Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
AAaaaaaaaaa padniecie jak przeczytacie co ja dziś zrobiłam rano!
Poszłam myć włosy ...
Myję, myję te włosy. Mało co się pienią. Myślę sobie co za gówniany szampon, dziwne.
Umyłam włosy PŁYNEM DO HIGIENY INTYMNEJ
Chyba po porodzie wróci mi rozum do normy?co? Bo syn będzie biedny ze mną
Est, Falon, Gośśś, Mania1718, d'nusia, Karka, domiii, ksanka, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Karolina@, Madlene.:), Vincent, Kajola, Hannia123, Martita88, Kate84, Lilou1984, anitka19953, Kaarolina, Love_life, noelka lubią tę wiadomość
-
Hahahah. Mój tato umyl kiedyś głowę płynem do mycia naczyń bo mylam nim coś w łazience i postawiłam tam gdzie szampony
d'nusia, Falon, Magda lena, Gośśś, Renka88, Czarodziejka87, Karolina@, Vincent, Kajola, Kate84, Lilou1984, Izoleccc, anitka19953, Love_life lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dziewczyny udanej niedzieli,
Basiu, co do ksylitolu to cieszę się że działa tylko od razu informuje że po jakimś czasie organizm się uodparnia i może przestać działać.
Możesz jeszcze pomyśleć o młodym jęczmieniu.
Ja co rano na czczo pije obrzydlistwo - łyżeczka proszku z trawy jęczmienia z wodą, to praktycznie czysty błonnik z żelazem u innymi minerałami.
I po ok 15 min lecę na 2. Ale dzięki temu nie mam problemów z zaparciami tylko kupa ma kolor zielonkawy.
Jeszcze pomaga mi sałatka z surowego szpinaku.
A u mnie kolejny weekend i kolejny sweterek. Czyli zalety lezenia.
Bo od czytania na tablecie w łóżku brzuszek mi się stawia a od dziergania nie, chyba inaczej leżę. No to drutuje zamiast czytania, a dodatkowo idealny sposób na bezsennosc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/917e840ddb3f.jpg
Jak tak dalej pójdzie to zacznę to sprzedawać
A zresztą najwyżej Zosia będzie miała w co ubierać lalki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 14:25
Est, Karka, Falon, Vincent, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Karka po Twoim poscie widze, ze nalezymy do tej samej grupy na fb
z tym ze ja rzadko kiedy sie tam udzielam
ale Twojego posta wlasnie tam przeczytalam
Właśnie myślałam, że może należysz, bo tam nie tylko mamuśki cz-skie, ale i okolice
A bo byłam wkurzona i smutna i siedziałam w aucie i tworzyłam wpis...
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Magda lena wrote:AAaaaaaaaaa padniecie jak przeczytacie co ja dziś zrobiłam rano!
Poszłam myć włosy ...
Myję, myję te włosy. Mało co się pienią. Myślę sobie co za gówniany szampon, dziwne.
Umyłam włosy PŁYNEM DO HIGIENY INTYMNEJ
Chyba po porodzie wróci mi rozum do normy?co? Bo syn będzie biedny ze mną
Dobre dobreChociaż kiedyś jak byłam na forum dla włosomaniaczek one właśnie myły włosy płynem do higieny intymnej tym z Rossmanna bo niby znacznie bardziej delikatny niż szampon
Czyli nie tak źle Magda lena włosy będą zadowolone
Magda lena lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Hej Mamusie
nie wiem jak Wy, ale mi się już zamarzyła choinka i od wczoraj stoi
w taki dzień jak dzisiaj - ciemno, wieje, leje! świecące lampki na choince i wymarzone cotton balls + ciepła herbatka = mogę z łóżka nie wychodzić
a poza tym, jak mi odpuściły skurcze i twardnienia to mam nowy problem... od kilku dni mam taki ból wewnątrz pipki jakby ktoś mi kilka kg odważniki zawiesił... jakby była jakaś poobijana i posiniaczona, nie mogę chodzićnie mówiąc już o przekręceniu się z boku na bok w nocy... ból straszny
podobno to rozchodzące się kości i miednica i normalne na tym etapie, ale jak ma mi to towarzyszyć już do końca to oszaleję... -
Ale mam dzisiaj dzień. Drugi raz w ciąży pozwoliłam sobie na drzemkę w ciągu dnia. Ciekawe, co będę w nocy robić...
Piszecie, że dzieci wolnej rosną. Odkąd mój mały osiągnął kilogram (mniej więcej 2.5 tygodnia temu) z każdym dniem czuję się gorzej. Tzn. nadal praktycznie cały dzień jestem na chodzie, ale brzuch mi jakoś ciąży, poruszam się wolniej, bolą mnie mięśnie pleców koło kręgosłupa i coraz częściej pachwiny. Czuję, jak powoli zamieniam się z chodzącego hipopotama. A gdzie tam końcówka lutego... Do tego w ciągu ostatnich kilku dni widzę dzień po dniu jak gwałtownie rośnie brzuch. Do tej pory spałam w takiej pozycji pół na brzuchu, pół na boku. Teraz już tylko na boku... -
domiii wrote:Hej Mamusie
nie wiem jak Wy, ale mi się już zamarzyła choinka i od wczoraj stoi
w taki dzień jak dzisiaj - ciemno, wieje, leje! świecące lampki na choince i wymarzone cotton balls + ciepła herbatka = mogę z łóżka nie wychodzić
a poza tym, jak mi odpuściły skurcze i twardnienia to mam nowy problem... od kilku dni mam taki ból wewnątrz pipki jakby ktoś mi kilka kg odważniki zawiesił... jakby była jakaś poobijana i posiniaczona, nie mogę chodzićnie mówiąc już o przekręceniu się z boku na bok w nocy... ból straszny
podobno to rozchodzące się kości i miednica i normalne na tym etapie, ale jak ma mi to towarzyszyć już do końca to oszaleję...
Domiii mam dokładnie tak samo, chodzę jakby mnie M tam uszkodził, a mamy celibat od czerwca. -
Dziewczyny mnie też boli, ciągnie tam w środku,a ostatnio miałam takie uczucie jakby pieczenie w kości. Matko z córką ja nie wyobrażam sobie 9 miesiąca jak teraz mi tak wszystko ciąży. Teściowa sądzi że za bardzo się nad sobą rozczulam
dodam że mimo iż mnie wszystko boli ciąży itp. sprzątam, gotuje, piorę bo nie ma kto za mnie tego zrobić. Buuuu ,ale dziś nudy i jeszcze ta pogoda ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 16:16
-
Właśnie napisała do mnie znajoma która jest w 33 tyg ciąży: słyszałam że byłaś w szpitalu, jak tam zdrowie? Ja: no byłam 2 tyg bo szyjka mi się skrocila i brzuch się ciągle stawiał. ONA :jak sobie sprawdzić tą szyjke? Jak jest tak wysoko ze ledwo ją palcem dosięgnie to źle? Matko trzymajcie mnie...
Magda lena lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
My jednak pojechaliśmy na pogotowie. Lekarz dał leki dla niemowląt tyle że większe dawki i narazie przechodzi mi troche
najgorszy jest ból żołądka:( ale ponoc długo go mogę jeszcze mieć. Na szczęście lekarz zbadał tętno małego i jest wszystko ok a to najważniejsze
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Madlene.:) wrote:Dziewczyny mnie też boli, ciągnie tam w środku,a ostatnio miałam takie uczucie jakby pieczenie w kości. Matko z córką ja nie wyobrażam sobie 9 miesiąca jak teraz mi tak wszystko ciąży. Teściowa sądzi że za bardzo się nad sobą rozczulam
dodam że mimo iż mnie wszystko boli ciąży itp. sprzątam, gotuje, piorę bo nie ma kto za mnie tego zrobić. Buuuu ,ale dziś nudy i jeszcze ta pogoda ;/
Ja to jestem tak obolała jakbym już była po porodzie... -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Właśnie napisała do mnie znajoma która jest w 33 tyg ciąży: słyszałam że byłaś w szpitalu, jak tam zdrowie? Ja: no byłam 2 tyg bo szyjka mi się skrocila i brzuch się ciągle stawiał. ONA :jak sobie sprawdzić tą szyjke? Jak jest tak wysoko ze ledwo ją palcem dosięgnie to źle? Matko trzymajcie mnie...
Matko i córko.....bez komentarza bo ręce opadają -
aleksandrazz wrote:Właśnie napisała do mnie znajoma która jest w 33 tyg ciąży: słyszałam że byłaś w szpitalu, jak tam zdrowie? Ja: no byłam 2 tyg bo szyjka mi się skrocila i brzuch się ciągle stawiał. ONA :jak sobie sprawdzić tą szyjke? Jak jest tak wysoko ze ledwo ją palcem dosięgnie to źle? Matko trzymajcie mnie...
Coz w tym dziwnego? Jesli ktos ma bezproblemowa ciaze i sam nie szuka zadnych informacji nigdzie to skad ma wiedziec o pewnych rzeczach? Wiekszosc z nas tu jest po przejsciach, pierworodki czytaja doswiadczenia innych tu i stad wiedza o co pytac i na co zwracac uwage. Ja w pierwszej ciazy tez sie nad niczym nie zastanawialam. Usg mialam moze 4-5 razy, pierwszego prenatalnego wogole bo lekarz nie skierowal(!) a sama nie mialam pojecia o nim, szyjki mi doktor nie mierzyla ani raz, nue zastanawialam sie nad niczym czy cos boli, czy tak powinno byc, co powinno zaniepokoic. Chodzilam sobie w ciazy, cieszylam sie i czekalam do porodu. A teraz? Ciagle tylko sie martwie czyms, zastanawiam, wsluchuje w siebie. I nie mam kiedy sie cieszyc tym wszystkim. Woec nie zawsze wiedza jest potrzebna kiedy nic zlego sie nie dzieje, a ciaza przebiega prawidlowo.A.Kasia, krówka_muffka, Gośśś, domiii, paola87, M+M+?, Falon, muminka83, baassiia, Kajola, Hannia123, Madzialena90, Love_life lubią tę wiadomość
-
Nie no dla mnie to szok co napisała Ola o swojej znajomej.
To moja pierwsza ciąża, byłam totalnie zielona we wszystkim!
Ale już od początku się interesowałam szyjką, kiedy i jak ją może lekarz zmierzyć. W 18 tyg sama poprosiłam o zmierzenie szyjki.
Ja jestem taka, że przy każdej wizycie mam 100 pytań do lekarza. Lekarz mi powiedział, że dawno nie miał takiej pacjentki, która się tak interesuje.