X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Już jestem z dobrymi i mniej dobrymi wieściami. Dobre wieści są takie, że malutki zdrowy, nic mu nie odpadło i Tymek jest na 100% Tymkiem :) Gorsze wieści, że moja szyjka wewnętrznie już rozwarta z cechami wpuklenia. Tyle co ją pessar trzyma a w jakim stopniu to dowiemy się w poniedziałek w badaniu ginekologicznym. Mały ułożony już główkowo, co akurat nam w żaden sposób nie pomaga. Mamy leżeć ale też nie non stop żeby nie nabawić się zaparć, które mogą nam bardziej zaszkodzić niż chodzenie. Na szczęście nie mam z tym problemu i oby się nie pojawiły.

Nic nie możemy zrobić, sterydy podane, mały rośnie, pessar póki co trzyma i oby trzymał chociaż do końca roku. Podłamałam się takim wynikiem USG, miałam nadzieję, że te 3 tyg leżenia plackiem w szpitalu pomogły utrzymać wszystko na swoim miejscu ale jak widać na moją szyjkę nie ma mocnych :/

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że mały zdrowy :-) Jaka waga małego Ci wyszła u gina? Bardzo mi przykro z powodu szyjki :-( Musisz teraz się bardzo oszczędzać, ale tego nie muszę pisać... Leżenie cały dzień wcale nie jest takie super ale damy radę. Do tego 32tyg już tak niedaleko. Ty 8 ja 7 styczeń. Będzie dobrze :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 14:33

Kate84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Super że mały zdrowy :-) Jaka waga małego Ci wyszła u gina? Bardzo mi przykro z powodu szyjki :-( Musisz teraz się bardzo oszczędzać, ale tego nie muszę pisać... Leżenie cały dzień wcale nie jest takie super ale damy radę. Do tego 32tyg już tak niedaleko. Ty 8 ja 7 styczeń. Będzie dobrze :-*

1321 gram czyli troszkę więcej niż przy wypisie w czwartek. Ech, żeby chociaż do końca roku wytrwać a najlepiej te 6-7 tygodni...

Est, ksanka, She86, Kate84 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wspolczuje heh to widze, ze jestesmy w podobnej sytuacji :/ Ile maly wazy? dobrze, ze mu nic nie odpadlo :P Lez jak najwiecej i bedzie dobrze innego wyjscia nie ma ja tam w to wierze :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ciekawe co tam z moją szyją. A Ty Gosia kiedy kontrola? I chyba Madzia ma wizytę przede mną.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też marzę o tym, żeby jeszcze dotrwać 7 tygodni, do końca stycznia, a potem niech się dzieje co chce :-)

Czuję się jak hipopotam.

Magda lena, A.Kasia, krówka_muffka, ksanka, Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Pisalyscie kiedys o kosmetykach dla dzieci. Co polecacie? W glowie mi sie kolacze, ze polecalyscie Babydream.

Ja kupiłam kosmetyki tej marki :) sugerowałam się opiniami znajomych jak i tego bloga SROKA O :) hipp tez ma super opinie

http://www.srokao.pl/p/blog-page.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 15:14

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Teraz ciekawe co tam z moją szyją. A Ty Gosia kiedy kontrola? I chyba Madzia ma wizytę przede mną.

Ja mam wizyte dopiero 28grudnia :/ troche dlugo... ale w czwartek przy wypisie bylo wszystko ok i mam nadzieje, ze te 2 tyg szybko zleca :) A Ty kiedy?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, przykro mi. Identyczna sytuacja jak u mnie. Cieszę się, że Tymek został Tymkiem! No niestety nasze dzieciaczki nam nie pomagają napierając główką. :(
    Kasiu a widzisz .... zaskoczyłaś mnie z tym leżeniem i zaparciami.
    Ja leżę równo 5 tyg i tak od 2-3 tyg męczę się z zaparciami. Dramat. Szkoda, że mój lekarz nie jest na tyle gadatliwy, żeby mnie o tym poinformować. Najchętniej przykuł by mnie do łóżka :-/

Ja wizytuję we wtorek. Bardzo boję się. Wiem, że szyjka trzyma te 17-18 mm jak było. Rozwarcie mnie martwi. Niech się nie rozwiera dalej ;(

Też modlę się , żeby jeszcze dotrwać 5 tyg w dwupaku.
    Dziś zaczęłam 30 tydz! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 15:23

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est mam to samo, modle sie tylko zeby dotrwac do konca stycznia, poczatku lutego :)

Est lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to ja jestem mniej wymagająca bo czekam tylko do 7 stycznia :-D Madzia o której masz wizytę? Będę mocno trzymać kciuki. Moja wizyta 22 grudnia, też się bardzo boje że szyja się pogorszy i na oddział. A ja już koszule na Wigilie kupiłam :-D Chociaż posiedzę przy stole góra pół godz.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kurcze, to ja jestem mniej wymagająca bo czekam tylko do 7 stycznia :-D Madzia o której masz wizytę? Będę mocno trzymać kciuki. Moja wizyta 22 grudnia, też się bardzo boje że szyja się pogorszy i na oddział. A ja już koszule na Wigilie kupiłam :-D Chociaż posiedzę przy stole góra pół godz.

na 12:00. Prooooszę oooo duuużo kciuków.
    Mi lekarz powiedział, że jeśli rozwarcie będzie na 2-3 cm wtedy do szpitala mnie położy. Na razie było 1 cm. Mam nadzieję, że poszerzy się :(
    Wiecie co jest najgorsze, że tak naprawdę my nic więcej już nie możemy zrobić. Możemy tylko leżeć z pupą u góry i koniec. Nie mamy pewności czy to nam pomoże utrzymać dziecko w brzuszku czy nie. Czuję się przez to bezsilna. :(

M+M+? lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - Powiem szczerze, że skoro to rozwarcie zrobiło się przy ciągłym 3-tygodniowym leżeniu to ja nie wiem co by było gdybym przez ten czas więcej się ruszała, wolę nie myśleć... Tak więc zamierzam leżeć ile się da bo i tak wystarczająco dużo się nachodzę w ciągu dnia do łazienki na siku :P

Na dobrą sprawę dziewczyny te pobyty w szpitalu były najlepszym co nam się mogło zdarzyć. Przynajmniej jesteśmy zabezpieczone z każdej strony bo sterydy mają czas by zadziałać i zawsze to większa szansa na uniknięcie problemów z oddychaniem i wylewów u dzieci. Teraz niech sobie jeszcze podrosną i oby przynajmniej do skończonego 32 tygodnia :)

aleksandrazz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny trzymam za Was kciuki.
    Dacie radę, dobrze ze możecie się wspierać i dzielić spostrzezeniami.
    Jeszcze trochę !!! Zdrówka :*

A.Kasia, Lucky lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w Wigilię mam pierwszą granicę , bo to będzie skończony 30 tydzień. Potem odkryłam że właśnie w ten dzień kończę część błagalną w Nowennie Pompejańskiej , więc wierzę że to jest dobry znak ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    A.Kasia - czemu pozycja półleżąca jest najgorsza dla szyjki ?
    Ja poprzez pół leżenie rozumiem, że pupa i brzuch na płasko niemal a głowa na jakiejś wysokiej poduszce.

Póki całe ciało masz na płasko to głowę możesz nawet na 5 poduszkach położyć i jest ok :) Ola stronę wcześniej napisała o co chodzi z pozycją półleżącą.

Ola - o widzisz, szkoda że nie jesteś z moich okolic bo mój szwagier robi meble i jest w tym świetny. Rok temu robił mi szafę w zabudowie i jestem z niej bardzo zadowolona.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloohaa ;) dzisiaj troszkę puźniej niż zwykle ;)

pierwsza noc od niepamiętnych czasów przespana !!!! CAŁA!!!!

Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szkoda...Bo jestem wściekła.Skusił nas ceną bo za 4 metry szafy w połysku zawołał 5600.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    No szkoda...Bo jestem wściekła.Skusił nas ceną bo za 4 metry szafy w połysku zawołał 5600.

A mój niedorobiony niedoszły fachowiec okazuje się jeszcze większym chamem niż wydawało nam się jeszcze wczoraj. Napisał przed chwilą sms do mojego męża, że zrobi łazienkę i przepokój ale za 7 tysi (umawialiśmy się na 5). Pffff aż tak zdesperowana nie jestem, już od wczoraj dostałam 3 oferty na ten remont i na pewno nie będę płacić komuś, kto jeszcze przed rozpoczęciem pracy nie zachował się fair. Tyle dobrze, że nie daliśmy mu żadnej zaliczki.

muminka83, Lilou1984, Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Marcowe Mamusie!
    Ja jestem wprawdzie kwietniówką z początku miesiąca, ale niewykluczone, że urodzę już w marcu, także Was czasem podczytuję :)

Zwracam się z pytaniem, bo wiem, że niektóre z Was mają niestety problemy z twardym brzuchem, skracającą się szyjką, itd. Czy Wasi lekarze określają może, od jakiej długości szyjki rozważa się pessar/szew? Czy jest to raczej zależne nie od samej długości tylko proporcji skrócenia?
    Ja się borykam z twardnieniami macicy od 17 tc, które się trochę wyciszyły, a od ponad tygodnia wróciły nasilone, mimo że mam luteinę, nospę i magnez. Mój gin jest dość "liberalny", że tak powiem, bo uważa szyjkę za krótką dopiero poniżej 2 cm.. Ja miałam cały czas powyżej 3 cm, ale w poniedziałek się dowiem, czy te ciągłe napięcia jej nie naruszyły.

Żeby nie spamować jedynie, nie dając nic od siebie, daję cynk o fajnej okazji na allego. Przeklejam wpis z "mojego" forum. Może się którejś przyda :)
    Wczoraj przyszła do mnie paczka z ubraniami ciążowymi z allegro. Kupiłam nowe, szyte w Polsce: spodnie, sukienkę i bluzkę, za - uwaga - 60 zł z przesyłką. Stwierdziłam, że za tę cenę, nawet jak będzie klapa, to jakoś przeżyję, a jestem mega pozytywnie zaskoczona.
    Spodnie miłe w dotyku, z cieplejszego materiału, wyglądają naprawdę porządnie i ładnie leżą http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-elastyczne-wygodne-z-panelem-roz-s-i5838779636.html
    Zastanawiam się, czy sobie jeszcze beżowych nie dokupić. Świetna alternatywa dla legginsów i jeansów.

A sukienka taka cieńsza, ale bardzo ciekawa i fajnie skrojona http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-piekny-wzor-szyta-w-polsce-rozm-s-i5834634671.html

Jak czegoś sobie szukacie niedrogiego, to polecam : )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ