X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Nie wiem dlaczego wystawiło się odwrotnie... No ale trzeba sobie przekręcić:)

na ktorego masz termin:)?

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa - <3 brzunio

U mnie na szkole rodzenia położna mówiła, że nam się po porodzie od męża pierścionek z brylantem należy a nie kwiaty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:54

Nataszka2200, Mania1718, domiii, She86, krówka_muffka, RudyTygrysek, Est, Izoleccc, d'nusia, Lilou1984, noelka lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja sobie też z moim M. prezentów nie robimy. Jakoś nie mamy ochoty chyba. Kupiliśmy karuzelę na łóżeczko dla Staszka :)
    Na początku stycznia mam urodziny i wszyscy pytają czego potrzebuję, co chcę dostać.... a ja chcę rzeczy dla dziecka :P np. termometr bezdotykowy, bujaczek lub łóżeczko turystyczne, bo będziemy często kursować do dziadków :D Zmieniły się priorytety ... oj zmieniły się.
    Jeszcze rok temu chciałam zawieszkę Pandory. Chociaż ... hmmm są takie zawieszki np. ze smoczkiem czy wózkiem z okazji narodzić dziecka!!!!!!!!!!!
    Ciekawe czy mój M. wpadnie na pomysł, żeby jakieś kwiatki lub mały prezencik kupić jak wyjdziemy z małym ze szpitala....

Mam dokładnie to samo ,ja parę dni po świętach mam urodziny i ostatnio mój T.pytał mi się co chce dostać a ja: karuzele na łóżeczko ;) on na to: ale do Ciebie a karuzele kupimy wiadomo:)
    Ostatecznie zamówiłam lokówke i ...karuzele na wyrko ;D

Zmieniły się priorytety i to bardzo ciągle bym coś do małego kupowała;)
    Ale to prawda nie możemy zapomnieć o sobie;) Ale jestem pewna że wszystko pogodzimy;)

Mania1718 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

krówka_muffka - ale jakie cery będziemy miały zdrowe po takim odwyku od makijażu :D Jakie kolory zamówiłaś? Do mojego zamówienia dostałam dołączoną krówkę <3 Była taka dobra, że zjadłabym teraz całą paczkę krówek!

Kasiu, wybacz ale dokładnie te które wymieniłaś :P
    Oj tak krówki mmm <3

A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

• Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki:)

Mam pytanko, czy w ciąży można stosować maseczkę na włosy z Biovax?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Hej dziewuszki:)

Mam pytanko, czy w ciąży można stosować maseczkę na włosy z Biovax?
    Ja stosuje, odżywki w z Biovaxu nie zawierają SLS i SLES, więc wydaje mi się że są odpowiednie dla kobiet w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 09:54

28whyx8d41olhvnv.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ciutkę pomogła! Został ból głowy ale już się nie kręci nareszcie! Dzięki dziewczyny jesteście wielkie! ;) może to pogoda nam nie podpasowala...

Magda lena, noelka lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel Ja też mam maske z Biovaxu i używam myślę,że jak najbardziej można:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 14:29

Filip 28.03.2016 <3
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) - Dziękuje:)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    Kawa ciutkę pomogła! Został ból głowy ale już się nie kręci nareszcie! Dzięki dziewczyny jesteście wielkie! ;) może to pogoda nam nie podpasowala...

Cieszę się, że już lepiej :) Radziłabym kupić sobie ciśnieniomierz bo jeśli te objawy powstały od spadku ciśnienia to przydałoby się je kontrolować.

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Cieszę się, że już lepiej :) Radziłabym kupić sobie ciśnieniomierz bo jeśli te objawy powstały od spadku ciśnienia to przydałoby się je kontrolować.

Kupie napewno bo nie ukrywam, ze trochę się wystraszyłam :)

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wiesio :/ Jak kompletowałam wyposażenie do łazienki to do prysznica w zabudowie 90x90 wybrałam drzwi też 90tki. Ale mój mózg nie zarejestrował, że szerokość łazienki to 180 cm, odejmując te 90cm prysznica zostanie tylko 90 cm (minus kilka cm na wieszak który chciałam umieścić na ścianie naprzeciw prysznica) i mi się te drzwi do końca nie otworzą... No gdzie rozum?

Nie byłoby problemu gdybyśmy kupowali wszystko za gotówkę bo wtedy by się je po prostu zwróciło i zamówiło węższe. Ale całe wyposażenie braliśmy w Leroy Merlin na raty i teraz nie wiem czy istnieje możliwość wymiany... Będzie trzeba jechać i się zorientować. Nie wiem jak ja to zrobiłam, że o tym nie pomyślałam, no mózg ciążowy definitywnie.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Pap a czemu ty musisz lezec? Przy tak dlugiej szyjce? Chyba ze byla skrocona i teraz sie wydluzyla..
    W 14tc krwawienie z niewiadomej przyczyny+ od 15tc twardnienia brzucha+ od20tc znalezione odwarstwienie owodni (ryzyko pekniecia blon plodowych przedwczesnie) - same "przyjemnosci" dlatego mam grzecznie lezec i nie draznic macicy.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Kasia dlatego ja z remontem pokoju córki czekam aż urodze :D Mój moźdzek słabo pracuje ostatnio i córka by się zaplakała z efektów końcowych :D

kateee super że czujesz się już lepiej :) sięgnij po paracetamol może ból głowy przejdzie. U mnie podobnie było jak dostawiałam kawę czarną bez której normalnie nie funkconowałam. Teraz jak zaparzam ją dla męża to śmierdzi ;)

Piekę kurczaka i czeka w kuchni grzecznie słoik ogórków kwaszonych od mamusi <3 Nigdy w życiu nie pomysłałabym że tak będę się jarać jedzeniem :D Przed ciążą kawa była moim pożywieniem a teraz eksperymenty pełna parą by zaspokoić podniebienie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 15:10

Andriel lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Pap. A ja dzis padam doslownie, maz jutro wraca wiec dzis odpalilam kosiarke i kosilam tu i owdzie, jene jaka to byla meka panska, najpierw nogi, to juz bylam zmeczona, a pipka o masakra, tak sie nawyginalam i powiedzialam mezowi ze nastepny ra on to bedzie robil. No i wzielam kapiel, umylam wlosy, zafabowalam odrosty O ! Wysuszylam, wyprostowalam wlosy i zabralam sie za palowanie paznokci u stop i tu kolejna masakra, wam to jakos idzie? Bo ja po pomalowaniu jednego musialam wziac 5 glebokich oddechow bo myslalam ze zie udusze hehe no wiec mowie wam padam, a chcialam jeszcze na zakupy isc i do pobliskiego lumpka hmm zobacze czy sie zmotywuje.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinni nie robić problemów, co innego zwrot ale wymiana...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    krówka_muffka - ale jakie cery będziemy miały zdrowe po takim odwyku od makijażu :D Jakie kolory zamówiłaś? Do mojego zamówienia dostałam dołączoną krówkę <3 Była taka dobra, że zjadłabym teraz całą paczkę krówek!

Kasiu, wybacz ale dokładnie te które wymieniłaś :P
    Oj tak krówki mmm <3
    Kocham ten sklep :)

Renka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 - my też jednak pokój małego i przenosiny salonu zostawiliśmy na wiosnę bo nie chcę wszystkiego na męża zwalać a ja obecnie jestem bezużyteczna :/ Przez internet nie da się wszystkiego wybrać a poza tym tak jak mówisz, móżdżek nie pracuje ;) Będziemy musieli trochę przemeblować salon coby się szafa młodego zmieściła a na wiosnę pojedziemy z młodym się wczasować do dziadków i wtedy się remonty dokończy :)

Jusia - czyś Ty na głowę całkiem upadła, nakopie Ci zaraz bo nie potrafisz na tyłku usiedzieć ;) No gdzież to, żeby kobieta w 7 miesiącu trawę kosiła :P Mąż ma tyle do roboty jak wróci, żeby się za takie porządki wziąć a Ty to możesz co najwyżej te paznokcie malować :P

aleksandrazz - mam nadzieję. Odpisali mi na email "w przypadku zakupów ratalnych otrzymuje Pani raty do spłacania a jakiekolwiek zwroty odbywają się na zasadzie bezgotówkowej." ale ja to jestem ciemna masa i nie do końca rozumiem czy po prostu rozliczą to w umowie ratalnej (na zasadzie, że odliczą te 30 zł różnicy z rat) czy jak.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie.

Cały dzień w biegu więc padam na cztery łapy eh :/

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1379 1380 1381 1382 1383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ