X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prowadzenia ciązy na NFZ to w pierwszej ciąży to jakaś porażka była. 1 usg do 29 tyg. I dwa pobierania krwi i nic wiecej. Doktor wychodziła z założenia, że mam 24 lata i jestem zdrowa. Obecnie jestem b. zadowolona z mojego lekarza, chodzę na nfz, wszelkie badania krwi mam na nfz również te dodatkowe. Tylko na początku ciąży płaciłam za dodatkowe badania krwi prawie 200 zł gdyż skończyl się limit na dany miesiąć a mi m zalezało na wynikach, ze wzgl. na pracę.
    Wizyty mam co 3 tyg, na kazdej usg.
    Usg dodatkowe prenatalne i połówkowe placiłam prywatnie u specjalistów z mojego miasta. Także prowadzenie pierwszej i drugiej ciąży to niebo i ziemia.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina, ja mieszkam pod Gdańskiem a rodziła będę w Elblągu.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Malina, ja mieszkam pod Gdańskiem a rodziła będę w Elblągu.

Przepraszam Est, widocznie nie doczytalam. :)

Est lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spooooko :-)

Malina81 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wawy, planujecie robić Usg 3 D/4D na pamiątkę?
    Chciałabym za kilka tygodni uwiecznić małego, z nagraniem płytki i kompletem zdjęć. Ofert jest sporo ale może polecacie kogoś szczególnie?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Dorka, my raczej też zdecydujemy się na Mutsy Evo w takim stalowym kolorze - nie za ciemny bo wlasnie na wiosne, lato bedzie ok

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c84e4942bae6.jpg

Bardzo podoba mi się Mutsy iGo ale jest droższy :)
    Ostatnio popularne zrobiły się wózki STOKKE.. fajne - ale ta cena.. nie do przyjęcia :(

Est my też myślimy od razu od drugim dziecku, dlatego wole poród naturalny
    Piekny :) my bedziemy zamawiac w kolorze industrial grey, szary ale ma fajna fakture ;) i tak samo stelaz czarny i skora bezowa :) igo tez mi sie podobal ale za drogi... myslelismy jeszcze nad Quinny Buzz Xtra,ale chyba odpada.

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam filmik z 3d/4d z 22 tygodnia. Piękna pamiątka także polecam .

Kokaina lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

A.Kasia, super, że jesteś w domku! :) ale numer z tą płcią :D

Ej, no nie żartujcie, że już są sierpniówki? Szok! Coraz bardziej mnie przeraża ten pędzący czas...

U mnie w rodzinie też jest baby boom - od lutego do maja :D a to dopiero połowa roku!

Kaarolina, oj, to niefajnie z szyjką i blizną :/ mam nadzieję, że wystarczy więcej odpoczynku i będzie lepiej!

pap86, ja myślałam o zielonym wózku, widziałam jeden i się zakochałam w tym kolorze po prostu! Poza tym to mój ulubiony kolor :) Tylko się zastanawiam, czy do zielonego, tak jak do żółtego, nie będę różne robaczki leciały....

Jeszcze w kwestii wózka - piszecie o serwisie, że bywa różnie. A jak to jest w praktyce z dostarczeniem do serwisu? Załóżmy, że kupuję wózek przez internet (który obejrzałam np. w Smyku, ale w necie taniej ;)) i coś się z nim dzieje. Ktoś po niego przyjeżdża czy trzeba go dostarczyć do naprawy? Jak to jest?

Wczoraj złożyliśmy łóżeczko <3 i chyba jednak będziemy kupować nowy materacyk, w związku z tym moje pytanie (wiem, że już o tym było, więc przepraszam) - jaki kupić? :P

Dzisiaj miałam intensywny dzień: 3-kilometrowy spacer, zakupy, obiad. Jestem zmęczona, a jeszcze zaraz będę pierniczki piekła :D i jeszcze muszę posprzątać, nie wiem kiedy to zrobię...

Mam pytanie do dziewczyn, które planują mieć swoją położną - dzwoniłam do jednej z polecanych przez koleżanki i powiedziała, że jeszcze jest wcześnie i mam zadzwonić w 34 tygodniu, to się spotkamy i wszystko mi powie. Teraz za bardzo nie chciała mi nic powiedzieć i nie wiem, co sądzić o tym, trochę dziwne mi się to wydaje :/ przecież niektóre kobiety rodzą w 34 tygodniu i co wtedy? :P Czy Wy już macie te położne "zaklepane" czy też dopiero później się z nimi spotykacie?

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis znow zly dzien, zero checi do czegokolwiek

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - co do magnezu to biorę ten sam, który mi podawali w szpitalu:

http://www.aptekagemini.pl/magnezin-comfort-60-tabletek.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, She86 - jak długo planujecie karmić?
    Ja bym chciała też drugie dziecko od razu. najlepiej tak w ciągu pierwszego roku od porodu ale jak sie karmi to jest to niemal niemożliwe ( choć zdarzają się wyjątki ).
    Ja się tak zastanawiam nad tym by karmić ok pół roku i potem zaraz zacząć starania.
    Ciekawe tylko co na to mój M....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Cześć :)

A.Kasia, super, że jesteś w domku! :) ale numer z tą płcią :D

Ej, no nie żartujcie, że już są sierpniówki? Szok! Coraz bardziej mnie przeraża ten pędzący czas...

U mnie w rodzinie też jest baby boom - od lutego do maja :D a to dopiero połowa roku!

Kaarolina, oj, to niefajnie z szyjką i blizną :/ mam nadzieję, że wystarczy więcej odpoczynku i będzie lepiej!

pap86, ja myślałam o zielonym wózku, widziałam jeden i się zakochałam w tym kolorze po prostu! Poza tym to mój ulubiony kolor :) Tylko się zastanawiam, czy do zielonego, tak jak do żółtego, nie będę różne robaczki leciały....

Jeszcze w kwestii wózka - piszecie o serwisie, że bywa różnie. A jak to jest w praktyce z dostarczeniem do serwisu? Załóżmy, że kupuję wózek przez internet (który obejrzałam np. w Smyku, ale w necie taniej ;)) i coś się z nim dzieje. Ktoś po niego przyjeżdża czy trzeba go dostarczyć do naprawy? Jak to jest?

Wczoraj złożyliśmy łóżeczko <3 i chyba jednak będziemy kupować nowy materacyk, w związku z tym moje pytanie (wiem, że już o tym było, więc przepraszam) - jaki kupić? :P

Dzisiaj miałam intensywny dzień: 3-kilometrowy spacer, zakupy, obiad. Jestem zmęczona, a jeszcze zaraz będę pierniczki piekła :D i jeszcze muszę posprzątać, nie wiem kiedy to zrobię...

Mam pytanie do dziewczyn, które planują mieć swoją położną - dzwoniłam do jednej z polecanych przez koleżanki i powiedziała, że jeszcze jest wcześnie i mam zadzwonić w 34 tygodniu, to się spotkamy i wszystko mi powie. Teraz za bardzo nie chciała mi nic powiedzieć i nie wiem, co sądzić o tym, trochę dziwne mi się to wydaje :/ przecież niektóre kobiety rodzą w 34 tygodniu i co wtedy? :P Czy Wy już macie te położne "zaklepane" czy też dopiero później się z nimi spotykacie?

Noelko ja do mojej położnej dzwoniłam na początku listopada i powiedziała, że wpisuje mnie sobie w kalendarz na 10 marca ale poleca zadzwonić w styczniu to wtedy się spotkamy i mi wszystko opowie co i jak. Więc w sumie podobnie.

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ola - co do magnezu to biorę ten sam, który mi podawali w szpitalu:

http://www.aptekagemini.pl/magnezin-comfort-60-tabletek.html

A co myślicie o tym?
    Ma b. duzo mg w jednej tabletce i bardzo tani.

http://www.aptekagemini.pl/doppelherz-aktiv-magnez-b6-forte-400mg-30-tabletek.html

muminka83 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• She86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Piekny :) my bedziemy zamawiac w kolorze industrial grey, szary ale ma fajna fakture ;) i tak samo stelaz czarny i skora bezowa :) igo tez mi sie podobal ale za drogi... myslelismy jeszcze nad Quinny Buzz Xtra,ale chyba odpada.

Mi się bardziej Mutsy podoba niż ten Quinny :)

Ja tu chyba wrzuciłam zdjęcie NOMAND light grey
    A podobał nam się na wzorniku NOMAND touch of taupe, jest jeszcze jaśniejszy, ale przed ostatecznym wyborem oglądnę jeszcze wzornik na żywo :)

Dorka87 lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira karmienie piersią to nie jest antykoncepcja. Możesz zajść w ciążę nawet od razu gdy karmisz piersią.

Malina jak otwierasz ten filmik z USG 3D bo ja też mam kilka filmików i nie mogę ich odtworzyć :(

Co do wózków to ja mam wrażenie że Stokke i Mutsy i Quinny to są wózki które się szybko rozlecą. Może i pięknie wyglądają ale za te pieniądze bym oczekiwała więcej.

Magnez biorę ten sam co Kasia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 18:18

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Marta_:) Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

d'nusia lubi tę wiadomość

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, to troszkę mnie uspokoiłaś :) co prawda, ona nic nie powiedziała, że mnie wpisuje sobie, ale może wpisała? :D no nic, będę się jeszcze kontaktować z innymi położnymi, to zobaczę co powiedzą.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    A co myślicie o tym?
    Ma b. duzo mg w jednej tabletce i bardzo tani.

http://www.aptekagemini.pl/doppelherz-aktiv-magnez-b6-forte-400mg-30-tabletek.html

Ja ten biorę :) Lekarz mi polecił. Brałam ten co Kasia - Magnezin, ale za dużo tabletek musiałam łykać i mnie cofało.

Kokaina lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej , a możecie mi powiedzieć jak zaczęłyście rozmowę przez tel z taką położną, którą chcecie wynająć...? Bo ja kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. :p Jakaś się wstydliwa zrobiłam :o

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ten właśnie zapisali ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ