolic wiec daleko jak cos nie bede miec do nich w razie "W" ale licze na to, ze nic sie z nim nie bedzie dziac...
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kaarolina wrote:Lilou po 11 msc po cesarce.. a juz w 9msc mielismy pozwolenie od ginekologa.. mowil ze blizna pieknie zszyta i dobrze zagojona.. jak widac jednak nie tak pieknie
No to książkowy odstęp. trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej. i mam nadzieje ze szew nie zawiedzie
Pytałam bo chciałabym mieć szybko drugą dzidzie, a jak się okaże że będzie cesarka to nie będzie takie oczywiste.
Gośśś b. fajny wózek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:22
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVira wrote:Też go chce - jest cudowny. Mój mąż tylko narzeka bo podobno kiepski serwis ale ja się w nim zakochałam.
Dziewczyny mam pytanie.
Powiedzmy ze cos sie dzieje z wózkiem i musisz oddac do serwisu - jestes wtedy bez wózka czy dają Ci jakiś zastępczy ?
To zależy od firmy. Jedni dają zastępcze, inni gwarantują serwis w 48h a jeszcze inni zabiorą Ci wózek na 2 miesiące i zostajesz bez wózka. Trzeba się przed zakupem zorientować. Co do wózka to brudzi się dużo bardziej niż się wydajeA to błotem a to jedzeniem (niektórzy zabierają na spacery butlę a później jak już jeździsz w spacerówce to często się dziecko na spacerze czy wyjeździe karmi np słoiczkami) a to np mucha narobi
-
Hej laski:) nawet nie probuje teraz was nadrobic bo idziecie jak burza a ja wpadam poki co z doskoku
Dalej mnie pecherz pobolewa,wizyte mam w poniedzialek wiec zobaczymy co mi powie,musze l4 przedluzyc. Jestem w trakcie wyszukiwania mebli do mieszkanka i calej reszty wiec urwanie glowy. A gdzie tu jeszcze myslec o pakowaniu sie zeby po swietach sie przeprowadzic, maasaakraa;)
a aktualnie odstresowuje sie tworzac o takie dodatkowe upominkipochwale sie:)
A.Kasia, perła ziemi, Kate84, Nataszka2200, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:A powiedzcie mi czy to, że teraz mam problemy z szyjką to czy w następnej ciąży też będę miała? Czy może być, że szyjka będzie ładnie trzymała...?!
Nie chcę Cię Madziu martwić zawczasu ale jeśli w pierwszej ciąży występuje niewydolność szyjki to raczej później trzeba się liczyć z tym, że będzie podobnie. Mówię to w oparciu o informacje od mojego lekarza no i z obserwacji dziewczyn w szpitalu. Plus jest taki, że znanego wroga łatwiej oswoić. Jeśli zdajesz sobie sprawę, że możesz mieć ciążę leżącą to możesz się do tego wcześniej przygotować no i zorganizować sobie pomoc na ten czas.
Ja marzę o przynajmniej dwójce dzieci ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy dam radę, również psychicznie. Nie mówię nie, bo może jak już Tymek będzie miał 6-7 lat pomyślimy o rodzeństwie dla niego ale że mam 100% pewności iż kolejna ciąża będzie tak samo trudna jak dotychczasowe to wiem, że świadomie nie zdecydujemy się na to wcześniej. -
Dorka, my raczej też zdecydujemy się na Mutsy Evo w takim stalowym kolorze - nie za ciemny bo wlasnie na wiosne, lato bedzie ok
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c84e4942bae6.jpg
Bardzo podoba mi się Mutsy iGo ale jest droższy
Ostatnio popularne zrobiły się wózki STOKKE.. fajne - ale ta cena.. nie do przyjęcia
Est my też myślimy od razu od drugim dziecku, dlatego wole poród naturalnyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 16:34
Dorka87, Kate84, Mania1718, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Est wrote:Lilou, ja też chciałbym jak najszybciej drugie dzieciątko, więc nie uśmiecha mi się cesarka, i rękami i nogami będę się przed nią broniła
też bym chciała pójść tą drogąWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:22
Est lubi tę wiadomość
-
darra991 wrote:Hej laski:) nawet nie probuje teraz was nadrobic bo idziecie jak burza a ja wpadam poki co z doskoku
Dalej mnie pecherz pobolewa,wizyte mam w poniedzialek wiec zobaczymy co mi powie,musze l4 przedluzyc. Jestem w trakcie wyszukiwania mebli do mieszkanka i calej reszty wiec urwanie glowy. A gdzie tu jeszcze myslec o pakowaniu sie zeby po swietach sie przeprowadzic, maasaakraa;)
a aktualnie odstresowuje sie tworzac o takie dodatkowe upominkipochwale sie:)
heh tworzę podobne cudeńka dla bliskichi nadal im mało i mało
ale ja jestem zadowolona, bo taka dłubanina mnie relaksuje
darra991, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Est, powiedz mi gdzie zamierzasz/planujesz rodzic? Z tego co kojarzę jesteś też chyba z 3-miasta. Ja raczej jestem nastawiona na Zaspę, zwłaszcza po remoncie są bardziej ludzkie sale porodowe. Mój lekarz, też tam pracuje więc liczę na ciut lepszy wgląd choćby ze strony położnych. Niestety przeraża mnie brak zzo.
-
Dziewczyny, pięknie wyglądacie w ciąży, życzę wszystkim zdrówka.
Co do wózka to nasz maluch odziedziczy chicco 6w d beżowy po bracie a na przyszłą wiosnę zainwestuję w lepszą spacerówkę.
Szukam póki co fotelika i karuzeli i zastanawiam się nad tą ze smyka:
http://www.smyk.com/tiny-love-karuzela-podrozna-przyjaciele-na-lace,p1088288298,zabawki-gry-dla-dzieci-p
Mała ale ma 5 melodyjek, czy lepiej zainwestować w b. wypasioną. Póki co to maly będzie z nami w pokoju i odpadają te z projektorem.