Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kokaina wrote:Dzięki kochana za info :*
Skontaktowałam się już z pracodawcą w tej sprawie, wyśle mi tylko informacje że umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.
Wszystkie papiery odnośnie rocznego zasiłku mam również dostarczyć do niego.
Tylko potwierdź mi proszę- mam na to 14 dni od daty urodzenia, prawda ?
Zastanawia mnie jeszcze kwestia zasiłku macierzyńskiego, dodatkowego i rodzicielskiego- czy ZUS może w tym wypadku również węszyć, doszukiwać się niewiadomo czego wstrzymując terminowe płatności ??
Martita, dziewczyny macie jakieś doświadczenia w tym temacie ??https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Ooo fajnie wiedzieć, tylko muszę skolowac taką poduszkę
No to tak jak u mnie jest różnie. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, o której masz? Będziesz miała jeszcze jakąś przed Świętami? Ja mam 22 grudnia i dość się boje że z szyjką będzie kiepsko i mnie położy znowu na oddział
No ale co ma być to będzie. Mam nadzieje że dzisiejsza noc ją nie pogorszyła.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Kasiu ten lek przepisal mi moj docent jak wczoraj wychodzilam ze szpitala on jest na wyciszenie skurczy macicy, w Polsce jest on nie dostepny, owszem mozna go zamowic ale to trwa nawet do miesiaca, bo go sciagaja z zagranicy
od 8rano do 13 probowalam go skombinowac, moj maz pojechal specjalnie do Czech po niego a tam tez mu powiedzieli ze jest nie dostepny w calych Czechach
jaksa masakra
dopiero udalo mi sie dodzwonic do apteki w Niemczech gdzie zamowia mi go bez problemu na wtorek
tylko trzeba tam po niego jechac
A ja sie dobrze czuje leze caly czas, nic mnie nie boli poki coi najwazniejsze, ze jestem juz w domku
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
My kupiliśmy juz czerwono-czarny wózek tzn. Gondolka i i siedzonko są czerwone z kremowym a cały stelarz koła itp są czarne. Nie myślałam o kolorach pod pogodę . Ale miałam wybór płytszej i głębszej gondoli i wlasnie ze bedzie wiosna i lato wzięłam płytsza żeby dziecię nie było tak obudowane w bardzo wysokiej gondoli No i tez dla tego ze bede mogą ja użyć przy drugim dziecku. Wózek przerabia sie na dwoje dzieci, płytsza gondolkę ma sie poniżej siedzenia ze starszym dzieckiem a głęboka gondolkę juz tak nie można zamontować wiec nie chciałam płacić dwa razy za gondole.
-
Witam się popołudniowo i ogłaszam weekend za rozpoczęty:)
Obiad gotowy, jeszcze odebrać pociechy i można złapać oddech
W temacie spania, ja też odsypiam za Was, padam wieczorami i nawet gdy wstaję w nocy do toalety, to wracam, przytulam poduszkę i od razu odpływam
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Ooo fajnie wiedzieć, tylko muszę skolowac taką poduszkę
No to tak jak u mnie jest różnie. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, o której masz? Będziesz miała jeszcze jakąś przed Świętami? Ja mam 22 grudnia i dość się boje że z szyjką będzie kiepsko i mnie położy znowu na oddział
No ale co ma być to będzie. Mam nadzieje że dzisiejsza noc ją nie pogorszyła.
O 12:30 mam usg i w poniedziałek o 16:30 normalną wizytę z przeglądem. Do końca roku już nie mam wizyt, dopiero 7 stycznia no i później już co 2 tygodnieDobrze że mi przypomniałaś bo muszę pilnować, żeby się na usg po Nowym Roku zapisać
A Ty jak z wizytami teraz?
-
Kaarolina wrote:U Nas na wrześniówka Dwie Dziewczyny mialy problem, Pierwsza miala swoja dzialalnosc gospodarcza i Jej wstrzymali wyplacanie zwolnienia na koncu i macierzynskiego, sprawa miala juz trafic do sadu ale zus sie wycofal i musieli Jej wyrownac ale kasy przez tyle.miesiecy nie miala, Druga pracowala na umowe i zus sie przyczepil i wstrzymal prawie na koniec macierzynskiego i teraz sie sprawa w sadzie toczy.. wiec w kazdym momencie moga sie czegos doszukac.. niestety
Co do działalności to sie zgodze. Co do umowy to mialam jeden taki przypadek ale tam ewidentnie było nie tak bo pracodawca na 3 miesiace przed porodem (dziewczyna pracowała do porodu) dał jej mega podwyżkę -
Hej Mamu$ki!
Piękne zdjęcia brzuszków! Gratulacje z okazji rozpoczętych nowych tygodni.
Ja też jutro wkraczam w 30 tydzień!Bosko.
W nocy obudziłam się o 3 na siusiu i już nie mogłam zasnąć, o 4 nad ranem zaczęłam oglądać 50 Twarzy Greya. To był zły pomysłAhhhh ohhhh
A powiedzcie mi czy to, że teraz mam problemy z szyjką to czy w następnej ciąży też będę miała? Czy może być, że szyjka będzie ładnie trzymała...?
Po porodzie chciałabym jak najszybciej zapomnieć o ciąży, perspektywa tego, że miałabym drugą ciążę też mieć podobną zniechęca mnietym bardziej, że ja od 5 tc leżę. Może nie plackiem, jak teraz, ale od początku miałam problemy
My wózek wybraliśmy w 2 odcieniach szarości (jaśniejszy i ciemniejszy) + misa od gondoli czarna.
Udanego weekendu! -
Kasiu ten lek Adalat to jest lek dzialajacy wlasnie na zasadzie Fenoterolu tez tak jak on wycisza skurcze macicy i tez u nas w Pl zostal wycofany z uzytku, gdybyscie ktoras chciala to mam namiary na apteke w Niemczech ktora to bez problemu sprzedaje, tylko oczywiscie trzeba to z ginem omowic bo jest potrzebna receptaAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Madzia, nie ma reguły na to. Jest duża szansa że tylko w tej ciąży tak masz. W drugiej najwyżej profilaktycznie założą Ci pessar jak Kasi i Gosi
Ja mam wizytę 22 grudnia, i będę chciała chodzić co dwa tygodnie, dla mojego spokoju, chociaż i tak go nie zaznam tak szybko. Mówilam mojemu tacie wczoraj właśnie dlaczego jest weterynarzem a nie ginekologiem
A ijeszcze Kasia mam pytanie, widzę ze masz magnezin 2x3, ja mam 1x3, ale na razie biorę swój magnez który mi został. Ile tam jest w jednej tabletce mg magnezu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 15:29
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dzień Dobry,
przeraziłam się bo moje dziecko lubi Justina Bibera:D siostrzenica słuchała na tablecie jakiejś piosenki i młody tak zaczął wariować że szok!! Po jakimś czasie włączyłyśmy mu jeszcze raz i znów to samo.
No chyba że tak się wiercił ze zdenerwowania że nie może tego słuchać:D
Kate84, Nataszka2200, ksanka, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:I trzeba jechać po to specjalnie do Niemiec?
Tak trzeba po niego jechac specjalnie do Niemiec, bo w Polsce sciagniecie tego leku trwa do miesiaca...
A co do pytania Madzi to wydaje mi sie, ze w kolejnej ciazy tez mozesz miec problemy z szyjka, widzisz Kasia miala problemy w tamtej ciazy i teraz tez szyjka sie miekka robila, ja mialam problem od 22 tyg z szyjka az w koncu wody mi odeszly i teraz szew mi zalozyl, bo juz mi sie rozwarcie robilo...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Vira badania zawsze robię te co w karcie
ogólnie to hmmmm jestem po wizycie i: A co do usg to faktycznie na NFZ przysługują niż ,ale lekarze po prostu czasem więcej robią.A z małą na pewno dobrze, dopiero co wizyta była , widocznie mała potrzebuje teraz więcej snu
A.Kasia jak Ty pięknie wyglądasz i jaki masz mały brzuszekślicznie!!Przykro mi z powodu dolegliwości , oby mam nadzieję ,że to od jelit i się więcej nie powtórzy ,żebyś mogła być spokojna!
Lilou śliczna foteczka, moja wizyta luxmedowska dziś też na szybko ,ale najważniejsze ,że u Was wszystko dobrze i załatwiłaś co chciałaś
Pap my wybraliśmy brązowo biały
Alinalii ja kupiłam wózek z odbiorem na połowę lutego i tak będzie gwarancja wystawiona ,więc może też tak będziesz mogła zamówić sobie ?
Karolina bardzo mi przykro ,że miałaś takie stresy i naprawdę musisz się w takiej sytuacji bardzo oszczędzać , wiem ,że masz małego synka w domku ale może ktoś by Tobie mógł pomóc?
No źle nie było ale wagi małej nie sprawdził ,ale co najważniejsze to szyjka dłuższa niż ostatnio ponad 4zamknięta ,macica miękka , płyn owodniowy w normie ,malutka zdrowa .Moje bóle to norma ,bo szczupła jestem i niby ucisk , no i mała nadal głową w dół więc ma prawo boleć. Dobrze,że mam swojego gina 22.12 to się dowiem ile mała ma i waży!Najważniejsze ,że mój zalatany tryb życia nie wpłynął na moją szyjkę
i stanie 10h przy piernikach!
AAA i znów muszę pochwalić ZUS , tydzień temu zawiozłam L4 a już jest wprowadzone i do wypłaty na 18.12 mimo,że L4 trwa do 23.12
Karka, A.Kasia, Kokaina lubią tę wiadomość