Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Kochane, mam pytanie:
chciałabym, żeby mój P uczestniczył w I okresie porodu, a w II fazie wyszedł z sali porodowej - wiecie w którym momencie może wrócić? jak już dziecko jest na brzuchu Mamy czy później?
Do przecinania pępowiny go zawołają -
kofeinka wrote:Przed chwilą miałam kolejny bardzo mocny krwotok z nosa i aż pluje skrzepami krwi
czy to sie nigdy nie skończy?
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
andriel mi też!!!! i to każdej nocy!!!
-
Hej hej, ja po drzemie,
Pokazuje zdjęcia pultaska.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46e5082f1f33.jpg
Piateczka od córeczki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc6b90139637.jpg
Dalej jestem dziewczynka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c520bab243c.jpgalinalii, Andriel, d'nusia, kofeinka, Izoleccc, A.Kasia, Mania1718, Czarodziejka87, Magda lena, aleksandrazz, domiii, muminka83, Mietka 30:), M+M+?, Renka88, Madzialena90, Kate84, Nataszka2200, Falon, Madlene.:), perła ziemi, Hannia123, Kaarolina, Karka lubią tę wiadomość
-
alialii - To ja współczuje, że każdej nocy. Mi się śni ale na szczęście nie co noc. Ale okropne są te sny, bo potem załącza mi się jakiś mega radar i bombarduje męża pytaniami i podejrzeniami.
ksanka - Pultasek pięknyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 19:10
ksanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pessarowe mamy, na wyniku mam statystyki dla mojej super szyjki 12mm
Ryzyko wcześniejszego porodu
Przed 28 tc 4%
Przed 31 tc 7.3%
Przed 34 tc 13.2%
Przed 37 tc 28%
No dobra pula nieszczęść na te ciążę wyczerpana wiec lamiemy statystyki i przekraczamy 37 tc
A co!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 19:26
A.Kasia, Magda lena, aleksandrazz, Mietka 30:), Izoleccc, muminka83, Kate84, krówka_muffka, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość
-
A ja jestem wściekła. Mój mąż musiał dzisiaj zostać ze swoją 7 letnią bratanicą która nie poszła do szkoły bo wymiotowała... a jak to jakaś grypa żołądkowa ? Tylko tego mi brakowało ;/
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Kamka dlaczego mi to zrobiłaś
sukienusia piękna już dodana do ulubionych
Karka całe szczęście ,że wszystko jest w jak najlepszym porządku, dobrze ,że sprawdziłaś i pojechałaś !Żdziwiło mnie tylko ,że oni takich niskich ciąż nie prowadzą ...kurde 30 tc to niska?!
M+M to się cieszę,że nie jestem sama w rozpoznawaniu ułożenia oraz części ciała, bardzo chciałabym wiedzieć co gdzie jest no ale może w drugiej ciąży się nauczę heehw każdym razie we wtorek mam wizytę to się dowiem jak leży hihi
Hahhaha co za strój , to się uśmiałam hahaha
A.Kasiu Ty jak zwykle wyglądasz pięknie, taki delikatny ten Twój brzusio , a ja standardowo jaram się Twoją sukienką z 1 zdjęcia i sypialnią!I to samo słyszałam o pierścionku z brylantem ale o tym nie marzę heeh , za dużo wydatków w sumieHihi Kasiu ja też na początku myślałam,że chodzi o trawę ale jakoś po chwili załapałam
Gośśs śliczny brzusio
Aleksandrazz tylko pamiętaj ,że od marca są nowe zasady dot. zdjęć do dowodu, ja robiłam rok temu w czerwcu a teraz musiałam i tak robić nowe bo są takie jak na paszport (jak ja to mówię policyjne owal twarzy z bardzo bliska) wyszłam strasznie
Magdalena ja też się zastanawiałam czy M wpadnie na pomysł ,żeby nam coś na wyjście ze szpitala za tą siłę porodową drobnego sprezentuje ale jakoś wątpię ,pewnie jak pójdzie w tango opijać małą to tylko straci na to kasęhehe nawet sobie myślałam ,że mu zasugeruje czasem,ale pewnie i tak przy tym opijaniu zapomni
Niecierpliwa śliczny brzusioo
Ksanka lubię oczywiście za to ,że z małą wszystko dobrze, co do drugiej części posta , trzymam bardzo bardzo mocno kciuki za dotrwanie jeszcze tych paru tygodni albo i dłużejps foteczki śliczne
Kofeinko ja też słyszałam,że ostatnio rekomenduje się planowanie CC po 39 tc ,ale tak jak piszą Dziewczyny co szpital to obyczaj sądzę
Muminko super metamorfozate minky wyglądają bardzo ładnie!
Andriel mi się nic takiego nie śni ,a i tak zrobiłam się zazdrosna jak nigdy!NIe poznaje się normalnie, jakby każda miała moje gniazdo zniszyczć
A ja dziś byłam w smyku po ciuchy dla baratanków na prezent i bo są 50% plus dodatkowo 20% na wyprzedażach i przepadłam a miałam małej nic już nie kupować eh!
O 9 wyszłam dziś z domu, bo zakupy chciałam załatwić do południa zanim będzie full ludzi i korki i taaa i tak wróciłam do domu po 18 ... i szybko obiad , dobrze,że miałam z sobą jabłka i mandarynkiale i tak jutro ten budyń obowiązkowo!
I w końcu kupiłam prezent dla M, ostatnio jak się nawalił z kumplami rozwalił swój więc akurat
A co do powera to ja mam teraz tyle energii ,że nawet nie wiem czy nie więcej niż w 2 trymestrzeco to się dzieje ,szalona ja
Dziewczyny czy Wam też w tym 3 trymestrze jest gorąco?Ja zawsze byłam zmarzlakiem a teraz to wiecznie skręcam grzejniki, okna otwieram no jak nie ja!
Dziewczyny patrzę teraz na nasze suwaczki, na fotki naszych brzuszków i pamiętam jakie były nasze początkowe zdjęciai dociera do mnie ,że to już takie wysokie te nasze ciąże i coraz bliżej do godziny 0!Często myślę ,która będzie 1-wsza
,
czy będziemy pisać tutaj nadal po porodachitp
Jak dobrze ,że mam Was i forum bo do M dziś przyszli kumple a ja zamknięta w sypialni ,żeby im nie przeszkadzać Was nadrabiam
Co do zmiany priorytetów to ja na urodziny chciałam od M wyciskarkę co by zdrowo w ciąży i dla dzieci pić albo żelazko parowe w sumie generator pary ,żeby mi te ubranka się łatwiej prasowało
Andriel, A.Kasia, muminka83, Mania1718, M+M+?, Falon, ksanka, ksanka, Karka lubią tę wiadomość
-
Kate84 - Ja jutro się wybieram do Smyka
Ciekawe czy mi coś wpadnie w oko
I mi też jest ciepło, kiedyś to w bluzę ubrana byłam non stop i jeszcze kocem się przykrywałam, a teraz robię tak jak Ty. Otwieram okno, przykręcam grzejniki i siedzę cały dzień w bluzce na krótki rękaw
O i witam się w 28 tygodniu :* Czyli 7 miesiąc zaczęty(Jeśli wszystko dobrze kumam
)
A.Kasia, Czarodziejka87, muminka83, Kate84, Falon, perła ziemi, ksanka, Karka lubią tę wiadomość
-
Ufff padam na pysk! Porządki świąteczne zrobione. Mąż pomył podłogi, łazienkę, ja ubrałam mini choinkę i w żółwim tempie ścierałam kurze
Rano byliśmy u spowiedzi a teraz mąż z drineczkiem, a ja z wodą leżymy do góry dupkami!
Miłego wieczoru dziewczyny!
Andriel, Falon, ksanka, Magda lena lubią tę wiadomość
-
Co do uczucia gorąca, potwierdzam. Też zawsze lubiłam ciepło, a teraz grzejniki cały czas mam wyłączone, chodzę w bluzce na ramiączkach lub z krótkim rękawem i jeszcze dosyć często otwieram okno w celu przewietrzenia pokoju. Uwielbiam chłodek i nawet czasem jest mi tak dobrze, że zasypiam przy otwartym oknie.
Oczywiście wtedy zawsze przykrywam się kołdrą.
Jak byłam w szpitalu to myślałam, że umrę z gorąca. Normalnie się ze mnie lało.Syn Stasiu ur 02.03.2016