X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, dawno mnie nie było z racji budowy :/ ale na szczęście wszystko miarowo do przodu :) choć mąż stwierdził, że przydało by mu się kilka nadprogramowych wolnych dni od swojej pracy ;) by mógł wejść do Naszego domu i tam na spokojnie działać...

Piękne macie brzuszki :) :) :) :)

Ja dziś poszłam na morfologię i byłam w szoku - pani w kolejce mnie przepuściła :D i wyszła sama z siebie z tą inicjatywą :D he he w szoku byłam

muminka83, Lilou1984, She86 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Ja po wizycie lux-medowej:)
    trochę na szybko, ale skierowania te co chciałam dostałam więc jestem happy no i zobaczyłam przez kilka sekund moje słoneczko, i nawet pozwoliła sobie fotę w 3d ciachnąć :)))
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d0253acfd05.jpg

Ale cudo :) zakochać się idzie :)
    a ja nie byłam na 3d i niestety nie wiem jak wygląda moje maleństwo :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaa oszczedzaj sie bardzo. wiem że przy małym dzieciątku to ekstremalnie trudne, ale mus to mus :( trzymam kciuki żebyś jakość dotrwała do 38 tygodnia

po jakim czasie od cesarki zaszłaś w drugą ciążę?

ściskam

A.Kasia ślicznie wyglądacie z Tymkiem/Marianną w 29 tygodniu :) figury tylko pozazdrościć :) No i też uważajcie na siebie, daj koniecznie znać co lekarz powiedział o tym skurczu

Ja w tamtym tygodniu 2 razy lekko zasłabłam (mroczki czarne przed oczami, uczucie osłabienia i takie dzwonienie w uszach - przeszło po minucie siedzenia.
    powiedziałam o tym dzisiaj lekarzowi, ale powiedział że to są takie objawy nagłego spadku ciśnienia, bo w ciąży serducho jest obciążone, hematokryt obniżony więc czasami są problemy z rozprowadzaniem tlenu
    ale że moje ciśnienie jest książkowe, cukier też, więc nie ma czym się martwić i że w ciąży to się po prostu czasem zdarza...hmm

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Woow! Piękne ujęcie :) Widać podobieństwo do mamy czy taty? :)

Wydaje mi się że cały tatuś :) ale się na razie nie przejmuję, bo słyszałam teorię, że dzieci po urodzeniu najczęściej są podobne do taty, żeby samcom było łatwiej je zaakceptować jako swoje ;) hehehe

Zakochałam się w mojej dzidzi divers2288.gif

alinalii, Karolina@, Kokaina, A.Kasia, Kajola, Karka, Mietka 30:), Est, Kate84, domiii, RudyTygrysek, edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou po 11 msc po cesarce.. a juz w 9msc mielismy pozwolenie od ginekologa.. mowil ze blizna pieknie zszyta i dobrze zagojona.. jak widac jednak nie tak pieknie :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou piękna kruszynka:) my idziemy na 3d w skończonym 30 tygodniu a dokładnie 18 stycznia.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent - super brzusio :)

Katiesz16 - tak jak Ola pisała trudno tych twardnień uniknąć jeśli już się ma predyspozycje. Najważniejsze aby nie były bolesne i nie były regularne. Twardnienia są niebezpieczne jeśli wpływają na szyjkę powodując jej skracanie ale nie u wszystkich dziewczyn się tak dzieje. Jeśli zdarzają się sporadycznie i nie towarzyszą temu dodatkowe dolegliwości to nie masz powodów do zmartwień :)

Martka89 - Ola ma zalecenia ze szpitala aby brać hydroksyzynę. Niby nie jest to lek wskazany w ciąży ale w sytuacji zagrożenia porodem przedwczesnym bilans strat i zysków przemawia na jego korzyść. Niestety odkąd wycofali Fenoterol to nie zostało zbyt wiele tokolityków do wyboru :/

Lilou1984 - <3 jakie cudo słodkie :) Z tymi zasłabnięciami miałam podobnie ale samo przeszło :) Tzn może nie samo ale odkąd poruszam się w trybie ślimaczym to już się to nie powtórzyło ;)

Karolina@ - gratuluję 30 tygodnia, wyglądacie super :) Nie boli Cię jak dzieciaczek zmienia pozycję? Ja to się aż czasami skręcam jak mojemu się umami inne ułożenie :/

kofeinka - cieszę się, że prace budowlane szybko idą :) Jak tak dalej pójdzie to wcześniej się urządzicie niż ja będę miała skończoną łazienkę! Już mam dość tych remontów serdecznie :/

Dziewczynki, któraś kiedyś poleciła mi lakiery do paznokci Semilac i z racji świątecznej darmowej wysyłki zakupiłam sobie właśnie 3 sztuki :) Dam znać jak się sprawują ale kolory na stronie wyglądają przepięknie i już się nie mogę doczekać aż zobaczę je na żywo. Mam nadzieję, że się sprawdzą i w końcu trafię na swój idealny beżowo-różowy kryjący odcień.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Karolinaa oszczedzaj sie bardzo. wiem że przy małym dzieciątku to ekstremalnie trudne, ale mus to mus :( trzymam kciuki żebyś jakość dotrwała do 38 tygodnia

po jakim czasie od cesarki zaszłaś w drugą ciążę?

ściskam

A.Kasia ślicznie wyglądacie z Tymkiem/Marianną w 29 tygodniu :) figury tylko pozazdrościć :) No i też uważajcie na siebie, daj koniecznie znać co lekarz powiedział o tym skurczu

Ja w tamtym tygodniu 2 razy lekko zasłabłam (mroczki czarne przed oczami, uczucie osłabienia i takie dzwonienie w uszach - przeszło po minucie siedzenia.
    powiedziałam o tym dzisiaj lekarzowi, ale powiedział że to są takie objawy nagłego spadku ciśnienia, bo w ciąży serducho jest obciążone, hematokryt obniżony więc czasami są problemy z rozprowadzaniem tlenu
    ale że moje ciśnienie jest książkowe, cukier też, więc nie ma czym się martwić i że w ciąży to się po prostu czasem zdarza...hmm

Tu na Bell jest dziewczyna która 3 msc po cesarce zaszła w ciążę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, do tej pory nigdy mnie nic nie bolało. Słyszałam, że wiele kobiet odczuwa dyskomfort czy ból jak dziecko zmienia pozycję, bądź kopie po żebrach/pęcherzu/szyjce (czego Ty również jesteś przykładem), ale u mnie nic takiego jeszcze się nie zdarzyło. Zastanawiam się, czy to wynika z budowy ciała, czy upodobań dziecka?

Kilka osób (w tym wścibskie sąsiadki) dziwią się, że z takim brzuchem jeszcze chodzę normalnie, a nie jak kaczka :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - w Rossmanie mają teraz sporo odcieni Nude i jest w czym wybierać

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wyjełaś mi to z ust :-) I tak ustaliłam z ginem że biorę ją w razie w, tak jak wczoraj. Przez godzinę mi się stawiał i puszczał, ale nie było to jakoś bolesne, hydro wzięłam jak zaczely bolec mnie plecy, ale na szczęście trwało to kilka minut może. Właśnie jak tam u Ciebie, brzuch sie uspokoił? Tzn jak to mówią w szpitalu "ogarnął ":-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Pracodawca może ale nie musi dać przedłużenie umowy na papierze. Ona z mocy prawa będzie trwala do dnia porodu. Najczęściej pracodawca daje taka umowę z zapisem " umowa od.... do dnia porodu" ;)

Dzięki kochana za info :*
    Skontaktowałam się już z pracodawcą w tej sprawie, wyśle mi tylko informacje że umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.
    Wszystkie papiery odnośnie rocznego zasiłku mam również dostarczyć do niego.

Tylko potwierdź mi proszę- mam na to 14 dni od daty urodzenia, prawda ?

Zastanawia mnie jeszcze kwestia zasiłku macierzyńskiego, dodatkowego i rodzicielskiego- czy ZUS może w tym wypadku również węszyć, doszukiwać się niewiadomo czego wstrzymując terminowe płatności ??

Martita, dziewczyny macie jakieś doświadczenia w tym temacie ??

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Wydaje mi się że cały tatuś :) ale się na razie nie przejmuję, bo słyszałam teorię, że dzieci po urodzeniu najczęściej są podobne do taty, żeby samcom było łatwiej je zaakceptować jako swoje ;) hehehe

Zakochałam się w mojej dzidzi divers2288.gif

Dobre :D :D :D
    Powiem to mojemu E. jak wróci z pracy :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• pap86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na jaka kolorystyke wozka stawiacie? Ja poczatkowo chcialam jakis ciemniejszy ale potem pomyslalam,ze przeciez w ciemnej gondoli w maju itd bedzie za goraco!

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    A.Kasia - w Rossmanie mają teraz sporo odcieni Nude i jest w czym wybierać

Nie ma chyba lakieru z rosmannowej szafy którego bym nie wypróbowała. Skutkiem tego mam cały kuferek beżowych lakierów, których wcale nie używam bo albo smużą, albo do pełnego krycia potrzeba stu warstw, albo są nietrwałe i ogólnie do dupki. W Semilacu moja jedyna nadzieja :/

Ola - idealnie niestety nie jest ale co poradzić. Na ktg skurcze mi się już nie pisały chociaż brzuch się czasem stawia. Szczególnie kiedy mam pełny pęcherz a nie czuję tego leżąc z tyłkiem w górze. No i pomaga mi cienka podusia pod brzuchem gdy leżę na boku bo położne radziły, żeby brzuch nie wisiał tylko na czymś się opierał. Powiem Ci, że faktycznie z tą poduszką jest lepiej. Pojęcia nie mam co z szyjką ale liczę, że jutro po USG będzie wszystko jasne. Byle do końca roku ;) Muszę więcej jeść żeby upaść młodego chociaż do 2 kg ;)

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy ktoras bierze lek ADALAT ?? to jest na wyciszenie skurczy... Albo mialyscie stycznosc z kims kto go bral?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dzięki kochana za info :*
    Skontaktowałam się już z pracodawcą w tej sprawie, wyśle mi tylko informacje że umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.
    Wszystkie papiery odnośnie rocznego zasiłku mam również dostarczyć do niego.

Tylko potwierdź mi proszę- mam na to 14 dni od daty urodzenia, prawda ?

Zastanawia mnie jeszcze kwestia zasiłku macierzyńskiego, dodatkowego i rodzicielskiego- czy ZUS może w tym wypadku również węszyć, doszukiwać się niewiadomo czego wstrzymując terminowe płatności ??

Martita, dziewczyny macie jakieś doświadczenia w tym temacie ??

Jeśli decydujesz sie na zasilek od razu przez cały rok to musisz dokumenty dostatczyć w ciągu 14 dni. Co do wypłat w przypadku macierzyńskiego raczej nie wstrzymuja wypłat chyba że pracodawca opóźnia się z wysłaniem dokumentów.

Kokaina lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Jeśli decydujesz sie na zasilek od razu przez cały rok to musisz dokumenty dostatczyć w ciągu 14 dni. Co do wypłat w przypadku macierzyńskiego raczej nie wstrzymuja wypłat chyba że pracodawca opóźnia się z wysłaniem dokumentów.

Dzięki :*

Pap Odnośnie wózka ja byłam nastawiona na ciemne kolory żeby nie widać było zabrudzeń np. niebieski i czarny, ale zabiłaś mi trochę gwoździa teraz i nie wiem :?? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 14:40

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy biało granatowy wózek :)

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dziewczyny na jaka kolorystyke wozka stawiacie? Ja poczatkowo chcialam jakis ciemniejszy ale potem pomyslalam,ze przeciez w ciemnej gondoli w maju itd bedzie za goraco!

My raczej jesteśmy już zdecydowani na ten:

51ocba.jpg

Nie chcemy nic jaskrawego bo do takich kolorów owady ciągną.

Gosiu - pierwsze słyszę :/ A jak się czujesz?

Lilou1984 lubi tę wiadomość

‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ