Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej! Już jestem z dobrymi i mniej dobrymi wieściami. Dobre wieści są takie, że malutki zdrowy, nic mu nie odpadło i Tymek jest na 100% Tymkiem
Gorsze wieści, że moja szyjka wewnętrznie już rozwarta z cechami wpuklenia. Tyle co ją pessar trzyma a w jakim stopniu to dowiemy się w poniedziałek w badaniu ginekologicznym. Mały ułożony już główkowo, co akurat nam w żaden sposób nie pomaga. Mamy leżeć ale też nie non stop żeby nie nabawić się zaparć, które mogą nam bardziej zaszkodzić niż chodzenie. Na szczęście nie mam z tym problemu i oby się nie pojawiły.
Nic nie możemy zrobić, sterydy podane, mały rośnie, pessar póki co trzyma i oby trzymał chociaż do końca roku. Podłamałam się takim wynikiem USG, miałam nadzieję, że te 3 tyg leżenia plackiem w szpitalu pomogły utrzymać wszystko na swoim miejscu ale jak widać na moją szyjkę nie ma mocnych -
Super że mały zdrowy
Jaka waga małego Ci wyszła u gina? Bardzo mi przykro z powodu szyjki
Musisz teraz się bardzo oszczędzać, ale tego nie muszę pisać... Leżenie cały dzień wcale nie jest takie super ale damy radę. Do tego 32tyg już tak niedaleko. Ty 8 ja 7 styczeń. Będzie dobrze :-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 14:33
Kate84 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Super że mały zdrowy
Jaka waga małego Ci wyszła u gina? Bardzo mi przykro z powodu szyjki
Musisz teraz się bardzo oszczędzać, ale tego nie muszę pisać... Leżenie cały dzień wcale nie jest takie super ale damy radę. Do tego 32tyg już tak niedaleko. Ty 8 ja 7 styczeń. Będzie dobrze :-*
1321 gram czyli troszkę więcej niż przy wypisie w czwartek. Ech, żeby chociaż do końca roku wytrwać a najlepiej te 6-7 tygodni...Est, ksanka, She86, Kate84 lubią tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Pisalyscie kiedys o kosmetykach dla dzieci. Co polecacie? W glowie mi sie kolacze, ze polecalyscie Babydream.
Ja kupiłam kosmetyki tej markisugerowałam się opiniami znajomych jak i tego bloga SROKA O
hipp tez ma super opinie
http://www.srokao.pl/p/blog-page.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 15:14
skowroneczka87 lubi tę wiadomość
Samuel
-
aleksandrazz wrote:Teraz ciekawe co tam z moją szyją. A Ty Gosia kiedy kontrola? I chyba Madzia ma wizytę przede mną.
Ja mam wizyte dopiero 28grudniatroche dlugo... ale w czwartek przy wypisie bylo wszystko ok i mam nadzieje, ze te 2 tyg szybko zleca
A Ty kiedy?
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kasiu, przykro mi. Identyczna sytuacja jak u mnie. Cieszę się, że Tymek został Tymkiem! No niestety nasze dzieciaczki nam nie pomagają napierając główką.
Kasiu a widzisz .... zaskoczyłaś mnie z tym leżeniem i zaparciami.
Ja leżę równo 5 tyg i tak od 2-3 tyg męczę się z zaparciami. Dramat. Szkoda, że mój lekarz nie jest na tyle gadatliwy, żeby mnie o tym poinformować. Najchętniej przykuł by mnie do łóżka
Ja wizytuję we wtorek. Bardzo boję się. Wiem, że szyjka trzyma te 17-18 mm jak było. Rozwarcie mnie martwi. Niech się nie rozwiera dalej ;(
Też modlę się , żeby jeszcze dotrwać 5 tyg w dwupaku.
Dziś zaczęłam 30 tydz!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 15:23
-
Kurcze, to ja jestem mniej wymagająca bo czekam tylko do 7 stycznia
Madzia o której masz wizytę? Będę mocno trzymać kciuki. Moja wizyta 22 grudnia, też się bardzo boje że szyja się pogorszy i na oddział. A ja już koszule na Wigilie kupiłam
Chociaż posiedzę przy stole góra pół godz.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
aleksandrazz wrote:Kurcze, to ja jestem mniej wymagająca bo czekam tylko do 7 stycznia
Madzia o której masz wizytę? Będę mocno trzymać kciuki. Moja wizyta 22 grudnia, też się bardzo boje że szyja się pogorszy i na oddział. A ja już koszule na Wigilie kupiłam
Chociaż posiedzę przy stole góra pół godz.
na 12:00. Prooooszę oooo duuużo kciuków.
Mi lekarz powiedział, że jeśli rozwarcie będzie na 2-3 cm wtedy do szpitala mnie położy. Na razie było 1 cm. Mam nadzieję, że poszerzy się
Wiecie co jest najgorsze, że tak naprawdę my nic więcej już nie możemy zrobić. Możemy tylko leżeć z pupą u góry i koniec. Nie mamy pewności czy to nam pomoże utrzymać dziecko w brzuszku czy nie. Czuję się przez to bezsilna.M+M+? lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena - Powiem szczerze, że skoro to rozwarcie zrobiło się przy ciągłym 3-tygodniowym leżeniu to ja nie wiem co by było gdybym przez ten czas więcej się ruszała, wolę nie myśleć... Tak więc zamierzam leżeć ile się da bo i tak wystarczająco dużo się nachodzę w ciągu dnia do łazienki na siku
Na dobrą sprawę dziewczyny te pobyty w szpitalu były najlepszym co nam się mogło zdarzyć. Przynajmniej jesteśmy zabezpieczone z każdej strony bo sterydy mają czas by zadziałać i zawsze to większa szansa na uniknięcie problemów z oddychaniem i wylewów u dzieci. Teraz niech sobie jeszcze podrosną i oby przynajmniej do skończonego 32 tygodniaaleksandrazz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już w Wigilię mam pierwszą granicę , bo to będzie skończony 30 tydzień. Potem odkryłam że właśnie w ten dzień kończę część błagalną w Nowennie Pompejańskiej , więc wierzę że to jest dobry znak
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyVira wrote:A.Kasia - czemu pozycja półleżąca jest najgorsza dla szyjki ?
Ja poprzez pół leżenie rozumiem, że pupa i brzuch na płasko niemal a głowa na jakiejś wysokiej poduszce.
Póki całe ciało masz na płasko to głowę możesz nawet na 5 poduszkach położyć i jest okOla stronę wcześniej napisała o co chodzi z pozycją półleżącą.
Ola - o widzisz, szkoda że nie jesteś z moich okolic bo mój szwagier robi meble i jest w tym świetny. Rok temu robił mi szafę w zabudowie i jestem z niej bardzo zadowolona. -
Aloohaa
dzisiaj troszkę puźniej niż zwykle
pierwsza noc od niepamiętnych czasów przespana !!!! CAŁA!!!!
Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:No szkoda...Bo jestem wściekła.Skusił nas ceną bo za 4 metry szafy w połysku zawołał 5600.
A mój niedorobiony niedoszły fachowiec okazuje się jeszcze większym chamem niż wydawało nam się jeszcze wczoraj. Napisał przed chwilą sms do mojego męża, że zrobi łazienkę i przepokój ale za 7 tysi (umawialiśmy się na 5). Pffff aż tak zdesperowana nie jestem, już od wczoraj dostałam 3 oferty na ten remont i na pewno nie będę płacić komuś, kto jeszcze przed rozpoczęciem pracy nie zachował się fair. Tyle dobrze, że nie daliśmy mu żadnej zaliczki.muminka83, Lilou1984, Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Marcowe Mamusie!
Ja jestem wprawdzie kwietniówką z początku miesiąca, ale niewykluczone, że urodzę już w marcu, także Was czasem podczytuję
Zwracam się z pytaniem, bo wiem, że niektóre z Was mają niestety problemy z twardym brzuchem, skracającą się szyjką, itd. Czy Wasi lekarze określają może, od jakiej długości szyjki rozważa się pessar/szew? Czy jest to raczej zależne nie od samej długości tylko proporcji skrócenia?
Ja się borykam z twardnieniami macicy od 17 tc, które się trochę wyciszyły, a od ponad tygodnia wróciły nasilone, mimo że mam luteinę, nospę i magnez. Mój gin jest dość "liberalny", że tak powiem, bo uważa szyjkę za krótką dopiero poniżej 2 cm.. Ja miałam cały czas powyżej 3 cm, ale w poniedziałek się dowiem, czy te ciągłe napięcia jej nie naruszyły.
Żeby nie spamować jedynie, nie dając nic od siebie, daję cynk o fajnej okazji na allego. Przeklejam wpis z "mojego" forum. Może się którejś przyda
Wczoraj przyszła do mnie paczka z ubraniami ciążowymi z allegro. Kupiłam nowe, szyte w Polsce: spodnie, sukienkę i bluzkę, za - uwaga - 60 zł z przesyłką. Stwierdziłam, że za tę cenę, nawet jak będzie klapa, to jakoś przeżyję, a jestem mega pozytywnie zaskoczona.
Spodnie miłe w dotyku, z cieplejszego materiału, wyglądają naprawdę porządnie i ładnie leżą http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-elastyczne-wygodne-z-panelem-roz-s-i5838779636.html
Zastanawiam się, czy sobie jeszcze beżowych nie dokupić. Świetna alternatywa dla legginsów i jeansów.
A sukienka taka cieńsza, ale bardzo ciekawa i fajnie skrojona http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-piekny-wzor-szyta-w-polsce-rozm-s-i5834634671.html
Jak czegoś sobie szukacie niedrogiego, to polecam : )
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.