Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Mogę już oficjalnie odetchnąć, wszystko co zaplanowałam jeśli chodzi o pracę zawodową zostało ukończone, projekty zamknięte....i osobiście mam ochotę przyznać sobie medal. Szkoda tylko że osoby wokół nie doceniają naszej pracy, ale to temat rzeka i dzisiaj nie będę smutała.
Od dzisiaj możecie się spodziewać miliona postów z mojej strony pt. "gdzie zamawiałyście, co wybrałyście, bo kasa za zlecenie na koncie, więc zaczynam kompletować wyprawkę.
Jutro odbieram ostatnie zdjecia dla klientów i mam zamiar dokupić jeszcze prezenty pod choinkę dla męża i teścia, reszta już kupiona.d'nusia, A.Kasia, Martita88, muminka83, Est, Karolina@, Kajola, paola87, alinalii, Czarodziejka87, Izoleccc, Karka, Renka88, Lilou1984, Kate84, olatychy, Andriel, Magda lena, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucky - też chciałam mu odpisać ale mój mąż "oaza spokoju" twierdzi, że nie warto
W odpowiednim czasie (mniemam, ze przed samym Bożym Narodzeniem) planuje mu wysłać taką wiadomość, żeby miał wyjątkowo "spokojne" święta
Nie chce mi powiedzieć jaka będzie treść, ale jak znam mojego męża to adekwatna do zachowania "fachowca"
MeAmerie - super, że i dla Ciebie w końcu przyszedł czas na wypoczynekKorzystaj z niego jak najpełniej! A ludźmi się nie przejmuj bo niektórzy nie są warci nawet sekundy naszej uwagi.
MeAmerie, muminka83, Kate84, Lucky lubią tę wiadomość
-
witam was mamuśki, cieszę się z dobrych wieści z waszej strony
to zawsze podnosi na duchu
dzisiaj idę na drugie zajęcia ze szkoły rodzenia, mam nadzieje że nie będzie tak nudno jak poprzednim razem.
Poza tym muszę lecieć do szkoły, i ją zawiesić na jakiś czas bo już nie daje rady tam chodzić. Choćby dlatego że muszę więcej leżeć i uważać na siebie... Oby do stycznia, wtedy musi być lepiej
miłego dnia wam życzę -
nick nieaktualnyDzień dobry.
Ja też mam ucisk w mostku - to prawdopodobnie dzidziuś jakoś dziwnie uciska na kręgosłup i stąd takie wrażenie. Mąż mi pomasował kręgosłup i przeszło jak ręką odjął - na godzinę ale przeszło.
Ale czasami tak bolało, że mi się płakać chciało. Tyle, że ja to mam tylko wieczorami i to też nie codziennie. Następnego dnia jest OK.
Dziś dopadła mnie bezsenność. Od 3:30 do 5:50 nie spałam. Mój dzidziuś pospraszał do mojego brzuszka chyba inne dzidziusie i była balanga na całego. A jak zasnęłam to po chwili mój maż musiał stawać i niewiele w tej nocy miałam. Ale jeszcze się chyba zdrzemnę.
Wczoraj miałam w SR wykład o krwi pępowinowej i powiem Wam, że bardzo mało wiedziałam na ten temat i ciesze się, że zostało mi to dokładnie wyjaśnione co i jak. Teraz kalkulujemy z mężem na co nas stać - czy tylko na krew pępowinową czy lepiej wziąć pakiet ze sznurem pępowinowym i krwią łożyskową - pozyskamy w ten sposób więcej komórek macierzystych. Co ciekawa nie wiedziałam, że ta krew może być nie tylko dla dzidziusia ale jeśli będzie zgodność tkankowa to również dla najbliższej rodziny ( nawet dla mnie ). Pokazywali nam film dokumentalny gdzie rodzice uratowali swojego 7 letniego synka, który zachorował mocno ( nie pamiętam na co ale leczył się onkologicznie ). Po poszukiwaniach dawców postanowili zaryzykować i zaszła babeczka w drugą ciąże. Urodziła córeczkę, pobrali krew, była zgodność tkankowa z bratem i uratowali dzięki tej krwi starszego synka.muminka83, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
-
Vira tylko pamiętaj, że jest ograniczenie wagowe, zależnie od ilości pobranej krwi, ale tak do 40 kg max, więc nie każdy z rodziny może skorzystać.
MeAmerie, ja mam prawie wszystko, a to czego nie mam to już mam wybrane, więc chętnie pomogę
Kasia obsmarowałabym kolesia na każdej możliwej stronie i jeszcze posłała to w facebookA na Święta to bym mu linki z pozdrowieniami podesłała
A.Kasia, Vira lubią tę wiadomość
-
Hej kochane;)
Kaszel mnie jeszze mczył troszke w nocy ale bardziej mnie meczy ta bezsennosc potrfie sie połozyc oczy zamkniete ale Ja nie spie ;/ juz mam dosc tych nocy nie przespanych; / wlasnie skonczylam ubierac choinke bo po 15 mam kolede;/ -
Hej mamusie:*
Ja dzisiaj miałam dzień śpiocha;) Ostatecznie wstałam grubo po 10,zdążyłam się ogarnąć i przyjechał kurier z pościelami i ręcznikiem kąpielowym dla małego:)
Wszystko bardzo ładne,jestem zadowolona:)
Dla wszystkich wizytujących dziś dziewczyn udanych wizyt:)
Miłego dzionka Kochane:)
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyVira - nie wierzyłabym we wszystko co usłyszałaś na SR. Wiadomo przecież, że część wykładów jest sponsorowana i propagatorzy banków krwi przedstawią sprawę jedynie w korzystnym dla nich świetle. Poczytaj dokładnie, szczególnie zagraniczne publikacje. I dokładnie przemyślcie wybór banku, dopiero co jeden z dostępnych w PL zamknięto bo jak się okazało nie spełniał kryteriów przechowywania próbek.
paola87, Renka88, Est, Teresa1992, Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka.
Melduję, że serducho młodego bije jak dzwon
Nawet moje leki mu nie przeszkadzają co baardzo mnie cieszy. 22.12 mamy jeszcze kolejną kontrolę nerek i spokój z lekarzami do końca roku
Ja idę dziś z moim zespołem z pracy do Pokoju Zagadek... fajnie, że mnie zaprosili, może trochę uruchomię mózgownicę, która z dnia na dzień co raz bardziej przypomina kalafiorKarka, Madzialena90, paola87, A.Kasia, alinalii, edyś, domiii, Lilou1984, Kajola, Czarodziejka87, Kate84, RudyTygrysek, Est, jagood, Karolina@, Martita88, She86, Magda lena, Andriel, Hannia123, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Vira tylko pamiętaj, że jest ograniczenie wagowe, zależnie od ilości pobranej krwi, ale tak do 40 kg max, więc nie każdy z rodziny może skorzystać.
MeAmerie, ja mam prawie wszystko, a to czego nie mam to już mam wybrane, więc chętnie pomogę
Kasia obsmarowałabym kolesia na każdej możliwej stronie i jeszcze posłała to w facebookA na Święta to bym mu linki z pozdrowieniami podesłała
No i właśnie tu się mylisz kochana. Też tak myślałam
To wszystko nie zależy od ilości krwi ale od ilości komórek macierzystych we krwi. Co ciekawe,może się zdarzyć, że więcej komórek macierzystych będzie w 50ml krwi a dużo mniej np w 80ml krwi.Także nie ilość krwi się liczy lecz ilość komórek macierzystych to raz.
Dwa- do 40 kg etc. Też tak myślałam i to jest kolejny błąd. Bo można wykryć np chorobę u mnie i jeśli zostanie np ona wykryta wystarczająco wcześnie to taka ilość mimo, że jestem cięższa może się okazać wystarczająca. A nawet jeśli okazałaby się niewystarczająca to ja tę krew mogę wykorzystać a brakującą część dobiera się z banku krwi ( oczywiście trzeba krwi również w 100% zgodnej tkankowo ).
O ślepe wierzenie się nie boję - mój mąż zanim wyda grube pieniądze przeszyje internet wzdłuż i wszerz by wiedzieć na pewno czy się to opłaca. -
nick nieaktualny
-
Moja babcia dzwoni do mnie i mówi :to Ty tak cały dzień leżysz? Ja: no robie jak lekarz mi kazał wstaje tylko do łazienki. Babcia: no ja tego nie rozumiem, wstań trochę kurze poscieraj.
Izoleccc, A.Kasia, alinalii, domiii, She86 lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyRenka88 wrote:Jeszcze co do sznura pepowinowego nam powiedzieli ze to pobierają tylko w szpitalu w Warszawie.
Wiesz kochana nie wiem dokładnie. Nie miałam jeszcze spotkania z przedstawicielem banku, który by nam wszystko opowiedział. Ale wczoraj w szkole nic o tym nie wspominali.
Co fajne, mam od swojej szkoły rabat od 500 do 700zł w zależności od wybranego pakietu. Poza tym jeśli kogoś polecę to również 50% rabatu na rok przechowywania tej krwi.
Także mega fajna sprawa, że moja szkoła się tak dogadała z PBKM -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Moja babcia dzwoni do mnie i mówi :to Ty tak cały dzień leżysz? Ja: no robie jak lekarz mi kazał wstaje tylko do łazienki. Babcia: no ja tego nie rozumiem, wstań trochę kurze poscieraj.
Jakbym moją matkę słyszała. Tyle, że nie gada o odkurzaniu lecz np o chodzeniu na spacer by dziecko dotlenić.
Ręce opadają czasami. -
Martka89 wrote:Dziewczyny dzis w kontrolnej morfologii wyszło mi znow leukocyty 14.9. Powiedzcie mi błagam jakie macie wartości leu? Wiem ze fizjologiczne mogą wzrastać czy jednak to znow nie za duzo?
Martka Witam w klubie leukowysokichJa mam 15,2 tys, wcześniejsza morfologia 14,9
lekarz mi tłumaczył że wystarczy wody sie napic przed badaniem krwii i większe wyniki wychodzą. Ze u kobiet w ciąży norma jest do 15 tys i zebym sie nie martwila. niektóre jego pacjentki po prostu "tak mają"
drugi lekarz kazał zrobić CRP i ide do internisty w przyszłym tygodniu żeby dostać skierowanie, zrobić badania i mieć wyniki na 30.12 bo wtedy mam wizytę u tego lekarza co kazał mi to zbadać. Drugi z lux-medu stwierdził że jest ok
jakoś się specjalnie nie martwię tym:)
Martka89 lubi tę wiadomość
-
Hejka
Wspolczuje wam tych bezsennych nocyja ostatnio spie jak zabita
dzisiaj wstalam o 7 wzielam leki i poszlam dalej spac i dopiero o 11.20 sie obudzilam
hehe w sumie to zmienilam tylko lozko na kanape w salonie i dalej leze
Moi rodzice pojechali dzisiaj do Niemiec po ten moj lek na skurcze i tam bez problemu go kupili na zwykla recepte, heh nie rozumie czemu u nas jest tyle problemu z tymi lekami tym bardziej, ze niby sa dobre i pomagaja...heh mam nadzieje, ze i nam pomorze i nie bede miec ani jednego skurcza az do lutego
Izolec swietne wiesciciesze sie, ze maly zdrowy
Ola heh to jest wlasnie podejscie starych ludzi, ktorzy nigdy nie mieli problemu z ciazami i w ciazy w polu jeszcze robiliszkoda ze nie rozumieja, ze teraz troche inne czasy sa i coraz wiecej ludzi ma z tym problemy
Kasia no powiem Ci ze fachowiec to dowalil niezleoj ja tam bym sie w jezyk nie ugryzla i bym mu troche nagadala
Izoleccc lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]