X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cc mam mieć w 38tc, ale jeśli wdł. wymiarów mały będzie np. w 35tc ważył 3500 to będą cieli. Jestem po wycięciu dużego guza z macicy i lekarz twierdzi że przy wadze 3200-3500 jest niebezpieczeństwo że moja macica nie wytrzyma.
    W ogóle jedna wielka niewiadoma póki co z tym moim rozwiązaniem. Skreślam każdy tydzień bez cholestazy i cukrzycy i łapię się w głowę jak te 2 ciąże są różne od siebie....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A.Kasia a co oznacza ten centyl?

To taka statystyczna ocena rozwoju dziecka. W tej tabelce, którą wkleiłam jest podany 10ty, 50ty i 90ty centyl przyboru masy ciała. 10ty centyl oznacza, że 10% dzieci danej populacji będzie miała niższą masę niż wskazuje ten centyl. 90ty centyl oznacza, że 90% dzieci będzie poniżej masy jaką on wskazuje. 50ty analogicznie. Najważniejsze jest, żeby dziecko trzymało się na tym samym centylu a już na którym to cecha indywidualna dziecka byleby się zmieściło pomiędzy 3 a 97 centylem.

Mam nadzieję, że zrozumiale to napisałam bo to łatwe, ale ciężko mi wytłumaczyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 21:40

M+M+?, Est, muminka83 lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my już po wizycie, wszystko jest dobrze :) szyjka długa i zamknięta, malutki waży już 711 gramów <3 A te bóle brzucha jakby zakwasy to mięśnie się rozciągają przy dłuższym chodzeniu. No i dostałam skierowanie na glukozę, ech :/ a powiedzcie mi, czy jednostki dla glukozy są w każdym labo takie same? Bo gin mi powiedział, na jakie wartości mam zwrócić uwagę (i w jakiej sytuacji mam przyjść na wizytę szybciej), a ja się teraz zastanawiam, czy to wszystko jedno, gdzie zrobię to badanie.

A.Kasia, położna dobrze mówi :D

Haha, dziewczyny, dobre z tą kosiarką :D

Ksanka, przykro mi z powodu szyjki :( A córeczka śliczna <3

Kate84, polecam wyciskarkę, my dostaliśmy od rodziców na Gwiazdkę (wcześniejszy prezent), właśnie ze względu na malucha :D

Mania1718, Karmelek211, Kate84, Falon, Czarodziejka87, Renka88, Gośśś, Izoleccc, M+M+?, Andriel, Est, d'nusia, ksanka, Lilou1984, Magda lena, muminka83, Madzialena90, Hannia123, Kaarolina, Karka lubią tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wypowiem się odnośnie cesarki, bo czytałam Wasze wcześniejsze wypowiedzi na ten temat.

Moja mama urodziła mnie i brata (bliźnięta) przez cc miesiąc przed terminem. Nie miała żadnych skurczy. Nie byliśmy jakoś bardzo mali - 2500 ja a mój brat trochę mniej. Wiem tylko, że mój brat miał jeszcze włoski na całym ciele. :) W każdym razie ani jednego dnia nie byliśmy w inkubatorze, później nie chorowaliśmy jakoś bardzo często i rozwijaliśmy się tak samo jak dzieci urodzone sn. Myślę, że jak któraś z Nas urodzi przez cesarkę w 37 tyg bez skurczy to dzieci z dużym prawdopodobieństwem nie będą się różnić od tych urodzonych sn. Noworodki są zazwyczaj silne i szybko przystosowują się do życia poza brzuszkiem mamusi. ;) Myślę, że takie noworodki szybko zapominają, że przeżyły szok podczas porodu przez cc, bo wcale nie chciały się jeszcze rodzić. Ja bym się tym w ogóle nie przejmowała.

muminka83, alinalii lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Chciałam Wam tylko zameldować, że u nas po wizycie też wszystko w porządku. Rozalia waży 1073g, rozwija się prawidłowo, fika sobie kiedy chce, nie zwracając uwagi na to co matka robi;) Lekarz powiedział, że według usg i wymiarów jest o tydzień starsza, ale same wiecie jak to z wymiarami jest. Są one różne i nie ma się co nimi narazie sugerować:) Pomimo moich twardnień, szyjka trzyma ładnie i jest długa, muszę tylko wspomagać się nospą. Muszę zgłosić się do poradni diabetologicznej, bo poziom glukozy jest dużo ponad normę:/Od teraz dieta, dieta i jeszcze raz dieta.
    Pozdrawiamy wszystkie marcowe mamuśki:)
    Dużo zdrówka i spokoju dla Was:*

ryjkek, A.Kasia, Falon, Kate84, Czarodziejka87, Martita88, domiii, Gośśś, Renka88, jagood, perła ziemi, Izoleccc, Est, Andriel, Mania1718, d'nusia, Mietka 30:), ksanka, Lilou1984, Magda lena, krówka_muffka, Madzialena90, Hannia123, Kaarolina, Karka lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mnie wkurzyl. Jest teraz na promie, wraca z norwegii i cos tam je, pytam co a on devolaja, a ja o kurde a ja na jutro wlasnie skonczylam panierowac de volaje a on, no to trzeba bylo spytac co zrobic, a ja spytac? Ty sie ciesz ze cos dostaniesz a on np udka bo dawno nie jadlem a pfff a on no to do restauracji pojde a ja na to nieee mamana pewno ci zrobi jak poprosisz i koniec tematu, a potem mowi ze jakos dziwnie gadam jakbym zycia nie miala, a ja no bo nie mam. I koniec rozmowy slodkich snow na koniec i tyle. Pfff niech spada, ja prawie w osmym miesiacu bede sie go jeszcze pytac co mu na obiadek zrobic. Podejrzewam ze zaraz bedzie sms ze zartowal z tym obiadem, ale sam fakt, ze sie przykro mi zrobilo :-(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na jednej publicznej grupie na fb jedna dziewczyna urodziła syna Siłami Natury !!! Wazacego 5600 i 59 cm. Niesamowite .

Est lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka gratuluję udanej wizyty, bardzo się cieszę że z Wami wszystko w najlepszym porządku :-) a co do glukozy jednostki w sensie? :-P bo ja jakoś ciężko myślę ;-)

Karmelek Bardzo się cieszę, że z malutką i szyjką wszystko dobrze. A jeśli chodzi o cukier, to na pewno dieta pomoże. Trzymam kciuki :-*

Jusiakp przykro mi, Wy to musicie usiąść teraz i porozmawiać. Powiedz mu co czujesz, że potrzebujesz teraz więcej zainteresowania, uczuć i docenienia. Mam nadzieję, że żartował i wszystko będzie dobrze i miło :-* choć co ja mówię, ja do M parę dni temu po przyjeździe mówię że nie docenia ile robię na końcówce, że jeżdżę na dwa domy, a tylko wyjadę to ten kumple i picie, godzinny monolog a dziś sms czy kumple mogą przyjść na piwo i tyle z mojego wykładu zostało w jego głowie! Faceci...

noelka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny na jednej publicznej grupie na fb jedna dziewczyna urodziła syna Siłami Natury !!! Wazacego 5600 i 59 cm. Niesamowite .

Wow szacun! Ja mam nadzieję, że moja córka zatrzyma się na 3700kg :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, heh, co za facet, oni czasem naprawdę są jak dzieci... Tak jak Kate84, mam nadzieję, że żartował. Najgorzej tak na odległość, jak się spotkacie, to wszystko sobie wyjaśnicie :)

Kate84, dzięki :) o jednostki to chodzi mi np. mg/dl itd. Bo normy to pewnie wszędzie są podobne, zresztą on mi powiedział od jakich wartości mam się zgłosić wcześniej.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, ale chwilami wolalabym byc lesbijka, bynajmniej kobieta to kobieta heh sama napisalam mu sms ze to co powidzial bylo przykre i chamskie to odp ze przeciez zartowal pff, sam fakt ze to powiedzial i zobilo mi sie przez to zle. Kate a ty jak na dwa domy? Bo ja teraz jestem u rodzicow bo w moim mieszkaniu w ktorym mialam byc od grudnia caly czas trwa remont, teraz tak wali farba ze masakra i na ten czas ide znow do domu meza gdzie mieszka tesciowa i jego brat z dziewucha, jeju jak mam tam jechac to az mnie skrecccca, te ich madrosci, najlepiej zeby w ogole do mnie nie gadali.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 mi również jest ciągle gorąco, nawet dzisiaj ubrałam krótki rękaw pod kurtkę i było mi w sam raz :)

Smyk oj ten smyk, miałam omijać go z daleka a jak zobaczyłam dzisiaj 50% taniej, musiałam zerknąć i tak o to kupiłam kilka ubranek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 23:20

28whyx8d41olhvnv.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp choć sytuacja z mieszkaniem skomplikowana, a przynajmniej na pewno nie taka jakiej się spodziewałas to może dobrym wyjściem będzie spróbować znaleźć dystans do tej sytuacji, partnera czy rodziny partnera.Niepotrzebnie abyś szargala sobie nerwy, dbaj o siebie:) rodziny nie zmienisz, ale jak będziesz chciała to iw rodzinie partnera znajdziesz coś dobrego, a resztę odsiej i olej.
    Musimy też pamiętać, że czasem pod wpływem emocji, których teraz nam nie brakuje- komplikujemy rzeczy, z góry nieskomplikowane:* spokojnej nocy, jak najszybciej w ramionach tego złego na promie;)) bo coś mi się wydaje że ten żal to z ogromnej tęsknoty wynika.trzymaj się ciepło

muminka83 lubi tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka i Karmelek211 - Gratuluje udanych wizyt :) Najważniejsze, że maludy zdrowe i rosną :)

jusiakp - Mój mąż też na promie:) Ale na szczęście mnie nie denerwował, ale mieliśmy zgrzyt parę dni wcześniej bo mój jest zapatrzony w swojego tatusia jakby miał 7 lat :P
    Jak w końcu zobaczysz swojego mężulka to wszystkie nerwy odejdą :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistrz
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15d1ae4610dd.png

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c4770cc3dc3.png

:) biorę! ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:29

ksanka, Magda lena, muminka83, Renka88, Kate84, A.Kasia, perła ziemi, Mania1718, Madlene.:), Vincent, RudyTygrysek, Est, Madzialena90, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Falon lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w szpitalu :-( W nocy zlapaly mnie skurcze i bóle krzyżowe, szyja ma centymetr, na pessar za późno, nie będzie mi można wstawać nawet do łazienki.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo Ola!
    Trzymam kciuki za Was!
    Mam nadzieję że w szpitalu zadbają o was i wytrzymacie w komplecie chociaż do 32tc!
    Ściskam Cie bardzo mocno! I modlę się za Was!

Kurcze blade, dlaczego nie założyli ci wcześniej pessara!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 05:13

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jesteśmy w szpitalu :-( W nocy zlapaly mnie skurcze i bóle krzyżowe, szyja ma centymetr, na pessar za późno, nie będzie mi można wstawać nawet do łazienki.

Ola, trzymaj się tam. Lekarze zadbają na pewno o Was. Wszystko będzie dobrze, staraj się myśleć pozytywnie, chociaż wiem ze to trudne :*

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jesu Olcia. Słońce. Szyjka ma 1 cm? Przecież trzymła się dość długa...Ja pierdziele. Na pessar za późno.... To jest właśnie rozumowanie naszych lekarzy....na cholere dmuchać na zimne, lepiej poczekać aż będzie źle i mówić, że za późno. :( Musisz myśleć pozytywnie. Maluszek musi poczekać do stycznia :* nie dajcie się!!! Ściskam Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 06:43

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - weź Ty potrząśnij tym swoim małżem. Niech się cieszy, że cokolwiek dostanie. Jak wróci to nie obsługuj go! Niech on o Was zadba i Ciebie wyręczy.

ksanka lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ