X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam pytanie:
    chciałabym, żeby mój P uczestniczył w I okresie porodu, a w II fazie wyszedł z sali porodowej - wiecie w którym momencie może wrócić? jak już dziecko jest na brzuchu Mamy czy później?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą miałam kolejny bardzo mocny krwotok z nosa i aż pluje skrzepami krwi :(
    czy to sie nigdy nie skończy? :(

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochane, mam pytanie:
    chciałabym, żeby mój P uczestniczył w I okresie porodu, a w II fazie wyszedł z sali porodowej - wiecie w którym momencie może wrócić? jak już dziecko jest na brzuchu Mamy czy później?

Do przecinania pępowiny go zawołają :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawołają albo nie, zależy na jakie położne trafi. Mojej koleżanki mąż już się szykował do przecinania, zakładał rękawiczki, a tu położna ciach. I udaje później taka, że się zapomniała.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Przed chwilą miałam kolejny bardzo mocny krwotok z nosa i aż pluje skrzepami krwi :(
    czy to sie nigdy nie skończy? :(
    Uważaj kofeinka bo mam tak samo i skończyło się krwotokiem podczas snu...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Uważaj kofeinka bo mam tak samo i skończyło się krwotokiem podczas snu...

kilka razy się już zbudziłam :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andriel mi też!!!! i to każdej nocy!!!

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja po drzemie,
    Pokazuje zdjęcia pultaska.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46e5082f1f33.jpg
    Piateczka od córeczki
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc6b90139637.jpg
    Dalej jestem dziewczynka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c520bab243c.jpg

alinalii, Andriel, d'nusia, kofeinka, Izoleccc, A.Kasia, Mania1718, Czarodziejka87, Magda lena, aleksandrazz, domiii, muminka83, Mietka 30:), M+M+?, Renka88, Madzialena90, Kate84, Nataszka2200, Falon, Madlene.:), perła ziemi, Hannia123, Kaarolina, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alialii - To ja współczuje, że każdej nocy. Mi się śni ale na szczęście nie co noc. Ale okropne są te sny, bo potem załącza mi się jakiś mega radar i bombarduje męża pytaniami i podejrzeniami.

ksanka - Pultasek piękny :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 19:10

ksanka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna :D

ksanka lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessarowe mamy, na wyniku mam statystyki dla mojej super szyjki 12mm
    Ryzyko wcześniejszego porodu
    Przed 28 tc 4%
    Przed 31 tc 7.3%
    Przed 34 tc 13.2%
    Przed 37 tc 28%

No dobra pula nieszczęść na te ciążę wyczerpana wiec lamiemy statystyki i przekraczamy 37 tc
    A co!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 19:26

A.Kasia, Magda lena, aleksandrazz, Mietka 30:), Izoleccc, muminka83, Kate84, krówka_muffka, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wściekła. Mój mąż musiał dzisiaj zostać ze swoją 7 letnią bratanicą która nie poszła do szkoły bo wymiotowała... a jak to jakaś grypa żołądkowa ? Tylko tego mi brakowało ;/

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, dzięki :)
    Nam nie zależy żeby przecinać pępowinę, wiec mogą nawet chwile po :)
    ważne, żeby był z nami już po :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Te nasze dzieciaki są całkiem bystre bo zauważyłam, że tam gdzie problemy szyjkowe to maluchy wagowo pomiędzy 50 a 90 centylem. Dobre dzieci, oby tak dalej ;)

A.Kasia a co oznacza ten centyl?

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka dlaczego mi to zrobiłaś :) sukienusia piękna już dodana do ulubionych :D

Karka całe szczęście ,że wszystko jest w jak najlepszym porządku, dobrze ,że sprawdziłaś i pojechałaś !Żdziwiło mnie tylko ,że oni takich niskich ciąż nie prowadzą ...kurde 30 tc to niska?!

M+M to się cieszę,że nie jestem sama w rozpoznawaniu ułożenia oraz części ciała, bardzo chciałabym wiedzieć co gdzie jest no ale może w drugiej ciąży się nauczę heeh :) w każdym razie we wtorek mam wizytę to się dowiem jak leży hihi
    Hahhaha co za strój , to się uśmiałam hahaha

A.Kasiu Ty jak zwykle wyglądasz pięknie, taki delikatny ten Twój brzusio , a ja standardowo jaram się Twoją sukienką z 1 zdjęcia i sypialnią!I to samo słyszałam o pierścionku z brylantem ale o tym nie marzę heeh , za dużo wydatków w sumie ;) Hihi Kasiu ja też na początku myślałam,że chodzi o trawę ale jakoś po chwili załapałam :D

Gośśs śliczny brzusio :D <3

Aleksandrazz tylko pamiętaj ,że od marca są nowe zasady dot. zdjęć do dowodu, ja robiłam rok temu w czerwcu a teraz musiałam i tak robić nowe bo są takie jak na paszport (jak ja to mówię policyjne owal twarzy z bardzo bliska) wyszłam strasznie :P

Magdalena ja też się zastanawiałam czy M wpadnie na pomysł ,żeby nam coś na wyjście ze szpitala za tą siłę porodową drobnego sprezentuje ale jakoś wątpię ,pewnie jak pójdzie w tango opijać małą to tylko straci na to kasę :P hehe nawet sobie myślałam ,że mu zasugeruje czasem,ale pewnie i tak przy tym opijaniu zapomni :D

Niecierpliwa śliczny brzusioo <3

Ksanka lubię oczywiście za to ,że z małą wszystko dobrze, co do drugiej części posta , trzymam bardzo bardzo mocno kciuki za dotrwanie jeszcze tych paru tygodni albo i dłużej <3 ps foteczki śliczne <3

Kofeinko ja też słyszałam,że ostatnio rekomenduje się planowanie CC po 39 tc ,ale tak jak piszą Dziewczyny co szpital to obyczaj sądzę

Muminko super metamorfoza :) te minky wyglądają bardzo ładnie!

Andriel mi się nic takiego nie śni ,a i tak zrobiłam się zazdrosna jak nigdy!NIe poznaje się normalnie, jakby każda miała moje gniazdo zniszyczć :P

A ja dziś byłam w smyku po ciuchy dla baratanków na prezent i bo są 50% plus dodatkowo 20% na wyprzedażach i przepadłam a miałam małej nic już nie kupować eh!

O 9 wyszłam dziś z domu, bo zakupy chciałam załatwić do południa zanim będzie full ludzi i korki i taaa i tak wróciłam do domu po 18 ... i szybko obiad , dobrze,że miałam z sobą jabłka i mandarynki :) ale i tak jutro ten budyń obowiązkowo!:)
    I w końcu kupiłam prezent dla M, ostatnio jak się nawalił z kumplami rozwalił swój więc akurat :D

A co do powera to ja mam teraz tyle energii ,że nawet nie wiem czy nie więcej niż w 2 trymestrze :) co to się dzieje ,szalona ja :)

Dziewczyny czy Wam też w tym 3 trymestrze jest gorąco?Ja zawsze byłam zmarzlakiem a teraz to wiecznie skręcam grzejniki, okna otwieram no jak nie ja!

Dziewczyny patrzę teraz na nasze suwaczki, na fotki naszych brzuszków i pamiętam jakie były nasze początkowe zdjęcia :) i dociera do mnie ,że to już takie wysokie te nasze ciąże i coraz bliżej do godziny 0!Często myślę ,która będzie 1-wsza :),
    czy będziemy pisać tutaj nadal po porodach :) itp

Jak dobrze ,że mam Was i forum bo do M dziś przyszli kumple a ja zamknięta w sypialni ,żeby im nie przeszkadzać Was nadrabiam :D

Co do zmiany priorytetów to ja na urodziny chciałam od M wyciskarkę co by zdrowo w ciąży i dla dzieci pić albo żelazko parowe w sumie generator pary ,żeby mi te ubranka się łatwiej prasowało :P

Andriel, A.Kasia, muminka83, Mania1718, M+M+?, Falon, ksanka, ksanka, Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - Ja jutro się wybieram do Smyka :) Ciekawe czy mi coś wpadnie w oko ;)
    I mi też jest ciepło, kiedyś to w bluzę ubrana byłam non stop i jeszcze kocem się przykrywałam, a teraz robię tak jak Ty. Otwieram okno, przykręcam grzejniki i siedzę cały dzień w bluzce na krótki rękaw :D

O i witam się w 28 tygodniu :* Czyli 7 miesiąc zaczęty :D (Jeśli wszystko dobrze kumam :P)

A.Kasia, Czarodziejka87, muminka83, Kate84, Falon, perła ziemi, ksanka, Karka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff padam na pysk! Porządki świąteczne zrobione. Mąż pomył podłogi, łazienkę, ja ubrałam mini choinkę i w żółwim tempie ścierałam kurze :)
    Rano byliśmy u spowiedzi a teraz mąż z drineczkiem, a ja z wodą leżymy do góry dupkami!

Miłego wieczoru dziewczyny!

Andriel, Falon, ksanka, Magda lena lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 zazdroszcze ci tego smyka ;) bo u mnie w mieście nie ma a takie wyprzedaże i ciuszki śliczne<3

Na pocieszenie chyba zamówie do małego ocieplany kocyk minky z Makaszki;)
    Super mają te kocyki:)

Filip 28.03.2016 <3
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do uczucia gorąca, potwierdzam. Też zawsze lubiłam ciepło, a teraz grzejniki cały czas mam wyłączone, chodzę w bluzce na ramiączkach lub z krótkim rękawem i jeszcze dosyć często otwieram okno w celu przewietrzenia pokoju. Uwielbiam chłodek i nawet czasem jest mi tak dobrze, że zasypiam przy otwartym oknie. :) Oczywiście wtedy zawsze przykrywam się kołdrą.

Jak byłam w szpitalu to myślałam, że umrę z gorąca. Normalnie się ze mnie lało.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 - Ja też zamówiłam z Makaszki i jestem bardo zadowolona :D

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ