Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
To witam sie i ja w 30 tygodniu
Kasiu wspolczuje kochana,trzymaj sie tam jakos i tlumacz temu malemu uparciuchowi, ze ma nie wychodzic za wczesnie, bo tu zimno jest i brzydko
A jak tam sytuacja teraz? Lepiej cos?
Ola co tam u Ciebie? jak skurcze? Przeszly?
Paulina wspolczuje, a mowili od czego te wymioty? Pij duzo wody zebys sie nie odwodnila i mam nadzieje, ze na Swieta Was wypuszcza
Milego dnia dziewczyny !
Madlene.:), Kate84, muminka83, d'nusia, Mania1718, Est, Lilou1984, Madzialena90, Czarodziejka87, Karka, Kajola lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Aleksandrazz i A.Kasia powariowalyscie z tym szpitalem? Dochodzic do siebie i wracac do domow marsz! A tak powaznie to strasznie wspolczuje. Ja tak bardzo sie ciesze,ze moge lezec w domku. Na Wigilie jedziemy do tesciow ale juz zapowiedzialam,ze zjem i sie klade na lewy boczek - nie bedzie problemu. Tak samo u moich rodzicow- jedzonko i lozeczko. Zmniejszyla mi sie ilosc twardnien bo miewam takie male przy zmianie pozycji (na te lekarz nie kazal bardzo zwracac uwagi jesli nie ciagna mocno) i moze ze dwa czy trzy razy w ciagu dnia pojawiaja sie te ciagnace bez przyczyny (te musze obserwowac ale na szczescie trwaja krociutko i nic nie boli). To "zasluga" faszerowania sie lekami rozkurczowymi i podobno tez zastrzykow clexane(przeciwzakrzepowe) ale ja czuje tez,ze to dzieki temu ze wyleczylam infekcje pecherza, ktora mialam baaardzo dlugo a nawet NIE WIEDZIALAM! Nic nie bolalo tylko czesciej a mniej siusiu robilam (myslalam,ze tak jest w ciazy..)
Alesie rozpisalam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 09:49
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dzień dobry,
Ja się wczoraj tak nachodziłam, że potem mnie bolał cały brzuch i pipka ale na szczęście po nocce przeszło.
Jusia trzepła bym w łebek tego twojego męża. Nie widzieliście się dosyć długo, za miast się cieszyć sobą, drzecie dalej koty. Nosz kurr.., to po co razem być jak tak na siebie działacie. Musicie obydwoje popracować nad swoim związkiem, zróbcie to chociaż dla dzieci.
Co do prania ciuszków dla maluszków, moją położna twierdzi że na początku przez przynajmniej pierwsze 2 tyg. najlepiej prać w płynie biały jeleń hypoalergicznym, podobno nie uczula i jest bardzo delikatny.
A.Kasia>
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Witajcie!
Czy radzicie sobie jakoś z bezsennością? Ja już nie daje rady. Położyłam sie po 12 i tak z boku na plecy na bok.... ostatni raz spojrzałam na zegarek była 5.27 a ja dalej nie spałam. Jestem tak zmęczona że chce mi się płakać a spać nie mogę -
muminka83 wrote:skowroneczkanapisałaś " Minely te skurcze?" a ja -przeczytałam minety te skurcze? i zastanawiałam się co ma mineta co skurczy hihihihi już teraz wiem
nie umiem czytać
Pisze z telefonu wiec moga sie zdarzac takue rewelacje:-Pmuminka83 lubi tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Dziewczyny wiem, ze ten temat byl juz kilka razy, ale co sadzicie o kosmetykach dla maluszka z firmy Ziaja ?
Polecała mi je farmaceutka mówiąc że są naturalne i nie mają tyle chemii w sobie a Polskie. W konsekwencji zdecydowałam się na nie.Gośśś, Gośśś lubią tę wiadomość
-
Muminko dziekuje za odpowiedz
wlasnie kilka kolezanek tez mi je polecalo i tak sie zastanawiam, czy ich nie uzywac... A nie ukrywam jestem zielona w tym temacie i jak patrze na te kosmetyki to oczopląsu idzie dostac hehe
Za duzo tego i nie wiadomo co wybrac
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Co do kosmetykow to ja polecam poczytab bloga srokao czy jakos tak. Ona tam sklady ocenia i np bardzo dobrze o serii rossmanowskiej sie wypowiada (babydream). Jesli chodzi o ziaje (ale mowie o kosmetykach dla doroslych) to zastanawiam sie czy cos co kosztuje kilka zlotych naprawde moze byc dobre. Najwaznienszy jest sklad kosmetykow. Na szkole rodzenia babka mowila,ze najlepiej jak najmniej chemii a naturalne skladniki ale wiadomo,ze moze sie okazac ze cos co innym sluzy naszym dzieciom nie bedzie pasowac
konkluzja jest taka- nie kupujmy kosmetykow na zapas i duzych opakowan bo moze sie okazac,ze nie pasuje.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Kasiu, Olu, Paulino, bardzo wam współczuję że znów jestescie w szpitalu i perspektywy świat na białej sali.
Mam nadzieję że cała sytuacja unormuje się u was i przynajmniej nerwy i stres będziecie miały pod kontrolą będąc pod obserwacja. Dzięki czemu dzieciaki też będą spokojniejsze i bardziej współpracujące by siedzieć w bezpiecznych domkach jak najdłużej.
Ja jutro mam wizytę u prowadzacego i zobaczymy co zadecyduje odnośnie nas. Ma wrażenie że jak nie w tym tygodniu to w przyszłym pośle mnie też do szpitala, takue podskórne przeczucie.
Jakoś bardzo nie lubię teraz usg, bo później boli mnie brzuch! Więc mam nadzieję że wujek doktor będzie jutro delikatny, bo po ostatnim usg myślalam że też wyląduje na ip, ale nie zdazylam bo usnelam a na drugi dzień Już mi przeszło.
Trzymam za was kciuki dzielne mamusie. -
aleksandrazz wrote:Dziś odpukać okej, lekarz mówi ze brzuch miękki i skurczy brak... Zobaczymy jak dzisiaj będzie.
To dobrze i oby tak zostało!! Kciuki są cały czas.
Kasmira ja nie sypiam prawie wcale od jakiś dwóch miesięcy.. Może prześpię 2h przez całą noc, zdążyłam się już przyzwyczaić, choć czasem też mam dni kiedy usiądę na łóżku i rycze przez to! -
Witajcie dziewczyny!
Taki piękny słoneczny dzień, a tu takie informacje!
Pozostaje mi życzyć mamusią szpitalnym wytrwałości w łóżkach i uspokojenia maluchów, co by się nie pchały jeszcze do nas! Jeszcze troszkę!
Dużo zdrówka dla Was!
Miłego dnia!
Jeśli chodzi o kosmetyki ja zaczynam od hippa - dobre opinie na srokao i lepsza dostepność internetowa. Brak rossmana robi swoje, a i w nie każdym sklepie je mają. -
Kasia Ola Paulina mam nadzieje że to wszystko to tylko chwilowe i zaraz będziecie w domku bez żadnych skórczy i wymiotów. Trzymajcie się
Gośśś Ja się zdecydowałam na kosmetyki Ziajka. Mam zestaw dla niemowlaków od urodzenia. Mnie ta firma nigdy nie zawiodła
Od dłuższego czasu odnotowuje często czkawkę małego, chyba będzie źarłoczekwnioskuję ze ma główkę w dole
U nas piękna pogodanormalnie wiosna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 12:15
[/link]
-
nick nieaktualny
-
pap86 wrote:Co do kosmetykow to ja polecam poczytab bloga srokao czy jakos tak. Ona tam sklady ocenia i np bardzo dobrze o serii rossmanowskiej sie wypowiada (babydream). Jesli chodzi o ziaje (ale mowie o kosmetykach dla doroslych) to zastanawiam sie czy cos co kosztuje kilka zlotych naprawde moze byc dobre. Najwaznienszy jest sklad kosmetykow. Na szkole rodzenia babka mowila,ze najlepiej jak najmniej chemii a naturalne skladniki ale wiadomo,ze moze sie okazac ze cos co innym sluzy naszym dzieciom nie bedzie pasowac
konkluzja jest taka- nie kupujmy kosmetykow na zapas i duzych opakowan bo moze sie okazac,ze nie pasuje.
Kochana, ja od kilku tygodni przerzuciłam się na kosmetyki z Ziaji i jestem zachwycona! nie dość, że kosztują właśnie mało to są rewelacyjne! nie doceniałam tej firmy wcześniej i też myślałam, że coś żeby być dobre musi dużo kosztować...
bardzo polecam szczególnie serię z liści zielonej oliwki - piękne orzeźwiające zapachy i z liści manukano i świetne działanie - buzię mam rewelacyjną
myślę, że w związku z tym dla niemowląt kosmetyków ich też spróbujęMania1718, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Czytałam kiedyś opinie na temat kosmetyków nivea i johnson&johnson i ogólnie to nie są zbyt dobre, mogą uczulać.
Zastanawiam się nad Ziają, hipp, oilatum, mustela. Kupie chyba kilka z różnych firm i zobaczymy czy nie będą podrażniać skórki. Najchętniej stosowałabym ziaje bo wychodzi najtaniej
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:Ja musiałam wstawać ok. 4 rano i jeść jogurt naturalny. Mi lekarz tłumaczył że jak wychodzą ciała ketonowe sto znaczy że dziecko było głodne. U mnie jedzenie o 22 nie pomagało, bo i tak ciała się pojawiały, więc wstawili posiłek o 4 rano.
Olu co by się nie działo, ile nie musiałabyś leżeć, to to już jest taki etap ciąży, gdzie nasze dzieciaczki powinny sobie już dać radę. Mam nadzieję że nie dane nam to sprawdzać, musisz uzbroić się w cierpliwość. Buziaczki.
Dzień dobry! Mam wolny weekend nie pamiętam od kiedy...czas zrobić porządek w domu
Czy włączenie posiłku nad ranem wyeliminowało problem ketonów?