Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
aleksandrazz wrote:Jesteśmy w szpitalu
W nocy zlapaly mnie skurcze i bóle krzyżowe, szyja ma centymetr, na pessar za późno, nie będzie mi można wstawać nawet do łazienki.
O kurcze Olu, współczuję. Mam nadzieję, że wytrzymasz jeszcze trochę, choć sytuacja na pewno jest mega trudna. Bądź dzielna! Trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki.
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Szyjka jest niewyczuwalna w badaniu palpacyjnym więc ciężko by było założyć pessar to raz a dwa powiedzieli że teraz przyniesie więcej szkody niż pożytku
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
aleksandrazz wrote:Jesteśmy w szpitalu
W nocy zlapaly mnie skurcze i bóle krzyżowe, szyja ma centymetr, na pessar za późno, nie będzie mi można wstawać nawet do łazienki.
Az mnie ciarki przeszly. A jak teraz sie czujesz? Ustapilo to wszystko? Trzymaj sie kochana. Ciezkie miesiace orzed Toba, ale dasz rade, juz nieduzo zostalo. I oby jak najdluzej razem z dzidzia w brzuchu. Wytrwalosci i spokoju dla Ciebie:-* -
Martka89 wrote:Pytanie do cukrzycowych mam. Wyszły mi ketony w moczu na paski testowym w ilości niewielkie. Poradzicie mi co moge zrobić? Znowu sie martwie
jak nie urok to sraczka
Musisz spróbować zjeść na jakieś pół godz przed snem coś zakazane np białe pieczywo z dodatkiem.
Ja też miałam ketony w moczu (dużo za dużo) i zaczęłam modyfikować dietę.
Wczoraj zjadłam pół kajzerki ok 23 i dziś zero ketonow rano
-
aleksandrazz wrote:Szyjka jest niewyczuwalna w badaniu palpacyjnym więc ciężko by było założyć pessar to raz a dwa powiedzieli że teraz przyniesie więcej szkody niż pożytku
Mój gin już w 16 tc przy szyjce 26mm nakazał mi pessar.
Jestem w szoku!
Olu myśl pozytywnie musi się udać dotrzeć do Bezpiecznej granicy dla malutkiej
Ty jesteś silna kobieta, dasz radę dla was dwoje. -
ksanka wrote:Martka, to oznacza że w nocy miałaś spadek cukru.
Musisz spróbować zjeść na jakieś pół godz przed snem coś zakazane np białe pieczywo z dodatkiem.
Ja też miałam ketony w moczu (dużo za dużo) i zaczęłam modyfikować dietę.
Wczoraj zjadłam pół kajzerki ok 23 i dziś zero ketonow rano
Pol kajzerki z czymś? Aha i powiedz jeszcze czy takie zjedzenie kajzerki nie daje wysokiego cukru na czczo? U mnie wlasnie rano cukier zawsze na granicy 71-75 mg/dl. Wczoraj znadlam 20 g kajzerki ale to było strasznie mało. Nawet nie 1/3 -
Martka cukuer mialam rano super, to właśnie spadki cukru w nocy podnoszą poziom na czczo.
Jeszcze inny element o którym zapomniałam wspomnieć, pij rano wodę z cytryna. To odtwarza organizm. A ketony dają odczyn kwaśny. Poza tym postaraj się pić więcej by to cholerstwo wyplukac.
I jeszcze jedno przerwa nocna między posiłkami nie powinna być dłuższą niż 8-9 hWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 09:12
-
nick nieaktualnyOla - no jasna cholera, @$%@&*@##$?%%$$!!! Trzymaj się Oluś dzielnie a te konowały niech teraz robią wszystko co tylko mogą, żeby powstrzymać skurcze. Na krążek faktycznie za późno, jakby nie było skurczy to inna sprawa ale jeśli wystąpiły to pessar teraz może je tylko pobudzić a to ostatnie co nam obecnie potrzebne
Wiem jak Ci ciężko ale te kilka tygodni w łóżku miną szybciutko! Do wszystkiego się można przyzwyczaić - do toalety łożkowej również, mam tylko nadzieję, że będą tam o Ciebie dbali porządnie. Już jesteśmy tak daleko, niech się Marycha nie ważny wyłazić w tym roku! Przekaż jej, że ciotka zabrania!aleksandrazz, Kate84 lubią tę wiadomość
-
A jeszcze jedno pytanie. jak interpretujesz to że glikemia po godzinie nie może przekraczać 120 mg/dl? Dążysz do tego żeby cukier utrzymać na maksymalnie niskm poziomie po posiłkach ( np. po obiedzie miałam wartość 100 to ciut zmniejszyłam następnego dnia do wartości 91), czy jeżeli nie przekracza to można bezkarnie jeść i nie ma znaczenia że cukier jest np 115 ?
bo może ja na siłę chcę utrzymać niską glikemię. Wczoraj po kolacji miałam 112 mg/dl i juz lekki stresik ze to już blisko. A może powinnam głównymi posiłkami dobijać do tej wyższej wartości?
-
Dzięki dzięki dobre ciotki :-*Wytrzymam co mam zrobić, jasne że mi się nie uśmiecha spędzić w łóżku tyle czasu, przynajmniej wyjście do wc to była jakaś atrakcja. Ja wczoraj myślałam że zaczyna się poród (a może się zaczynał) Byle do 1 stycznia, nie wymagam zbyt wiele...
ksanka, A.Kasia, Kate84, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka