X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie ja tez mam duzy brzuszek i zastanawiam sie czy mi nie peknie hehehe jeszcze 3 miesiace ma rosnac a ja juz wygladam jak w 8mscu, nie tak jak tu dziewczynki wrzucaja fotki. Ja mam wielka dynie! :)

Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wstaje tylko na siku i jeść jak mi ktoś przyniesie :-D Kajka powiedz ginowi ze masz bolesne twardnienia po kilkanaście razy dziennie, czasami seriami. Trzeba trochę podkoloryzowac żeby się przejął :-D Leżałam z dziewczyną która zgłaszala twardnienia kilka dziennie, gin się nie przejął, a za kilka tygodni wylądowała z akcją porodowa na oddziale, a dziecko ważyło wtedy 650 gram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 07:37

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My całą noc meczylismy się z grypą zoladkowa. Przepraszam za błędy ale piszę z tel...wymioty i biegunka meczyly mnie całą noc.
    Pije dużo wody i nic nie jem. Wzięłam też smecte. Jak mi nie przejdzie to wybiorę się na pogotowie ale narazie już nie wymiotuje pare godzin więc jest dobrze.
    Będę do Was zaglądać:) miłego dnia :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie 2 noce przespałam jak aniołek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 08:26

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• kamka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood nie wiem ile moze w poniedzialek po obchodzie sie dowiem...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    po długiej przerwie czeeesc mamusie:*
    nie wiem czy wcześniejszy post się wczytal, piszę z tel a ostatnio jakieś problemy z wifi. Czy moglybyscie podrzucić link z nawilżaczem powietrza, pamiętam miałalysciejakiś sprawdzony, byłabym wdzięczna. Na pierwszej stronie nie znalazłam. Suche powietrze daje się odczuć.

Kamka, tesknota.. jak długo jeszcze bez Swojego u boku?

Dziewczyny z Rzeszowa, czy któraś idzie jutro na warsztaty bezpiecznego malucha?

Kasia potwierdzam skurcze na wskutek zaparc;) dlatego leżenie non stop nie służy, staram się wszystko rozsądnie wyposrodkowac.
    Jak to jest z tymi sterydami, mało rzetelnych informacji w necie. Oczywiście w obliczu zagrożenia przedwczesnym porodem nie ma to większego znaczenia, ale zastanawiam się jak to wpływa na ciałko tego maleństwa, nie tylko na płuca przecież..

Ja miałam jechać na te warsztaty ale wypadło mi coś innego dzisiaj i nie jadę.Ty się wybierasz ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood ja polecałam kilka razy ten
    http://beaba-polska.pl/product-pol-974-Nawilzacz-powietrza-Pastel-Blue-Beaba.html

Buźka

d'nusia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Jagood nie wiem ile moze w poniedzialek po obchodzie sie dowiem...

.. ściskam. a może masz możliwość pogadania czasem przez tel video rozmowę..
    zawsze to coś.. zobaczyć pyszczka

Wiewiorko17 właśnie taki mam zamiar, tylko nie wiem czy zdąrze cholera:)

do czterech razy sztuka.
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję domiii<3

do czterech razy sztuka.
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

My całą noc meczylismy się z grypą zoladkowa. Przepraszam za błędy ale piszę z tel...wymioty i biegunka meczyly mnie całą noc.
    Pije dużo wody i nic nie jem. Wzięłam też smecte. Jak mi nie przejdzie to wybiorę się na pogotowie ale narazie już nie wymiotuje pare godzin więc jest dobrze.
    Będę do Was zaglądać:) miłego dnia :)

Biedna, bardzo Ci współczuję. Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej i najgorsze już masz za sobą!

Ja za chwilę wstaje oczywiście po nieprzespanej nocy... Chcę porobić trochę w papierach, poćwiczyć a na 13 jadę znowu na cały dzień na Targi Poznańskie na Cavaliade to takie duże zawody konne :-D chociaż sobie pooglądać w tym stanie.

Dobrego dnia dla Nas wszystkich!

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pyszczek przychodzi na 5-10 min bo pracuje...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi zmień mi datę porodu na 23 marca :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :) Pogoda do bani. Całą noc deszcz o szyby dzwonił. No tak - umyłam okna... Kolejny dzień bez męża. Już mam dość wiecznej jego pracy, chce mi się wyć do księżyca. Z drugiej strony wiem, że on też wolałby być ze mną i brzuszkiem. Dlaczego życie jest takie brutalne? :( Na szczęście wczorajszy dzień spędziłam z chrześniakiem, a popołudnie na urodzinach siostrzeńca męża. Dzisiaj zaś wpadnie do mnie przyjaciółka z chrześnicą. Przynajmniej jakoś mi zleci...

Kajka - moja gin powiedziała mi, że jak takie twardnienia się pojawiają kilka razy w ciągu dnia, to mam od razu jechać na IP. Bo to nie jest normalne :(

Kate84 - wyglądasz bosko!! Laska jak się patrzy :)

Miłego dnia <3

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 na szczęście najgorsze chyba już za mną. Smecta pomogła. Wymiotować też już się nie chcę. Czuję się osłabiona no ale to normalne.

Jeszcze dziewczyny w dodatku mój Antek grzeczny . odzywa się bardzo rzadko i lekko ... Ale nie chcę panikowac bo chyba on taki mały leniuszek będzie ...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak ja Ci zazdroszczę tej Cavaliady <3 kocham konie! Jeżdżę wprawdzie rekreacyjnie ale moim największym marzeniem jest mieć swoją stajnie :)

Nataszka2200, Kate84 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kajka - moja gin powiedziała mi, że jak takie twardnienia się pojawiają kilka razy w ciągu dnia, to mam od razu jechać na IP. Bo to nie jest normalne :(

Byłam już na IP z 3-godzinnym brzuchem twardym jak skała bez przerwy. Myślałam, że może chociaż kroplówkę z magnezem dostanę, ale dowiedziałam się, że tokolizę robią od 24tc i mnie odesłano do domu. Dodam, że to najlepszy szpital kliniczny w Poznaniu.. Czasem czytam, że ciężarne zazwyczaj się zatrzymuje na obserwację w razie czego. W Poznaniu na Polnej jest chyba odwrotnie. No ale trzeba przyznać, że badanie łącznie z usg robią zawsze od razu na IP.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane w koncu mi ie dzis udało wyspac i nie miałam problemu z zasnieciem:) Musze meza z łózka wyciagnac i do Katowic jedziemy na zakupy swiateczne oraz dla Aleksa cos od wczoraj leniuszek z niego sie zrobił...a tak zycze wam MIŁEJ niedzieli:) buziaczkiiiiiiiii

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w ten deszczowy i ponury dzień.

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie :)

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:13

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, zazdroszczę szafy, moja będzie gdzieś w okolicy lutego, a ja do stycznia chciałam mieć wszystko gotowe. Kajka no dziwne to jest, ja byłam w Krośnie na podkarpaciu i potraktowali mnie dość poważnie. Wyszłam po dwóch tygodniach warunkowo do domu i mam od razu do nich jechać jakby się coś działo. Najlepiej jakby Twój lekarz dal Ci skierowanie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ