Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKokaina - tlenek magnezu ma bardzo małe wchłanianie, pewnie dlatego tam jest tyle mg żeby cokolwiek do organizmu dotarło.
Vira - każdy lekarz Ci powie, że karmienie piersią, nawet regularne nie jest sposobem na antykoncepcję bo organizmy są różne. Przykładowo ja - przed kilka miesięcy po porodzie odciągałam pokarm regularnie co 3h w dzień czy w nocy a jajniki zaczęły pracę już 1,5 miesiąca po porodzie. Znam takich przypadków dużo, nawet tu na belly są mamy, które zaszły w ciążę w ciągu roku po porodzie i jeszcze do połowy ciąży pod nadzorem lekarza karmiły swoje dzieci wyłącznie piersią.Mania1718, muminka83, d'nusia, She86, Est lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:No to książkowy odstęp. trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej. i mam nadzieje ze szew nie zawiedzie
Pytałam bo chciałabym mieć szybko drugą dzidzie, a jak się okaże że będzie cesarka to nie będzie takie oczywiste. Chociaż moja mam po 3 miesiącach od 1 cesarki "wpadła" ze mną. Co prawda od 6 mc sączyły jej się wody płodowe i leżała w szpitalu, ale podobno nie miało to związku ze szwem tylko z naruszeniem pęcherza płodowego. Nie ma reguły...
Gośśś b. fajny wózek. Moje dwie ciężarne przyjaciółki właśnie kupiły taki, a jedna nawet identyczną wersję kolorystycznąMam nadzieje, że ten wybór będzie strzałem w dziesiątkę
edit: jednak nie identyczną
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ff58572c8d4.jpg
Ja równiez taaki wózek tylko stelaz bym chciała biały:d
-
Dziewczyny , kiedy kupujecie bujaczki? i Ile dziecko ma mieć miesięcy żeby w nim leżeć?Wiem że to głupie pytanie...ale nie mam pojęcia;d
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Vira wrote:Musi przyjechać. Jak to jest od strony ewentualnego łamania doby pracowniczej rozwiązane się nie przejmuj. Może ze szpitalem np na okres Twojego porodu podpisać umowę o dzieło i temat rozwiązany. Są sposoby by to ominąć. Spokojna Twoja rozczochrana
bo kiedyś słyszałam, że w takich wypadkach położna może np. przekazać pacjentkę koleżance... ale to w końcu z nią się umawiam i jej płacę.
-
She86 wrote:Dorka, my raczej też zdecydujemy się na Mutsy Evo w takim stalowym kolorze - nie za ciemny bo wlasnie na wiosne, lato bedzie ok
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c84e4942bae6.jpg
Bardzo podoba mi się Mutsy iGo ale jest droższy
Ostatnio popularne zrobiły się wózki STOKKE.. fajne - ale ta cena.. nie do przyjęcia
Est my też myślimy od razu od drugim dziecku, dlatego wole poród naturalny
tez chcilm tez wozek ale jak zobaczyłaam ze sam stelarz godnola i spcerówka 3 tys to stwierdzilaam ze nie bede szalec az tak wózek to wózek:) -
muminka83 wrote:Śniadanie jadłam dziś w towarzystwie koleżanki. Spacer też dobrze mi zrobił - teraz odpoczywam i czekam na 3 kurierów
hahah a to czekanie spowodowało że jestem spłukanado końca grudnia :"P Kasy poszło że hoho
:-*
i jak kurierzy dotarli?uwielbiam rozpakowywać paczki wyprawkowe
ja miałam ostatnio śmieszną akcję z inpostem, bo paczkomat wydał mi cudzą paczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:23
Kate84, Nataszka2200, muminka83, Est lubią tę wiadomość
-
noelka wrote:O, dzięki, na to nie wpadłam
bo kiedyś słyszałam, że w takich wypadkach położna może np. przekazać pacjentkę koleżance... ale to w końcu z nią się umawiam i jej płacę.
Ja to bym jej dopiero afere zrobiła jakby chciała przekazać koleżance, zresztą żeby bardziej się przyłożyła mam zamiar dać jej tylko zaliczkę przed porodem a całość po!
noelka lubi tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Dziewczyny , kiedy kupujecie bujaczki? i Ile dziecko ma mieć miesięcy żeby w nim leżeć?Wiem że to głupie pytanie...ale nie mam pojęcia;d
ja dostaję w spadku...nawet nie wiem jakiej firmy. wiem że jest czerwony
nie słyszałam o ograniczeniach wiekowych, ale myślę, że poczekam z tydzień lub dwa od porodu aż dzidzia się oswoi z nowym miejscem poza brzuchem
Czytam teraz taką książkę napisana przez pediatrę - Harveya Karpa „Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy”. On akurat pisał o 3 tygodniach od porodu że spokojnie można stosować bujaczki.
ma też ciekawe poglądy na temat uspokajania płaczących niemowląt, brakującego IV trymestru ciąży i kolek, które podobno zaczęły być plagą wtedy, kiedy skończyło się spowijanie niemowląt...
widziałam jak mój brat stosował te metody na swoim synku (moim chrześniaku) i miesięczne niemowlę uspokajał w kilka chwil
tutaj macie artykuł opisujący to w dużym skrócie:
http://tatapad.pl/dziecko/jak-uspokoic-placzace-dziecko-metoda-stuprocentowa/
to wg KARPA jest np. technika uspokajania "koktajl mleczny"
https://www.facebook.com/truefeed/videos/539237966252283/?autoplay_reason=all_page_organic_allowed&video_container_type=0&app_id=2392950137
-
aleksandrazz wrote:Dziewczyny , kiedy kupujecie bujaczki? i Ile dziecko ma mieć miesięcy żeby w nim leżeć?Wiem że to głupie pytanie...ale nie mam pojęcia;d
Chcę kupić. Ale nie wiem jaki... hmmm... Może któraś z Was poleci jakiś konkretny?
Jest za duży wybór. Gubię się już -
Vira wrote:Est, She86 - jak długo planujecie karmić?
Ja bym chciała też drugie dziecko od razu. najlepiej tak w ciągu pierwszego roku od porodu ale jak sie karmi to jest to niemal niemożliwe ( choć zdarzają się wyjątki ).
Ja się tak zastanawiam nad tym by karmić ok pół roku i potem zaraz zacząć starania.
Ciekawe tylko co na to mój M....
Znam mnóstwo par co zaszły w ciążę podczas karmienia piersią. Kiedyś był taki program i mówiono że to mit że nie zachodzi się w ciążę. Owszem byłoby to możliwe gdyby karmić dziecko co 1,5-2 max h i tylko piersią a przecież u półrocznego czy 9 msc dziecka się nie da bo dochodzą nowe produkty. Tak więc odpuśćmy sobie metodę antykoncepcji zwaną cycemjuż lepszy jest kalendarzyk
A.Kasia, d'nusia, Mania1718, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Ja co do drugiego dziecka też chciałabym szybko ale za bardzo nie mamy warunków więc zobaczymy jak to będzie
Co do ciąży w trakcie karmienia piersią - moja babcia w ten sposób doczekała sie 10 dzieci bo myślała że wtedy się nie zachodzi. To samo moje ciotki i siostra cioteczna (tyle ze już nie tyle dzieci mają oczywiście:)). Ale całkiem mądrze i z sensem brzmi to co napisałaś Vira więc chyba różnie z tym jest.
muminka83, Est lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Magda lena wrote:Chcę kupić. Ale nie wiem jaki... hmmm... Może któraś z Was poleci jakiś konkretny?
Jest za duży wybór. Gubię się już
http://olx.pl/oferta/tiny-love-lezaczek-3w1-kolyska-lozeczko-bujaczek-CID88-IDbUjfz.html#81f49a8bf1
słyszałam że jest super!
można je wygodnie przenosić i ma kilka stopni regulacji siedziska. od zupełnie płaskiej po półsiedzącą
na olx/allegro można spokojnie używkę kupić bo to popularny modelWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:24
-
Magda lena wrote:Kurde, teraz dopiero patrzę na instrukcję prania kocyków, które zamówiłam. Jest napisane, że w 30stopniach max można prać ....
hmmm to trochę słabo, co nie? Czy może przesadzam?
hmm...nie zastanawiałam się nad tym, ale nie zamierzam kocyków i kołderek minky prać w wyższej temperaturze. jestem daleka od teorii że wszystko dla niemowlaka trzeba wygotować. jak jestem złą matką to niech ktoś mnie naprostuje, ale bym się tym nie przejmowała;)edyś lubi tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:i jak kurierzy dotarli?
uwielbiam rozpakowywać paczki wyprawkowe
ja miałam ostatnio śmieszną akcję z inpostem (odbiór w paczkomacie)
zamówiłam troche prezentów Świątecznych w ten sposób...
dostałam sms-a ze jedna z paczek jest już w paczkomacie -
pojechałam, odebrałam....i oczywiście otwieram w domu a tam ładowarka SONY w środku
mysle sobie hmmm...przecież nic takiego ni zamawiałam, patrze na etykietę
i okazuje się że paczkomat wydał mi cudzą paczkę
Moja na szczęście doszła następnego dnia a ładowarkę oddałam właścicielowi (był jego numer telefonu na paczce)
zdziwił się na widok ciężarnego kuriera
Tak, tzn nie do końca. Przyszła wielka paczka od magmaris ( uwielbiam tego sprzedawce ) poszło się paść ponad 450 złhihi ale mam już buteleczki, pościel, poduszkę pod materac, podkład na materac nieprzemakalny, rzeczy do szpitala, dostałam gratisy w postaci smoczka i łańcuszka, oczywiście ten termometr, prześcieradła, suszarka na butelki...mydełka szare.... itd.
II kurier z klockami dla młodego się pojawił też
ale III nawet nie zadzwonił a miał być materac i chyba mnie szlak trafi
ale zadzwonie tam w poniedziałek i zrobię szał pał
Brakuje mi przewijak.....iiiiiiii już jestem zwarta i gotowa :d Mam wsioLilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:http://olx.pl/oferta/tiny-love-lezaczek-3w1-kolyska-lozeczko-bujaczek-CID88-IDbUjfz.html#81f49a8bf1
Moja przyjaciółka ma ten i sobie chwali
nie jest to co prawda tradycyjny bujaczek,
bo bujać trzeba ręcznie (ma tylko opcje wibracji), ale za to można go rozłożyć na płasko i w pierwszych miesiącach służył jako łóżeczko postawione przy łóżku rodziców:)
można je wygodnie przenosić i ma kilka stopni regulacji siedziska. od zupełnie płaskiej po półsiedzącą
na olx/allegro można spokojnie używkę kupić bo to popularny model
Świetny.
Ja też kupuję. Kiedyś wklejalam link jaki . teraz jestem na tel to nie będę kombinowaćSynuś Antoś - 23.03.2016r.