X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jesteśmy w szpitalu :-( W nocy zlapaly mnie skurcze i bóle krzyżowe, szyja ma centymetr, na pessar za późno, nie będzie mi można wstawać nawet do łazienki.

:( O kurcze Olu, współczuję. Mam nadzieję, że wytrzymasz jeszcze trochę, choć sytuacja na pewno jest mega trudna. Bądź dzielna! Trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko ściskam kochana i leż leż i leż :-* Myszko - mam nadzieję że to pomoże :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny!!

Ola trzymam kciuki, by wszystko było dobrze!!!
    Miłego dnia :*

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka jest niewyczuwalna w badaniu palpacyjnym więc ciężko by było założyć pessar to raz a dwa powiedzieli że teraz przyniesie więcej szkody niż pożytku

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu trzymam bardzo mocno kciuki, mam nadzieję że skurcze udało się wyciszyć i wytrzymacie tam jeszcze trochę :-* będzie dobrze musi być, jeszcze troszkę!

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki &&&&

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do cukrzycowych mam. Wyszły mi ketony w moczu na paski testowym w ilości niewielkie. Poradzicie mi co moge zrobić? Znowu sie martwie :( jak nie urok to sraczka :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jesteśmy w szpitalu :-( W nocy zlapaly mnie skurcze i bóle krzyżowe, szyja ma centymetr, na pessar za późno, nie będzie mi można wstawać nawet do łazienki.

Az mnie ciarki przeszly. A jak teraz sie czujesz? Ustapilo to wszystko? Trzymaj sie kochana. Ciezkie miesiace orzed Toba, ale dasz rade, juz nieduzo zostalo. I oby jak najdluzej razem z dzidzia w brzuchu. Wytrwalosci i spokoju dla Ciebie:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Pytanie do cukrzycowych mam. Wyszły mi ketony w moczu na paski testowym w ilości niewielkie. Poradzicie mi co moge zrobić? Znowu sie martwie :( jak nie urok to sraczka :(
    Martka, to oznacza że w nocy miałaś spadek cukru.
    Musisz spróbować zjeść na jakieś pół godz przed snem coś zakazane np białe pieczywo z dodatkiem.
    Ja też miałam ketony w moczu (dużo za dużo) i zaczęłam modyfikować dietę.
    Wczoraj zjadłam pół kajzerki ok 23 i dziś zero ketonow rano

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Szyjka jest niewyczuwalna w badaniu palpacyjnym więc ciężko by było założyć pessar to raz a dwa powiedzieli że teraz przyniesie więcej szkody niż pożytku
    To czemu wcześniej jak byłaś w szpitalu nie założyli krazka? Kurcze nie rozumiem takiego podejścia.
    Mój gin już w 16 tc przy szyjce 26mm nakazał mi pessar.
    Jestem w szoku!
    Olu myśl pozytywnie musi się udać dotrzeć do Bezpiecznej granicy dla malutkiej
    Ty jesteś silna kobieta, dasz radę dla was dwoje.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Martka, to oznacza że w nocy miałaś spadek cukru.
    Musisz spróbować zjeść na jakieś pół godz przed snem coś zakazane np białe pieczywo z dodatkiem.
    Ja też miałam ketony w moczu (dużo za dużo) i zaczęłam modyfikować dietę.
    Wczoraj zjadłam pół kajzerki ok 23 i dziś zero ketonow rano

Pol kajzerki z czymś? Aha i powiedz jeszcze czy takie zjedzenie kajzerki nie daje wysokiego cukru na czczo? U mnie wlasnie rano cukier zawsze na granicy 71-75 mg/dl. Wczoraj znadlam 20 g kajzerki ale to było strasznie mało. Nawet nie 1/3

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ostatnio miała ponad 3 cm.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka cukuer mialam rano super, to właśnie spadki cukru w nocy podnoszą poziom na czczo.
    Jeszcze inny element o którym zapomniałam wspomnieć, pij rano wodę z cytryna. To odtwarza organizm. A ketony dają odczyn kwaśny. Poza tym postaraj się pić więcej by to cholerstwo wyplukac.
    I jeszcze jedno przerwa nocna między posiłkami nie powinna być dłuższą niż 8-9 h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 09:12

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - no jasna cholera, @$%@&*@##$?%%$$!!! Trzymaj się Oluś dzielnie a te konowały niech teraz robią wszystko co tylko mogą, żeby powstrzymać skurcze. Na krążek faktycznie za późno, jakby nie było skurczy to inna sprawa ale jeśli wystąpiły to pessar teraz może je tylko pobudzić a to ostatnie co nam obecnie potrzebne :/

Wiem jak Ci ciężko ale te kilka tygodni w łóżku miną szybciutko! Do wszystkiego się można przyzwyczaić - do toalety łożkowej również, mam tylko nadzieję, że będą tam o Ciebie dbali porządnie. Już jesteśmy tak daleko, niech się Marycha nie ważny wyłazić w tym roku! Przekaż jej, że ciotka zabrania!

aleksandrazz, Kate84 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta też zabrania!

aleksandrazz lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanie. jak interpretujesz to że glikemia po godzinie nie może przekraczać 120 mg/dl? Dążysz do tego żeby cukier utrzymać na maksymalnie niskm poziomie po posiłkach ( np. po obiedzie miałam wartość 100 to ciut zmniejszyłam następnego dnia do wartości 91), czy jeżeli nie przekracza to można bezkarnie jeść i nie ma znaczenia że cukier jest np 115 ? :/ bo może ja na siłę chcę utrzymać niską glikemię. Wczoraj po kolacji miałam 112 mg/dl i juz lekki stresik ze to już blisko. A może powinnam głównymi posiłkami dobijać do tej wyższej wartości?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko te ketony znikają jak się włączy trochę więcej cukru?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dzięki dobre ciotki :-*Wytrzymam co mam zrobić, jasne że mi się nie uśmiecha spędzić w łóżku tyle czasu, przynajmniej wyjście do wc to była jakaś atrakcja. Ja wczoraj myślałam że zaczyna się poród (a może się zaczynał) Byle do 1 stycznia, nie wymagam zbyt wiele...

ksanka, A.Kasia, Kate84, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, dużo siły &&&&& Nie rób świątecznych niespodzianek, nie chcemy takiego prezentu ;) Najlepszy by był taki w okolicach Dnia Kobiet, no może Walentynek.

A.Kasia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz- Trzymam kciuki żebyś jak najdłużej z Merry w brzuszku poleżała. Ola myśl pozytywnie, niby jeszcze trochę a naprawdę już nie długo i będziesz szczęśliwa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 09:42

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ