Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
paola87 wrote:Ja zwracam przy myciu zębów
I wtedy muszę myć od nowa i błędne koło
u mnie to sie juz robi meczace a zaczeło sie wszytko od kaszlu poznie jak juz zaczał odchodzic i chce odkaszlec to sie zaczyna najgorsze ze ten kaszel mnei tez łapie w nie odpowiednim momencie i nie raz juz sprzatałam wymioty po domu:( chyba pojde do lekarza w pon ;/ -
nick nieaktualny
-
Aleksandrazz, Gośśś, Magdalena - bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi : )
W razie czego w rozmowie z ginem użyję argumentu "A moja znajoma....". Wolę się nie przyznawać, że coś wiem z forum, bo już mnie kiedyś ochrzanił za czytanie w necie.. A prawda jest taka, że jak nie przyjmuje się bezkrytycznie wszystkiego, to naprawdę można się dowiedzieć więcej niż od lekarza i w razie czego szybko zareagować.
Jeszcze raz dziękuję i życzę wszystkim leżakującym dużo spokoju i szybko mijającego czasu do marca. Jeszcze raz dzięki : *Madlene.:) lubi tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Witam Was tym razem wieczorową porą
Vira ja karmiłam długo i pierwszą @ dostawałam po ponad roku (w obu przypadkach), ale pamiętam z tamtego czasu, gdy też pisałam na tematycznych forach, że były dziewczyny, które karmiły tylko piersią i dostawały @ już po 3-4 miesiącach po porodzie. Muminka słusznie zwróciła uwagę, że po 5-6 miesiącach dochodzą inne pokarmy i przerwy w karmieniu się zdecydowanie wydłużają, a dodatkowo ja pamiętam też, że tak po kilku tygodniach od porodu wydłużała nam się pierwsza nocna przerwa na karmienie i po kąpieli maluchy przesypiały nawet po 5 godzin
Ja wczoraj podobnie jak Muminka pod wpływem Waszych postów dot. sprzedawców na allegro, usiadłam do komputera i zamówiłam z 2/3 wyprawki i finansowo w portfelu 500 zł mniej, ale muszę pochwalić tego sprzedawcę (HubiWorld), którego polecałyście, bo w ferworze walki, zamotałam się i nie podałam do wszystkich rzeczy kolorów i dziś grzecznie zadzwonił i dopytał mnie o każdy drobiazg nawet typu szczotka do włosów w jakim kolorze, a po południu już miałam linka do śledzenia przesyłki kurierskiejWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 21:59
Kate84, Madlene.:), Est, Lilou1984, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Margaret wow ale pięknie waży, i ile przybrał w takim krótkim czasie
Gratuluje i cieszę się,że u Was wszystko tak ładnie idzie do przodu
A.Kasia bardzo mi przykro z powodu szyjki mocno zaciskam kciuki za wyczekanie jeszcze co najmniej 4 tygodni a najlepiej 8!Super ,że Tymek nadal jest TymkiemA ten gość od łazienki ma naprawdę mega tupet!wrrr
Magdalena, Gośś, Aleksandraz życzę Wam z całego serca tych dwupaków jak najdłużej jeszcze i co dzień mocno trzymam kciuki!Wierzę ,że uda się Wam jeszcze poczekać tak jak nam wszystkim oczywiście! NIech te szyjki i rozwarcia się uspokoją!
Ja już po naszej babskiej wigilii w domku odpoczywamtyle co zjadłam dziś to chyba przez ostatni tydzień nie
od razu wzdęty brzuch .
Jak przyszłam to wszystkie mówiły ,że to chyba 5 miesiąc a nie 7 ,a ja się śmiałam ,że czarny wyszczupla i dlatego tak im się wydaje
a o to my z dziś:
A.Kasia, perła ziemi, d'nusia, Karka, olatychy, aleksandrazz, Est, Czarodziejka87, Renka88, Izoleccc, Karolina@, Magda lena, Kajola, Mania1718, She86, baassiia, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia przykro mi z powodu szyjki ale wierzę i trzymam kciuki,że jeszcze w Walentynki będziecie w dwupaku oby jak najdłużej!:*
Aleksandrazz,Gośśś i Magda lena również trzymam mocno kciuki za Wasze szyjki i dzieciaczki,żeby jak najdłużej były w brzuszku:*
Jesteście naprawdę dzielne babeczki i pisze to naprawdę szczerze i od serca:*
Kate84 ślicznie wyglądasz i faktycznie na najwyżej piąty miesiąc;)
Ja leże we wyrku i oglądam tv samotnie bo Mój luby wybył dziś na pępkowe do kumpla
Ani się nie obejrzymy a nasi mężczyźni będą wybierać się na własne pępkowe
Mania1718 lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Dziękuję Dziewczyny :-* byście widziały na co dzień mnie, tak nie wyglądam. Ale miło czasem się wyszykować
ogólnie dziś jakiś chyba dobry dzień bo w końcu pierwszy raz mała dała mi nagrać swoje harce
wreszcie będę miała na pamiątkę.
Dobrej nocy MarcówkiKarka, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
po długiej przerwie czeeesc mamusie:*
nie wiem czy wcześniejszy post się wczytal, piszę z tel a ostatnio jakieś problemy z wifi. Czy moglybyscie podrzucić link z nawilżaczem powietrza, pamiętam miałalysciejakiś sprawdzony, byłabym wdzięczna. Na pierwszej stronie nie znalazłam. Suche powietrze daje się odczuć.
Kamka, tesknota.. jak długo jeszcze bez Swojego u boku?
Dziewczyny z Rzeszowa, czy któraś idzie jutro na warsztaty bezpiecznego malucha?
Kasia potwierdzam skurcze na wskutek zaparc;) dlatego leżenie non stop nie służy, staram się wszystko rozsądnie wyposrodkowac.
Jak to jest z tymi sterydami, mało rzetelnych informacji w necie. Oczywiście w obliczu zagrożenia przedwczesnym porodem nie ma to większego znaczenia, ale zastanawiam się jak to wpływa na ciałko tego maleństwa, nie tylko na płuca przecież..
do czterech razy sztuka. -
aleksandrazz wrote:Kajka, a jak dokładnie wyglądają u cb te twardnienia? Bolą, są seriami czy często się powtarzają w dzień?
Trudno mi je opisać, bo dużo zależy od dnia. Brzuch robi się twardy za każdym razem, jak wstaję z łóżka. Twardnieje również, jak leżę i nie pomaga zmiana pozycji. Zazwyczaj wtedy napięcie trzyma od kilku do kilkudziesięciu minut. Te stawiania nie są bolesne, ale powodują dyskomfort. Chociaż ruchy dziecka stają się mniej przyjemne, jak brzuch twardnieje. Nasilają się wieczorem i w nocy. W gorszy dzień jest ich więcej niż kilkanaście, choć muszę przyznać, że nie przykładałam się do liczenia.
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
29 tydzień rozpoczęty
A ja się potwornie martwię wielkością mojego bandzioszka....jeszcze 8-9 tygodni...przecież on będzie monstrualny do tego czasu!!!Kate84, A.Kasia, Gośśś, Karolina@, Magda lena, d'nusia, Kajola, Mania1718, Izoleccc, She86, Est, M+M+?, Czarodziejka87, Karka, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Dziewczyny leżące, was też tak boli kręgosłup od leżenia?
miesnie zanikly i ciekawe jak ja urodze
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt