X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Vira karmienie piersią to nie jest antykoncepcja. Możesz zajść w ciążę nawet od razu gdy karmisz piersią.

Malina jak otwierasz ten filmik z USG 3D bo ja też mam kilka filmików i nie mogę ich odtworzyć :(

Co do wózków to ja mam wrażenie że Stokke i Mutsy i Quinny to są wózki które się szybko rozlecą. Może i pięknie wyglądają ale za te pieniądze bym oczekiwała więcej.

Magnez biorę ten sam co Kasia.
    Niby skad to wrazenie? Maja 2 lata gwaranji, znam osoby ktory uzytkuja i nic takiego sie nie dzieje, wydaje mi sie ze predzej dziecko wyrosnie niz cos sie rozleci.

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Est, She86 - jak długo planujecie karmić?
    Ja bym chciała też drugie dziecko od razu. najlepiej tak w ciągu pierwszego roku od porodu ale jak sie karmi to jest to niemal niemożliwe ( choć zdarzają się wyjątki ).
    Ja się tak zastanawiam nad tym by karmić ok pół roku i potem zaraz zacząć starania.
    Ciekawe tylko co na to mój M....

Ja właśnie o tym wyjątku, moja kumpela podczas karmienia synka 7 mscy,poczuła ruch dziecka w brzuchu(!!!) i tak się okazało,że jest w 5 mscu ciąży. No dla mnie kosmos ;)

muminka83, She86 lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ej , a możecie mi powiedzieć jak zaczęłyście rozmowę przez tel z taką położną, którą chcecie wynająć...? Bo ja kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. :p Jakaś się wstydliwa zrobiłam :o
    Ja też nie wiedziałam :D przedstawiłam się, powiedziałam skąd mam jej numer i powiedziałam, że dzwonię w sprawie porodu :D haha, trochę niezgrabnie to wyszło, ale przecież ona wie o co chodzi :D

Magda lena, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ej , a możecie mi powiedzieć jak zaczęłyście rozmowę przez tel z taką położną, którą chcecie wynająć...? Bo ja kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. :p Jakaś się wstydliwa zrobiłam :o

Ja powiedziałam wprost, że dostałam jej numer od koleżanki i chciałabym się dowiedzieć czy istniałaby możliwość nawiązania współpracy na okres porodu.

Magda lena, muminka83 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Niby skad to wrazenie? Maja 2 lata gwaranji, znam osoby ktory uzytkuja i nic takiego sie nie dzieje, wydaje mi sie ze predzej dziecko wyrosnie niz cos sie rozleci.
    Wyglądają na takie plastikowe moim zdanie. Ale to tylko moje zdanie. I jakoś nie przekonują mnie kubełkowe siedziska.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Vira karmienie piersią to nie jest antykoncepcja. Możesz zajść w ciążę nawet od razu gdy karmisz piersią.

Malina jak otwierasz ten filmik z USG 3D bo ja też mam kilka filmików i nie mogę ich odtworzyć :(

Co do wózków to ja mam wrażenie że Stokke i Mutsy i Quinny to są wózki które się szybko rozlecą. Może i pięknie wyglądają ale za te pieniądze bym oczekiwała więcej.

Magnez biorę ten sam co Kasia.

Otóż Tygrysku nie. Przy unormowanej prawidłowej laktacji nie można zajść w ciążę.
    Nie sam fakt karmienia lecz REGULARNEGO ssania piersi podczas której rośnie poziom prolaktyny, która nie dopuszcza do owulacji - wpływa na bezpłodność w tym okresie.
    Gdy ta regularność zostaje zaburzona poprzez np chorobe matki kiedy nie powinna karmić bo bierze jakieś leki, albo przez jakiś wyjazd lub przez wprowadzanie maleństu stałych pokarmów może dojść do owulacji i zapłodnienia.
    Również znam przypadki dziewczyn, które podczas karmienia zaszły w ciążę ale wszystkie jak się okazało miały te regularność ssania zaburzona z jakiegoś tam powodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Otóż Tygrysku nie. Przy unormowanej prawidłowej laktacji nie można zajść w ciążę.
    Nie sam fakt karmienia lecz REGULARNEGO ssania piersi podczas której rośnie poziom prolaktyny, która nie dopuszcza do owulacji - wpływa na bezpłodność w tym okresie.
    Gdy ta regularność zostaje zaburzona poprzez np chorobe matki kiedy nie powinna karmić bo bierze jakieś leki, albo przez jakiś wyjazd lub przez wprowadzanie maleństu stałych pokarmów może dojść do owulacji i zapłodnienia.
    Również znam przypadki dziewczyn, które podczas karmienia zaszły w ciążę ale wszystkie jak się okazało miały te regularność ssania zaburzona z jakiegoś tam powodu.
    Również faza lutealna podczas karmienia piersią ( jeśli oczywiście wystąpi ) może być skrócona co uniemożliwia zagnieżdżenie się zarodka w macicy.

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira a tego to już nie wiedziałam. No ale widać że jest to możliwe :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo w przypadku brania tabletek antykoncepcyjnych. Wystarczy, że się te regularność zaburzy - tzn nie przyjmie nawet jednej dawki lub ( jak w przypadku mojej koleżanki ) zwymiotuje się ją i bum - można zajść w ciążę

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś bardzo łasny wózek,podobają mi się takie szare :)

Vira my w Teutoni mamy serwis wózka door to door i wózek zastępczy i to dokładnie taki sam,i to przy wyborze wózka też nam się spodobała. Myślę ,że w takiej sytuacji faktycznie lepiej żebyś chodziła do Urbaniaka bo nie wiadomo czy Twoja lekarka za chwilę znów nie przedłuży zwolnienia.

I z doświadczenie po chrześniakach wiem,że wózki naprawdę się brudzą i to szczególnie spacerówki no bo w gondoli to dziecko jeszcze za małe, ale w spacerówce na pewno czy to piciem ,czy jedzeniem nie ma opcji ,żeby nic się nie brudziło wg mnie :)

Widzę ,że dużo z Nas myśli szybko o drugim dzieciątku, my też :) ciekawa jestem ile z nas spotka się w kolejnym wątku :D

Noelka ja teraz na wizycie dostane namiar na tą położna , mam zamiar do niej dzwonić i chcę się spotkać też wcześniej tzn po nowym roku! Mam nadzieje,że nie będzie wymyślać...

Kuźwa na 1 oglądam o in vitro i mnie krew zalewa ,jak słucham tych bzdur! Tyle ludzi ma problemy, a oni odbierają im szanse jedyną czasem szanse :(

Dziewczyny co myślicie o porodach domowych ?Ja nie brałam pod uwagę ze względu na strach o małą ,ale ze względu na to ojcostwo zaczęłam myśleć hmm, po rozmowie w szkole rodzenia to już w ogóle myślę...

muminka83 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia nie smuć się, bo z tego co kojarzę za 10 dni przyjeżdża twój mąż i jest mega powód do radości, skreślanie dni w kalendarzu to super opcja:))
    Po za tym u nas też już daaawno zapomnieliśmy co to seks, aż mnie wasze wypowiedzi rozśmieszyły,że nie tylko my tak mamy:))

• noelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84, to daj znać po rozmowie :) ale Ty już będziesz po 30 tygodniu chyba wtedy, to pewnie będzie ok. To ja tak przed szereg się wybiłam, ale cały czas mi się wydawało, że w ogóle za późno dzwonię :D A o co planujesz ją pytać? Wiem, że też chcesz rodzić na Polnej, dlatego tak dopytuję, może Ci rozjaśni jakąś kwestię, która mnie też nurtuje ;) np. ja jestem ciekawa, jak to jest załatwione, że jednocześnie jest własna położna i mąż/partner? Ona się zamienia na dyżury? No i co w sytuacji, kiedy akurat zeszła z dyżuru, a Ty zaczęłaś rodzić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród w domu - absolutnie wykluczony dla mnie. Dobro dziecka jest dla mnie najistotniejsze. Lepiej dla niego jeśli rodzi się w szpitalu

Nataszka2200, Est lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu domowego, to mnie jednak przeraża, że w razie czego nie ma lekarza i sprzętu... No i my mamy za małe mieszkanie na coś takiego ;) ale jeśli ktoś ma warunki i się nie boi, a z ciążą jest wszystko ok, to uważam, że fajna sprawa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Gośśś bardzo łasny wózek,podobają mi się takie szare :)

Vira my w Teutoni mamy serwis wózka door to door i wózek zastępczy i to dokładnie taki sam,i to przy wyborze wózka też nam się spodobała. Myślę ,że w takiej sytuacji faktycznie lepiej żebyś chodziła do Urbaniaka bo nie wiadomo czy Twoja lekarka za chwilę znów nie przedłuży zwolnienia.

I z doświadczenie po chrześniakach wiem,że wózki naprawdę się brudzą i to szczególnie spacerówki no bo w gondoli to dziecko jeszcze za małe, ale w spacerówce na pewno czy to piciem ,czy jedzeniem nie ma opcji ,żeby nic się nie brudziło wg mnie :)

Widzę ,że dużo z Nas myśli szybko o drugim dzieciątku, my też :) ciekawa jestem ile z nas spotka się w kolejnym wątku :D

Noelka ja teraz na wizycie dostane namiar na tą położna , mam zamiar do niej dzwonić i chcę się spotkać też wcześniej tzn po nowym roku! Mam nadzieje,że nie będzie wymyślać...

Kuźwa na 1 oglądam o in vitro i mnie krew zalewa ,jak słucham tych bzdur! Tyle ludzi ma problemy, a oni odbierają im szanse jedyną czasem szanse :(

Dziewczyny co myślicie o porodach domowych ?Ja nie brałam pod uwagę ze względu na strach o małą ,ale ze względu na to ojcostwo zaczęłam myśleć hmm, po rozmowie w szkole rodzenia to już w ogóle myślę...

Super sprawa ten wózek zastępczy ale cena tych wózków no dla mnie nie do przyjęcia. To nie chodzi nawet o kasę bo takowa jest ale szkoda by mi jej było po prostu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Kate84, to daj znać po rozmowie :) ale Ty już będziesz po 30 tygodniu chyba wtedy, to pewnie będzie ok. To ja tak przed szereg się wybiłam, ale cały czas mi się wydawało, że w ogóle za późno dzwonię :D A o co planujesz ją pytać? Wiem, że też chcesz rodzić na Polnej, dlatego tak dopytuję, może Ci rozjaśni jakąś kwestię, która mnie też nurtuje ;) np. ja jestem ciekawa, jak to jest załatwione, że jednocześnie jest własna położna i mąż/partner? Ona się zamienia na dyżury? No i co w sytuacji, kiedy akurat zeszła z dyżuru, a Ty zaczęłaś rodzić...

No dlatego płacisz jej nie mało, że jest dla Ciebie dostępna o każdej porze. Wiem, że moja się zamienia na dyżury.
    Kumpela mi nawet opowiadała, że jej położna ( ale z innego miasta ) brała dodatkowe dyżury w pracy by być przy swojej pacjentce jak ta leżała w szpitalu ale jeszcze nie rodziła. To sie nazywa poświęcenie.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka na pewno chcę z nią ustalić i napisać plan porodu, powiedzieć ,że ma dopilnować wszystkiego min.żebym małą miała od razu na sobie ,żebym miała szanse przystawić ją 1 raz do piersi, ogólnie ,żeby dbała tam o wszystko itp.Np o sale porodową rodzinną :P , znieczulenie gdy będę chcieć , tensy itp No i wg mnie normalnie jest i ona i partner to nie ma żadnego znaczenia. Jeśli skończy dyżur trudno musi znów przyjechać !No ja tak to rozumiem,że jest od początku do końca i jeszcze po porodzie odwiedzać na sali powinna...Pomóc przy kp np. No i chcę ,żeby mnie oprowadziła po porodówce wcześniej i powiedziała co szpital ma a co muszę zabrać swojego. Narazie tylko to mi do głowy przychodzi :)

No właśnie dziś w SR rozmawiałam z położną,że to wcale nie jest tak ,że jak coś się dzieje to trwa to dłużej niż w szpitalu zanim np do niego dojedziesz, oczywiście musi być spełnionych pare warunków, zdrowa ciąża ,dodatkowe badania itp. Podobno mają pacjentki co rodziły w domu i są bardzo zadowolone hmmmm. Za granicą jak czytam coraz więcej kobiet rodzi w domach czy domach porodu czy jak to się zwie. A i tak po wszystkim przyjeżdża lekarz zbadać dziecko...

km5szbmhexpco9m1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetto też ma gwarancję door-to-door i naprawa w 48h o ile dobrze pamiętam. Kurier przyjezdza zabiera co trzeba (nie trzeba wysyłać całego wózka jeśli zepsuł nam się stelaż) i odjezdza :D

Ja tez w miarę szybko chciałabym drugie dziecko ale u nas to tez zalezy od tego kiedy w planach będzie przeprowadzka na wyzsze piętro zamiast teściowej. Bo jednak ciężko będzie się pomieścic w jednym pokoju w 4 osoby. Poczekamy dowiemy się dokładnie co i jak i zaczniemy działać :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, czyli już takie konkrety odnośnie porodu :) Zgadzam się, że jak skończy dyżur, to powinna znowu przyjechać, ale czy one mogą tak robić? Czy mogą mieć taki długi dyżur? Mnie właśnie interesuje też, jak to wygląda od strony oficjalnej, że tak powiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    A, czyli już takie konkrety odnośnie porodu :) Zgadzam się, że jak skończy dyżur, to powinna znowu przyjechać, ale czy one mogą tak robić? Czy mogą mieć taki długi dyżur? Mnie właśnie interesuje też, jak to wygląda od strony oficjalnej, że tak powiem ;)

Musi przyjechać. Jak to jest od strony ewentualnego łamania doby pracowniczej rozwiązane się nie przejmuj. Może ze szpitalem np na okres Twojego porodu podpisać umowę o dzieło i temat rozwiązany. Są sposoby by to ominąć. Spokojna Twoja rozczochrana

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ