X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mnie dzisiaj smuteczek zlapal bo teskni mi sie za moim...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    kochane ma moze któras z was refluks ciazowy bo Ja mam :( jak tylko mnie zakaszle to zwracam;/ albo mi tj sie zwrcało jedzenie ;/ masakra!!!!!
    Ja zwracam przy myciu zębów :) I wtedy muszę myć od nowa i błędne koło ;)

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ja zwracam przy myciu zębów :) I wtedy muszę myć od nowa i błędne koło ;)

u mnie to sie juz robi meczace a zaczeło sie wszytko od kaszlu poznie jak juz zaczał odchodzic i chce odkaszlec to sie zaczyna najgorsze ze ten kaszel mnei tez łapie w nie odpowiednim momencie i nie raz juz sprzatałam wymioty po domu:( chyba pojde do lekarza w pon ;/

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżące, was też tak boli kręgosłup od leżenia?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Ja mam codziennie i chyba o każdej porze dnia. Mąż już na mnie mówi Lady Zgaga ;)

Ja też ma wiecznie zgagę, dosłownie po wszystkim :/ męczę się z tym przeokropnie i nic nie pomaga

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

U mnie póki co bez tragedii. W szpitalu miałam całkiem przyzwoity materac a w domu leżę na łóżku w sypialni i jeszcze z rogalem, więc jest spoko :)

• Kajka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz, Gośśś, Magdalena - bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi : )
    W razie czego w rozmowie z ginem użyję argumentu "A moja znajoma....". Wolę się nie przyznawać, że coś wiem z forum, bo już mnie kiedyś ochrzanił za czytanie w necie.. A prawda jest taka, że jak nie przyjmuje się bezkrytycznie wszystkiego, to naprawdę można się dowiedzieć więcej niż od lekarza i w razie czego szybko zareagować.
    Jeszcze raz dziękuję i życzę wszystkim leżakującym dużo spokoju i szybko mijającego czasu do marca. Jeszcze raz dzięki : *

Madlene.:) lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was tym razem wieczorową porą :)

Vira ja karmiłam długo i pierwszą @ dostawałam po ponad roku (w obu przypadkach), ale pamiętam z tamtego czasu, gdy też pisałam na tematycznych forach, że były dziewczyny, które karmiły tylko piersią i dostawały @ już po 3-4 miesiącach po porodzie. Muminka słusznie zwróciła uwagę, że po 5-6 miesiącach dochodzą inne pokarmy i przerwy w karmieniu się zdecydowanie wydłużają, a dodatkowo ja pamiętam też, że tak po kilku tygodniach od porodu wydłużała nam się pierwsza nocna przerwa na karmienie i po kąpieli maluchy przesypiały nawet po 5 godzin :)

Ja wczoraj podobnie jak Muminka pod wpływem Waszych postów dot. sprzedawców na allegro, usiadłam do komputera i zamówiłam z 2/3 wyprawki i finansowo w portfelu 500 zł mniej, ale muszę pochwalić tego sprzedawcę (HubiWorld), którego polecałyście, bo w ferworze walki, zamotałam się i nie podałam do wszystkich rzeczy kolorów i dziś grzecznie zadzwonił i dopytał mnie o każdy drobiazg nawet typu szczotka do włosów w jakim kolorze, a po południu już miałam linka do śledzenia przesyłki kurierskiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 21:59

Kate84, Madlene.:), Est, Lilou1984, muminka83 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret wow ale pięknie waży, i ile przybrał w takim krótkim czasie :) Gratuluje i cieszę się,że u Was wszystko tak ładnie idzie do przodu :)

A.Kasia bardzo mi przykro z powodu szyjki mocno zaciskam kciuki za wyczekanie jeszcze co najmniej 4 tygodni a najlepiej 8!Super ,że Tymek nadal jest Tymkiem :) A ten gość od łazienki ma naprawdę mega tupet!wrrr

Magdalena, Gośś, Aleksandraz życzę Wam z całego serca tych dwupaków jak najdłużej jeszcze i co dzień mocno trzymam kciuki!Wierzę ,że uda się Wam jeszcze poczekać tak jak nam wszystkim oczywiście! NIech te szyjki i rozwarcia się uspokoją!

Ja już po naszej babskiej wigilii w domku odpoczywam :) tyle co zjadłam dziś to chyba przez ostatni tydzień nie :) od razu wzdęty brzuch .
    Jak przyszłam to wszystkie mówiły ,że to chyba 5 miesiąc a nie 7 ,a ja się śmiałam ,że czarny wyszczupla i dlatego tak im się wydaje :)
    a o to my z dziś:

5b43d06c5cfeb10bmed.jpg

c1329f10ffe817fbmed.jpg

A.Kasia, perła ziemi, d'nusia, Karka, olatychy, aleksandrazz, Est, Czarodziejka87, Renka88, Izoleccc, Karolina@, Magda lena, Kajola, Mania1718, She86, baassiia, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna !

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84- Wooow jaka laska :) ciąża Ci służy hihih

28whyx8d41olhvnv.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, a jak dokładnie wyglądają u cb te twardnienia? Bolą, są seriami czy często się powtarzają w dzień?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia przykro mi z powodu szyjki ale wierzę i trzymam kciuki,że jeszcze w Walentynki będziecie w dwupaku oby jak najdłużej!:*

Aleksandrazz,Gośśś i Magda lena również trzymam mocno kciuki za Wasze szyjki i dzieciaczki,żeby jak najdłużej były w brzuszku:*

Jesteście naprawdę dzielne babeczki i pisze to naprawdę szczerze i od serca:*

Kate84 ślicznie wyglądasz i faktycznie na najwyżej piąty miesiąc;)

Ja leże we wyrku i oglądam tv samotnie bo Mój luby wybył dziś na pępkowe do kumpla
    Ani się nie obejrzymy a nasi mężczyźni będą wybierać się na własne pępkowe ;):)

Mania1718 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate pięknie! Naprawdę ciąża Ci służy, jakby mi ktoś teraz kazał chodzić na obcasach... :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Mnie cola pomaga. Łyk dwa i przechodzi
    Nie pomogla, mleko tez nie :(

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :-* byście widziały na co dzień mnie, tak nie wyglądam. Ale miło czasem się wyszykować :-D ogólnie dziś jakiś chyba dobry dzień bo w końcu pierwszy raz mała dała mi nagrać swoje harce :-) wreszcie będę miała na pamiątkę.

Dobrej nocy Marcówki

Karka, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po długiej przerwie czeeesc mamusie:*
    nie wiem czy wcześniejszy post się wczytal, piszę z tel a ostatnio jakieś problemy z wifi. Czy moglybyscie podrzucić link z nawilżaczem powietrza, pamiętam miałalysciejakiś sprawdzony, byłabym wdzięczna. Na pierwszej stronie nie znalazłam. Suche powietrze daje się odczuć.

Kamka, tesknota.. jak długo jeszcze bez Swojego u boku?

Dziewczyny z Rzeszowa, czy któraś idzie jutro na warsztaty bezpiecznego malucha?

Kasia potwierdzam skurcze na wskutek zaparc;) dlatego leżenie non stop nie służy, staram się wszystko rozsądnie wyposrodkowac.
    Jak to jest z tymi sterydami, mało rzetelnych informacji w necie. Oczywiście w obliczu zagrożenia przedwczesnym porodem nie ma to większego znaczenia, ale zastanawiam się jak to wpływa na ciałko tego maleństwa, nie tylko na płuca przecież..

do czterech razy sztuka.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kajka, a jak dokładnie wyglądają u cb te twardnienia? Bolą, są seriami czy często się powtarzają w dzień?
    Dzięki że pytasz.
    Trudno mi je opisać, bo dużo zależy od dnia. Brzuch robi się twardy za każdym razem, jak wstaję z łóżka. Twardnieje również, jak leżę i nie pomaga zmiana pozycji. Zazwyczaj wtedy napięcie trzyma od kilku do kilkudziesięciu minut. Te stawiania nie są bolesne, ale powodują dyskomfort. Chociaż ruchy dziecka stają się mniej przyjemne, jak brzuch twardnieje. Nasilają się wieczorem i w nocy. W gorszy dzień jest ich więcej niż kilkanaście, choć muszę przyznać, że nie przykładałam się do liczenia.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 tydzień rozpoczęty <3
    A ja się potwornie martwię wielkością mojego bandzioszka....jeszcze 8-9 tygodni...przecież on będzie monstrualny do tego czasu!!!

Kate84, A.Kasia, Gośśś, Karolina@, Magda lena, d'nusia, Kajola, Mania1718, Izoleccc, She86, Est, M+M+?, Czarodziejka87, Karka, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mnie na szczescie nie bo 90% lezenia jest na lewym boku ale czasem czuje zmeczenie kregoslupa. Z tym,ze ja pewnie troszke wiecej wstaje niz Ty aleksandrazz bo i pozmywam naczynia i ugotuje na raty obiad. Ale zawsze po 10min stania leze nastepne 20. Od tego lezenia czuje sie juz fatalnie. Nie mam na nic sily! Tak lozko ze mnie wyciagnelo :/ miesnie zanikly i ciekawe jak ja urodze :/

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ