X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu pokazało sie plamienie...Nie ma tego dużo na razie, przy podcieraniu tylko, ale taki śluz z dość jasną krwią. Wczoraj niby był spokój, rano trochę jak brałam luteine i jeszcze mniej wieczorem, rano jak braam prawie nic nie było, koło południa sie pokazało przy podcieraniu, położyłam sie, ale teraz jak byłam w łazience to znowu :( We wtorek mam wizyte u gin i nie wiem czy czekać jeśli sie nie pogorszy czy jechać na IP...Pewnie czy tu czy u niego czeka mnie usg, ale tak sie zastanawiam czy może przez brzuch by zrobili? No bo czy przy plamieniach to dopochwowe nie szkodzi?

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy plamieniach i tak robią dopochwowe, np. żeby sprawdzić czy to z macicy, czy z szyjki. Z tego co pamiętam, to Twój lekarz mówił, że to może trochę potrwać, więc jeśli się nie pogarsza to zaczekałabym do wtorku. Może poproś na wizycie o zmianę luteiny na podjęzykową lub na duphaston? Nie będziesz musiała wkładać nic do środka.

My też mamy zakaz seksu, do końca trymestru. Ja i tak mam mdłości non stop, więc rzadko mam ochotę. No i niewiele jem, więc raczej chudnę niż tyję.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, niestety muszę się z wami pożegnać, znowu nie dane mi było zbyt długo się cieszyć ciążą. Malutki obumiera, więc za parę dni pewnie zacznę się oczyszczać, spadek bety dość znaczny. Życzę Wam wszystkim bezkomplikacyjnego okresu ciązy i rozwiązania.
    chlip chlip :(

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    hej, niestety muszę się z wami pożegnać, znowu nie dane mi było zbyt długo się cieszyć ciążą. Malutki obumiera, więc za parę dni pewnie zacznę się oczyszczać, spadek bety dość znaczny. Życzę Wam wszystkim bezkomplikacyjnego okresu ciązy i rozwiązania.

Bardzo mi przykro Helen. Przytulam :*

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen. Kochana! Bardzo mi przykro. 3maj się mocno! Bądźcie dzielni! :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen bardzo mi przykro.
    Bądż dzielna <3

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    A u mnie znowu pokazało sie plamienie...Nie ma tego dużo na razie, przy podcieraniu tylko, ale taki śluz z dość jasną krwią. Wczoraj niby był spokój, rano trochę jak brałam luteine i jeszcze mniej wieczorem, rano jak braam prawie nic nie było, koło południa sie pokazało przy podcieraniu, położyłam sie, ale teraz jak byłam w łazience to znowu :( We wtorek mam wizyte u gin i nie wiem czy czekać jeśli sie nie pogorszy czy jechać na IP...Pewnie czy tu czy u niego czeka mnie usg, ale tak sie zastanawiam czy może przez brzuch by zrobili? No bo czy przy plamieniach to dopochwowe nie szkodzi?

Ja miałam 1,5 tyg spokoju od plamień. A od wczoraj znowu. Kolor plamień - kawa z mlekiem.
    Jessssu. U mnie przyczyną jest krwiak lub polip. Chu...j wie. Powinnam się nie stresować. Ale to nie takie proste.... Same wiecie :)
    Tak czy siak czekam do czw , do wizyty.
    Dodatkowo te pachwiny mnie najpier...dalają :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, strasznie mi przykro! :*

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen bardzo mi przykro przytulam mocno

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 28 marca i bardzo się denerwuję. Moje 2 aniołki w niebie i mam nadzieję, że tym razem się uda.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chce wyjść z tego szpitala.... Tak czy siak wymiotuje, podobno taka moja uroda. Aaa i wiecie co mi powiedział lekarz? Żeby przy wymiotach codziennych brać nospe, żeby przez te skurcze przy wymiotach nie wywołać porodu.... Dziwne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 18:25

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:

o matko!!! bardzo mi przykro Helen :( ściskam:*

ebf426a748.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:

Oj przykro mi strasznie :( trzymaj się kochana :*

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie czy Was też "nękają" erotyczne sny?

TAAAAK!!! I to bez udziału mojego męża! ...

margaret26, alinalii lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja strasznie boje sie porodu i juz od zobaczenia 2 kresek na teście anikuje jak cholera a to wszystko rzez rzeźników podczas pierwszego porodu , zastanawiam sie nad warszawa żeby rodzic na Madalińskiego bo tam pracuje moja ginekolog ale nie wiem czy zdaze dojechać do wawy z Radomia, radom to rzeznia a nie porodowka, boje sie juz teraz i dlatego zwlekalam z 2 xiaza i nie umiem sie teraz nią cieszyc

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję, mam nadzieję,że niedługo znowu będę mogła się już cieszyc tym szczególnym stanem i to na dłużej.

feegu6l.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Czesc dziewczyny ja strasznie boje sie porodu i juz od zobaczenia 2 kresek na teście anikuje jak cholera a to wszystko rzez rzeźników podczas pierwszego porodu , zastanawiam sie nad warszawa żeby rodzic na Madalińskiego bo tam pracuje moja ginekolog ale nie wiem czy zdaze dojechać do wawy z Radomia, radom to rzeznia a nie porodowka, boje sie juz teraz i dlatego zwlekalam z 2 xiaza i nie umiem sie teraz nią cieszyc

Tez nie chcialam dlugo miec drugiego dziecka wlasnie ze wzgledu na pierwszy porod. Juz wtedy uznalam ze jest to najbardziej upokarzajaca rzecz w zyciu kobiety. Pomijajac ze rodzi sie dziecko, nowe zycie itp. Ale mnie tez personel odarl ze zludzen ze mozna rodzic jak czlowiek. I tak wlasnie sue czulam. Najbardziej upokorzona w swoim zyciu. Ale teraz gdy jedna ciaze stracilam to ciagle mam wyrzuty sumienia ze to przez to wlasnie ze sie balam kolejnej ciazy. I obecnie nie pomyslalam ani przez chwile o porodzie. Chce tylko donosic te ciaze i cueszyc sie zdrowa dzidzia. Reszta jest nieistotna.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce donosic ale ja juz mam koszmary chodzę zestresowana caly czas mpze rozmowa z mpja lekarz mi pomoże ale to dopiero w środę masakra jakaś , chce sobie jakos cesarkę zalatwic

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może jeszcze nic na ten temat nie wiem, bo nie rodziłam ale generalnie rodzące kobiety mają swoje prawa. Ja od razu zapowiedziałam swojemu, że ma "rodzić" ze mną i pilnować czy mi ktoś krzywdy nie robi. Już jedną zrobili mi, gdy ja się rodziłam :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny AWARIA!!! tak pisałyśmy o tym seksie że nie wytrzymałam! i poszliśmy z mężem (prawie na całość) pierwsze no wiadome sprawy teges menges, i już w pełni rozkoszy mówimy ok to próbujemy (lekarz nie zabronił) a tu ZONG! NIE CHCE WEJŚĆ!!!!
    tak ciasno!!!! aż nie mogę w to uwierzyć ! wiem żę tam w środku się wszytsko zmienia ... ale aż tak?? żeby nie chciał wejść normalnie szok! no i z seksu nici :(

tak więc CELIBAT!!! :(
    dobrze że inne igraszki są przyjemne ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ