X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, ja trzymam się do 120 i nie obcinam węgli jak mam np 115. I ty i maluch potrzebujecie glukozy i dla mózgu i dla rozwoju.
    Nie możesz glodowac.
    Najśmieszniejsze że u mnie obniżenie cukru byli nie przez zmniejszenie porcji a przez dołożenia kolejnych 5 ogórków kwaszonych.
    Jeszcze 3 lata temu limity dla ciężarówek były. Do 140 a teraz jest 120 (sic)
    A poza tym jest jeszcze jeden element średnia dnia. Jak jest do 120 to dobrze a o tym diabetolodzy jakoś zapominają mówić.

Ten artykuł mnie przekonuje
    http://www.cukrzyca-terapia.pl/prezentacje/657-znowu-zamt-woko-cukrzycy-ciowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 09:56

bl9cuay3kworwxbg.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Pytanie do cukrzycowych mam. Wyszły mi ketony w moczu na paski testowym w ilości niewielkie. Poradzicie mi co moge zrobić? Znowu sie martwie :( jak nie urok to sraczka :(

Ja musiałam wstawać ok. 4 rano i jeść jogurt naturalny. Mi lekarz tłumaczył że jak wychodzą ciała ketonowe sto znaczy że dziecko było głodne. U mnie jedzenie o 22 nie pomagało, bo i tak ciała się pojawiały, więc wstawili posiłek o 4 rano.

Olu co by się nie działo, ile nie musiałabyś leżeć, to to już jest taki etap ciąży, gdzie nasze dzieciaczki powinny sobie już dać radę. Mam nadzieję że nie dane nam to sprawdzać, musisz uzbroić się w cierpliwość. Buziaczki.

Dzień dobry! Mam wolny weekend nie pamiętam od kiedy...czas zrobić porządek w domu :D

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dzielna kobieto wytrzymałas juz tyle leżąc to napewno dasz rade jeszcze troszkę :) Przesyłam buziaki

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ksanka i meAmerie :) naprawdę dałyście mi wsparcie :) chyba zbytnio się spinam ważę wszystko jak wariatka. A jednak czuję lekki głód. Poprobuję z bułką wieczorem a jak nie pomoże to zacznę wstawać w nocy do lodówki :D

ksanka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, a powstrzymali skurcze? Jak się teraz czujesz?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLA -trzymaj się dzielnie:*** jesteśmy z Tobą bardzo, bardzo mocno:**

• ksanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, tak kontrolne sprawdź sobie cukier między 2a 4 nie powinien być niższy niż 60.
    Jak jest niższy wówczas jest niedocukrzenie organizmu, i możesz mieć ketony i wyrzuty cukru rano

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój mąż spał na wyjezdzie,
    I dzwoni do mnie rano z pytaniem co tam u nas jak się spało.
    Ja ze dobrze tylko że obudzilam się o 5 i już nie usnelam a on na to przepraszam kochanie, ustawiłem sobie budzik na 5 by jeszcze popracować przed zajęciami ale nie dałem rady wstać.

Nieźle połączenie, zwłaszcza że to już nie po raz pierwszy było.
    Kurcze jak tak ma być to ja chromole, bo on jest ranny ptaszek a ja nocna Sowa.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu my również trzymamy z młodym mocno kciuki. Dasz radę <3
    Udało się wyciszyć te skurczybyki???

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu bardzo mocno trzymam kciuki za jeszcze kilka wspólnych tygodni z córeczką w brzuszku :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Olu trzymam mocno kciuki, żebyście wytrzymały jeszcze długo w dwupaku, myśl pozytywnie. <3

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś trzymaj się!!! Do nowego roku już nie daleko i Merry na pewno zostanie w mamusinym domku :* :*

Dziewczyny które miały problemy z pęcherzem- ostatnio boli mnie brzuch i jak robie siku to nie dość że tempem ślimaczym to jeszcze na ostatku zaczyna ciągnąć brzuch. Biorę teraz żurawit 2x1 i jem suszona żurawinę i się zastanawiam czy to objawy zapalenia pęcherza? Czy coś innego?? A jeśli zapalenie to co jeszcze mogę zrobić/brać żeby wytrzymać do 14.01 bo wtedy wizyta

dqprwn15leplej5m.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola bądź dzielna. Trzymam za Was kciuki!!!

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Oluś trzymaj się!!! Do nowego roku już nie daleko i Merry na pewno zostanie w mamusinym domku :* :*

Dziewczyny które miały problemy z pęcherzem- ostatnio boli mnie brzuch i jak robie siku to nie dość że tempem ślimaczym to jeszcze na ostatku zaczyna ciągnąć brzuch. Biorę teraz żurawit 2x1 i jem suszona żurawinę i się zastanawiam czy to objawy zapalenia pęcherza? Czy coś innego?? A jeśli zapalenie to co jeszcze mogę zrobić/brać żeby wytrzymać do 14.01 bo wtedy wizyta

A piecze Cię przy sikaniu? Bo może to nie infekcja tylko dziecko Ci uciska na pęcherz? Ja tak miałam przez jakiś czas gdy Tymek mi przy pęcherzu siedział, że nie miałam ciśnienia i latałam co chwilę na kilka kropel. Ale jak zmienił pozycję to przeszło.

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

Osobiście biorę 3 razy w tygodniu tabletki z żurawiny na mocz ( jest w nich też pokrzywa ) i teraz nie mam problemów z pęcherzem ale A.Kasia dobrze zasugerowała bo faktycznie jak dziecko skacze po pęcherzu to różne mogą być odczucia. Najlepiej zrób badanie moczu koszt prywatnie 8 zł i wynik masz tego samego dnia.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda za oknem jakby wiosenna - zima podobnie jak w zeszłym roku przyjdzie chyba późno. No cóż. Ja tam się cieszę bo chyba mówiłam wam że Bardzo Nie lubię Zimy :P

Słoneczko za oknem i energia wraca więc spożytkowuje ją w kuchni :P

perła ziemi, ksanka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

Zgodzę się z dziewczynami. Młody uciska na pęcherz i w toalecie jestem non stop. Parę kropel leci a mam wrażenie jest tam kilka litrów. Przy tym brzuch mi się stawia jak się pójdę natychmiast ;) Mocz badałam 3 dni temu i było wszystko ok

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kochanie trzymamy kciuki!!! wszystko będzie dobrze !!!

Dzień dobry ;)

my zaczynamy dzień od malowania pokoju Emilki <3

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny czyli to faktycznie Młody uciska bo nic nie piecze a ostatnie badania moczu wręcz idealne a od kliku dni Mały zachowuje się jak diabeł tasmański :/ kręci się, wierci, kopie jak oszalały aż boli a brzuch to mam tak napięty jakby miał zaraz się rozerwać. W sumie to nawet nie potrafię określić czy on kiedykolwiek śpi bo jest aktywny non stop.

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jeszcze ale nie regularnie i bolesne jak w nocy.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ