X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kajka to mnie zaskoczyłaś z tym podejściem na Polnej....Przykra sprawa,że Cię odesłali :(

Kate, a dziś dodatkowo dowiedziałam się od gina, że w Poznaniu nie zakłada się pessarów, a ew. szew tylko do końca II trymestru, więc w sumie nie wiem, co robią później, jak jest zagrożenie porodem przedwczesnym. Może tylko sterydy, kroplówki i leżenie. A z tym pessarem to podejrzewam, że taka jest "polityka" lekarzy z Polnej, ale mimo wszystko będę tam rodzić, mój gin tam pracuje. Nie wiem, czy dobrze kojarzę z jakichś starych postów, ale też chyba chodzisz do Femimedu? :)

Pozdrawiam!

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi :* póki co nie mam temperatury... zaczekam do jutra. jak dotykam to nie czuję, żeby mi się tam coś "rozszczelniło", więc może faktycznie tylko coś naciągnęłam, bo nie upadłam tylko nogi mi się rozjechały.. sierota :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że się nie przewrocilas :-) Uważać musimy teraz strasznie.

domiii lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, co Ci powiedział na twardnienia?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Niecierpliwa ja od ok 25 tyg mam problemy z oddychaniem w szczegolnosci jak poloze sie na plecach lub na prawym boku, po chwili musze zmienic pozycje, bo nie umie zlapac powietrza, a na poczatku to mialam wrazenie jakby mi ktos na klatce piersiowej siedzial... Do tego jeszcze czasami mam takie glupie wrazenie jakby mi wszystko w gardle stalo i jakby mi zoladek uciskalo...

No dokładnie takie uczucie jakby ktoś mi na tym mostku siedział...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena kurcze dziwnie wg mnie tam to oceniają, powinni zrobić usg przed wydawaniem takich osądów!Dobrze ,że badania od razu zrobili i mam nadzieję,że to jednak nie będzie zatrucie ciążowe !

Hania Koniecznie dużo się oszczędzaj, do stycznia już na szczęście niedaleko! Oby szyjka już bardziej się nie skracała,Trzymam mocno kciuki

Gośśś ja mam tak samo, czasem mam wrażenie jak się wypina ,że ona chce wyjść mi przez ten brzuch!Nie wspominając o ciągłym ucisku na pęcherz i szyjkę, Do tego nóżkami gmera mi w żebra a rączkami w boki, czasem jak coś robię to aż staję i ledwo oddycham takie to nieprzyjemne...Aczkolwiek i tak wolę gdy się wciąż rusza niż miałaby cicho siedzieć bo pewnie bardziej bym się martwiła!

Malina dokładnie teraz bardzo ważna jest odpowiednia higiena, ręczniki, spanie , pościele itp.Trzymam kciuki by Was ominęło!

A.Kasia bardzo się cieszę,że na wizycie wszystko dobrze. Teraz sobie grzecznie czekajcie przez kolejne mijające tygodnie...

Niecierpliwa mi się z dnia na dzień coraz trudniej oddycha , leżąc to już w ogóle. Nie myślałam,że tak będzie przy takim dość małym brzuszku i przyroście wagi ale jak widać to nie ma znaczenia...

Darra super wieści ,bardzo się cieszę :)

Kajka dokładnie tak :) dobrze kojarzysz i dlatego też będę rodzić na Polnej ,ale wciąż mam pozytywne nastawienie po dwóch porodach koleżanek w ostatnim czasie(lipiec i wrzesień ) :)

Mi się linia pojawiła jakieś 2,3 tygodnie temu i idzie od pępka w dół :)

darra991 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kajka, co Ci powiedział na twardnienia?

Szyjka ma 33 mm (wcześniej pomiary były takie: 37, 32, 37 i teraz znowu 33), jest zamknięta, ale przy tych twardnieniach trzeba ją kontrolować. Jak poczuję się gorzej niż dotychczas, mam jechać na IP albo do mojego lekarza, jeśli będzie akurat w gabinecie. Na twardnienia dalej mam brać magnez, luteinę, no-spę, no i się oszczędzać. Więc w sumie nic nowego. Kolejna wizyta 4.01., czyli już w III trymestrze...
    Dzięki, że pytasz : *

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Kajka dokładnie tak :) dobrze kojarzysz i dlatego też będę rodzić na Polnej ,ale wciąż mam pozytywne nastawienie po dwóch porodach koleżanek w ostatnim czasie(lipiec i wrzesień ) :)

Ja też znam pozytywne relacje z Polnej, a ponadto dobrze się mną tam zaopiekowali po poronieniu, więc mimo wszystko dobrze wspominam.

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie nie jest problemem szyjka, która ma te 3 cm i w górę. Czasem taki urok kobiety, a może biegać z tą szyjką i nic się nie dzieje złego. Problemem jest, gdy szyjka się skraca na tym etapie ciąży (za dwa miesiące będzie to nawet wskazane :) ).Samo moje 2,9 cm nie byłoby takie złe, gdyby nie fakt, że początkiem listopada miałam 4,5 cm i do tego mam doświadczenie w tym temacie z poprzedniej ciąży, że też się skracała, wiec gin podwójnie nie lekceważy tematu, a ja wdrażam od kilku godzin program "oszczędnościowy" :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Madziu łącze się w rozgoryczeniu i złości. W środę mam spotkanie z położną I właśnie chciałam zapytać o prywatne usg ale coś czuję że tak jak u Ciebie usłyszę ze po 30 tygodniu nie ma szans. :( Możesz napisać ile teraz miałaś centymetrów nad pępkiem (zakończenie macicy od spojenia łonowego)? Porównam se ;)

A i jak położna sprawdza położenie dziecka? Myślę o tym non stop :/

27 cm ale sama sobie nie zmierzysz bo musisz dokladnie wymacac.
    Ulozenie poprzez macanie brzuszka dosc mocno mnie pouciskala.. i mowila tu glowka tu nozki itp.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny,
    Dziś miałam robione wyniki moczu i krwi i wyszły mi bardzo wysokie ciała ketonowe w moczu 150ml/dl.
    Muszę przyznać ze mnie to martwi bardzo, bo oznacza ze organizm gloduje.
    Jem obecnie ok 7-8 razy dziennie i nie czuje głodu ale wygląda na to ze jem za malo węglowodanów.

Wizytę u gina mam w przyszły poniedziałek i myślę jak tu zmienić dietę by mała nie była zakwaszona.
    Pozostałe wyniki ok, nawet hematokryt mi się poprawił od kiedy zaczęłam brać szelazo na czczo.
    Kurcze czy ta ciąża nie mogłaby być nudna!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    27 cm ale sama sobie nie zmierzysz bo musisz dokladnie wymacac.
    Ulozenie poprzez macanie brzuszka dosc mocno mnie pouciskala.. i mowila tu glowka tu nozki itp.

Dzięki Madziu za odpowiedz. Nie będę sama mierzyć, bo bałabym się ucisksc gdziekolwiek ;) W środę wygniecie mnie położna :)

Dziewczyny właczcie BBC Lifestyle
    Oglądam i nie wierzę! !!!!

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dzięki Madziu za odpowiedz. Nie będę sama mierzyć, bo bałabym się ucisksc gdziekolwiek ;) W środę wygniecie mnie położna :)

Dziewczyny właczcie BBC Lifestyle
    Oglądam i nie wierzę! !!!!

Co tam było?W tym programie?

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leci program "życie przed zyciem" pokazuje ekstremalne podejście Brytyjczyków do rodzenia dzieci. Nie które są bardzo dziwne a inne przerażające :/
    Najbardziej szokujące jest
    -Matką zjada łożysko po porodzie! !!!
    -Matka nie pozwala na odcięcie pepowiny od łożyska i gnijące ma odpaść w ciągu 2-10dni po czym mrozi na pamiątkę. ...

Nie dobrze mi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 23:37

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Leci program "życie przed zyciem" pokazuje ekstremalne podejście Brytyjczyków do rodzenia dzieci. Nie które są bardzo dziwne a inne przerażające :/
    Najbardziej szokujące jest
    -Matką zjada łożysko po porodzie! !!!
    -Matka nie pozwala na odcięcie pepowiny od łożyska i gnijące ma odpaść w ciągu 2-10dni po czym mrozi na pamiątkę. ...

Nie dobrze mi :D
    O kuźwa chyba zwymiotuje ;/

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja miałam pacjentkę z rozejściem spojenia- ale to po źle prowadzonym porodzie dużego dziecka. Nigdy się nie spotkałam i nie sądzę, żeby coś takiego mogło się wydarzyć przy poślizgnięciu.

Kate- ja też mam problemy z oddychaniem. Po prostu osoby z natury bardziej szczupłej budowy mają mniej miejsca w jamie brzusznej stąd nawet niewielki przyrost brzucha i wagi powowduje większe uciski. Mi do tego baaardzo dokucza zespół jelita drażliwego co nie ułatwia....

Ja mam jutro echo serca młodego. Mam nadzieję, że to tylko kwestia potwierdzenia, że wszystko jest ok :)

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 08:45

• domiii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc, dziękuję, troche podniosłaś mnie na duchu :*
    Powodzenia jutro! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania fuj choć gdzieś już o uszy obiły mi się tego typu praktyki bleee
    Kiedyś na początku naszego wątku też już o tym pisałyśmy pamiętam :-D

Izolecc powodzenia jutro, trzymam kciuki, ale Wierzę, że to będzie tylko formalność!

Domii myślę, że Dziewczyny mają rację i pewnie to uszkodzenie mechaniczne, musisz być bardziej uważna, podobno teraz już jesteśmy częściej narażone na jakieś upadki itp :-( Przykro mi, że masz takie przeboje tym ZUS eh....

Dobranoc Mamusie

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuję że to obejrzałam i to napisałam tu :/ Szokujące jest to i zasnąć nie mogę :(

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny nie oglądałam tego programu ale to co mówicie jest okropne...

Izoleccc a u mnie chyba odwrotnie bo waga +8 kg ale już przed ciąża miałam nadwagę. A wiadomo że grubszy ma ciężej oddychać a co dopiero z dodatkowym obciążeniem..

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ