Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was dziewczyny, dawno mnie nie było z racji budowy
ale na szczęście wszystko miarowo do przodu
choć mąż stwierdził, że przydało by mu się kilka nadprogramowych wolnych dni od swojej pracy
by mógł wejść do Naszego domu i tam na spokojnie działać...
Piękne macie brzuszki
Ja dziś poszłam na morfologię i byłam w szoku - pani w kolejce mnie przepuściłai wyszła sama z siebie z tą inicjatywą
he he w szoku byłam
muminka83, Lilou1984, She86 lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:Ja po wizycie lux-medowej:)
trochę na szybko, ale skierowania te co chciałam dostałam więc jestem happy no i zobaczyłam przez kilka sekund moje słoneczko, i nawet pozwoliła sobie fotę w 3d ciachnąć))
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d0253acfd05.jpg
Ale cudozakochać się idzie
a ja nie byłam na 3d i niestety nie wiem jak wygląda moje maleństwo -
Karolinaa oszczedzaj sie bardzo. wiem że przy małym dzieciątku to ekstremalnie trudne, ale mus to mus
trzymam kciuki żebyś jakość dotrwała do 38 tygodnia
po jakim czasie od cesarki zaszłaś w drugą ciążę?
ściskam
A.Kasia ślicznie wyglądacie z Tymkiem/Marianną w 29 tygodniufigury tylko pozazdrościć
No i też uważajcie na siebie, daj koniecznie znać co lekarz powiedział o tym skurczu
Ja w tamtym tygodniu 2 razy lekko zasłabłam (mroczki czarne przed oczami, uczucie osłabienia i takie dzwonienie w uszach - przeszło po minucie siedzenia.
powiedziałam o tym dzisiaj lekarzowi, ale powiedział że to są takie objawy nagłego spadku ciśnienia, bo w ciąży serducho jest obciążone, hematokryt obniżony więc czasami są problemy z rozprowadzaniem tlenu
ale że moje ciśnienie jest książkowe, cukier też, więc nie ma czym się martwić i że w ciąży to się po prostu czasem zdarza...hmm
-
Karolina@ wrote:Woow! Piękne ujęcie
Widać podobieństwo do mamy czy taty?
Wydaje mi się że cały tatuśale się na razie nie przejmuję, bo słyszałam teorię, że dzieci po urodzeniu najczęściej są podobne do taty, żeby samcom było łatwiej je zaakceptować jako swoje
hehehe
Zakochałam się w mojej dzidzialinalii, Karolina@, Kokaina, A.Kasia, Kajola, Karka, Mietka 30:), Est, Kate84, domiii, RudyTygrysek, edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVincent - super brzusio
Katiesz16 - tak jak Ola pisała trudno tych twardnień uniknąć jeśli już się ma predyspozycje. Najważniejsze aby nie były bolesne i nie były regularne. Twardnienia są niebezpieczne jeśli wpływają na szyjkę powodując jej skracanie ale nie u wszystkich dziewczyn się tak dzieje. Jeśli zdarzają się sporadycznie i nie towarzyszą temu dodatkowe dolegliwości to nie masz powodów do zmartwień
Martka89 - Ola ma zalecenia ze szpitala aby brać hydroksyzynę. Niby nie jest to lek wskazany w ciąży ale w sytuacji zagrożenia porodem przedwczesnym bilans strat i zysków przemawia na jego korzyść. Niestety odkąd wycofali Fenoterol to nie zostało zbyt wiele tokolityków do wyboru
Lilou1984 -jakie cudo słodkie
Z tymi zasłabnięciami miałam podobnie ale samo przeszło
Tzn może nie samo ale odkąd poruszam się w trybie ślimaczym to już się to nie powtórzyło
Karolina@ - gratuluję 30 tygodnia, wyglądacie superNie boli Cię jak dzieciaczek zmienia pozycję? Ja to się aż czasami skręcam jak mojemu się umami inne ułożenie
kofeinka - cieszę się, że prace budowlane szybko idąJak tak dalej pójdzie to wcześniej się urządzicie niż ja będę miała skończoną łazienkę! Już mam dość tych remontów serdecznie
Dziewczynki, któraś kiedyś poleciła mi lakiery do paznokci Semilac i z racji świątecznej darmowej wysyłki zakupiłam sobie właśnie 3 sztukiDam znać jak się sprawują ale kolory na stronie wyglądają przepięknie i już się nie mogę doczekać aż zobaczę je na żywo. Mam nadzieję, że się sprawdzą i w końcu trafię na swój idealny beżowo-różowy kryjący odcień.
-
Lilou1984 wrote:Karolinaa oszczedzaj sie bardzo. wiem że przy małym dzieciątku to ekstremalnie trudne, ale mus to mus
trzymam kciuki żebyś jakość dotrwała do 38 tygodnia
po jakim czasie od cesarki zaszłaś w drugą ciążę?
ściskam
A.Kasia ślicznie wyglądacie z Tymkiem/Marianną w 29 tygodniufigury tylko pozazdrościć
No i też uważajcie na siebie, daj koniecznie znać co lekarz powiedział o tym skurczu
Ja w tamtym tygodniu 2 razy lekko zasłabłam (mroczki czarne przed oczami, uczucie osłabienia i takie dzwonienie w uszach - przeszło po minucie siedzenia.
powiedziałam o tym dzisiaj lekarzowi, ale powiedział że to są takie objawy nagłego spadku ciśnienia, bo w ciąży serducho jest obciążone, hematokryt obniżony więc czasami są problemy z rozprowadzaniem tlenu
ale że moje ciśnienie jest książkowe, cukier też, więc nie ma czym się martwić i że w ciąży to się po prostu czasem zdarza...hmm
Tu na Bell jest dziewczyna która 3 msc po cesarce zaszła w ciążę. -
Kasiu, do tej pory nigdy mnie nic nie bolało. Słyszałam, że wiele kobiet odczuwa dyskomfort czy ból jak dziecko zmienia pozycję, bądź kopie po żebrach/pęcherzu/szyjce (czego Ty również jesteś przykładem), ale u mnie nic takiego jeszcze się nie zdarzyło. Zastanawiam się, czy to wynika z budowy ciała, czy upodobań dziecka?
Kilka osób (w tym wścibskie sąsiadki) dziwią się, że z takim brzuchem jeszcze chodzę normalnie, a nie jak kaczka -
nick nieaktualny
-
Kasia, wyjełaś mi to z ust
I tak ustaliłam z ginem że biorę ją w razie w, tak jak wczoraj. Przez godzinę mi się stawiał i puszczał, ale nie było to jakoś bolesne, hydro wzięłam jak zaczely bolec mnie plecy, ale na szczęście trwało to kilka minut może. Właśnie jak tam u Ciebie, brzuch sie uspokoił? Tzn jak to mówią w szpitalu "ogarnął "
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Martita88 wrote:Pracodawca może ale nie musi dać przedłużenie umowy na papierze. Ona z mocy prawa będzie trwala do dnia porodu. Najczęściej pracodawca daje taka umowę z zapisem " umowa od.... do dnia porodu"
Dzięki kochana za info :*
Skontaktowałam się już z pracodawcą w tej sprawie, wyśle mi tylko informacje że umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.
Wszystkie papiery odnośnie rocznego zasiłku mam również dostarczyć do niego.
Tylko potwierdź mi proszę- mam na to 14 dni od daty urodzenia, prawda ?
Zastanawia mnie jeszcze kwestia zasiłku macierzyńskiego, dodatkowego i rodzicielskiego- czy ZUS może w tym wypadku również węszyć, doszukiwać się niewiadomo czego wstrzymując terminowe płatności ??
Martita, dziewczyny macie jakieś doświadczenia w tym temacie ??Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Lilou1984 wrote:Wydaje mi się że cały tatuś
ale się na razie nie przejmuję, bo słyszałam teorię, że dzieci po urodzeniu najczęściej są podobne do taty, żeby samcom było łatwiej je zaakceptować jako swoje
hehehe
Zakochałam się w mojej dzidzi
Dobre
Powiem to mojemu E. jak wróci z pracy
Lilou1984 lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualnyVira wrote:A.Kasia - w Rossmanie mają teraz sporo odcieni Nude i jest w czym wybierać
Nie ma chyba lakieru z rosmannowej szafy którego bym nie wypróbowała. Skutkiem tego mam cały kuferek beżowych lakierów, których wcale nie używam bo albo smużą, albo do pełnego krycia potrzeba stu warstw, albo są nietrwałe i ogólnie do dupki. W Semilacu moja jedyna nadzieja
Ola - idealnie niestety nie jest ale co poradzić. Na ktg skurcze mi się już nie pisały chociaż brzuch się czasem stawia. Szczególnie kiedy mam pełny pęcherz a nie czuję tego leżąc z tyłkiem w górze. No i pomaga mi cienka podusia pod brzuchem gdy leżę na boku bo położne radziły, żeby brzuch nie wisiał tylko na czymś się opierał. Powiem Ci, że faktycznie z tą poduszką jest lepiej. Pojęcia nie mam co z szyjką ale liczę, że jutro po USG będzie wszystko jasne. Byle do końca rokuMuszę więcej jeść żeby upaść młodego chociaż do 2 kg
-
Kokaina wrote:Dzięki kochana za info :*
Skontaktowałam się już z pracodawcą w tej sprawie, wyśle mi tylko informacje że umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.
Wszystkie papiery odnośnie rocznego zasiłku mam również dostarczyć do niego.
Tylko potwierdź mi proszę- mam na to 14 dni od daty urodzenia, prawda ?
Zastanawia mnie jeszcze kwestia zasiłku macierzyńskiego, dodatkowego i rodzicielskiego- czy ZUS może w tym wypadku również węszyć, doszukiwać się niewiadomo czego wstrzymując terminowe płatności ??
Martita, dziewczyny macie jakieś doświadczenia w tym temacie ??
Jeśli decydujesz sie na zasilek od razu przez cały rok to musisz dokumenty dostatczyć w ciągu 14 dni. Co do wypłat w przypadku macierzyńskiego raczej nie wstrzymuja wypłat chyba że pracodawca opóźnia się z wysłaniem dokumentów.Kokaina lubi tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Jeśli decydujesz sie na zasilek od razu przez cały rok to musisz dokumenty dostatczyć w ciągu 14 dni. Co do wypłat w przypadku macierzyńskiego raczej nie wstrzymuja wypłat chyba że pracodawca opóźnia się z wysłaniem dokumentów.
Dzięki :*
Pap Odnośnie wózka ja byłam nastawiona na ciemne kolory żeby nie widać było zabrudzeń np. niebieski i czarny, ale zabiłaś mi trochę gwoździa teraz i nie wiem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 14:40
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Dziewczyny na jaka kolorystyke wozka stawiacie? Ja poczatkowo chcialam jakis ciemniejszy ale potem pomyslalam,ze przeciez w ciemnej gondoli w maju itd bedzie za goraco!
My raczej jesteśmy już zdecydowani na ten:
Nie chcemy nic jaskrawego bo do takich kolorów owady ciągną.
Gosiu - pierwsze słyszęA jak się czujesz?
Lilou1984 lubi tę wiadomość