X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Wszystkie przejdziecie terapię. Bardzo skuteczną. Potrwa jedną sekundę.
    To będzie pierwsze spojrzenie na Wasze dzieci, jak tylko się pojawią na świecie.
    Wszystkie troski czasu ciąży znikną po tej sekundzie...

:-)

A.Kasia, ksanka, Magda lena, muminka83, Madzialena90, Lilou1984, d'nusia, perła ziemi, Izoleccc, Czarodziejka87, Hannia123, MeAmerie, kateee, Est, krówka_muffka, Kate84, Mietka 30:), anitka19953, Karka, Kasia24, Falon lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to załatwione. Z takim licznym składem na bank dostaniemy jakąś dobrą zniżkę ;)

Leżę i wpieprzam Skittlesy bo stanęłam na wadze a tam cały czas 54 kg i już się poważnie martwię, że głodzę dziecko :/ Jem normalnie, nie chodzę głodna a nic na wadze nie przybieram ;(

ksanka, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bigos zrobiony :) jupi teraz relaks ... :D

alinalii lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu bardzo mi przykro z takiego obrotu spraw :/, trzymajcie się dzielnie w 2-u paku jak najdłuzej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 14:38

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu trzymam za Ciebie kciuki a Marysi stanowczo odradzam te zimowe chłody na powitanie świata, bliżej wiosny będzie zdecydowanie cieplej &&&&&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 15:15

1usai09khne0c7t3.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki za każdy dzień w dwupaku :)

Ale tu dziś pusto :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za wszystkie kciuki, teraz Maryśka nie ma wyjścia i musi siedzieć w brzuchu :-) Płakać mi się chce jak sobie pomyślę o Świętach w szpitalu ale cóż, może chociaż basen z choinką mi podadza :-D Najgorzej nie jest bo na dwójkę mogę chodzic do wc , raz dziennie. Oo Kasia właśnie pisałam do męża co ma mi kupić, dzięki za skittelsy :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Za mną dziś część układania ciuszków synka. Musiałam zacząć aby zobaczyć co mam a czego brakuje z tych pierwszych rozmiarów. Wczoraj tez przyszła paczka z pajacami od jednej Pani z Facebooka i powiem że są śliczne. Wklejam Wam foteczki.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e74b351a7726.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea9073829b04.jpg

Dziś boli mnie trochę kręgosłup mimo że nie robiłam nic ciężkiego.
    Powiedzcie mi jakie płyny/żele do prania polecacie? Ja mam jakiś niemiecki i przekonałam się do niego i szukam już zastępstwa na jego miejsce :)

Est, Kate84, Czarodziejka87, edyś, Madlene.:), Falon lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dzięki dziewczynki za wszystkie kciuki, teraz Maryśka nie ma wyjścia i musi siedzieć w brzuchu :-) Płakać mi się chce jak sobie pomyślę o Świętach w szpitalu ale cóż, może chociaż basen z choinką mi podadza :-D Najgorzej nie jest bo na dwójkę mogę chodzic do wc , raz dziennie. Oo Kasia właśnie pisałam do męża co ma mi kupić, dzięki za skittelsy :-)

A podają Ci coś na regulację układu pokarmowego? Bo przy takim wstawaniu raz dziennie powinni Ci chociaż Laktulozę podawać żebyś nie miała problemów z wypróżnianiem :/ Jakby co to przypilnuj sobie tego.

Ja to czasami myślę, że wolałabym już w tym szpitalu leżeć, nawet przez święta. Przynajmniej bym się czuła bezpieczniej i by mi jedzenie do łóżka podawali ;)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały dzień nie zaglądałam i takie wieści :O
    Ola trzymaj się i z Maleńką jak najdłużej wytrzymajcie i oby jak najszybciej uspokoili Ci te skurcze! kciuki oczywiście mocno za Was zaciśnięte :* &&&

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moj maz szaleje dzis z rana zakupy a przed chwila jeszcze mnie wział za Chorzów i kupił mi nowy tel:) ehhe dzis mam chyba gwiazdke;)

Izoleccc, Renka88, muminka83, RudyTygrysek, Magda lena, Kate84, Czarodziejka87, ksanka, edyś, Lilou1984, anitka19953 lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam teraz lenia <3
    Wypiłam sok mandarynkowy ( domowej roboty ) i muszę przyznać że mój m słodziutkie mandarynki wybrał. Mała wierci się więc śmiem twierdzić że lubi mandarynki.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bym lody zjadła! Ale jakieś takie mało słodkie, o smaku zielonej herbaty np

muminka83, RudyTygrysek, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka proszę jak miło ze strony męża :)

Olu jak się czujecie popołudniu, jak skurcze? buziaki :-* <3

Ja jakoś ostatnio spadłam o kg z wagi też ,a przecież żadnej diety nie mam.. jem tak samo,ale może jestem bardziej zalatana więc gubię przez większy ruch? W obwodzie brzuszka też mniej .Ale mała buszuje i to mocno cały czas więc myślę,że wszystko ok...Dziś w nocy tylko mnie brzuch chyba tak jak na okres bolał...dobrze ,że we wtorek wizyta bo znów mam stres! Także ja się pisze na tę grupową terapię :P

Mam dziś taką ochotę na chipsy ,że nie dam rady się powstrzymać no muszę no...kupiłam na tę okazję pringelsy :P

Nataszka2200, Lilou1984 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Nataszka proszę jak miło ze strony męża :)

Olu jak się czujecie popołudniu, jak skurcze? buziaki :-* <3

Ja jakoś ostatnio spadłam o kg z wagi też ,a przecież żadnej diety nie mam.. jem tak samo,ale może jestem bardziej zalatana więc gubię przez większy ruch? W obwodzie brzuszka też mniej .Ale mała buszuje i to mocno cały czas więc myślę,że wszystko ok...Dziś w nocy tylko mnie brzuch chyba tak jak na okres bolał...dobrze ,że we wtorek wizyta bo znów mam stres! Także ja się pisze na tę grupową terapię :P

Mam dziś taką ochotę na chipsy ,że nie dam rady się powstrzymać no muszę no...kupiłam na tę okazję pringelsy :P

Tez mnie tak brzuch pobolewa czasami. Zauwazylam, ze po jakims bardziej intensywnym dniu, jak jestem wiecej w ruchu to sie zdarza. Ty tez piszesz o zabieganiu wiec to moze od tego. Zrob sobie taki luzniejszy dzien, odpocznij, polez i jesli to od tego to przejdzie. Mi pomaga poki co.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie leń dopadł siedzę i wsuwam mandarynki i czekoladę ;)

Byłam dziś na małych zakupach między innymi w carreofurze.Kupiłam dwa bodziaki,jeden po 5zł zachodzę do domu patrzę a tam zaklejone logo H&M ;) Ale skąd w carrefourze body z h&m'u? ;)

Zamówiłam dziś kocyk minky z makaszki,skorzystałam bo mają 10% na wszystko, dojdzie pewnie po świętach.

Miłego wieczoru kobietki odpoczywajcie:*

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś średnio, skurcze sie piszą ale jeden tylko duży. Plecy nie bolą, brzuch mam jakiś cały obolały ale jest lepiej niż wczoraj. Napisałam sms do mojego gina że jestem w szpitalu i odp że jutro będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 19:02

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymajcie się z Marysią niegrzeczniuszką :/

U mnie w końcu 100 dni do porodu uffff zaczynam skreślać.
    Mogę nawet te 3 tygodnie po Was porozdzielać :/

Czarodziejka87, perła ziemi, ryjkek, A.Kasia, Kate84, Hannia123, M+M+?, ksanka, Est, muminka83, Karka, Falon lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - brzuch obolały przez Marysine akrobację ;) Dziś jest lepiej niż wczoraj i z każdym dniem ma być lepiej, innego wyjścia nie ma!

U mnie od dziś wielkie odliczanie - 34 dni do skończonego 34 tygodnia! U Ciebie Ola 1 dzień mniej :)

ryjkek, d'nusia, aleksandrazz, muminka83 lubią tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... nareszcie w domu. Dzisiaj zaliczyłam zakupy przedświąteczne. Chodziłam po sklepach od 10.00 do 17.30. Jestem w szoku, że tyle godzin latałam po sklepach :P Oczywiście zaliczyłam też sklepy dla dzieci. W Smyku kupiłam parę ubranek dla małego. Są przeceny na ubranka dziecięce. Niektóre nawet do 50%.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ