X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny, któraś dziś wizytuje?

Ja na 10 na gimnastykę, później szybko do domku bo o 12:50 pociąg do Gdańska...

Miłego dnia Dziewczyny

Lilou1984 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja Cię podziwiam... Ja mam od leżenia takiego lenia że nie chce mi się iść po obiad na dół do kuchni :-o Z tego co pamiętam dzisiaj trzymamy kciuki za Madzie! :-)

Magda lena lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wypiłam glukozę. Powiem wam ze z cytryna to o wiele lepiej wchodzi :)

Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc - daj znać po echo :) trzymam kciuki, my mamy w styczniu

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane.
    3mać mocno kciuki za nas. Ale czuję w kościcach, że gorzej nie jest :) No i jazda samochodem do centrum....jestem tak podjarana :P w końcu się umaluję, ładnie ubiorę!!!! Ponad 1,5msc nie wychodze z domu. Tylko do lekarza i dalej do łòżka. A teraz zabieram się za depilację. Jaaaak fajnie :) :) :) :)

A.Kasia, aleksandrazz, d'nusia, domiii, Kate84, niecierpliwaa, edyś, Kajola, Hannia123, RudyTygrysek, Mietka 30:), Gośśś, Gośśś, Nataszka2200, Izoleccc, She86, darra991 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!!
    Miłego dnia i oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Mam do Was prywatne pytanie, ponieważ likwidujemy z Mężem sklep odzieżowy. Może macie kogoś kto chciałby kupić bramkę antykradzieżowa, gabloty, lady i gondole?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) trzymam kciuki za wizytujące Mamusie dzisiaj :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Oj szacun, szacun :) choć w sumie to dziwi mnie, że lekarze pozwolili na poród SN przy takiej wadze płodu... Ciekawe jaki był obwód główki, bo tutaj bym jednak upatrywała "tajemnicy" sukcesu :)

Zawsze podziwiałam kobiety które naturalnie rodziły tak duże dziecko.
    Najśmieszniejsze jest , że wszędzie są normy że od wagi x nie męczymy kobiety ale jak baba nie zwyzywa na oddziale i nie uprze się na swoje nie otrzyma w większości szpitali nic. eh. Mam nadzieję, że nie cierpiała zbytnio :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i miłego dnia <3

jagood lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Powodzenia dziewczyny na wizytach :) Trzymam kciuki!

Ja przenoszę się dziś z leżeniem na dół, żeby nie latać po tych schodach sto razy dziennie. Ułożę sobie na tapczanie sto kocy i może dam radę. Jutro wchodzą fachowcy do łazienki. Do świąt się nie wyrobią bo został jedynie tydzień ale ważne, że w końcu ruszymy. Jakby nie ten niedorobiony gość, który wpuścił nas w maliny to już bym dawno zorganizowała innych wykonawców i byłoby po sprawie :/ A najlepsze jest to, że po tych jego smsach, że jednak zrobi wszystko do świąt ale za 2 tysie więcej na które mu nie odpisywaliśmy (a codziennie nas nimi zasypywał) dostaliśmy od niego wczoraj wiadomość, że tak jak myślał nie stać nas na remont i pewnie za robotę też byśmy mu nie zapłacili... Jak można być tak żałosnym, głupim człowieczkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Zawsze podziwiałam kobiety które naturalnie rodziły tak duże dziecko.
    Najśmieszniejsze jest , że wszędzie są normy że od wagi x nie męczymy kobiety ale jak baba nie zwyzywa na oddziale i nie uprze się na swoje nie otrzyma w większości szpitali nic. eh. Mam nadzieję, że nie cierpiała zbytnio :-*

Kochana niektóre kobiety się same uprą na PN i żaden lekarz nie ma prawa jej tego zabronić :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha się uśmiałam :-D Co za gość brak słów.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry! Powodzenia dziewczyny na wizytach :) Trzymam kciuki!

Ja przenoszę się dziś z leżeniem na dół, żeby nie latać po tych schodach sto razy dziennie. Ułożę sobie na tapczanie sto kocy i może dam radę. Jutro wchodzą fachowcy do łazienki. Do świąt się nie wyrobią bo został jedynie tydzień ale ważne, że w końcu ruszymy. Jakby nie ten niedorobiony gość, który wpuścił nas w maliny to już bym dawno zorganizowała innych wykonawców i byłoby po sprawie :/ A najlepsze jest to, że po tych jego smsach, że jednak zrobi wszystko do świąt ale za 2 tysie więcej na które mu nie odpisywaliśmy (a codziennie nas nimi zasypywał) dostaliśmy od niego wczoraj wiadomość, że tak jak myślał nie stać nas na remont i pewnie za robotę też byśmy mu nie zapłacili... Jak można być tak żałosnym, głupim człowieczkiem :)

no tak ... chyba dotarło do niego że przesadził... ja bym mu odpisała że ma racje i dlatego wynajęłam firmę która bierze więcej bo wlicza Vat i daje fakturę... no ale cóż premię dostaną oni a on rekomendację jako nierzetelny fachowiec :d Na końcu bym napisała MIłego dnia i Wesołych Świąt :P

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia co za człowiek :O napisałaby coś na podobie do Muminki :) "umiliłaby" dziadowi dzień :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia co za gość, haha ale sobie wymyślił, teraz to już się nie ma po co tłumaczyć i to w takim sposób!Naprawdę jest żałosny!

Olu to chyba wynika z charakteru , ja zawsze żyłam w biegu lubiłam, teraz wiadomo ,że nie aż tak ale na tyle na ile lekarz i zdrowie pozwala :) z Mamą się śmiejemy ,że ja chcę Małą przenosić (ojcostwo) i już widzimy to moje leżenie na końcówce :) ale dam radę byle by miała córcia właściwego Tatusia :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia co za buc, koniec koncow dobrze, ze go nie wzieliscie, bo problemow by jakis innych pewnie narobil. A 2tys to sporo wiecej kasy...

W wiekszosci szpitali niestety nadal tak jest, ze jak sie nie zaplaci albo awantury nie zrobi to olewaja Cie na maxa:/

Moja sis ma epilepsje i w ciazy miala spore skoki cisnienia, omdlenia itp. Ogolnie ciezka ciaza, na porodowce mimo wskazan do CC, chcieli SN. Gdzie przy epilepsji to grozi smiercia... siostra zrobila mega awanture i wzieli ja w koncu na CC, ale w karcie wpisali, ze ma nie pokoleji w glowie...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kochane,

ja już dzisiaj trochę lepiej, mogę w miarę bezboleśnie chodzić i się przekręcać z boku na bok, więc to chyba faktycznie nic groźnego, ale stracha się najadłam :( leżę w łóżku i się nie ruszam!

a! i w końcu pojawiło mi się cokolwiek w systemie PUE - jeden z zasiłków, decyzja ma być jutro... chyba jajko zniosę do tego czasu...

buziaki!

d'nusia, Hannia123, Martita88 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) dzisiaj wybiło 72% !!!
    ja już po badaniu byłam oddać krew,mocz

w czwartek i mnie dopadła glukoza , położna jak mnie dziś
    zobaczyła to się wystraszyła czemu jestem taka spuchnięta ...

domii super!!! oby i u mnie się coś ruszyło ;)

d'nusia lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    My dziś wizytujemy. Mam nadzieję że będzie wszystko w porządku, aczkolwiek trochę się boje. Wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch chyba od tych moich zaprać, zażyłam nospę i dzisiaj lepiej. Jeszcze mam często bóle spojenia łonowego, więc oby tylko lekarz nie kazał mi ciągle leżeć.

Miłego dnia i Powodzenia dziewczyny :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia- co za typek :D brak słów. My też długo szukaliśmy ekipy i też trafiliśmy na jednego giganta :D powiedział, że zrobi nam remont tych dwóch pomieszczeń ale wyliczył nas na uwaga 32 tysiące :D twierdził, że w cenę wchodzi też materiał typu kafelki, farby, kamień na ścianę ale nie wiem skąd wziął taką cenę ( nie chciał pokazać rzekomej wyceny )jak my zrobiliśmy wszystko za połowę :D

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ