X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam pytanie:
    chciałabym, żeby mój P uczestniczył w I okresie porodu, a w II fazie wyszedł z sali porodowej - wiecie w którym momencie może wrócić? jak już dziecko jest na brzuchu Mamy czy później?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą miałam kolejny bardzo mocny krwotok z nosa i aż pluje skrzepami krwi :(
    czy to sie nigdy nie skończy? :(

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochane, mam pytanie:
    chciałabym, żeby mój P uczestniczył w I okresie porodu, a w II fazie wyszedł z sali porodowej - wiecie w którym momencie może wrócić? jak już dziecko jest na brzuchu Mamy czy później?

Do przecinania pępowiny go zawołają :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawołają albo nie, zależy na jakie położne trafi. Mojej koleżanki mąż już się szykował do przecinania, zakładał rękawiczki, a tu położna ciach. I udaje później taka, że się zapomniała.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Przed chwilą miałam kolejny bardzo mocny krwotok z nosa i aż pluje skrzepami krwi :(
    czy to sie nigdy nie skończy? :(
    Uważaj kofeinka bo mam tak samo i skończyło się krwotokiem podczas snu...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Uważaj kofeinka bo mam tak samo i skończyło się krwotokiem podczas snu...

kilka razy się już zbudziłam :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andriel mi też!!!! i to każdej nocy!!!

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja po drzemie,
    Pokazuje zdjęcia pultaska.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46e5082f1f33.jpg
    Piateczka od córeczki
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc6b90139637.jpg
    Dalej jestem dziewczynka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c520bab243c.jpg

alinalii, Andriel, d'nusia, kofeinka, Izoleccc, A.Kasia, Mania1718, Czarodziejka87, Magda lena, aleksandrazz, domiii, muminka83, Mietka 30:), M+M+?, Renka88, Madzialena90, Kate84, Nataszka2200, Falon, Madlene.:), perła ziemi, Hannia123, Kaarolina, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alialii - To ja współczuje, że każdej nocy. Mi się śni ale na szczęście nie co noc. Ale okropne są te sny, bo potem załącza mi się jakiś mega radar i bombarduje męża pytaniami i podejrzeniami.

ksanka - Pultasek piękny :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 19:10

ksanka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna :D

ksanka lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessarowe mamy, na wyniku mam statystyki dla mojej super szyjki 12mm
    Ryzyko wcześniejszego porodu
    Przed 28 tc 4%
    Przed 31 tc 7.3%
    Przed 34 tc 13.2%
    Przed 37 tc 28%

No dobra pula nieszczęść na te ciążę wyczerpana wiec lamiemy statystyki i przekraczamy 37 tc
    A co!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 19:26

A.Kasia, Magda lena, aleksandrazz, Mietka 30:), Izoleccc, muminka83, Kate84, krówka_muffka, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wściekła. Mój mąż musiał dzisiaj zostać ze swoją 7 letnią bratanicą która nie poszła do szkoły bo wymiotowała... a jak to jakaś grypa żołądkowa ? Tylko tego mi brakowało ;/

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, dzięki :)
    Nam nie zależy żeby przecinać pępowinę, wiec mogą nawet chwile po :)
    ważne, żeby był z nami już po :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Te nasze dzieciaki są całkiem bystre bo zauważyłam, że tam gdzie problemy szyjkowe to maluchy wagowo pomiędzy 50 a 90 centylem. Dobre dzieci, oby tak dalej ;)

A.Kasia a co oznacza ten centyl?

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka dlaczego mi to zrobiłaś :) sukienusia piękna już dodana do ulubionych :D

Karka całe szczęście ,że wszystko jest w jak najlepszym porządku, dobrze ,że sprawdziłaś i pojechałaś !Żdziwiło mnie tylko ,że oni takich niskich ciąż nie prowadzą ...kurde 30 tc to niska?!

M+M to się cieszę,że nie jestem sama w rozpoznawaniu ułożenia oraz części ciała, bardzo chciałabym wiedzieć co gdzie jest no ale może w drugiej ciąży się nauczę heeh :) w każdym razie we wtorek mam wizytę to się dowiem jak leży hihi
    Hahhaha co za strój , to się uśmiałam hahaha

A.Kasiu Ty jak zwykle wyglądasz pięknie, taki delikatny ten Twój brzusio , a ja standardowo jaram się Twoją sukienką z 1 zdjęcia i sypialnią!I to samo słyszałam o pierścionku z brylantem ale o tym nie marzę heeh , za dużo wydatków w sumie ;) Hihi Kasiu ja też na początku myślałam,że chodzi o trawę ale jakoś po chwili załapałam :D

Gośśs śliczny brzusio :D <3

Aleksandrazz tylko pamiętaj ,że od marca są nowe zasady dot. zdjęć do dowodu, ja robiłam rok temu w czerwcu a teraz musiałam i tak robić nowe bo są takie jak na paszport (jak ja to mówię policyjne owal twarzy z bardzo bliska) wyszłam strasznie :P

Magdalena ja też się zastanawiałam czy M wpadnie na pomysł ,żeby nam coś na wyjście ze szpitala za tą siłę porodową drobnego sprezentuje ale jakoś wątpię ,pewnie jak pójdzie w tango opijać małą to tylko straci na to kasę :P hehe nawet sobie myślałam ,że mu zasugeruje czasem,ale pewnie i tak przy tym opijaniu zapomni :D

Niecierpliwa śliczny brzusioo <3

Ksanka lubię oczywiście za to ,że z małą wszystko dobrze, co do drugiej części posta , trzymam bardzo bardzo mocno kciuki za dotrwanie jeszcze tych paru tygodni albo i dłużej <3 ps foteczki śliczne <3

Kofeinko ja też słyszałam,że ostatnio rekomenduje się planowanie CC po 39 tc ,ale tak jak piszą Dziewczyny co szpital to obyczaj sądzę

Muminko super metamorfoza :) te minky wyglądają bardzo ładnie!

Andriel mi się nic takiego nie śni ,a i tak zrobiłam się zazdrosna jak nigdy!NIe poznaje się normalnie, jakby każda miała moje gniazdo zniszyczć :P

A ja dziś byłam w smyku po ciuchy dla baratanków na prezent i bo są 50% plus dodatkowo 20% na wyprzedażach i przepadłam a miałam małej nic już nie kupować eh!

O 9 wyszłam dziś z domu, bo zakupy chciałam załatwić do południa zanim będzie full ludzi i korki i taaa i tak wróciłam do domu po 18 ... i szybko obiad , dobrze,że miałam z sobą jabłka i mandarynki :) ale i tak jutro ten budyń obowiązkowo!:)
    I w końcu kupiłam prezent dla M, ostatnio jak się nawalił z kumplami rozwalił swój więc akurat :D

A co do powera to ja mam teraz tyle energii ,że nawet nie wiem czy nie więcej niż w 2 trymestrze :) co to się dzieje ,szalona ja :)

Dziewczyny czy Wam też w tym 3 trymestrze jest gorąco?Ja zawsze byłam zmarzlakiem a teraz to wiecznie skręcam grzejniki, okna otwieram no jak nie ja!

Dziewczyny patrzę teraz na nasze suwaczki, na fotki naszych brzuszków i pamiętam jakie były nasze początkowe zdjęcia :) i dociera do mnie ,że to już takie wysokie te nasze ciąże i coraz bliżej do godziny 0!Często myślę ,która będzie 1-wsza :),
    czy będziemy pisać tutaj nadal po porodach :) itp

Jak dobrze ,że mam Was i forum bo do M dziś przyszli kumple a ja zamknięta w sypialni ,żeby im nie przeszkadzać Was nadrabiam :D

Co do zmiany priorytetów to ja na urodziny chciałam od M wyciskarkę co by zdrowo w ciąży i dla dzieci pić albo żelazko parowe w sumie generator pary ,żeby mi te ubranka się łatwiej prasowało :P

Andriel, A.Kasia, muminka83, Mania1718, M+M+?, Falon, ksanka, ksanka, Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - Ja jutro się wybieram do Smyka :) Ciekawe czy mi coś wpadnie w oko ;)
    I mi też jest ciepło, kiedyś to w bluzę ubrana byłam non stop i jeszcze kocem się przykrywałam, a teraz robię tak jak Ty. Otwieram okno, przykręcam grzejniki i siedzę cały dzień w bluzce na krótki rękaw :D

O i witam się w 28 tygodniu :* Czyli 7 miesiąc zaczęty :D (Jeśli wszystko dobrze kumam :P)

A.Kasia, Czarodziejka87, muminka83, Kate84, Falon, perła ziemi, ksanka, Karka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff padam na pysk! Porządki świąteczne zrobione. Mąż pomył podłogi, łazienkę, ja ubrałam mini choinkę i w żółwim tempie ścierałam kurze :)
    Rano byliśmy u spowiedzi a teraz mąż z drineczkiem, a ja z wodą leżymy do góry dupkami!

Miłego wieczoru dziewczyny!

Andriel, Falon, ksanka, Magda lena lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 zazdroszcze ci tego smyka ;) bo u mnie w mieście nie ma a takie wyprzedaże i ciuszki śliczne<3

Na pocieszenie chyba zamówie do małego ocieplany kocyk minky z Makaszki;)
    Super mają te kocyki:)

Filip 28.03.2016 <3
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do uczucia gorąca, potwierdzam. Też zawsze lubiłam ciepło, a teraz grzejniki cały czas mam wyłączone, chodzę w bluzce na ramiączkach lub z krótkim rękawem i jeszcze dosyć często otwieram okno w celu przewietrzenia pokoju. Uwielbiam chłodek i nawet czasem jest mi tak dobrze, że zasypiam przy otwartym oknie. :) Oczywiście wtedy zawsze przykrywam się kołdrą.

Jak byłam w szpitalu to myślałam, że umrę z gorąca. Normalnie się ze mnie lało.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 - Ja też zamówiłam z Makaszki i jestem bardo zadowolona :D

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ