X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dzięki kochana za info :*
    Skontaktowałam się już z pracodawcą w tej sprawie, wyśle mi tylko informacje że umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.
    Wszystkie papiery odnośnie rocznego zasiłku mam również dostarczyć do niego.

Tylko potwierdź mi proszę- mam na to 14 dni od daty urodzenia, prawda ?

Zastanawia mnie jeszcze kwestia zasiłku macierzyńskiego, dodatkowego i rodzicielskiego- czy ZUS może w tym wypadku również węszyć, doszukiwać się niewiadomo czego wstrzymując terminowe płatności ??

Martita, dziewczyny macie jakieś doświadczenia w tym temacie ??
    U Nas na wrześniówka Dwie Dziewczyny mialy problem, Pierwsza miala swoja dzialalnosc gospodarcza i Jej wstrzymali wyplacanie zwolnienia na koncu i macierzynskiego, sprawa miala juz trafic do sadu ale zus sie wycofal i musieli Jej wyrownac ale kasy przez tyle.miesiecy nie miala, Druga pracowala na umowe i zus sie przyczepil i wstrzymal prawie na koniec macierzynskiego i teraz sie sprawa w sadzie toczy.. wiec w kazdym momencie moga sie czegos doszukac.. niestety

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dziewczyny na jaka kolorystyke wozka stawiacie? Ja poczatkowo chcialam jakis ciemniejszy ale potem pomyslalam,ze przeciez w ciemnej gondoli w maju itd bedzie za goraco!

Będę mieć czerwony wózek

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo fajnie wiedzieć, tylko muszę skolowac taką poduszkę :-D No to tak jak u mnie jest różnie. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, o której masz? Będziesz miała jeszcze jakąś przed Świętami? Ja mam 22 grudnia i dość się boje że z szyjką będzie kiepsko i mnie położy znowu na oddział :-( No ale co ma być to będzie. Mam nadzieje że dzisiejsza noc ją nie pogorszyła.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ten lek przepisal mi moj docent jak wczoraj wychodzilam ze szpitala on jest na wyciszenie skurczy macicy, w Polsce jest on nie dostepny, owszem mozna go zamowic ale to trwa nawet do miesiaca, bo go sciagaja z zagranicy :/ od 8rano do 13 probowalam go skombinowac, moj maz pojechal specjalnie do Czech po niego a tam tez mu powiedzieli ze jest nie dostepny w calych Czechach :/ jaksa masakra :/ dopiero udalo mi sie dodzwonic do apteki w Niemczech gdzie zamowia mi go bez problemu na wtorek :/ tylko trzeba tam po niego jechac :/
    A ja sie dobrze czuje leze caly czas, nic mnie nie boli poki co :) i najwazniejsze, ze jestem juz w domku :D

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy juz czerwono-czarny wózek tzn. Gondolka i i siedzonko są czerwone z kremowym a cały stelarz koła itp są czarne. Nie myślałam o kolorach pod pogodę . Ale miałam wybór płytszej i głębszej gondoli i wlasnie ze bedzie wiosna i lato wzięłam płytsza żeby dziecię nie było tak obudowane w bardzo wysokiej gondoli No i tez dla tego ze bede mogą ja użyć przy drugim dziecku. Wózek przerabia sie na dwoje dzieci, płytsza gondolkę ma sie poniżej siedzenia ze starszym dzieckiem a głęboka gondolkę juz tak nie można zamontować wiec nie chciałam płacić dwa razy za gondole.

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo i ogłaszam weekend za rozpoczęty:)

Obiad gotowy, jeszcze odebrać pociechy i można złapać oddech :)

W temacie spania, ja też odsypiam za Was, padam wieczorami i nawet gdy wstaję w nocy do toalety, to wracam, przytulam poduszkę i od razu odpływam :)

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ooo fajnie wiedzieć, tylko muszę skolowac taką poduszkę :-D No to tak jak u mnie jest różnie. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, o której masz? Będziesz miała jeszcze jakąś przed Świętami? Ja mam 22 grudnia i dość się boje że z szyjką będzie kiepsko i mnie położy znowu na oddział :-( No ale co ma być to będzie. Mam nadzieje że dzisiejsza noc ją nie pogorszyła.

O 12:30 mam usg i w poniedziałek o 16:30 normalną wizytę z przeglądem. Do końca roku już nie mam wizyt, dopiero 7 stycznia no i później już co 2 tygodnie :) Dobrze że mi przypomniałaś bo muszę pilnować, żeby się na usg po Nowym Roku zapisać ;) A Ty jak z wizytami teraz?

• Karka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamówimy wózek lniany szary na białym stelażu :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    U Nas na wrześniówka Dwie Dziewczyny mialy problem, Pierwsza miala swoja dzialalnosc gospodarcza i Jej wstrzymali wyplacanie zwolnienia na koncu i macierzynskiego, sprawa miala juz trafic do sadu ale zus sie wycofal i musieli Jej wyrownac ale kasy przez tyle.miesiecy nie miala, Druga pracowala na umowe i zus sie przyczepil i wstrzymal prawie na koniec macierzynskiego i teraz sie sprawa w sadzie toczy.. wiec w kazdym momencie moga sie czegos doszukac.. niestety

Co do działalności to sie zgodze. Co do umowy to mialam jeden taki przypadek ale tam ewidentnie było nie tak bo pracodawca na 3 miesiace przed porodem (dziewczyna pracowała do porodu) dał jej mega podwyżkę

dqprwn15leplej5m.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamu$ki!
    Piękne zdjęcia brzuszków! Gratulacje z okazji rozpoczętych nowych tygodni.
    Ja też jutro wkraczam w 30 tydzień! <3 Bosko.
    W nocy obudziłam się o 3 na siusiu i już nie mogłam zasnąć, o 4 nad ranem zaczęłam oglądać 50 Twarzy Greya. To był zły pomysł :P Ahhhh ohhhh :)

A powiedzcie mi czy to, że teraz mam problemy z szyjką to czy w następnej ciąży też będę miała? Czy może być, że szyjka będzie ładnie trzymała...?
    Po porodzie chciałabym jak najszybciej zapomnieć o ciąży, perspektywa tego, że miałabym drugą ciążę też mieć podobną zniechęca mnie :( tym bardziej, że ja od 5 tc leżę. Może nie plackiem, jak teraz, ale od początku miałam problemy :(

My wózek wybraliśmy w 2 odcieniach szarości (jaśniejszy i ciemniejszy) + misa od gondoli czarna.

Udanego weekendu!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dziewczyny na jaka kolorystyke wozka stawiacie? Ja poczatkowo chcialam jakis ciemniejszy ale potem pomyslalam,ze przeciez w ciemnej gondoli w maju itd bedzie za goraco!

Beżowy :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ten lek Adalat to jest lek dzialajacy wlasnie na zasadzie Fenoterolu tez tak jak on wycisza skurcze macicy i tez u nas w Pl zostal wycofany z uzytku, gdybyscie ktoras chciala to mam namiary na apteke w Niemczech ktora to bez problemu sprzedaje, tylko oczywiscie trzeba to z ginem omowic bo jest potrzebna recepta

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, nie ma reguły na to. Jest duża szansa że tylko w tej ciąży tak masz. W drugiej najwyżej profilaktycznie założą Ci pessar jak Kasi i Gosi :-) Ja mam wizytę 22 grudnia, i będę chciała chodzić co dwa tygodnie, dla mojego spokoju, chociaż i tak go nie zaznam tak szybko. Mówilam mojemu tacie wczoraj właśnie dlaczego jest weterynarzem a nie ginekologiem :-D A ijeszcze Kasia mam pytanie, widzę ze masz magnezin 2x3, ja mam 1x3, ale na razie biorę swój magnez który mi został. Ile tam jest w jednej tabletce mg magnezu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 15:29

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzeba jechać po to specjalnie do Niemiec?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Dwa odcienie szarości :)

Magda lena lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,
    przeraziłam się bo moje dziecko lubi Justina Bibera :D:D siostrzenica słuchała na tablecie jakiejś piosenki i młody tak zaczął wariować że szok!! Po jakimś czasie włączyłyśmy mu jeszcze raz i znów to samo.
    No chyba że tak się wiercił ze zdenerwowania że nie może tego słuchać :D:D

Kate84, Nataszka2200, ksanka, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety albo stety mam wizyty co 2 tyg. Więc miesięcznie 300 zł. nie moje, ale to nieważne. Tak naprawdę jeszcze mam w grudniu 2 wizyty, w styczniu 2 i w pierwszej połowie lutego chciałabym urodzić.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    I trzeba jechać po to specjalnie do Niemiec?

Tak trzeba po niego jechac specjalnie do Niemiec, bo w Polsce sciagniecie tego leku trwa do miesiaca...

A co do pytania Madzi to wydaje mi sie, ze w kolejnej ciazy tez mozesz miec problemy z szyjka, widzisz Kasia miala problemy w tamtej ciazy i teraz tez szyjka sie miekka robila, ja mialam problem od 22 tyg z szyjka az w koncu wody mi odeszly i teraz szew mi zalozyl, bo juz mi sie rozwarcie robilo...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydowaliśmy się na szaro- czarny.Góra jasno szara potem pasek ciemniejszej szarości i na końcu mniejszy pas czarnego:)

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira badania zawsze robię te co w karcie :) ogólnie to hmmmm jestem po wizycie i: A co do usg to faktycznie na NFZ przysługują niż ,ale lekarze po prostu czasem więcej robią.A z małą na pewno dobrze, dopiero co wizyta była , widocznie mała potrzebuje teraz więcej snu :)

A.Kasia jak Ty pięknie wyglądasz i jaki masz mały brzuszek :) ślicznie!!Przykro mi z powodu dolegliwości , oby mam nadzieję ,że to od jelit i się więcej nie powtórzy ,żebyś mogła być spokojna!

Lilou śliczna foteczka, moja wizyta luxmedowska dziś też na szybko ,ale najważniejsze ,że u Was wszystko dobrze i załatwiłaś co chciałaś :)

Pap my wybraliśmy brązowo biały :)

Alinalii ja kupiłam wózek z odbiorem na połowę lutego i tak będzie gwarancja wystawiona ,więc może też tak będziesz mogła zamówić sobie ?

Karolina bardzo mi przykro ,że miałaś takie stresy i naprawdę musisz się w takiej sytuacji bardzo oszczędzać , wiem ,że masz małego synka w domku ale może ktoś by Tobie mógł pomóc?

No źle nie było ale wagi małej nie sprawdził ,ale co najważniejsze to szyjka dłuższa niż ostatnio ponad 4 :) zamknięta ,macica miękka , płyn owodniowy w normie ,malutka zdrowa .Moje bóle to norma ,bo szczupła jestem i niby ucisk , no i mała nadal głową w dół więc ma prawo boleć. Dobrze,że mam swojego gina 22.12 to się dowiem ile mała ma i waży!Najważniejsze ,że mój zalatany tryb życia nie wpłynął na moją szyjkę :D i stanie 10h przy piernikach!

AAA i znów muszę pochwalić ZUS , tydzień temu zawiozłam L4 a już jest wprowadzone i do wypłaty na 18.12 mimo,że L4 trwa do 23.12 :)

Karka, A.Kasia, Kokaina lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ