Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do prowadzenia ciązy na NFZ to w pierwszej ciąży to jakaś porażka była. 1 usg do 29 tyg. I dwa pobierania krwi i nic wiecej. Doktor wychodziła z założenia, że mam 24 lata i jestem zdrowa. Obecnie jestem b. zadowolona z mojego lekarza, chodzę na nfz, wszelkie badania krwi mam na nfz również te dodatkowe. Tylko na początku ciąży płaciłam za dodatkowe badania krwi prawie 200 zł gdyż skończyl się limit na dany miesiąć a mi m zalezało na wynikach, ze wzgl. na pracę.
Wizyty mam co 3 tyg, na kazdej usg.
Usg dodatkowe prenatalne i połówkowe placiłam prywatnie u specjalistów z mojego miasta. Także prowadzenie pierwszej i drugiej ciąży to niebo i ziemia.
-
She86 wrote:Dorka, my raczej też zdecydujemy się na Mutsy Evo w takim stalowym kolorze - nie za ciemny bo wlasnie na wiosne, lato bedzie ok
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c84e4942bae6.jpg
Bardzo podoba mi się Mutsy iGo ale jest droższy
Ostatnio popularne zrobiły się wózki STOKKE.. fajne - ale ta cena.. nie do przyjęcia
Est my też myślimy od razu od drugim dziecku, dlatego wole poród naturalnymy bedziemy zamawiac w kolorze industrial grey, szary ale ma fajna fakture
i tak samo stelaz czarny i skora bezowa
igo tez mi sie podobal ale za drogi... myslelismy jeszcze nad Quinny Buzz Xtra,ale chyba odpada.
-
Cześć
A.Kasia, super, że jesteś w domku!ale numer z tą płcią
Ej, no nie żartujcie, że już są sierpniówki? Szok! Coraz bardziej mnie przeraża ten pędzący czas...
U mnie w rodzinie też jest baby boom - od lutego do majaa to dopiero połowa roku!
Kaarolina, oj, to niefajnie z szyjką i bliznąmam nadzieję, że wystarczy więcej odpoczynku i będzie lepiej!
pap86, ja myślałam o zielonym wózku, widziałam jeden i się zakochałam w tym kolorze po prostu! Poza tym to mój ulubiony kolorTylko się zastanawiam, czy do zielonego, tak jak do żółtego, nie będę różne robaczki leciały....
Jeszcze w kwestii wózka - piszecie o serwisie, że bywa różnie. A jak to jest w praktyce z dostarczeniem do serwisu? Załóżmy, że kupuję wózek przez internet (który obejrzałam np. w Smyku, ale w necie taniej) i coś się z nim dzieje. Ktoś po niego przyjeżdża czy trzeba go dostarczyć do naprawy? Jak to jest?
Wczoraj złożyliśmy łóżeczkoi chyba jednak będziemy kupować nowy materacyk, w związku z tym moje pytanie (wiem, że już o tym było, więc przepraszam) - jaki kupić?
Dzisiaj miałam intensywny dzień: 3-kilometrowy spacer, zakupy, obiad. Jestem zmęczona, a jeszcze zaraz będę pierniczki piekłai jeszcze muszę posprzątać, nie wiem kiedy to zrobię...
Mam pytanie do dziewczyn, które planują mieć swoją położną - dzwoniłam do jednej z polecanych przez koleżanki i powiedziała, że jeszcze jest wcześnie i mam zadzwonić w 34 tygodniu, to się spotkamy i wszystko mi powie. Teraz za bardzo nie chciała mi nic powiedzieć i nie wiem, co sądzić o tym, trochę dziwne mi się to wydajeprzecież niektóre kobiety rodzą w 34 tygodniu i co wtedy?
Czy Wy już macie te położne "zaklepane" czy też dopiero później się z nimi spotykacie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEst, She86 - jak długo planujecie karmić?
Ja bym chciała też drugie dziecko od razu. najlepiej tak w ciągu pierwszego roku od porodu ale jak sie karmi to jest to niemal niemożliwe ( choć zdarzają się wyjątki ).
Ja się tak zastanawiam nad tym by karmić ok pół roku i potem zaraz zacząć starania.
Ciekawe tylko co na to mój M.... -
nick nieaktualnynoelka wrote:Cześć
A.Kasia, super, że jesteś w domku!ale numer z tą płcią
Ej, no nie żartujcie, że już są sierpniówki? Szok! Coraz bardziej mnie przeraża ten pędzący czas...
U mnie w rodzinie też jest baby boom - od lutego do majaa to dopiero połowa roku!
Kaarolina, oj, to niefajnie z szyjką i bliznąmam nadzieję, że wystarczy więcej odpoczynku i będzie lepiej!
pap86, ja myślałam o zielonym wózku, widziałam jeden i się zakochałam w tym kolorze po prostu! Poza tym to mój ulubiony kolorTylko się zastanawiam, czy do zielonego, tak jak do żółtego, nie będę różne robaczki leciały....
Jeszcze w kwestii wózka - piszecie o serwisie, że bywa różnie. A jak to jest w praktyce z dostarczeniem do serwisu? Załóżmy, że kupuję wózek przez internet (który obejrzałam np. w Smyku, ale w necie taniej) i coś się z nim dzieje. Ktoś po niego przyjeżdża czy trzeba go dostarczyć do naprawy? Jak to jest?
Wczoraj złożyliśmy łóżeczkoi chyba jednak będziemy kupować nowy materacyk, w związku z tym moje pytanie (wiem, że już o tym było, więc przepraszam) - jaki kupić?
Dzisiaj miałam intensywny dzień: 3-kilometrowy spacer, zakupy, obiad. Jestem zmęczona, a jeszcze zaraz będę pierniczki piekłai jeszcze muszę posprzątać, nie wiem kiedy to zrobię...
Mam pytanie do dziewczyn, które planują mieć swoją położną - dzwoniłam do jednej z polecanych przez koleżanki i powiedziała, że jeszcze jest wcześnie i mam zadzwonić w 34 tygodniu, to się spotkamy i wszystko mi powie. Teraz za bardzo nie chciała mi nic powiedzieć i nie wiem, co sądzić o tym, trochę dziwne mi się to wydajeprzecież niektóre kobiety rodzą w 34 tygodniu i co wtedy?
Czy Wy już macie te położne "zaklepane" czy też dopiero później się z nimi spotykacie?
Noelko ja do mojej położnej dzwoniłam na początku listopada i powiedziała, że wpisuje mnie sobie w kalendarz na 10 marca ale poleca zadzwonić w styczniu to wtedy się spotkamy i mi wszystko opowie co i jak. Więc w sumie podobnie. -
A.Kasia wrote:Ola - co do magnezu to biorę ten sam, który mi podawali w szpitalu:
http://www.aptekagemini.pl/magnezin-comfort-60-tabletek.html
A co myślicie o tym?
Ma b. duzo mg w jednej tabletce i bardzo tani.
http://www.aptekagemini.pl/doppelherz-aktiv-magnez-b6-forte-400mg-30-tabletek.html
muminka83 lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Dorka87 wrote:Piekny
my bedziemy zamawiac w kolorze industrial grey, szary ale ma fajna fakture
i tak samo stelaz czarny i skora bezowa
igo tez mi sie podobal ale za drogi... myslelismy jeszcze nad Quinny Buzz Xtra,ale chyba odpada.
Mi się bardziej Mutsy podoba niż ten Quinny
Ja tu chyba wrzuciłam zdjęcie NOMAND light grey
A podobał nam się na wzorniku NOMAND touch of taupe, jest jeszcze jaśniejszy, ale przed ostatecznym wyborem oglądnę jeszcze wzornik na żywoDorka87 lubi tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Vira karmienie piersią to nie jest antykoncepcja. Możesz zajść w ciążę nawet od razu gdy karmisz piersią.
Malina jak otwierasz ten filmik z USG 3D bo ja też mam kilka filmików i nie mogę ich odtworzyć
Co do wózków to ja mam wrażenie że Stokke i Mutsy i Quinny to są wózki które się szybko rozlecą. Może i pięknie wyglądają ale za te pieniądze bym oczekiwała więcej.
Magnez biorę ten sam co Kasia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 18:18
-
Kokaina wrote:A co myślicie o tym?
Ma b. duzo mg w jednej tabletce i bardzo tani.
http://www.aptekagemini.pl/doppelherz-aktiv-magnez-b6-forte-400mg-30-tabletek.html
Ja ten bioręLekarz mi polecił. Brałam ten co Kasia - Magnezin, ale za dużo tabletek musiałam łykać i mnie cofało.
Kokaina lubi tę wiadomość